Folk porucuje:united bosnae wrote:Granica prihvatljivosti je negdje oko Drine.
http://www.youtube.com/watch?v=tvnhARSn3V8
Moderator: _BataZiv_0809
Folk porucuje:united bosnae wrote:Granica prihvatljivosti je negdje oko Drine.
A paralele i poređenje između Balaševića, Štulića i Džinovića se temelje na...atko wrote:Potpisujemmamica papucarka wrote:nikad nisam slusala narodnjake. Cak ni Harisa, ili Tomu ZdravkovicaI nikad mi nisu bili jasni oni sto kazu"ja ne slusam narodnjake, ali slusam Dzinovica"
![]()
Poslije Balasevicevskog pjesnistva ili Dzonijeve genijalnosti nema tog Harisa koji nece zvucati kao zadnji primitivac
Temelji se na tome da jedni spadaju u grupu koja koristi svoj MOZAK&DUSU za UMJETNOST kojom se bavi a ovi drugi to sigurno ne cine niti se bave umjetnoscu oni su ESTRADNI DJELATNICI.elSaik wrote: A paralele i poređenje između Balaševića, Štulića i Džinovića se temelje na...
Ja iz ovog zakljuèujem da Laka ima slabije glasovne kapacitete (koji god kriteriji bili za odreðivanje kvalitete) od Hanke - i ne sla¾em se s tim. Ali garantujem da Hanka ne bi mogla interpretirati Lakin opus. Ko je u tom sluèaju kompletniji?Neelix wrote: a po cemu bi, sule, lakina interpretacija crnih kosa bila jednaka hankinoj? jel zelis reci da imaju slicne glasovne kvalitete?
Poku¹ana je usporedba hanki i ceca u korist ove prve. Ja sam uveo lake u tu jednaèinu, kao referentnu taèku za obje ranije spomenute grupe. Veæa je razlika izmeðu laka i hanki, nego izmeðu hanki i ceca...irfan2 wrote:haj molim vas, molim vas, dobra je tema ..pokusajte se potrudit da sagledate to o cemu pricate? izmedju ostalog: kakav laka i otkud on u svemu ovome?
u principu se slazem sa tvojim postom, mada ti uvodjenje shemse suljakovic na "ovu" stranu nije trebalo....i ona ima hrpu onih besmislenih glupih i kafanskih pjesama, tako da bih je prije gurnuo u "sinanovu reprezentaciju"ibrik wrote:Joj kako mi idu na zivce ljudi koji sve narodnjake svrstavaju u isti kos i koji narodnjacima smatraju cece, mece, jece i ta da prostite govna...pod broj jedan niti jedna od njih nema nikakve glasovne mogucnosti(ovdje izuzimam cecu koju najvise mrzim od svih, ali zena ima extra glas i to se mora priznati), drugo textovi njihovih pjesama su blago receno smijesni, inteligencija im je ravna jednom prosjecno inteligentnom majmunu,a uz to misle da su trebe, ako odu na tonu plasticnih operacija i izgledaju "savrseno"....
Ali ljudi nemojte u taj kos svrstavati istinske zvijezde kao sto su Saban, Halid, Hanka, Semsa, i slicni njima, koji imaju sve sto one gore nemaju...textovi njihovih pjesama imaju itekako smisla...ja cu navesti neke od pjesama Sabana Saulica pa koga interesuje neka ih pronadje i kaze da nemaju kvalitet: Danima te čekam, Lijepi dani mog djetinjstva, Dva galeba bela, Kad vrijeme učini svoje, Uvenuće narcis bijeli, i jos masa drugih...
Vidi¹ da postoji tanka linija, skoro nevidljiva, izmeðu Hanke i ©emse. Izmeðu Lake i ©abana je itekakva!Neelix wrote:
sule, pa sta se ima s tobom raspravljat, dok ti pokusavas poredit hankin i lakin GLASpostavio sam ti prethodno pitanje jer sam mislio da imas nesto drugo na umu...al jebiga, get a ushi
![]()
![]()
![]()
Ovo mi je najjace!sulesavic wrote:Mislim, meni je ovo smiješno...
Disclaimer: Temu ne smatram ozbiljnom, ni izvori ne moraju biti takvi...
Hehe, baš si pametan. Haj Balašević i nekako, za pjesništvo mu neću reći riječi, ali činjenica je da je kao pjevač u rangu prosječnog recitatora. Nikad neću shvatit zašto se ex-yu muzičari petljaju tamo gdje im nije mjesto. Kamara pjevača koji su u stvari recitatori, recimo svi u Zabranjenom Pušenju, pa Bajaga (koji je inače dobar muzičar), pa i Balašević. Recimo Kornelije Kovač je po mnogima najbolji "kompozitor" sa ex-yu prostora a nikad se nije odlčio da pjeva, mada je mogao recimo Zvao sam je Emili izrecitovat na brzinu (:-) ), imalo bi više smisla nego bilo koja pjesma Z. Pušenja. A Džoni i njegova genijanost, u p.m. nije mu ni Pete Townshend ravan!atko wrote:Potpisujemmamica papucarka wrote:nikad nisam slusala narodnjake. Cak ni Harisa, ili Tomu ZdravkovicaI nikad mi nisu bili jasni oni sto kazu"ja ne slusam narodnjake, ali slusam Dzinovica"
![]()
Poslije Balasevicevskog pjesnistva ili Dzonijeve genijalnosti nema tog Harisa koji nece zvucati kao zadnji primitivac
HORORsulesavic wrote:Koji žanr su Rokeri s Moravu?