Navodno Dani odbijaju da objave pismo Suljagica i Andjelica?

edinbug

Post by edinbug »

radeljas wrote:pa ja bih rekao da se drug zlaja ocito zalagao da se u sarajevu vrate pice sa shunkom i da se u merkatoru prodaje svinjetina cega svega "nije bilo" dok neven andjelic nije dosao iz londona da urgira za te jako vazne stvari. i inace je to jedan lik kome je jako stalo do bosne i hercegovine, bas kao i zlaji. samo ne znam otkud emir suljagic u svemu tome
Neka jede ko sta hoce, ovo je jos samo jedan od idiota koji su za "ravnopravnost", a htio bi je u Bijeljini ili u Livnu.
A tebi vidim da je pravo stalo do BiH kao multietnicke drzave, da ne bi ti serijat uveo od Save do Mora i od Une do Drine ?
zloglas

Post by zloglas »

To su ljudi koji su uvjereni da govore u ime društva kod „Minje“ ili „Kibeta“, gdje se obično razglaba o globalno i društveno važnim problemima dok se stolovi prolamaju od janjetine, klepa i šljivopita, a društva jedva da ima za jogurta;
Eto, znao sam da je o šljivopitama riječ. :lol: :lol: :lol:
zloglas

Post by zloglas »

U posljednjoj Slobodnoj Bosni je jedan od polemičara ovako opisan: "Emir Suljagić, rođen u Bratuncu, tri godine rata proveo u opkoljenoj Srebrenici, autor knjige “Razglednica iz groba”, od 1996. do 2002. godine radio kao novinar i urednik u magazinu “BH dani”, a od 2002. do 2004. izvještavao je za “Institute for War and Peace Reporting” i Dane iz Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Haagu. Trenutno je na postdiplomskom studiju u Njemačkoj, priprema doktorat o problemu kolektivne odgovornosti."

U istoj reviji je 25.5.2006, o Suljagiću napisano sljedeće: "Novi premijerov savjetnik za medije je bivši novinar BH dana Emir Suljagić, rodom iz Konjević Polja. Magistar ljudskih prava, dobar poznavalac engleskog jezika, nekad izvještač iz Haškog tribunala, Suljagić je nakon napuštanja redakcije magazina “Dani” profesionalno dugo lutao da bi se ovih dana uhljebio u Terzićevom kabinetu."

Još nešto ranije, Senad Avdić je napisao da je Emir Suljagić "izbjeglica iz Bratunca sa ubogim teorijskim i praktičnim znanjima o genocidu".

Je li riječ o istom čovjeku?
radeljas

Post by radeljas »

edinbug wrote:A tebi vidim da je pravo stalo do BiH kao multietnicke drzave, da ne bi ti serijat uveo od Save do Mora i od Une do Drine ?
ne bih ga je uveo nikad i ne zelim ga nikome. ali ga je nas dusebriznik, neven, vidio u sarajevu onda kad je dolazio iz londona. i vidio da nema pice sa shunkom, a svi znamo da to nije istina. i generalno iz svake njegove citam njegov stav i izvlacim zakljucak.
a lagumdzija je izgubio izbore, clanstvo, upetljao se u afere oko stanova, apsolutno je ogadio partiju koja ja mnogima bila nada da ce se stvari promjeniti, pa prema tome opravdano je trazeno da se povuce. o demokratiji unutar sdpa ne bih elaborirao. kao ni o tome da se kod nas sve veze za jednog covjeka. kao on jedina svjetla tacka, spasioc. nema on nicega da bi uspio da stvari promjeni. bas nicega. sto prije ode bice nam svima bolje
Vingo

Post by Vingo »

zloglas wrote:U posljednjoj Slobodnoj Bosni je jedan od polemičara ovako opisan: "Emir Suljagić, rođen u Bratuncu, tri godine rata proveo u opkoljenoj Srebrenici, autor knjige “Razglednica iz groba”, od 1996. do 2002. godine radio kao novinar i urednik u magazinu “BH dani”, a od 2002. do 2004. izvještavao je za “Institute for War and Peace Reporting” i Dane iz Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Haagu. Trenutno je na postdiplomskom studiju u Njemačkoj, priprema doktorat o problemu kolektivne odgovornosti."

U istoj reviji je 25.5.2006, o Suljagiću napisano sljedeće: "Novi premijerov savjetnik za medije je bivši novinar BH dana Emir Suljagić, rodom iz Konjević Polja. Magistar ljudskih prava, dobar poznavalac engleskog jezika, nekad izvještač iz Haškog tribunala, Suljagić je nakon napuštanja redakcije magazina “Dani” profesionalno dugo lutao da bi se ovih dana uhljebio u Terzićevom kabinetu."

Još nešto ranije, Senad Avdić je napisao da je Emir Suljagić "izbjeglica iz Bratunca sa ubogim teorijskim i praktičnim znanjima o genocidu".

Hmmmm....Ako je rijec o onom Emiru Suljagicu sto je nekad bio uzdanica DANA. koji sad nece da mu objave pismo, koje JESTE reagovanje, onda jeste....Ili ako su Lagumdzija i Dodik isti ljudi o kojima je Pecanin pisao prije cca. pet godina i danas....onda i ovaj Suljagic jeste TAJ.

O tempora o mores - rekli bi visokoobrazovani suradnici DANA
zloglas

Post by zloglas »

Vingo wrote:
zloglas wrote:U posljednjoj Slobodnoj Bosni je jedan od polemičara ovako opisan: "Emir Suljagić, rođen u Bratuncu, tri godine rata proveo u opkoljenoj Srebrenici, autor knjige “Razglednica iz groba”, od 1996. do 2002. godine radio kao novinar i urednik u magazinu “BH dani”, a od 2002. do 2004. izvještavao je za “Institute for War and Peace Reporting” i Dane iz Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Haagu. Trenutno je na postdiplomskom studiju u Njemačkoj, priprema doktorat o problemu kolektivne odgovornosti."

Hmmmm....Ako je rijec o onom Emiru Suljagicu sto je nekad bio uzdanica DANA. koji sad nece da mu objave pismo, koje JESTE reagovanje, onda jeste....Ili ako su Lagumdzija i Dodik isti ljudi o kojima je Pecanin pisao prije cca. pet godina i danas....onda i ovaj Suljagic jeste TAJ.

O tempora o mores - rekli bi visokoobrazovani suradnici DANA
Da, Vingo, tvoj komentar je skoro na mjestu - zapravo, potpuno je logičan. Međutim, namjerno sam izostavio neke detalje - naprimjer, pitao sam na prethodnoj stranici (prije nego što je pismo zvanično objavljeno) da li je pismo poslano najprije Danima, ili je ipak ranije upućeno nekim drugim redakcijama. Sad se sa tim vrlo perfidno manipulira, pošto u Bosni piše da je reagiranje najprije došlo do Dana, pa da je tek onda upućenjo Oslobođenju i njima. Šta ako postoje materijalni dokazi da je to laž? Šta ako je kolegij Oslobođenja pismo vidio PRIJE kolegija Dana? Zašto se niko, recimo, nije zapitao zašto Oslobođenje, u svakom slučaju, nije objavilo to pismo? Računam s Suljagićevom i Anđelićevom čašću, zdravlja radi - neka se jave i neka razjasne taj misterij. Naročito Anđelić. On najbolje zna kad ga je i kome poslao. Zašto je dvojici potpisnika pisma važnije dezavuiranje Dana od same teme, od rasprave "na ljevici", kako to SB naziva? Time pokazuju da im motivi, prije svega, nisu čisti. Naravno da sam vidio pismo prije objavljivanja - vidjelo ga je pola Sarajeva jer je, osim na adrese spomenutih redakcija, stiglo i na veći broj privatnih adresa, nakon čega je distribuirano privatnim kanalima. Zato sam i siguran u to što govorim, tako ZNAM da je laž kako su Dani odbili objaviti ovo pismo, tim prije što je općepoznato da je u Danima moguće pročitati tekstove suprotstavljenih stavova (kao primjer bih mogao navesti nedavno rasklapanje Marka Većovića, veoma cijenjenog kolumniste Dana, u toj istoj novini od strane Vuka Bačanovića, nakon čega je Vešović, opet u Danima, nazvao Bačanovića bedakom). Nije, dakle, ovo nikakav "obračun na ljevici" - iz ovoga će se vrlo brzo iskristalizirati šljam i kukolj.
Vingo

Post by Vingo »

Aaaa....ja zakljucujem iz onoga sto procitam (ovdje ili u novinama) jer obicno zadnja saznam sta kazu u mahali :)
Vjerujem da ce ovo sad uzeti maha...

A polemika VB - MV je jedan od razloga sto i pored povremeno uzasne odbojnosti jos uvijek uzmem DANE...(Zbog Vuka naravno...)
zloglas

Post by zloglas »

Ja sam naučio da s rezervom uzimam sve što piše u novinama, a da ne vjerujem ničemu što piše u Slobodnoj Bosni. Onda krene mala provjera, a svako je to u stanju, pa se ispostavi da Slobodna Bosna, odnosno Senad Avdić, laže, a isto važi i za potpisnike "reagiranja" dok javno ne demantiraju tu laž. To čak i njima ide u korist, pošto bi tako dokazali da im je polemika "na ljevici", koju i sam smatram bitnom, važnija od privatnih obračuna.
sanda29

Post by sanda29 »

jeste, rijec je o covjeku koji je tebe ucio govoriti i pisati :D pa ondak u neka doba digo ruke :D
zloglas

Post by zloglas »

sanda29 wrote:

jeste, rijec je o covjeku koji je tebe ucio govoriti i pisati :D pa ondak u neka doba digo ruke :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ala je opravio, svaka mu čast!
sanda29

Post by sanda29 »

pa i velim ti, laki, :D digo covjek ruke :D ne vrijedi opravljati :D
izzy131

Post by izzy131 »

Upravo radi Suljagicevog CV-ja, mislim da on ima interese iza ovoga pisma, kao i oni kojima je on bio savjetnik, a koji su u vlastitoj stranci na strani ratno-profiterskog lobija. Samo onima kojima je u biti interes da vladajuca koalicija nastavi vladati, pisu ovakve tekstove. Kakve iluzije o socijaldemokraciji, njenom spasavanju od strane jednog covjeka i bakraci, Zlatko nije uspio i treba da ide, ni manje ni vise. Ovo me podsjeca na one odurne americke ZNJ filmove kad dolaze po specijalca u penziji jer imaju problem- spasavanje svijeta koji samo on moze spasiti. On se necka, ali ipak pristane na ponudu i spasi svijet. Sta ocekujete da ce i Lagumdzija tako? Ovo neki film Suljagicu i Kojovicu, Rambo 3. mandat ili tako nesto? Nema filma ali ima brdo razloga za Lagumdzijinu smjenu i tacka. Bilo kako bilo, Kojovic je napisao puno bolje pismo od ovoga (bar je potkrepljeno misljenjima simpatizera SDP-a, kojim sam se svojim usima osvjedocio), jer u Suljgicevom pismu nema niti jedan dokaz ZASTO je to crvena opcija na koljenima u BiH, kako se to NE MOZE dignuti i ostale gluposti, koje su samo i iskljucivo nedokazane gluposti. Definitivno jedan od najlosijih clanaka koje je doticni napisao. I da, Pecaninu, ne trebas ga objaviti. Licne je prirode, nisi trebao ni Kojovicevo, ali ces sad. Greska se ne ponavlja, i ti priglupi jaranski apeli na politicare preko javnih medija su dno dna. Politika je nauka i funkcionise na principima i zakonitostima koji se ovakvim pamfletima zastite ratnih profitera nastoje zaobici. Lagumdzija mora da ide! Da, i Tito je mrtav, za one sto jos nisu raskrsitili s njim u svojim glavama. Bosanska patetika i licemjerje na sceni iznova i iznova, a sve to skupa je zaobilazenje zakona i zakonitosti u svojoj osnovi. Izgleda da je to sve sta znamo, jer po svemu ostalom smo zadnji u Evropi, osim po izbjegavanju zakona.
zloglas

Post by zloglas »

Zlatko Lagumdžija, predsjednik Upravnog odbora i član Senata Bošnjačkog instituta Adil-bega Zulfikarpašića, spasitelj sociojaldemokratije?! Ko ovo ustvrdi, fakat nije normalan.
NKVD

Post by NKVD »

Zloglaše - ispravi me ako griješim, ali ti tvrdiš da je stavljanje Adila (po više osnova problematičnog lika) i socijaldemokratije u istu rečenicu - nonsens? To bi morao objasniti, sinko, ali dobro pazi na argumente, nemoj da te ponese pjesma. Zajebi predrasude, pokušaj objasniti takvu isključivost i kako to sahranjuje Zlatka...
zloglas

Post by zloglas »

Kad će ljudi ovdje shvatiti da SDP, ako misli da opstane, MORA imati podršku iz RS-a? I da je, dokle god Zlaja sjedi u Adilovom begovatu, neće imati? Činjenice kažu da SDP-a u RS-u - jednostavno nema. A bio je. Činjenica je da se ni u Hercegovini ne osjeća najbolje. Čak kad bi nekim slučajem Lagumdžija uspio popraviti status SDP-a, to bi još uvijek bila dominantno bošnjačka, federalna stranka, koja bi pobjedom na izborima eventualno preuzela dio razočaranih Silajdžićevih glasača i, na kraju, koalirala sa SNSD-om na državnom vrhu. Ma, jok!
NKVD

Post by NKVD »

Odličan ti je agrument (ovo za Adila, Zlatka i SDP) - jesi li probao to unovčiti, takvu pamet? I jesi li, možda, kad već tako nastupaš sa VELIKIM slovima, pravio neku ozbiljniju anketu po RS-u "o mrskom Zulfikarpašiću s kim ne treba nikada sjesti za isti sto" pa da ovako pišeš? Takvo lupetanje je posljedica sveprisutne površnosti koja nas satra, a diskutanta diskvalifikuje.
zloglas

Post by zloglas »

NKVD wrote:Odličan ti je agrument (ovo za Adila, Zlatka i SDP) - jesi li probao to unovčiti, takvu pamet? I jesi li, možda, kad već tako nastupaš sa VELIKIM slovima, pravio neku ozbiljniju anketu po RS-u "o mrskom Zulfikarpašiću s kim ne treba nikada sjesti za isti sto" pa da ovako pišeš? Takvo lupetanje je posljedica sveprisutne površnosti koja nas satra, a diskutanta diskvalifikuje.
Nisam ja ni rekao da je Adil bio nepoželjan sugovornik u RS-u. Nije bio ni Alija, pa će svejedno među glasačima anketa imati isti ishod. Vidi šta je bilo sa SDP-om u Istočnoj Bosni i Posavini. Imaju li kancelariju u Janji, u Rudom, u Trebinju, u Orašju? Imaju li u Prijedoru? Šta je bilo sa Čapljinom? Koliko danas ima zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a? Kad si tako zajeban i naložen na "diskreditiranje diskutanata", izvoli, objasni ove fenomene nestajanja SDP-a.
Orhanowski

#43 Re: Navodno Dani odbijaju da objave pismo Suljagica i Andjel

Post by Orhanowski »

faer wrote:Navodno Pecanin nece da objavi neko pismo nekoliko sedmica.

Da li neko zna nesto o ovome?

Fakat me iznenadjuje posto smatram Dane izvorom neke medijske slobode u ovom Avazovom vilajetu.....
Ne znam sta da ti kazem. Meni je Senad ... debel, da bog dragi sacuva. A Fahrudin mi je ...nenadjebiv :thumbup:
sanda29

Post by sanda29 »

Edited post + administrator message:

sanda29 banirana zbog iznoshenja privatnih podataka
zoom66
Post Reply