Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromaniću!
-
Fox Mulder
Cekaj dok se konsultuje sa silajdjicematko wrote:A jel Dodik odobrio ?
-
Umjetnik a
i onda će otić u Radon Plazu da potpišuFox Mulder wrote:Cekaj dok se konsultuje sa silajdjicematko wrote:A jel Dodik odobrio ?![]()
![]()
sve pod budnim okom Lajčaka i co
- furija Strašna
I onda će Sulejman Tihić opet da bude iznerviran jer ga Silajdžić nije pitao za mišljenje u vezi toga.
-
Umjetnik a
furija Strašna wrote:I onda će Sulejman Tihić opet da bude iznerviran jer ga Silajdžić nije pitao za mišljenje u vezi toga.
zaboravih
a h. političari će onako sa strane gledati i tražiti svoje interese
-
callmethebreeeze
#31 Re: Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromani
[/quote]DaysleepeR wrote:Inače prije nekoliko mjeseci smo imali žestoku debatu oko gradnje vjerskog objekta na pomenutoj lokaciji gdje su neki gorljivo debatovali da nemora značiti da će to biti džamija.
E pa ako pogledate sliku fino piše džamija.
Usred poslovne zone.
ja sve mislio da ce biti budisticki templ
cini mi se da je rast broja dzamija proporcionalan broju lopova.
sto vise lopovluka i licemjerstva to vise dzamija.
p.s ono sto sarajevu treba je jedan veliki, fini park. ali pravi park, "velik" park je samo uvod u park i nista vise. pa tamo mozemo stavljati kakve hocemo biste.
-
Fox Mulder
#32 Re: Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromani
callmethebreeeze wrote:DaysleepeR wrote:Inače prije nekoliko mjeseci smo imali žestoku debatu oko gradnje vjerskog objekta na pomenutoj lokaciji gdje su neki gorljivo debatovali da nemora značiti da će to biti džamija.
E pa ako pogledate sliku fino piše džamija.
Usred poslovne zone.
ja sve mislio da ce biti budisticki templ
cini mi se da je rast broja dzamija proporcionalan broju lopova.
sto vise lopovluka i licemjerstva to vise dzamija.
p.s ono sto sarajevu treba je jedan veliki, fini park. ali pravi park, "velik" park je samo uvod u park i nista vise. pa tamo mozemo stavljati kakve hocemo biste.[/quote]Tacno. Sve vjernici, a pobili medjusobno 300.000 ljudi na Balkanu. Sto ima vise djamija u Sarajevu, vise je i lopova. Valjda da se imaju gdje nesmetano sastajati.
- DaysleepeR
kako te nije stid Boga, niko to nije napisaoxon_sa wrote:Ma jasta dzamije su problem, treba i ovo malo sto ih je ostalo srusit![]()
P.S. podrzavam inicijativu za podizanje biste Tvrtku
U Sarajevu nijedna nije srusena a izgradjeno ih je previse
treba stati, ovom gradu fali drugih zgrada, za dzamija ima vremena za nekih 20 godina
-
xon_sa
Mene da bude stid? A u Sarajevu jeste sruseno dosta dzamija, istina ne u toku protekle agresije, vec ranije, a pitanje je i koliko ih je izgradjeno za vrijeme Juge... Obzirom na stotine srusenih dzamija u toku protekle agresije mene bi bilo stid prigovorit na gradjenje dzamija. Dzamija nije previse, vec nekoliko stotina premalo.DaysleepeR wrote:kako te nije stid Boga, niko to nije napisaoxon_sa wrote:Ma jasta dzamije su problem, treba i ovo malo sto ih je ostalo srusit![]()
treba stati, ovom gradu fali drugih zgrada, za dzamija ima vremena za nekih 20 godina
- morti
Ideja mi je fenomenalna...xon_sa wrote:Mene da bude stid? A u Sarajevu jeste sruseno dosta dzamija, istina ne u toku protekle agresije, vec ranije, a pitanje je i koliko ih je izgradjeno za vrijeme Juge... Obzirom na stotine srusenih dzamija u toku protekle agresije mene bi bilo stid prigovorit na gradjenje dzamija. Dzamija nije previse, vec nekoliko stotina premalo.DaysleepeR wrote:kako te nije stid Boga, niko to nije napisaoxon_sa wrote:Ma jasta dzamije su problem, treba i ovo malo sto ih je ostalo srusit![]()
a što se tiče džamija...DOSTA IH JE!!!
- Prpa.ba
xon_sa wrote:Dzamija nije previse, vec nekoliko stotina premalo.
Neka ih grade po RS-u, tamo gdje su i rusene. Super prilika za prave muslimane (citaj: vehose) da preuzmu te dzamije, te da natalitetom poraze srbe. Usput mogu i pokazati svoju snagu i volju za uspostavljanjem vladavine Pravoga Islama (*tm) tako sto ce preobracati nevjernike na islam.
Inace, podrzavam inicijativu.
-
Fox Mulder
Ma ne x_on i ostala zgadija bi da dizu spomenika fasistima.Nele wrote:bolje dici spomenik nadrealistima![]()
a tvrtka treba staviti kod svjetlosti sa ostalim tj knjizevnicima,u titinoj je ulici pa neka i njega, svi su dali nekakav doprinos za bosnu
-
xon_sa
Ma reci mi ti iz 15. Vasingtonske oslobodilacke...Fox Mulder wrote:Ma ne x_on i ostala zgadija bi da dizu spomenika fasistima.Nele wrote:bolje dici spomenik nadrealistima![]()
a tvrtka treba staviti kod svjetlosti sa ostalim tj knjizevnicima,u titinoj je ulici pa neka i njega, svi su dali nekakav doprinos za bosnu
- Fiore
#43 Re: Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromani
MuaDib wrote:Grad Sarajevo bi trebao imati Trg Kralja Tvrtka I Kotromanića, prvog bosanskog kralja. Predlažem da se na tom trgu podigne i njegov spomenik (bista). Po mom mišljenju taj trg bi trebao činiti park, koji će biti napravljen na platou, planirane koncertne dvorane na Marin Dvoru.
Vidi sliku:
TO je sjajna ideja.... i treba je sto prije sprovesti u djelo.. imas moj glas i sve ostalo preko pm
- pike
Ma kavim prstom, macem ja bi ga jos na konja natakario da izgleda zajebanije.pun_mjesec wrote:ideja je odlicna, i za spomenik i za kuhinje
sto se tice spomenika, mjestu mu je pravo, kod parlamenta. jos ga napravit u pozi kako prijeti prstom prema parlamentu... kraljevski
Inace odlicna ideja podrzavam 100%
- Prozor
Protiv, ne trebaju nam nikakvi kipovi ljudi sto su zivjeli prije vise stoljeca da bi im se eto, divili, ili sacuvali sjecanje na njih... Bolje je napraviti veliku fontanu i nazvati je po njemu, i onako nabiti jedan ogromni grb sa ljiljanima na vrhu iste, ili sto vec neko rece obnoviti Bobovac...
P.S. Ja bih prije nesto za Kulina Bana...
P.S. Ja bih prije nesto za Kulina Bana...
- pike
Cuj kicvisby wrote:Spomenik kao slicni spomenici u svijetu ne bi odgovarao danasnjem vremenu. Tako umjetnici kazu. Dakle konjanik bi bio kich a preporucuje se nesto abstraktno
Svaki Evropski grad ima trg i konjanika, kic je shoping centar na svakom cosku. Zna se takodje zasto nemamo trgova i parkova u gradu, zato so grad nema sta cvaknut u vidu poreza ko na shoping centru...ima samo izgubit jer valja placat odrzavanje. A kad se jos doda ekskluzivnost lokacije... jer jebo trg ako ce bit na ilidzi.
Sad nesto kontam, pa jebote Tirana ima ogroman trg i onog skenderbega, a Sarajevo ni parka, ni trga, ni Kulin Bana, ni Kralja Tvrtka
Jos malo pa ce imati i vise autoputa od nas
- Prpa.ba
Jok bolan, SFRJ je bila okupator, ovo su bili oslobodiociboki071 wrote:U svakom slučaju treba našem narodu utuviti u glavu da su i TURCI i AUSTRIJANCI bili okupatori, te da imamo BOSANSKU historiju i tradiciju i prije tih vremena...