Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromaniću!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li podržavate ovu incijativu?

Poll ended at 30/01/2008 00:04

Da!
55
76%
Ne!
9
13%
Da, ali na drugoj lokaciji!
8
11%

Total votes: 72

atko

Post by atko »

A jel Dodik odobrio ? :lol:
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

atko wrote:A jel Dodik odobrio ? :lol:
Cekaj dok se konsultuje sa silajdjicem :lol: :lol: :lol:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Fox Mulder wrote:
atko wrote:A jel Dodik odobrio ? :lol:
Cekaj dok se konsultuje sa silajdjicem :lol: :lol: :lol:
i onda će otić u Radon Plazu da potpišu

sve pod budnim okom Lajčaka i co
furija Strašna

Post by furija Strašna »

I onda će Sulejman Tihić opet da bude iznerviran jer ga Silajdžić nije pitao za mišljenje u vezi toga.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

furija Strašna wrote:I onda će Sulejman Tihić opet da bude iznerviran jer ga Silajdžić nije pitao za mišljenje u vezi toga.

zaboravih

a h. političari će onako sa strane gledati i tražiti svoje interese
callmethebreeeze

#31 Re: Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromani

Post by callmethebreeeze »

DaysleepeR wrote:Inače prije nekoliko mjeseci smo imali žestoku debatu oko gradnje vjerskog objekta na pomenutoj lokaciji gdje su neki gorljivo debatovali da nemora značiti da će to biti džamija.

E pa ako pogledate sliku fino piše džamija.

Usred poslovne zone.

Image
[/quote]

ja sve mislio da ce biti budisticki templ :shock:
cini mi se da je rast broja dzamija proporcionalan broju lopova.
sto vise lopovluka i licemjerstva to vise dzamija.

p.s ono sto sarajevu treba je jedan veliki, fini park. ali pravi park, "velik" park je samo uvod u park i nista vise. pa tamo mozemo stavljati kakve hocemo biste.
Fox Mulder

#32 Re: Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromani

Post by Fox Mulder »

callmethebreeeze wrote:
DaysleepeR wrote:Inače prije nekoliko mjeseci smo imali žestoku debatu oko gradnje vjerskog objekta na pomenutoj lokaciji gdje su neki gorljivo debatovali da nemora značiti da će to biti džamija.

E pa ako pogledate sliku fino piše džamija.

Usred poslovne zone.

Image

ja sve mislio da ce biti budisticki templ :shock:
cini mi se da je rast broja dzamija proporcionalan broju lopova.
sto vise lopovluka i licemjerstva to vise dzamija.

p.s ono sto sarajevu treba je jedan veliki, fini park. ali pravi park, "velik" park je samo uvod u park i nista vise. pa tamo mozemo stavljati kakve hocemo biste.[/quote]Tacno. Sve vjernici, a pobili medjusobno 300.000 ljudi na Balkanu. Sto ima vise djamija u Sarajevu, vise je i lopova. Valjda da se imaju gdje nesmetano sastajati.
xon_sa

Post by xon_sa »

Ma jasta dzamije su problem, treba i ovo malo sto ih je ostalo srusit :roll:

P.S. podrzavam inicijativu za podizanje biste Tvrtku
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

xon_sa wrote:Ma jasta dzamije su problem, treba i ovo malo sto ih je ostalo srusit :roll:

kako te nije stid Boga, niko to nije napisao

U Sarajevu nijedna nije srusena a izgradjeno ih je previse

treba stati, ovom gradu fali drugih zgrada, za dzamija ima vremena za nekih 20 godina
xon_sa

Post by xon_sa »

DaysleepeR wrote:
xon_sa wrote:Ma jasta dzamije su problem, treba i ovo malo sto ih je ostalo srusit :roll:

treba stati, ovom gradu fali drugih zgrada, za dzamija ima vremena za nekih 20 godina
Mene da bude stid? A u Sarajevu jeste sruseno dosta dzamija, istina ne u toku protekle agresije, vec ranije, a pitanje je i koliko ih je izgradjeno za vrijeme Juge... Obzirom na stotine srusenih dzamija u toku protekle agresije mene bi bilo stid prigovorit na gradjenje dzamija. Dzamija nije previse, vec nekoliko stotina premalo.
morti

Post by morti »

xon_sa wrote:
DaysleepeR wrote:

Mene da bude stid? A u Sarajevu jeste sruseno dosta dzamija, istina ne u toku protekle agresije, vec ranije, a pitanje je i koliko ih je izgradjeno za vrijeme Juge... Obzirom na stotine srusenih dzamija u toku protekle agresije mene bi bilo stid prigovorit na gradjenje dzamija. Dzamija nije previse, vec nekoliko stotina premalo.
Ideja mi je fenomenalna...

a što se tiče džamija...DOSTA IH JE!!!
xon_sa

Post by xon_sa »

Mozda tebi jeste dosta, ali ce se one graditi sve dok vjernicima ne bude dosta. I ne skrecite vise temu u pogresnom pravcu!
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

xon_sa wrote:Dzamija nije previse, vec nekoliko stotina premalo.

Neka ih grade po RS-u, tamo gdje su i rusene. Super prilika za prave muslimane (citaj: vehose) da preuzmu te dzamije, te da natalitetom poraze srbe. Usput mogu i pokazati svoju snagu i volju za uspostavljanjem vladavine Pravoga Islama (*tm) tako sto ce preobracati nevjernike na islam.

Inace, podrzavam inicijativu.
Nele

Post by Nele »

bolje dici spomenik nadrealistima :-D

a tvrtka treba staviti kod svjetlosti sa ostalim tj knjizevnicima,u titinoj je ulici pa neka i njega, svi su dali nekakav doprinos za bosnu
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Nele wrote:bolje dici spomenik nadrealistima :-D

a tvrtka treba staviti kod svjetlosti sa ostalim tj knjizevnicima,u titinoj je ulici pa neka i njega, svi su dali nekakav doprinos za bosnu
Ma ne x_on i ostala zgadija bi da dizu spomenika fasistima.
sulesavic

Post by sulesavic »

po¹to je lokacija u blizini parlamenta, ja bih njima napravio veliki spomenik od 5 metara u bronci a motiv bi bio blago erektirani falus tako da mu je pad u pravcu parlamenta...
Lagano u zaborav pada ovaj prijedlog...
xon_sa

Post by xon_sa »

Fox Mulder wrote:
Nele wrote:bolje dici spomenik nadrealistima :-D

Ma ne x_on i ostala zgadija bi da dizu spomenika fasistima.
Ma reci mi ti iz 15. Vasingtonske oslobodilacke...
Fiore

#43 Re: Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromani

Post by Fiore »

MuaDib wrote:Grad Sarajevo bi trebao imati Trg Kralja Tvrtka I Kotromanića, prvog bosanskog kralja. Predlažem da se na tom trgu podigne i njegov spomenik (bista). Po mom mišljenju taj trg bi trebao činiti park, koji će biti napravljen na platou, planirane koncertne dvorane na Marin Dvoru.
Vidi sliku:
Image

TO je sjajna ideja.... i treba je sto prije sprovesti u djelo.. imas moj glas i sve ostalo preko pm :-D
pike

Post by pike »

pun_mjesec wrote:ideja je odlicna, i za spomenik i za kuhinje :)

sto se tice spomenika, mjestu mu je pravo, kod parlamenta. jos ga napravit u pozi kako prijeti prstom prema parlamentu... kraljevski
Ma kavim prstom, macem ja bi ga jos na konja natakario da izgleda zajebanije. :D

Inace odlicna ideja podrzavam 100%
Prozor

Post by Prozor »

Protiv, ne trebaju nam nikakvi kipovi ljudi sto su zivjeli prije vise stoljeca da bi im se eto, divili, ili sacuvali sjecanje na njih... Bolje je napraviti veliku fontanu i nazvati je po njemu, i onako nabiti jedan ogromni grb sa ljiljanima na vrhu iste, ili sto vec neko rece obnoviti Bobovac...

P.S. Ja bih prije nesto za Kulina Bana...
visby

Post by visby »

Spomenik kao slicni spomenici u svijetu ne bi odgovarao danasnjem vremenu. Tako umjetnici kazu. Dakle konjanik bi bio kich a preporucuje se nesto abstraktno
:D
Prozor

Post by Prozor »

Hajmo ljudi prvo, spomenik ubijenoj djeci, pa onda javne kuhinje, pa cemo onda spomenike kraljevima...
pike

Post by pike »

visby wrote:Spomenik kao slicni spomenici u svijetu ne bi odgovarao danasnjem vremenu. Tako umjetnici kazu. Dakle konjanik bi bio kich a preporucuje se nesto abstraktno
:D
Cuj kic :lol:

Svaki Evropski grad ima trg i konjanika, kic je shoping centar na svakom cosku. Zna se takodje zasto nemamo trgova i parkova u gradu, zato so grad nema sta cvaknut u vidu poreza ko na shoping centru...ima samo izgubit jer valja placat odrzavanje. A kad se jos doda ekskluzivnost lokacije... jer jebo trg ako ce bit na ilidzi.

Sad nesto kontam, pa jebote Tirana ima ogroman trg i onog skenderbega, a Sarajevo ni parka, ni trga, ni Kulin Bana, ni Kralja Tvrtka :roll: gdje Albanija , a gdje smo mi :x

Jos malo pa ce imati i vise autoputa od nas :-)
pike

Post by pike »

boki071 wrote:U svakom slučaju treba našem narodu utuviti u glavu da su i TURCI i AUSTRIJANCI bili okupatori, te da imamo BOSANSKU historiju i tradiciju i prije tih vremena...
Nemoj da te Reis cuje :D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

boki071 wrote:U svakom slučaju treba našem narodu utuviti u glavu da su i TURCI i AUSTRIJANCI bili okupatori, te da imamo BOSANSKU historiju i tradiciju i prije tih vremena...
Jok bolan, SFRJ je bila okupator, ovo su bili oslobodioci :D
Post Reply