Islam iza rešetaka

Rasprave o vjerskim temama.
TIFA29

Post by TIFA29 »

violentjack wrote:30% Danasnjih crnaca su bili muslimani ili muslimanskog porijekla
Ostali su dosli sa juga Afrike
UGlavnom su robovi dosli sa gold coasta..nazvan po brojnim robovima
Dakle, 30% je vecina?
ragib

Post by ragib »

Ragibe, stoji cinjenica da nije na nama da sudimo kakav je ko musliman.
---------------------------------------------------------------------------------

A ko to sudi dragi kame
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Tifa, plitkoca tvoje infantilne argumentacije koja se sastoji od djecijeg trganja iz konteksta i potpunog mijenjanja smisla (Armija BiH iz tadasnjeg robovlasnickog perioda :D ; pravo otkupa u Rimu, koje ako malo bolje pogledas, fakticki nije postojalo kao takvo, vec je oslobodjenom robu moglo biti naknadno ukinuto, gdje prenebregavas cinjenicu da su robovi bili objekti koje se moglo ubiti i uraditi bilo sta s njima, sto nema veze sa islamom; pricas o Bozijem postivanju ljudske "navike"...naravno da je Bog svemoguc, ali ne bi bilo smisla da on uradi nesto poput trenutnog globalnog prihvatanja ukidanja robovlasnistva, jer tada dunjalucko testiranje gubi smisao (ni djeca ne rezonuju tako plitko); pravis se da nisi shvatio da je prikaz americkog robovlasnistva iz 1857 komparativni prikaz koji je tu samo da ukaze na naprednost islama citavih 13 vijekova ranije, pravis se da nisi shvatio da u islamu NIKAD nije bilo takvog ropstva gdje je covjek predmet, a ne covjek i da to ne mozes ni porediti, a kamoli gledati na to kao pravdanje svoga zla tudjim; to za zapadnu ideologiju i da generalizujem...pa, naravno da je zapadna, na istoku je prije 14 vijekova ukinuto TAKVO ropstvo koje covjeka svodi na predmet, a objasnio sam jasnu intenciju ka potpunom postepenom ukidanju; a tebe da kopiram, paaa...treba zaista biti rodjen za takvo sto i hvala Bogu sto me nije bio tako okrutan prema meni da te mogu dobro kopirati; ovo je bio samo brzinski pogled na tvoje bisere) je zaista obeshrabrujuca za bilo kakvu raspravu s tobom. Iz tako plitkog i neozbiljnog pristupa u koji si se tako seriozno uzivio, jasno je da nema neke svrhe diskutovati s tobom. Nadam se da je to samo retorika radi retorike i da se igras da bi se igrao (zaista mi se cini da ti nesto fali na nekom drugom polju u zivotu i da ovdje lijecis frustraciju, da sam Frojd, bio bih ubijedjen da si evnuh), da ne shvatas tu svoju neozbiljnu argumentaciju ozbiljno, u suprotnom, znam kako ce zazvucati, ali nije mi namjera da vrijedam, vec Boga mi kazem svoje iskreno misljenje...dakle, u suprotnom, duboko vjerujem da si tragikomicno glup i da sam daleko od tog da sam usamljen u takvom misljenju.

Toplo te pozdravljam
black

Post by black »

Pa dze ces tako nashem uvazenom "tautologu" , "deduktologu" , "shestarologu"....i nadasve "teatrologu".... :-)

8)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

black wrote:Pa dze ces tako nashem uvazenom "tautologu" , "deduktologu" , "shestarologu"....i nadasve "teatrologu".... :-)

8)
Ma nije nista drugo ni ocekivao od teistickih analfabeta :D (on ZNA da samo teisticki i postoje :D )...
i jos "tifoz do besmisla dosadne kapriciozne infantilnosti" od cije je gluposti plica jedino njegova duboka misao
black

Post by black »

Kada se razum upotpuni, govor se umanji. 8)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Kada dosegnes kraj onog sto trebas znati, bices na pocetku onog sto trebas osjetiti.
Last edited by LudoALudjiJA on 26/08/2004 11:27, edited 1 time in total.
seronja

Post by seronja »

Tifa, svaka cast, sve sto kazes krajnje je logicno...

a, za druge: ja sam toliko odusevljen time kako su muslimani tretirali svoje robove, da pozelim da muslimani porobe cijeli svijet i da svi zive tako sretan i ispunjen zivot... (a tada bih vjerovatno presao na islam, da ih i ja postujem malo...)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

seronja wrote:
a, za druge: ja sam toliko odusevljen time kako su muslimani tretirali svoje robove, da pozelim da muslimani porobe cijeli svijet i da svi zive tako sretan i ispunjen zivot... (a tada bih vjerovatno presao na islam, da ih i ja postujem malo...)
amin :D
violentjack

Post by violentjack »

:D Ma 30% nije vecina..ali moze biti Relativna vecina

:wink:
TIFA29

Post by TIFA29 »

LudoALudjiJA wrote:Tifa, plitkoca tvoje infantilne argumentacije koja se sastoji od djecijeg trganja iz konteksta i potpunog mijenjanja smisla (Armija BiH iz tadasnjeg robovlasnickog perioda :D ; pravo otkupa u Rimu, koje ako malo bolje pogledas, fakticki nije postojalo kao takvo, vec je oslobodjenom robu moglo biti naknadno ukinuto, gdje prenebregavas cinjenicu da su robovi bili objekti koje se moglo ubiti i uraditi bilo sta s njima, sto nema veze sa islamom; pricas o Bozijem postivanju ljudske "navike"...naravno da je Bog svemoguc, ali ne bi bilo smisla da on uradi nesto poput trenutnog globalnog prihvatanja ukidanja robovlasnistva, jer tada dunjalucko testiranje gubi smisao (ni djeca ne rezonuju tako plitko); pravis se da nisi shvatio da je prikaz americkog robovlasnistva iz 1857 komparativni prikaz koji je tu samo da ukaze na naprednost islama citavih 13 vijekova ranije, pravis se da nisi shvatio da u islamu NIKAD nije bilo takvog ropstva gdje je covjek predmet, a ne covjek i da to ne mozes ni porediti, a kamoli gledati na to kao pravdanje svoga zla tudjim; to za zapadnu ideologiju i da generalizujem...pa, naravno da je zapadna, na istoku je prije 14 vijekova ukinuto TAKVO ropstvo koje covjeka svodi na predmet, a objasnio sam jasnu intenciju ka potpunom postepenom ukidanju; a tebe da kopiram, paaa...treba zaista biti rodjen za takvo sto i hvala Bogu sto me nije bio tako okrutan prema meni da te mogu dobro kopirati; ovo je bio samo brzinski pogled na tvoje bisere) je zaista obeshrabrujuca za bilo kakvu raspravu s tobom. Iz tako plitkog i neozbiljnog pristupa u koji si se tako seriozno uzivio, jasno je da nema neke svrhe diskutovati s tobom. Nadam se da je to samo retorika radi retorike i da se igras da bi se igrao (zaista mi se cini da ti nesto fali na nekom drugom polju u zivotu i da ovdje lijecis frustraciju, da sam Frojd, bio bih ubijedjen da si evnuh), da ne shvatas tu svoju neozbiljnu argumentaciju ozbiljno, u suprotnom, znam kako ce zazvucati, ali nije mi namjera da vrijedam, vec Boga mi kazem svoje iskreno misljenje...dakle, u suprotnom, duboko vjerujem da si tragikomicno glup i da sam daleko od tog da sam usamljen u takvom misljenju.

Toplo te pozdravljam

Jao, jao. I opet nastavljas sa strucnim analizama moje licnosti, ukrasavajuci ih sa uvredama niskim. Dakle, spominjuci robove u USA i robove kod muslimana ti mi zelis sugerirati da je tu razlika vazna. Sve u stilu:

Imam dva podstanara. Jedan sere na sred svoje sobe i takvo sto dopusta svojim gostima, a drugi ne samo da na sred svoje sobe sere, vec i to razmazuje i po zidovima, kao i sve to svojim gostima dopusta. I sada bih ja trebao da gledam na onog sto ne razmazuje svoje sranje po zidovima, kao osobu koja ima plemenitu ideju da ce se s time u doglednom vremenu prestati i da je on to isto sa tim ciljem (da se prestane) zapravo radio i odobravao svojim gostima?

Sorry. Za mene je sranje, sranje. Ili jos jasnije: I da je od Boga, govno je govno. Ja u sranju ne trazim plemenitu ideju, niti pokusavam to proslo sranje od osobe sto samo na sred sobe sere (a ne da i razmazuje po zidovima) da pravdam. A ti?
blenta

Post by blenta »

rob kaki po sobi, a tifa po forumu
Post Reply