osim sta pise, zanima nas i ko pise, pa pritefteri ako nije problem...seiko22 wrote:Gdje su milioni, avioni kamioni..................??
Sarajevo, 19. decembar, 2007. -- U TV emisiji "60 minuta", Bakira Hadžiomerovića, 17. decembra je gostovao i Sulejman Tihić, predsjednik SDA. Povod je razdor unutar SDA, nakon što je Hasan Čengić u Krajini na mitingu podržao lokalni savez SDA sa "Strankom za BiH", a odbio SDP ("mrske komunjare"). Na suprot njemu, Sulejman Tihić koaliciju sa SDP-om – odobrava.
Savezu Sulejmana Tihića (SDA) i Zlatka Lagumdžije (SDP) je kumovao Adil Zulfikarpašić u svojoj paravan-organizaciji "Bošnjački institut" u Sarajevu, jeseni 2005; nakon čega SDA-SDP jure ka Holbrooke-Hayes amendiranju Aneksa 4 (ustava) kojim bi ozakonili Republiku srpsku i uspostavili se kao nepobjediva vlast u enklavama gdje preživljavaju Bošnjaci i nešto "ostalih". Patriotski blok to protudržavno djelovanje u Dejtonskom parlamentu BiH, 26. aprila, 2006. godine - odbacuje. Time, a i na izborima 2006, savez SDA-SDP dobiva udarac od kojega se još nije povratio.
SRBOSLAVENI SVIH ZEMALJA, UJEDINITE SE !
Prošla TV emisija "60 minuta" je objavila (...)
Dodik 21.12.2007 na RTRS:Hvala Silajdzicu na rusenju Ustava!
-
Cryptoman
-
zavrzlama
Silajdzic i Dodik.....sta reci za ovu dvojicu....
Jednostavno oni su hrana jedan drugom sa razlikom sto Silajdzic ne moze izaci kao pobjednik jer ono sto zeli Silajdzic se mora raditi sa vise taktike,politicke pameti i lucidnosti....a ono sto Dodik radi i nije tesko raditi jer on samo odrzava i produbljava krizu i antibosansko djelovanje koje mu je Karadzic ostavio...BIH trebaju politicari posebno bosnjacki koji ce na jedan smiren,otvoren i novi nacin prici srpskoj populaciji u BIH...Silajdzica koci ratna proslost i on je veoma lak plijen za velikosrpsku propagandu,da Dodik i slicni uvjere svoj narod da ne pristaju na jacanje BIH i ponistenje aparthejda i rezultata rata jer to zeli Silajdzic koji vec ima losu etiketu u srpskom narodu..velikosrbi se ne boje Silajdzica oni se boje novih mladih bosnjackih/srpskih/hrvatskih politicara koji bi mogli otvoriti oci srpskom narodu i ostalim narodima...zato ostanak Silajdzica i ostale ratne garniture politicara je garant velikosrbima da drze svoj narod u stanju antibosanske histerije..
...cak mislim da D/S(dodik/silajdzic) jedan drugog lazu i izigravaju dogovore jer nemaju potporu sopstvenog naroda..protiv Silajdica su SDA/SDP...a protiv Dodika sve srpske stranke u slucaju da Dodik pristane na nesto sto slabi entitet a jaca BIH..Sta je rjesenje...rjesenje je prvenstveno da bosnjaci smijene Silajdzica( sve sam mislio da ce sam Silajdzic odstupiti sa vlasti u korist BIH) i tako ubiju dvije muhe jednim udarcem...Dodiku bi izbili adut i sredstvo koje koristi da zavadja i rusi BIH...a jedan dio srpaskog naroda bi shvatio da bosnjaci nisu protiv srba nego protiv velikosrpske politike....jest da bi mali dio srba u to povjerovao ali od necega se mora krenuti...
U BIH nije problem ni jednom bosnjackom politicaru pokazati koliko voli BIH...problem je pridobiti srpski narod i probuditi zdravu opoziciju velikosrbima....A Silajdzic ne radi ovo drugo koje je po meni veoma bitno i sudbonosno za BIH...
A Za Dodika..on je provaljen davno..jednostavno je ucijenjen od Srbije i odradjuje prljav posao za njih...na kraju ce ga ili ubiti ili ako dovoljno love da sefovima prozivi koju godinu na Dedinju...Dok traje Kosovo MZ odgovaraju ova dvojica..kad Kosovo ode "sjeca knezeva"..
Jednostavno oni su hrana jedan drugom sa razlikom sto Silajdzic ne moze izaci kao pobjednik jer ono sto zeli Silajdzic se mora raditi sa vise taktike,politicke pameti i lucidnosti....a ono sto Dodik radi i nije tesko raditi jer on samo odrzava i produbljava krizu i antibosansko djelovanje koje mu je Karadzic ostavio...BIH trebaju politicari posebno bosnjacki koji ce na jedan smiren,otvoren i novi nacin prici srpskoj populaciji u BIH...Silajdzica koci ratna proslost i on je veoma lak plijen za velikosrpsku propagandu,da Dodik i slicni uvjere svoj narod da ne pristaju na jacanje BIH i ponistenje aparthejda i rezultata rata jer to zeli Silajdzic koji vec ima losu etiketu u srpskom narodu..velikosrbi se ne boje Silajdzica oni se boje novih mladih bosnjackih/srpskih/hrvatskih politicara koji bi mogli otvoriti oci srpskom narodu i ostalim narodima...zato ostanak Silajdzica i ostale ratne garniture politicara je garant velikosrbima da drze svoj narod u stanju antibosanske histerije..
...cak mislim da D/S(dodik/silajdzic) jedan drugog lazu i izigravaju dogovore jer nemaju potporu sopstvenog naroda..protiv Silajdica su SDA/SDP...a protiv Dodika sve srpske stranke u slucaju da Dodik pristane na nesto sto slabi entitet a jaca BIH..Sta je rjesenje...rjesenje je prvenstveno da bosnjaci smijene Silajdzica( sve sam mislio da ce sam Silajdzic odstupiti sa vlasti u korist BIH) i tako ubiju dvije muhe jednim udarcem...Dodiku bi izbili adut i sredstvo koje koristi da zavadja i rusi BIH...a jedan dio srpaskog naroda bi shvatio da bosnjaci nisu protiv srba nego protiv velikosrpske politike....jest da bi mali dio srba u to povjerovao ali od necega se mora krenuti...
U BIH nije problem ni jednom bosnjackom politicaru pokazati koliko voli BIH...problem je pridobiti srpski narod i probuditi zdravu opoziciju velikosrbima....A Silajdzic ne radi ovo drugo koje je po meni veoma bitno i sudbonosno za BIH...
A Za Dodika..on je provaljen davno..jednostavno je ucijenjen od Srbije i odradjuje prljav posao za njih...na kraju ce ga ili ubiti ili ako dovoljno love da sefovima prozivi koju godinu na Dedinju...Dok traje Kosovo MZ odgovaraju ova dvojica..kad Kosovo ode "sjeca knezeva"..
- spreca
Svima nama treba da bude jasno da je ovo jos jedna iz mnogih ronhilovih podvala BiH gradanima a ponajvise onima koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci.
Njegova osnovna cilj je razjedinjenje naroda i razbijanje istog na manje grupice a time i oslabiti njihovu moc i ne dopustiti nikakve integracije kao sto je slucaj integracije srbskod naroda udrugom entitetu.
Svi znamo njegov odgovor na pitanje Stankovica u NU2 dali bi Hrvatima dao Brodsku Posavinu.
On svojom politikom o tri entiteta gura pusku u ruke Hrvatima u cemu mu pomaze Covic ,samo nadam se da Hrvati vec shvataju cemu to vodi i sta je cilj ronhilove politike samo ne trba padati na fore laktaskog sibicara.
Zavadi pa vladaj,to je njegov osnovni cilj u BiH,misli da bi tako lakse izasao iz BiH ali nezna da bi i pred njegovom kucom mecka zaigrala.
Njegova osnovna cilj je razjedinjenje naroda i razbijanje istog na manje grupice a time i oslabiti njihovu moc i ne dopustiti nikakve integracije kao sto je slucaj integracije srbskod naroda udrugom entitetu.
Svi znamo njegov odgovor na pitanje Stankovica u NU2 dali bi Hrvatima dao Brodsku Posavinu.
On svojom politikom o tri entiteta gura pusku u ruke Hrvatima u cemu mu pomaze Covic ,samo nadam se da Hrvati vec shvataju cemu to vodi i sta je cilj ronhilove politike samo ne trba padati na fore laktaskog sibicara.
Zavadi pa vladaj,to je njegov osnovni cilj u BiH,misli da bi tako lakse izasao iz BiH ali nezna da bi i pred njegovom kucom mecka zaigrala.
- Hantraga
Prvo, svima je jesno kako je Dodik, a i Hare dosao na vlast...
Tako sto su istom pricom, svoje narode uvjeravali da ce otcjepiti RS/ukinuti RS...
Ja sma primjetio da je Mile malo glasniji od Hareta, i cesce se vrzma po medijima...
A to mislim jel mu vise gori pod guzicom nego Haretu, pa zato redovnije mora podsjecati svoj narod da je on taj pravi...
Obicno kad Mile izgubi kakvu bitku, onda se vraca na retoriku predizbornih prica, da bi ojacao svoju poziciju u RS...
Zato nerazumijem zasto se svi toliko pale kad Mile nesto lupa protiv BiH....
Covjek mora da lupa, inace mu slijedi noga...
Nedavno uvedeni zakon u parlament je ojacao drzavu BiH, a oslabio ovlasti entiteta...Prema tome, to kao da su svi zaboravili...
Ovo je nesto zasto Mile preko noci se vraca na predizborne price, jel potrebno je svom narodu zamazati oci pred zakonom na koji je morao da pristane...
Zato molim vas, nemojte se paliti na guranje...naprotiv, kad vidite Mileta na TV da nesto pocne da lupa protiv BiH, ili pokusava da unese razdor medju Bosnjake...
To je znak da je BiH ojacala...
Tako sto su istom pricom, svoje narode uvjeravali da ce otcjepiti RS/ukinuti RS...
Ja sma primjetio da je Mile malo glasniji od Hareta, i cesce se vrzma po medijima...
A to mislim jel mu vise gori pod guzicom nego Haretu, pa zato redovnije mora podsjecati svoj narod da je on taj pravi...
Obicno kad Mile izgubi kakvu bitku, onda se vraca na retoriku predizbornih prica, da bi ojacao svoju poziciju u RS...
Nedavno uvedeni zakon u parlament je ojacao drzavu BiH, a oslabio ovlasti entiteta...Prema tome, to kao da su svi zaboravili...
Ovo je nesto zasto Mile preko noci se vraca na predizborne price, jel potrebno je svom narodu zamazati oci pred zakonom na koji je morao da pristane...
Zato molim vas, nemojte se paliti na guranje...naprotiv, kad vidite Mileta na TV da nesto pocne da lupa protiv BiH, ili pokusava da unese razdor medju Bosnjake...
- Prozor
Istina jeste da bosnjacki politicari nista ne cine da pridobiju Srbe i Hrvate, iako se deklariraju kao zalagaoci za zajednicku BiH... Ja se ne sjecam da je su Haris ili Tihic ikad otisli do Mostara ili Trebinja da malo razgovaraju sa ljudima, pa da direktno bez razno-raznih medija cuju sta vele...zavrzlama wrote:Silajdzic i Dodik.....sta reci za ovu dvojicu....
Komsic bi tu mogao biti prekretnica, pored toga sto predstavlja Hrvate, glasacko tijelo su mu pretezno Bosnjaci, a predstavlja se kao predstavnik svih, mogao bi to pametnije iskoristiti, stvar je samo sto pripada ne-dovoljno jakoj stranci...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
Ja znam samo jednu činjenicu, a to je da, od trenutka kada je Silajdžić upro prstom u kameru i izjavio povjesno "vraćam se u politiku" Bosni je krenulo nizbrdo.
Bolje da se vratio u Tursku i to na granicu sa Kurdistanom.
Neka me neko dematira, volio bih.
Bolje da se vratio u Tursku i to na granicu sa Kurdistanom.
Neka me neko dematira, volio bih.
- Alfons Kauders
a sto se onda kk javljate na ovu temu ?volvoxII wrote:pridruzujem se cestitkamaneki wrote:Jebo vas Dodik vise
sviju redom
iskompleksirani ste
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
Možda o Haretovom pritisku 
-
faer
Hantraga wrote:Prvo, svima je jesno kako je Dodik, a i Hare dosao na vlast...
Nedavno uvedeni zakon ojacao BiH? hahahhahahhahahhaha pa to je realno 10 posto ustavnih promjena koje je Silajdzic srusio. Plus, Silajdzic i Belkic su htjeli da proguraju izdajnicki paket koji su srusili SDP i SDA.
Dakle, Dodik vam je jasno porucio: Hvala Silajdzicu sto je srusio ustav jer bi u protivnom RS bila izuzetno poljuljana.
Uz svo duzno postovanje prema dijaspori i vasim ulaganjima u BiH, ipak nije sve jednostavno pratiti iz S.Louisa.
Cinjenica je da je drzava BiH slabija od kad je 100% BiH na vlasti.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Cryptoman wrote:osim sta pise, zanima nas i ko pise, pa pritefteri ako nije problem...seiko22 wrote:Gdje su milioni, avioni kamioni..................??
Sarajevo, 19. decembar, 2007. -- U TV emisiji "60 minuta", Bakira Hadžiomerovića, 17. decembra je gostovao i Sulejman Tihić, predsjednik SDA. Povod je razdor unutar SDA, nakon što je Hasan Čengić u Krajini na mitingu podržao lokalni savez SDA sa "Strankom za BiH", a odbio SDP ("mrske komunjare"). Na suprot njemu, Sulejman Tihić koaliciju sa SDP-om – odobrava.
Savezu Sulejmana Tihića (SDA) i Zlatka Lagumdžije (SDP) je kumovao Adil Zulfikarpašić u svojoj paravan-organizaciji "Bošnjački institut" u Sarajevu, jeseni 2005; nakon čega SDA-SDP jure ka Holbrooke-Hayes amendiranju Aneksa 4 (ustava) kojim bi ozakonili Republiku srpsku i uspostavili se kao nepobjediva vlast u enklavama gdje preživljavaju Bošnjaci i nešto "ostalih". Patriotski blok to protudržavno djelovanje u Dejtonskom parlamentu BiH, 26. aprila, 2006. godine - odbacuje. Time, a i na izborima 2006, savez SDA-SDP dobiva udarac od kojega se još nije povratio.
SRBOSLAVENI SVIH ZEMALJA, UJEDINITE SE !
Prošla TV emisija "60 minuta" je objavila (...)
Nego, dos'o vakat, da Dodo "vrati zajam" vojvodi Ti'icu,
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Objavljeno 22.12.2007. u 10:53
Poslanici SDS-a i SRS RS-a napustili sjednicu skupštine jer nisu dobili Dodikovo izvinjenje
Nastavak Šeste sjednice Narodne skupštine RS-a na kojoj se razmatra Prijedlog Ekonomske politike RS-a za 2008. godinu, počeo je u subotu u Banjoj Luci izlaskom poslanika SDS-a i SRS RS-a iz skupštinske sale jer nisu dobili izvinjenje predsjednika Vlade RS-a Milorada Dodika, na čemu su insisitirali.
Na početku sjednice šef poslaničkog Kluba SDS-a Borislav Bojić zatražio je izvinjenje premijera Dodika zbog, kako je naveo, oštrog istupa koji je imao na sjednici Skupštine RS-a u ponedjeljak, 17. decembra.
Dodik nije reagirao na ovaj zahtjev, nakon čega je Bojić kazao da će zbog toga poslanici SDS-a izaći iz sale kada se bude obraćao entitetski premijer.
-
Cryptoman
pa ako si pokupio iz novina adet je navesti (od) izvor(a tri putica)...seiko22 wrote:Cryptoman wrote:osim sta pise, zanima nas i ko pise, pa pritefteri ako nije problem...seiko22 wrote:![]()
pa zar su imena bitna?? Nismo li svi ovdje "inkognito", iliti "pod nickom"!! Bitna je "materija", a koju, ipak, mada je tu, postirana, mnoci ne citaju!!
![]()
Mozda im predugacak tekst. pa im "zulja oci"!!
-
faer
Vidis kako se Silajdzic pravi englez...umjesto da se pozabavi ovim Dodikovim izjavama itd...xon_sa wrote:Jedna od stotinu istih na ovom forumu...faer wrote:Tema je 100% izdaja i lizanje sa dodikom.xon_sa wrote:Hocemo li otvoriti temu o gustoci dodikove jutrosnje stolice?
Pa ovaj upravo prica o onome zbog cega se Silajdzic vratio u politiku, tj. ustav.
Nek prizna da se zaj....ili da je nas zaj..pa cemo pristati teme ove vrste stavaljati jer cemo imati ustav i on ce biti na bosforu.
-
neki
A sta ti mislis da ces postici temama ove vrste??? Bolje idi radi nesto bice vise koristi i tebi i drzavi, umjesto sto gubis vrijeme filozofirajuci ovudafaer wrote:Vidis kako se Silajdzic pravi englez...umjesto da se pozabavi ovim Dodikovim izjavama itd...xon_sa wrote:Jedna od stotinu istih na ovom forumu...faer wrote: Tema je 100% izdaja i lizanje sa dodikom.
Pa ovaj upravo prica o onome zbog cega se Silajdzic vratio u politiku, tj. ustav.
Nek prizna da se zaj....ili da je nas zaj..pa cemo pristati teme ove vrste stavaljati jer cemo imati ustav i on ce biti na bosforu.
-
faer
vjerovatno i su pravu.....trebalo bi se baviti necim drugim....medjutim, ako nas je neko toliko ljudi nalozio i nesto cvrsto obecao i onda se desi nesto ovako: http://www.youtube.com/watch?v=p6iYmmdOrhg
onda mozda i ima smisla....
onda mozda i ima smisla....
-
bice_bice
meni licno je to vise i dosadilo, gdje god se okrenes o tome su postavljeni linkovi.. al ti si mi bas glavni izabro.. legendarno fakat..Tonny wrote:Prosvjecujuci nastup predvodnika genocidne tvorevine na Hrvatskoj Televiziji. Kupite kokice, zavalite se u seciju i gledajte. No pazite da se ne udavite od smijeha, jer to nije cilj emisije.
idemo![]()
pored politickih videa "a Muhammed a.s. kaze: ....."
ili Hadis Dana
ili vijest "Tešanjski načelnik protiv Djeda Mraza"