Bea_Trix wrote:Neelix wrote:
zato bi ih trebalo ucinit ilegalnim

i da nije duhanskog lobija, to bi u svijetu odavno bilo uradjeno

pa ne slazem se sa tobom jer sam pusac, ali svako ima pravo na misljenje. iskreno, da je vodjena ovolika kampanja protiv nekih teskih vrsta droga ili trgovine ljudima, bila bih sretna. a nije - nego protiv pusenja. dakle, vodii se kampanja jer je duhanski lobi najjaci i vodi se kampanja da ih se skine (mislim od legalnih lobija). i ta me komponenta u svemu tome nervira. nije pusenje glavni uzrocnik smrti danas, pa da bude tako.
neise, mislim da bi svi bili zadovoljni kada bi bili lijepo i propisno odvojeni prostori za pusace i nepusace.
Prvo,to da treba urediti prostore za pušače ,nakon donošenja zabrane,i to pravdati demokratskim pravom,jeste nevjerovatna glupost,i to nemoj BeatriXXX shvatit lično jer su mnogi jaki političari i lobisti u Njemačkoj pokušali da proture jedni drugima odgovarajuće zakone ,i naprave rupe u istim zakonima.Glupost je ispalo braniti legalnu upotrebu" smjese otrova",i to načelom demokratije--jednog društvenog humanog pojma.I ja sam pušač,ali zbilja pazim da ne pušim gdje nije red da se zapali,kao i to da ne pušim samo radi navike(što je opet posebna balkanska značajka).
"nije pusenje glavni uzrocnik smrti danas, pa da bude tako."---pušenje je uzrok,i to dokazano,mnogih oboljenja od kojih se podosta završava smrću u najboljim godinama,uz teške muke,velike troškove terapija(od 10-25.000 KM po ciklusu terapije za zloćudna oboljenja --jedan pacijent) i probleme vezane uz to..također"glavni uzrok"kao termin nije pogodan niti primjeren,smrt i bolest su stvari protiv kojih se treba boriti a ne ih relativizirati,glavnim i manje glavnim uzrocima.
Pušenje je zlo,dim je štetan,i nije red niti normalno živjeti i raditi u dimu.
Ko hoće dame napadne zarad možda grubog stava naspram cigarete--evo mu još nešto za inat---nedam da se puši tamo gdje radim,a ima nas dosta,i jako mi je drago što sam toliki kreten da ukidam tu malu balkansku naviku,
jer mi se ,kvragu,bar na poslu
može