Haj'mo sad ... Sarajevo speaking !
- chuchumbamayumbe
Ekshi njega...
Ziku ganje...
Moram shorat...
Stipu ga ba...
Dodji 'vaaamo...
Kekuna mi malog...
Sachira mi...
Naninog mi rahmeta...
itd
Ziku ganje...
Moram shorat...
Stipu ga ba...
Dodji 'vaaamo...
Kekuna mi malog...
Sachira mi...
Naninog mi rahmeta...
itd
- cico x
ifbbpro wrote:Ima i ona mangupska.. kad te zaustave stariji pa ti traze lovu (markicu-dvije), a ti kazes da nemas:
Ako ti nadjem, uzmem ti SVE!
hahaha,uhvatili mene kad sam imao 10-ak godina "stariji"", i traze mi klikere,reko nemam (a puni mi dzepovi)
kazu,ako ti nademo,sve cemo ti uzeti,HAJ SAD SKAČI !!
-
ifbbpro
gdje se sjeti naftashacico x wrote:ifbbpro wrote:Ima i ona mangupska.. kad te zaustave stariji pa ti traze lovu (markicu-dvije), a ti kazes da nemas:
hahaha,uhvatili mene kad sam imao 10-ak godina "stariji"", i traze mi klikere,reko nemam (a puni mi dzepovi)
![]()
a imao sam dobrih naftasa tada!
- chuchumbamayumbe
Meni chale iz inostranstva donio petoperaca, bio sam glavni u raji!ifbbpro wrote:gdje se sjeti naftashacico x wrote:ifbbpro wrote:Ima i ona mangupska.. kad te zaustave stariji pa ti traze lovu (markicu-dvije), a ti kazes da nemas:
![]()
-
a.basko
mjesecari...chuchumbamayumbe wrote:Meni chale iz inostranstva donio petoperaca, bio sam glavni u raji!ifbbpro wrote:gdje se sjeti naftashacico x wrote:
![]()
- chuchumbamayumbe
TZV bambusi?a.basko wrote:mjesecari...chuchumbamayumbe wrote:Meni chale iz inostranstva donio petoperaca, bio sam glavni u raji!ifbbpro wrote: gdje se sjeti naftashabez pera, smedji, prozirni...i oni su bili dobri!!!
- Neelix
bambusi su veliki klikeri, koliko se ja sjecam. mjesecari su oni bez pera.chuchumbamayumbe wrote:TZV bambusi?a.basko wrote:mjesecari...chuchumbamayumbe wrote: Meni chale iz inostranstva donio petoperaca, bio sam glavni u raji!bez pera, smedji, prozirni...i oni su bili dobri!!!
- jeza u ledja
tacnoNeelix wrote:bambusi su veliki klikeri, koliko se ja sjecam. mjesecari su oni bez pera.chuchumbamayumbe wrote:TZV bambusi?a.basko wrote: mjesecari...bez pera, smedji, prozirni...i oni su bili dobri!!!
bambusi su obicno sluzili za izlozbu
porculaneri - vrijedniji od staklenaca, od najgorih bijelih, do crnih i sarenih (skroz isaranih). ja sam imao cijelu kolekciju onako finih sjajnih sa par 'perki' u raznim bojama, mnogo ljepsi od onih nasih obicnih, seljackih
naftasi - nako, nisu moji omiljeni, bili su otprilike na istoj cijeni kao porculaneri. nako neko neprovidno staklo, nesto, ne znam kako ni da opisem
jednoperci do osmoperci - e sad, standardna brojka je bila 3 pera, eventualno 4, sve ispod ili iznad je bilo na vecoj cijeni, u rangu ove dvije klase iznad. ja sam imao jednog omiljenog 6-perca, onako sav 'krnjav', ali je valjao - uh . obavezno unaprijed dogovorimo da ne dajemo klikere s kojim igramo nego 'iz padje'.
mjesecari - nako, vrijedio je vise nego troperac, ali manje nego naftasi i porculaneri. cesto je mjesecar bio - bambus, dakle veci kliker. generalno ih nisam gotivio.
plastenjaci - sa ovim je igrala sirotinja, kad vidis nekoga da igra s tim zao ti bude.
- chuchumbamayumbe
Cike-tush,povratak!
Rosha dva "nadaljeg"!
"Triput" na izbicu, s' koljena!

Rosha dva "nadaljeg"!
-
Fox Mulder
"Ne nadnosi se" (nad rošu)chuchumbamayumbe wrote:Cike-tush,povratak!
Rosha dva "nadaljeg"!
- chuchumbamayumbe
Glavno je bilo ljeti, kada zamlja zapeche, pa ne mozes napraviti roshu...onda se onaj najzajebaniji u raji obavezno "poshora" da razmeksa zemlju, da se moze napraviti rosha!
Odron!
Odron!
-
Fox Mulder
Ma mi smo zaljevali vodom, a bilo ih je sto su pljuvali cijeli dan da razmeksaju zemlju, ali onda ja nisam igr'o. Hare zovne staru na prozor, ona baci flasu i problem rijesen.chuchumbamayumbe wrote:Glavno je bilo ljeti, kada zamlja zapeche, pa ne mozes napraviti roshu...onda se onaj najzajebaniji u raji obavezno "poshora" da razmeksa zemlju, da se moze napraviti rosha!
Odron!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
izvini, zar shora nema dva znacenjachuchumbamayumbe wrote:Glavno je bilo ljeti, kada zamlja zapeche, pa ne mozes napraviti roshu...onda se onaj najzajebaniji u raji obavezno "poshora" da razmeksa zemlju, da se moze napraviti rosha!
Odron!
Tucha ili Sranje (gomila izmeta koja su izasla netom iz anusa)
otkad SHORANJE znaci pishanje?
-
Fox Mulder
Nije ta varijanta vec "šorlanje"mIRCerka wrote:izvini, zar shora nema dva znacenjachuchumbamayumbe wrote:Glavno je bilo ljeti, kada zamlja zapeche, pa ne mozes napraviti roshu...onda se onaj najzajebaniji u raji obavezno "poshora" da razmeksa zemlju, da se moze napraviti rosha!
Odron!
- chuchumbamayumbe
Meni je šoranje vazda bilo isto ko i pišanje...Fox Mulder wrote:Nije ta varijanta vec "šorlanje"mIRCerka wrote:izvini, zar shora nema dva znacenjachuchumbamayumbe wrote:Glavno je bilo ljeti, kada zamlja zapeche, pa ne mozes napraviti roshu...onda se onaj najzajebaniji u raji obavezno "poshora" da razmeksa zemlju, da se moze napraviti rosha!
Odron!
A moze biti i marisana.
-
Fox Mulder
Ma jest', ali ima i "šorlanje"chuchumbamayumbe wrote:Meni je šoranje vazda bilo isto ko i pišanje...Fox Mulder wrote:Nije ta varijanta vec "šorlanje"mIRCerka wrote: izvini, zar shora nema dva znacenja
A moze biti i marisana.