azil SOS-a u sarajevu

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

barby02

Post by barby02 »

Cober wrote:Pročitao sam ovih par komentara alice.K i barby02 i zapanjen sam količinom neistine u istim. Naime, SOS plaća mjesečne usluge za korištenje tog azila. Ja lično sam, a u ime SOS-a od svog novca kupovao i donosio u azil vreće hrane za pse. Isto tako poznate su mi donacije u hrani i drugih članova SOS-a, kao i količine hrane koje SOS dostavlja u azil i znam da Melita većim dijelom ne hrani pse tom kupovnom hranom nego sama kuha. Poznato mi je i da je količina hrane koja se proslijedi u azil od SOS-a, i znam da je fizički nemoguće da broj pasa koji su tamo pojede toliko vreća za sedmicu. Smatram da je ovo namjenska opstrukcija rada UG SOS radi lobiranja i odlaska eventualnog novca na drugu stranu.

Prvo ono sto sam napisala nije neistina iliti laz. Ja ne raspolazem hronoloskim slijedom dogadjaja a to me i ne interesuje.
Naravno da SOS placa iznajmljivanje inprovizovanog azila,mjesecno. Pa to se valjda podrazumjeva. Znamo i koliko.
Ja ponovo pitam, zasto se od clanova ocekuje da kupuju hranu za azil, kada je nestane? I zasto je nestane? Da je bilo i samo jedan jedini put, ovo pitanje ima smisla !!! Odgovori ako vec sve znas? !
Cemu donacije u hrani clanova ili dobrih dusa? Zar to nije na SOS-u da obezbjedi? Ja se ne mogu sa tobom naduravati jer ti pominjes neke vrece sedmicno a Melita ih dohranjuje i ne kuha kao ranije, nego mjesa hranu iako tebe vise zanima nesto drugo, ocito. . . a sram te bilo i za optuzbu da ja zelim da novac ode na "drugu stranu". Usput, koju drugu stranu? Novcem raspolaze organizator, a ja nisam u upravnom odboru. . . . . a zna se ko bira upravni odbor, ako to uopste jos postoji u SOS-u.
barby02

Post by barby02 »

Cober wrote: Melita i Kemo su istovremeno članovi upravnog odbora drugog, profitabilnog "azila" za pse koji je svojevremeno osnovan na brzinu da bi preko noći putem lobija već prisvojili budžetska sredstva općine Stari grad namjenjena za azil, u čemu su svojevremeno i uspjeli, pa je na račun tog, preko noći osnovanog azila prije par godina uplaćeno mislim 50.000 KM budžetskih sredstava a dobijenih na osnovu rada i rezultata SOS-a.

Ovo je presmjesno. Optuzujes Kemu i Melitu za malverzacije? Za korupciju? Pa jesi li citav?? Kemo stari covjek, usput previse sklon alkoholu, nije u stanju da se verbalno bori sa komsijom,a Melita golim rukama kupi psece kakice. . . Onaj ko se tim stvarima bavi su novonastala "gospoda" i ljudi "cistog obraza". Ja im na tvom mjestu vise nikada ne bih pogledala u oci.
Ne sporim ni jednu jedinu zaslugu SOS-a, niti Velje, u to se ne mjesam i zelim ako zeli da dobije i Nobelovu nagradu,ali mene ce samo usreciti bolje stanje azila, npr.
barby02

Post by barby02 »

Cober wrote: Pošto je Velja mnogo bolje upoznat sa svim da ne bih iznosio pogrešne podatke pozivam ga da transparentno i opširno opiše situaciju vezano za azil iza Robota u Hrasnom.

Smatram da je transparentno iznošenje činjenica apsolutno neophodno da se ne bi dezinformisala javnost i svi oni koji su voljni da pomognu napuštenim i napaćenim psima, te zaista pozivam Velju da iznese sve činjenice vezano za ovu temu.
Ovo bi bilo lijepo i interesantno za procitati,ali mene bi uz to vise interesovala djela od rijeci.
barby02

Post by barby02 »

Cober wrote:Znam i za postojeće probleme od strane Melite i Keme i da je SOS prinuđen da zbog pomoći psima koristi i njihove i svačije usluge
Kako te bolan nije stid ?????Vidis li u svojim rijecima cinizam i bezobrazluk, na kraju i neodgoj pisuci ovako o malim i obicnim ljudima koji rade iz srca za dobrobit pasa koje ti "neizmjerno " gotivis. . .

Za sta si se prodao????? Zasto si dozvolio da budes izmanipulisan?
barby02

Post by barby02 »

Cober wrote: Iako znam i da je politika SOS-a neblaćenje nikog ako na bilo koji način doprinosi zbrinjavanju napuštenih pasa, ali ovoliko neistine je previše, i očigledno namjenski i zlonamjeran pokušaj blaćenja SOS-a, vjerovatno zbog uspjeha za izgradnju azila i pokušaja zlonamjernih da se dokopaju upravljanjem novcem iz budžeta KS koji će nadamo se biti usmjeren za budući azil. Hvala.
Sta god zelis pisati- pisi. Stojim iza svake svoje rijeci. Ko zeli da dodje do istine doci ce !

P.S. Kontradiktoran si 1) zbog uspjeha za izgradnju azila
2)novcem iz budzeta KS koji ce nadamo se biti

usmjeren za buduci azil
alica.k

Post by alica.k »

Cober, od tebe ovo i za ocekivati. Nismo jednom vidjeli da na sve strane ljubis i lizes intimne dijelove tijela cika Velje.

Da ja tebe pitam nesto...sta je ono bilo kad je cika Velja prijetio da nece ona tura pasa ici vani? Gdje su zavrsile 2 vrece hrane za pse koje je ona novinarka donijela na udomljavanje? To su isto tako bili problemi "od strane Melite i Keme"?

Druge stvari koje znam i ja, a i mnogi drugi, necu ni da spominjem, CISTO iz kulture i zato sto jedini koji ce u svemu tome biti zakinuti su jadne zivotinje.

Dalje niko nije ni spomenuo da SOS ne placa prostor za azil, procitaj malo.

Nisam otvorila temu da bi se s tobom prepucavala da li je osnivac ovog udruzenja svetac, ja svoje misljenje o njemu imam od dana kad je poceo pricu "moje pare - moj azil - moje cuke". To ass-kissing ostavi nekome drugom ko vjeruje.

Svak ko je imalo aktivan u ovom udruzenju zna jako dobro kakve se stvari tamo desavaju, koje se pare tamo vrte, i u cijem djepu to sve zavrsi. Cije racune za mobitel placa SOS, i ciji psi zive na racun SOSa.

edit: i evo jos da kazem, nije mi namjera da blatim SOS, znam 100% da tu ima i ljudi kojima su uvjerenja jaca od interesa. Na kraju krajeva apsolutno je nepotrebno da ja blatim SOS, kad je on vec oblacen. Upoznala sam ljude koji su kad sam im trazila pomoc, odbili jer su rekli da ne zele nista imati sa SOS-om. Tako da moj glas slabo kakvog efekta na cijelu ovu sliku. Plus sama cinjenica da ste vi osjecali potrebnim da se branite govori da sa vama nesto nije u redu.

Ja sam samo htjela staviti slike azila, da vide ljudi kako sve to izgleda. Tema je, normalno, ko sto darius maximus i predvidi ode u skroz pogresnu stranu.
Last edited by alica.k on 17/12/2007 22:28, edited 1 time in total.
barby02

#32 Re: azil SOS-a u sarajevu

Post by barby02 »

Velja wrote:
alica.k wrote: Image

1. SOS pokriva to mjesto i zivotinje koje u njemu borave jer je to od njega trazeno od ljudi koji su tamo smjestali zivotinje.
Vremenom kako su jedne zivotinje odlazile a druge dolazile to se proteglo u nedogled. i ako mislis da je to standard SOSa, grdno se varas. To kako sad izgleda nije do SOSa nego do onih koji destruktivno protiv njega djeluju.
Ovo sto se vidi na fotkama je samo potvrda toga djelovanja.

A ovo je Kemina kuca !
barby02

#33 Re: azil SOS-a u sarajevu

Post by barby02 »

Velja wrote: I sada je definitivno: SOS ce sa toga mjesta pokupiti ono sto mu je preostalo od tamo unistene opreme i o zivotinjama se brinuti na drigi nacin i na drugom mjestu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

i dok tako igrate aberecke abertude, ping ponga, cuke nemaju gdje, o macama da ne govorim....

Posto NECU da ocistim ovu temu do daljnjeg, reci cu vam samo ovo:
Dok pricate, ja cu SVJEZE KASTRIRANE KEMU I DJURU sa sve Husnijom i trebama iz stana Semihi na vrata po papire od zemljista...
:D
alica.k

Post by alica.k »

najpametnije
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Citam sve ovo sto NAPRDJUJETE i medjusobno se ujedate i dodje mi da vas sve ovako ČOPORATIVNO upitam :

1. Je li nekad neko od vas pojedinacno preuzeo brigu o 10 stenaca ????

2. Je li nekad neko od vas pojedinacno brinuo o operisanom polu-divljem psu ????

3. Je li nekad neko od vas brinuo o nepokretnom psu polomljene kicme ( kao jedna djevojka, znaju mnogi o kome govorim ) ??????

Ma najlakse je napasti Velju, Melitu, Kemu , Cobera... Ili bilo koga drugog. Niko od njih mene ne zanima. Sta Velja radi, isto tako me ne zanima, ali znam da je bez obzira na sve taj isti Velja izvadio pare iz dzepa ( jesu li njegove ili su donacije SOS-u ne zanima me ) pa kupio vakcine za PARVU i BJESNILO, kupio sprice i igle i rekao, dajte ljudi da vakcinisemo pse. lako je sjediti ispred monitora i pricati o borbi za prava zivotinja. Ja mrzim zivotinje ( dobro nije bas da ih mrzim ali eto ) , ali nedam mustafi maglajliji ( ucili su me da se samo vlastita imena LJUDI pisu velikim slovom ) da se igra boga ubijajuci bespomocne zivotinje.
Gledam nesto, od svih onih za koje znam da su probali ono sto sam i ja , niko se nije javio da se svadja. Svi sute i u tisini ciste psecu kakicu.
Sto se hrane u azilu tice, niko Melitu ne tjera da pse hrani cekin salamom i pilecim filetima. Izvinite svi postovaoci tete Melite ( njoj svakla cast ), ali ja na obuci za kerovodju ne cuh bas da psi moraju da se hrane kombinacijom rize i parizera, vec nekim drugim kombinacijama, koje se danas kupe gotove ( za puno manje para nego sto kostaju sastojci). U danasnje vrijeme, na trzistu je dostupno najmanje 10 vrsta hrane za pse. Gotove hrane u obliku briketa ( suha hrana ) i konzervi. Pored tako velikog izbora hrane, postoji i veliki izbor cijena. Pa imamo hranu, koje vrecica od 3 kg kosta 30 km, a imamo i hranu koje vreca od 15 kg kosta 30 km. Nemojte mi samo reci da psi spaseni sa ulice hoce da jedu iskljucivo onu najskuplju. Pa ja sad trenutno muku mucim sa poludivljom operisanom zenkom, koja nece hranu za pse, jer je to nesto nepoznato za nju. Veliki problem je i to sto Melita meni kaze da psi ne smiju jesti , kokosije i govedje iznutrice. Kaze strada im jetra. Jako cudno, za nekih skoro 20 god. koliko se ja bavim psima, bas ni jednom nije jetra stradala.

Eto , sad vise i ne znam zasto sam sve ovo napisao, ali mislim da se da skontati iz mog posta. Kad se svi redom nacistite psecih govana, nadajete vakcina i nagledate junackih djela sinterskih, shvaticete da nije bitan azil , koliko je bitna svijest gradjana. Btw, dok se ganjaju skiperi ( kavezi za transport ) ja u azilu gledam jedan koji je prakticno unisten, a Meliti ne pada na pamet da ga skloni, i ako ne zna sta je da makar pita :shock:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

alica.k wrote:najpametnije
Koje? Kastracija? :D Ma Bebica dobila tjeranje, njih dvojica ko leshinari oko nje ....

odo mazit djuru, evo ga kmechi...laku noc
barby02

Post by barby02 »

cheguevara_k1 wrote:

1)Ma najlakse je napasti Velju, Melitu, Kemu , Cobera... Ili bilo koga drugog.

2)Niko od njih mene ne zanima. Sta Velja radi, isto tako me ne zanima

3)Ja mrzim zivotinje ( dobro nije bas da ih mrzim ali eto )

4)nedam mustafi maglajliji ( ucili su me da se samo vlastita imena LJUDI pisu velikim slovom ) da se igra boga ubijajuci bespomocne zivotinje.

5)Gledam nesto, od svih onih za koje znam da su probali ono sto sam i ja , niko se nije javio da se svadja. Svi sute i u tisini ciste psecu kakicu.

6)Izvinite svi postovaoci tete Melite ( njoj svakla cast )

7)Pa ja sad trenutno muku mucim sa poludivljom operisanom zenkom, koja nece hranu za pse, jer je to nesto nepoznato za nju.

8)nije bitan azil , koliko je bitna svijest gradjana.
Last edited by barby02 on 18/12/2007 11:19, edited 1 time in total.
blackladyy

Post by blackladyy »

ne bih da ulazim u diskusije al zbog situacije koja je takva kakva jeste svi oni koji zele pomoci zivotinjama nek dodju u azil i pomognu teti meliti oko ciscenja..
a ako vec zelite to uraditi novcano onda kupite hranu i donesite je a ne dajite novac nikome..
kad donesete hranu u azil znacete sigurno gdje ce zavrsiti... toliko.
Cober

Post by Cober »

Cheguevara_k1 potpuno si u pravu, i ja ću sa ovim postom stati na ovoj priči, samo nisam mogao da vjerujem šta čitam ni da dopustim tolike laži. Na gornje bezobrazluke neću ni da odgovaram. Odgovoriću samo na jedno, i to ne zbog autora ovih laži nego zbog onih koji su se aktivno uključivali u razne akcije:
barby02 wrote:Cemu donacije u hrani clanova ili dobrih dusa? Zar to nije na SOS-u da obezbjedi?
Nije. Nego na društvu i zakonodavcu. SOS nema mogućnosti ni za 5% onoga što čini krajnjim naporima. SOS nije niti profitabilna, niti državna, niti javna ustanova na budžetu, SOS je Udruženje građana. Znači kao pojedinci dobre volje se amaterski skupimo, registrujemo, organizujemo na neki način i onda pokušavamo pomoći, spašavamo pse sa ulice uz sve što nosi borba za njihovo preživljavanje, plaćamo veterinare i azile, operacije, vodimo ih svojim kućama i previjamo, vodimo borbu sa zakonodavcem, administracijom, a sa društvom koje kritikuje i državnim institucijama koje sve to koče i bore se protiv izgradnje azila, sa pojedincima koji malo malo sve to popljuju kao ovi ovdje. Ja sam deset godina svjedok ko i kako čini sve te stvari o kojima govoriš, a to nisu Kemo i Melita nego Velja. Takvih privatnih azila smo se već godinama naplaćali, nije ovo prvi, i nijedan se nije održao uglavnom iz istog razloga, a zbog "ambicija" koje se pojave kod vlasnika privatnih kuća imanja iskazanih vremenom kroz nestajanja od hrane do kontejnera za transport. što je i ovdje slučaj. Ali, jedini cilj je dobrobit pasa, nisu bitni oni, svi se vremenom pokažu. Kulturu lizanja "guzice" u gornjem kontekstu ću ostaviti istim osobama koji je spominju, one su i pošle od toga u ovoj diskusiji blateći rad SOS-a i pripisujući to nekom drugom. Iz njima znanih razloga valjda. Mislim da je svima koji su se ikada uključili u rad SOS-a poznato koliko i kako je hiljada pasa, maca, roda i drugih zaista spašeno preko SOS-a, operisano, nogu, kičmi, plaćano, udomljavano itd. Postoje hiljade fotografija koje to dokumentuju. Škole, edukacija, stotine operacija i ljubavi i opet je sve to malo. Da ima osoba koje to čine, ima. Da ima i ovih drugih zlonamjernih tipkaroša, ima. Toliko.
Last edited by Cober on 18/12/2007 13:42, edited 1 time in total.
privremeni

Post by privremeni »

Mogu samo reci da sam zgranut vasom diskusijom, jer sam se nadao da je ovaj drustveni segment-zastita zivotinja, posteden slabosti prisutnih u svim ostalim sferama zivota. :shock:
Zar i bolesne i napustene zivotinje mogu biti izvor zarade, licne promocije i slicnih idiotluka? Aferim
Cober

Post by Cober »

privremeni wrote:Mogu samo reci da sam zgranut vasom diskusijom, jer sam se nadao da je ovaj drustveni segment-zastita zivotinja, posteden slabosti prisutnih u svim ostalim sferama zivota. :shock:
Zar i bolesne i napustene zivotinje mogu biti izvor zarade, licne promocije i slicnih idiotluka? Aferim
Ne mogu biti i neće. S pravom si zgrožen. I ja sam se zgrozio i morao sam reagovati, iako se sa ovakvim stvarima se srećemo godinama, nije to ništa novo. Prebacivanja i pljuvanja od tipa što ne pomažete djeci, do izjava gradskih vijećnika da hoćemo da pravimo šinteraj za bolesne žirafe na Betaniji. Preko raznih svjetskih organizacija koje ustvari ne pomažu. Sve što nije u stvarnu korist naših pasa nego u korist raznih promocija smo odbacivali. Pojma nemaš koliko je tu bilo moćnih financijskih interesa, od čuvenih veterinara, izdavača knjiga do svjetskih hohštaplera iz čuvenih svjetskih organizacija. Svi jer vide svoje razne interese, financijske ili promotivne. A bilo je i pravih prijatelja poput Helfers Ohne Grance. Mislim da je SOS izdržao ovolike godine samo zato što se striktno drži pravila: Prvo pomoći našim uličarima po svaku cijenu. Drugo, prihvatiti sve što je za tu namjenu i od crnog vraga, a ODBITI sve što je u svrhu promocija i ostalog, jer će novac doći i proći a krajnji rezultat, azil i zakonsko sprečavanje maltretiranja pasa i drugih životinja ne. I izgubićemo kredibilitet. Takav novac nam ne treba jer ga ne možemo pravilno usmjeriti onome kome je namijenjen - psima. Ne do dok oni koji to moraju, gradska i kantonalna vlada ne donesu saglasnosti za izgradnju azila i Zakon za spriječavanje okrutnosti. SOS je više puta jednokratno mogao obezbijediti financijska sredstva za azil iz inostranstva, ali procjena je bila da bi nas to odvelo na pogrešnu stranu, jer bi samo upali u zamku a ništa ne bi riješili. Ta sredstva se moraju utrošiti samo na jedan način, za izgradnju azila. Pri pojavi takvih donatora, odmah se tu gura onda i Kantonalna veterinarska stanica koja onda pokušava ugovoriti svoje uskluge po paprenim cijenama, razni stranci koji rade po BIH pa svojim vezama pokušavaju da se preko SOS-a vani pojave - jer vani se zaista ogroman novac troši za te namjene, neki od njih dođu iz evropskih zemalja, napišu knjigu vani i onda SKUPLJAJU novac za SOS BIH a mi pojma nemamo o tome itd itd.. Prema tome, sve su to zamke koje moramo izbjeći. Jedna od tih stvari je bila i kada je Općina Stari Grad dodijelila sredstva od 50.000 KM za namjenu azila, a onda se preko noći osonvala neka nova organizacija koja je uzela taj novac i otvorila smještaj za pse. Kako - pojma nemam. Vlasnica je neka strankinja, a možeš misliti koga je stavila u Upravni odbor za osnivače: Kemu i Melitu. Da li je Kemo, vlasnik dvorišta za koji mu SOS plaća 300KM mjesečno da drži pse, kako reče autorica ove pljuvačke teme stariji čovjek sklon alkoholu, bio samo pokriće za to? Pojma nemam. Ali 50.000 KM ode u novoosnovani smještaj, a novoosnovani Upravni odbor: Kemo i Melita? Međutim nisu oni bitni, toga ima stalno, takvi su bili i svi raniji iznajmljivači zamljišta azila, na nama je da se izborimo protiv toga i za dobrobit, samo i isključivo naših avlijanera. Ovo sada pišem zbog svih dobronamjernih i tebe "privremeni", ne zbog pljuvača, takvih ima toliko da je bolje ne upuštati se nikada jer tome ne bi bilo kraja. Pozdrav.
barby02

Post by barby02 »

Cober wrote:
barby02 wrote:Cemu donacije u hrani clanova ili dobrih dusa? Zar to nije na SOS-u da obezbjedi?

Nije. Nego na društvu i zakonodavcu. SOS nema mogućnosti ni za 5% onoga što čini krajnjim naporima.

Znači kao pojedinci dobre volje se amaterski skupimo, registrujemo, organizujemo na neki način i onda pokušavamo pomoći, spašavamo pse sa ulice uz sve što nosi borba za njihovo preživljavanje,

plaćamo veterinare i azile, operacije, vodimo ih svojim kućama i previjamo, vodimo borbu sa zakonodavcem, administracijom, a sa društvom koje kritikuje i državnim institucijama koje sve to koče i bore se protiv izgradnje azila, sa pojedincima koji malo malo sve to popljuju kao ovi ovdje.

Ja sam deset godina svjedok ko i kako čini sve te stvari o kojima govoriš, a to nisu Kemo i Melita nego Velja.

Takvih privatnih azila smo se već godinama naplaćali, nije ovo prvi, i

nijedan se nije održao uglavnom iz istog razloga, a zbog "ambicija" koje se pojave kod vlasnika privatnih kuća imanja iskazanih vremenom kroz nestajanja od hrane do kontejnera za transport. što je i ovdje slučaj. Ali, jedini cilj je dobrobit pasa, nisu bitni oni, svi se vremenom pokažu.

Kome ti ovo spocitavas ako ne meni?
Kome se jadas?
Vjerovatno jeste tako bilo, ali sada nije a pozvao si cini mi, se da se sve transparentno prikaze na Forumu.
A lijep je ovaj post, dirljiv. . .
barby02

Post by barby02 »

Cober wrote:
privremeni wrote:Mogu samo reci da sam zgranut vasom diskusijom, jer sam se nadao da je ovaj drustveni segment-zastita zivotinja, posteden slabosti prisutnih u svim ostalim sferama zivota. :shock:
Ne mogu biti i neće. S pravom si zgrožen. I ja sam se zgrozio i morao sam reagovati, iako se sa ovakvim stvarima se srećemo godinama, nije to ništa novo. Prebacivanja i pljuvanja od tipa što ne pomažete djeci, do izjava gradskih vijećnika da hoćemo da pravimo šinteraj za bolesne žirafe na Betaniji. Preko raznih svjetskih organizacija koje ustvari ne pomažu. Sve što nije u stvarnu korist naših pasa nego u korist raznih promocija smo odbacivali. Pojma nemaš koliko je tu bilo moćnih financijskih interesa, od čuvenih veterinara, izdavača knjiga do svjetskih hohštaplera iz čuvenih svjetskih organizacija. Svi jer vide svoje razne interese, financijske ili promotivne. A bilo je i pravih prijatelja poput Helfers Ohne Grance. Mislim da je SOS izdržao ovolike godine samo zato što se striktno drži pravila: Prvo pomoći našim uličarima po svaku cijenu. Drugo, prihvatiti sve što je za tu namjenu i od crnog vraga, a ODBITI sve što je u svrhu promocija i ostalog, jer će novac doći i proći a krajnji rezultat, azil i zakonsko sprečavanje maltretiranja pasa i drugih životinja ne. I izgubićemo kredibilitet. Takav novac nam ne treba jer ga ne možemo pravilno usmjeriti onome kome je namijenjen - psima. Ne do dok oni koji to moraju, gradska i kantonalna vlada ne donesu saglasnosti za izgradnju azila i Zakon za spriječavanje okrutnosti. SOS je više puta jednokratno mogao obezbijediti financijska sredstva za azil iz inostranstva, ali procjena je bila da bi nas to odvelo na pogrešnu stranu, jer bi samo upali u zamku a ništa ne bi riješili. Ta sredstva se moraju utrošiti samo na jedan način, za izgradnju azila. Pri pojavi takvih donatora, odmah se tu gura onda i Kantonalna veterinarska stanica koja onda pokušava ugovoriti svoje uskluge po paprenim cijenama, razni stranci koji rade po BIH pa svojim vezama pokušavaju da se preko SOS-a vani pojave - jer vani se zaista ogroman novac troši za te namjene, neki od njih dođu iz evropskih zemalja, napišu knjigu vani i onda SKUPLJAJU novac za SOS BIH a mi pojma nemamo o tome itd itd.. Prema tome, sve su to zamke koje moramo izbjeći. Jedna od tih stvari je bila i kada je Općina Stari Grad dodijelila sredstva od 50.000 KM za namjenu azila, a onda se preko noći osonvala neka nova organizacija koja je uzela taj novac i otvorila smještaj za pse. Kako - pojma nemam. Vlasnica je neka strankinja, a možeš misliti koga je stavila u Upravni odbor za osnivače: Kemu i Melitu. Da li je Kemo, vlasnik dvorišta za koji mu SOS plaća 300KM mjesečno da drži pse, kako reče autorica ove pljuvačke teme stariji čovjek sklon alkoholu, bio samo pokriće za to? Pojma nemam. Ali 50.000 KM ode u novoosnovani smještaj, a novoosnovani Upravni odbor: Kemo i Melita? Međutim nisu oni bitni, toga ima stalno, takvi su bili i svi raniji iznajmljivači zamljišta azila, na nama je da se izborimo protiv toga i za dobrobit, samo i isključivo naših avlijanera. Ovo sada pišem zbog svih dobronamjernih i tebe "privremeni", ne zbog pljuvača, takvih ima toliko da je bolje ne upuštati se nikada jer tome ne bi bilo kraja. Pozdrav.
Ovo nije tema vec pravdanje SOS-a, odnosno tebe jer sam sebe stavljas u kontekst.
Mislim da bi bio odlican politicar a ovo je klonirana prica, koju sam vec cula 10 puta. . . . .
cheguevara_k1

#45 Gdje sam ja bio danas

Post by cheguevara_k1 »

Mozda bih trebao da otvorim novu temu, ali necu. Jer vezano je za osobe koje se spominju u ovoj temi.
Rekoh vam vec, da ne zelim da branim Velju, ali danas se od svih silnih boraca za prava zivotinja Velja smrzavao skacuci sa dvoje mladih budala i entuzijasta da vakcinise protiv bjesnila gomilu pasa na jednom mjestu. Covjek koji hrani te pse ( nije teta Melita ) ne kuka kako nema i kako je sve skupo. Vec onako star hoda i vucara hranu o svom trosku, a pasa je puno.
barby02

#46 Re: Gdje sam ja bio danas

Post by barby02 »

cheguevara_k1 wrote:Mozda bih trebao da otvorim novu temu, ali necu. Jer vezano je za osobe koje se spominju u ovoj temi.
Rekoh vam vec, da ne zelim da branim Velju, ali danas se od svih silnih boraca za prava zivotinja Velja smrzavao skacuci sa dvoje mladih budala i entuzijasta da vakcinise protiv bjesnila gomilu pasa na jednom mjestu. Covjek koji hrani te pse ( nije teta Melita ) ne kuka kako nema i kako je sve skupo. Vec onako star hoda i vucara hranu o svom trosku, a pasa je puno.

Kome da otvoris novu temu o ljudima koji rade u improvizovanom azilu? Mozes, onima koji i ne znaju gdje je azil, koji ce shvatiti zdravo za gotovo,kada procitaju tvoju neobjektivnost ali nama a ima nas koji dobro znamo ko sta radi , ne mozes lijepim i hvalospjevima zamazati oci.Koga branis, to se vidi iz posta.No to nije moja stvar, ni ja ga ne napadam.

Vidim da se busas u prsa tim da si "skakutao" u azilu i vakcinisao. E pa svako malouman napola ce shvatiti da je to vise radost,( jer su psi spaseni i dijelom sigurniji od zaraze), nego posao.Ko zna ubosti vakcinu, nema ruke u vodi po 2-3 h dnevno, u vodi tocenoj u vanjskoj kadi . To je posao !

Eto prvi put cujem da je pasa puno. . i dvoje mladih i entuzijasta, opet ti kazem da je to sreca a ne muka.

A ko ne kuka?Prvo gospodin Veljo nije star covjek, ali ko zna iz tvoje perspektive gledajuci. . a sam Cober je pisao da se SOS finansira od gradjana, tako da zakuka kada nestane hrane, sto je logicno. I ne prozivaj Melitu, svega ti, da ti neke stvari ne moram dokazivati jer ih nazalost ne vidis.
Veljo zna da ako nista moze uvijek zovnuti nekoga sa kolima da prebaci hranu a to da je kupuje vlastitim sredstvima-kupuje je donacijom kada sve ostalo zakaze i ne vuci me ze jezik da raspravljam o gosp. Velji jer necu, niti mogu biti isprovocirana na to.

Ono sto zelim reci,je o poslu i

POSAO JE:imati svaki dan obavezu i doci,ocistiti kaku iz boksova svakom psu i svakog od njih nahraniti.
Mnogo lakse je pustiti ih da protrce, pomilkiti, dati vakcinu, prosetati, i cak kupiti. Shvatas li napokon?

Pitam te zasto to radi samo Melita? Ne ocekujem da to radi Veljo ali ocekujemo da to on organizuje i da bar Melita ima alternativu, svaki drugi dan. Ja ne mogu, jer vec se pitas sta je sa mnom, to sam davno rekla svima. Ne kazem da trebas ni ti ni Cober.Ali pitam jer ima 300(koliko znam) clanova SOS-a,20-tak aktivnih i na kraju postoji neko u Sarajevu ko bi to odradio za pare. Ideja je da damo po 10 KM za tu personu. Ali to stoji i ne mice. Kao, to je najlakse- mozda jeste, ali nista do sada od toga.
Ako pises da znas-vjerujem ti ali odgovori mi na to pitanje, ako mozes ili predstavi rjesenje tog pitanja.

Vjerovatno i ptice znaju da Melita ima preko 60. ako ti je gosp. Veljo star,onda je i gospodja Melita stara, a kada citam kako nadobudno masete svojim aktivnostima,steta sto ih i radite. . . Znaci ako Melita nema dijete, treba se iskoristiti do maksimuma iako jeste njena volja da tamo radi,svjesna je valjda da i njeno zdravlje ode i ZNA SE da ona ne moze ne doci i ne nahraniti, jer u tom slucaju ce 40-48 h nejesti,dok se skonta da nisu dobili klopu.

Shvatite sustinu koju pitam i o cemu pisem jer sve ostale aktivnosti su do gosp.Velje,uz ovu organizaciju, a te ostale i ostavljam SOS-u, koji ja podrzavam i podrzacu, iako vidim mene dozivljavaju kao minera-jer "istrazujem" minirano podrucje, naravno sa desetinom aktivnih clanova.

Usput, da li je gosp. Veljo zaposlen? Na ovo ne moras odgovoriti. . . .
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Nemam zivaca za raspravu, ali ako bolje procitas moj post , shvatices da nije rijec o Velji , vec o drugom covjeku, kojem je skoro 70.
A imam i jedan prijedlog, svaki put kad pozelis da ocistis boksove u azilu , a ne mozes, ti slobodno otidji do carsije i za cca 10 km unajmi nekog od onih fizikanera koji ce to da odrade s pjesmom na usnama. Nema potrebe da dizes toliku galamu.
A sto se "busanja" u prsa tice, ja cu sad da pocnem da se busam psima u cijoj kakici doslovce spavam, da bi ih pripitomio. Jer znas, ja kad nesto hocu da uradim, ja to i uradim bez da nadignem pola foruma . Ovim postom , ova rasprava je za mene zavrsena !!!
barby02

Post by barby02 »

cheguevara_k1 wrote:Nemam zivaca za raspravu, ali ako bolje procitas moj post , shvatices da nije rijec o Velji , vec o drugom covjeku, kojem je skoro 70.
A imam i jedan prijedlog, svaki put kad pozelis da ocistis boksove u azilu , a ne mozes, ti slobodno otidji do carsije i za cca 10 km unajmi nekog od onih fizikanera koji ce to da odrade s pjesmom na usnama. Nema potrebe da dizes toliku galamu.
A sto se "busanja" u prsa tice, ja cu sad da pocnem da se busam psima u cijoj kakici doslovce spavam, da bi ih pripitomio. Jer znas, ja kad nesto hocu da uradim, ja to i uradim bez da nadignem pola foruma . Ovim postom , ova rasprava je za mene zavrsena !!!

A imas zivaca drzati lekcije i ne izvlaci se,jer jesi mislio na gosp. Velju.

To sto spavas u kakici je tvoj izbor i svaka ti cast, kad hoces tako.

Usput, ja sam samo aktivna na ovoj temi i nisam nadigla pola foruma a i da jesam to nije tvoj problem, pa mi ne trebas dijeliti savjet koji kosta 10KM.

Nas dvoje nemamo o cemu vise raspravljati, JER NE ZNAS I NEMAS ODGOVORE na pitanja koja sam postavila.
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Ponovo ti kazem, covjek o kome ti goivorim NIJE VELJA, a to mogu da ti dokazem i fotografijama, koje necu da okacim an forum ( to je volja tog covjeka ).

I NIKADA VISE NEMOJ DA BI SE USUDILA DA ME OPTUZIS DA LAZEM !!!!!!

p.s. Pogledaj temu o pudli sa okretnice Drvenija !!!! Shvatices da ja za razliku od tebe ne mlatim praznu slamu, vec malo ser.m i naprdjujem , a puno vise radim. Tu je razlika izmedju tebe i mene.

Btw, da ne zaboravim, boksove u azilu sam ocistio sigurno vise puta od tebe, uz boks koji cistim kuci. Jer ja pse sa ulice ne vodim u azil, vec kod sebe kuci, pa je i u tome razlika izmedju tebe i mene.
barby02

Post by barby02 »

cheguevara_k1 wrote:
I NIKADA VISE NEMOJ DA BI SE USUDILA DA ME OPTUZIS DA LAZEM !!!!!!

p.s. Pogledaj temu o pudli sa okretnice Drvenija !!!! Shvatices da ja za razliku od tebe ne mlatim praznu slamu, vec malo ser.m i naprdjujem , a puno vise radim. Tu je razlika izmedju tebe i mene.

Btw, da ne zaboravim, boksove u azilu sam ocistio sigurno vise puta od tebe, uz boks koji cistim kuci. Jer ja pse sa ulice ne vodim u azil, vec kod sebe kuci, pa je i u tome razlika izmedju tebe i mene.
Pa nije grijeh pomisliti da lazes ali to nisam nigdje napisala.
Azil i postoji za pse sa ulice a ti ih vodi kuci, to je lijepo od tebe, kada mozes vec.
Izmedju tebe i mene jeste ogromna razlika, jer si ti poltron a ja nisam.
Molim te nemoj vikati i interpretirati moje rijeci a ja necu umanjiti tvoja djela koja ovako virtualno niko ne vidi. Tebi svaka cast, ali stani malo. . .
Zbog ovakvih rijeci, cini mi se da si bjesan a nemas razlog,sem sam na sebe, sto opet ja ne trebam citati, jel`?
Locked