cheguevara_k1 wrote:Mozda bih trebao da otvorim novu temu, ali necu. Jer vezano je za osobe koje se spominju u ovoj temi.
Rekoh vam vec, da ne zelim da branim Velju, ali danas se od svih silnih boraca za prava zivotinja Velja smrzavao skacuci sa dvoje mladih budala i entuzijasta da vakcinise protiv bjesnila gomilu pasa na jednom mjestu. Covjek koji hrani te pse ( nije teta Melita ) ne kuka kako nema i kako je sve skupo. Vec onako star hoda i vucara hranu o svom trosku, a pasa je puno.
Kome da otvoris novu temu o ljudima koji rade u improvizovanom azilu? Mozes, onima koji i ne znaju gdje je azil, koji ce shvatiti zdravo za gotovo,kada procitaju tvoju neobjektivnost ali nama a ima nas koji dobro znamo ko sta radi , ne mozes lijepim i hvalospjevima zamazati oci.Koga branis, to se vidi iz posta.No to nije moja stvar, ni ja ga ne napadam.
Vidim da se busas u prsa tim da si "skakutao" u azilu i vakcinisao. E pa svako malouman napola ce shvatiti da je to vise radost,( jer su psi spaseni i dijelom sigurniji od zaraze), nego posao.Ko zna ubosti vakcinu, nema ruke u vodi po 2-3 h dnevno, u vodi tocenoj u vanjskoj kadi . To je posao !
Eto prvi put cujem da je pasa puno. . i dvoje mladih i entuzijasta, opet ti kazem da je to sreca a ne muka.
A ko ne kuka?Prvo gospodin Veljo nije star covjek, ali ko zna iz tvoje perspektive gledajuci. . a sam Cober je pisao da se SOS finansira od gradjana, tako da zakuka kada nestane hrane, sto je logicno. I ne prozivaj Melitu, svega ti, da ti neke stvari ne moram dokazivati jer ih nazalost ne vidis.
Veljo zna da ako nista moze uvijek zovnuti nekoga sa kolima da prebaci hranu a to da je kupuje vlastitim sredstvima-kupuje je donacijom kada sve ostalo zakaze i ne vuci me ze jezik da raspravljam o gosp. Velji jer necu, niti mogu biti isprovocirana na to.
Ono sto zelim reci,je o poslu i
POSAO JE:imati svaki dan obavezu i doci,ocistiti kaku iz boksova svakom psu i svakog od njih nahraniti.
Mnogo lakse je pustiti ih da protrce, pomilkiti, dati vakcinu, prosetati, i cak kupiti. Shvatas li napokon?
Pitam te zasto to radi samo Melita? Ne ocekujem da to radi Veljo ali ocekujemo da to on organizuje i da bar Melita ima alternativu, svaki drugi dan. Ja ne mogu, jer vec se pitas sta je sa mnom, to sam davno rekla svima. Ne kazem da trebas ni ti ni Cober.Ali pitam jer ima 300(koliko znam) clanova SOS-a,20-tak aktivnih i na kraju postoji neko u Sarajevu ko bi to odradio za pare. Ideja je da damo po 10 KM za tu personu. Ali to stoji i ne mice. Kao, to je najlakse- mozda jeste, ali nista do sada od toga.
Ako pises da znas-vjerujem ti ali odgovori mi na to pitanje, ako mozes ili predstavi rjesenje tog pitanja.
Vjerovatno i ptice znaju da Melita ima preko 60. ako ti je gosp. Veljo star,onda je i gospodja Melita stara, a kada citam kako nadobudno masete svojim aktivnostima,steta sto ih i radite. . . Znaci ako Melita nema dijete, treba se iskoristiti do maksimuma iako jeste njena volja da tamo radi,svjesna je valjda da i njeno zdravlje ode i ZNA SE da ona ne moze ne doci i ne nahraniti, jer u tom slucaju ce 40-48 h nejesti,dok se skonta da nisu dobili klopu.
Shvatite sustinu koju pitam i o cemu pisem jer sve ostale aktivnosti su do gosp.Velje,uz ovu organizaciju, a te ostale i ostavljam SOS-u, koji ja podrzavam i podrzacu, iako vidim mene dozivljavaju kao minera-jer "istrazujem" minirano podrucje, naravno sa desetinom aktivnih clanova.
Usput, da li je gosp. Veljo zaposlen? Na ovo ne moras odgovoriti. . . .