Sto je najgore od svega, diploma danas nije nista a kamo tek "sve". Evo zavrsio fax, radio kao pripravnik-volonter godinu dana, uporedo sam nastavio i postdiplomski i dogurao hvala Bogu do 1 preostalog predmeta, sve moguce gluposti koje "poslodavci" traze imam, diploma za ovo diploma za ono i opet ne mogu do posla a kamo tek da zbog diplome "ne mogu" ostale sfere zivota upotpunjavati. Iako znam da autor teme nije ciljao na ovaj vid vaznosti diplome, ali morao sam samo da naglasim uopce (ne)vaznost' diplome. Meni je fascinantno (posto citam novine, pregledam konkurse) pa kad vidim na onim umrlicama preselio na drugi svije dipl. ing. bla bla bla Huso Husic.
Po meni, ako sam taj covjek nije bio covjek koji je volio neke titule onda su sigurno oni koji su dali uopce da se objavi vijest o smrti sa naglasenom titulom. Bas sto covjek rece, kao da je kome bitno sta si bio u zivotu, koje titule si imao. A ima nas takvih koliko hocete.
Ugl. diploma nije nista ni znacajno niti nesto cime se covjek treba isticati.
Da sam ove pameti, radio bih tokom proteklih godina koje sam proveo u studiranju a vanredno isao na studij (iako volim svoju oblast) a diploma kad stigne.