DA li je u Diplomi sve?

Rasprave o vjerskim temama.
_tulumba_

#26 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by _tulumba_ »

Sto je najgore od svega, diploma danas nije nista a kamo tek "sve". Evo zavrsio fax, radio kao pripravnik-volonter godinu dana, uporedo sam nastavio i postdiplomski i dogurao hvala Bogu do 1 preostalog predmeta, sve moguce gluposti koje "poslodavci" traze imam, diploma za ovo diploma za ono i opet ne mogu do posla a kamo tek da zbog diplome "ne mogu" ostale sfere zivota upotpunjavati. Iako znam da autor teme nije ciljao na ovaj vid vaznosti diplome, ali morao sam samo da naglasim uopce (ne)vaznost' diplome. Meni je fascinantno (posto citam novine, pregledam konkurse) pa kad vidim na onim umrlicama preselio na drugi svije dipl. ing. bla bla bla Huso Husic. :-)
Po meni, ako sam taj covjek nije bio covjek koji je volio neke titule onda su sigurno oni koji su dali uopce da se objavi vijest o smrti sa naglasenom titulom. Bas sto covjek rece, kao da je kome bitno sta si bio u zivotu, koje titule si imao. A ima nas takvih koliko hocete.
Ugl. diploma nije nista ni znacajno niti nesto cime se covjek treba isticati.
Da sam ove pameti, radio bih tokom proteklih godina koje sam proveo u studiranju a vanredno isao na studij (iako volim svoju oblast) a diploma kad stigne.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Truba »

joj sjećam se ovog topika i nakon 5-6 godina :lol: :lol: :lol: :lol:
_tulumba_

#28 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by _tulumba_ »

Ma.Le.Na wrote:
ragib wrote:Da li je sreca u sticanju visokih zvanja, priznanja ili diplome? Je li sreca na papiru ili je u srcu?
Analizirajmo prmjer jedne doktorice. Ona je kazala: "Uzmite moju diplomu, a dajte mi muza". U ocima obicnog svijeta doktorica ima visok polozaj i ugled. posebno sto je njena diploma cijenjena u svijetu. Ali...
Ona nastavlja: Uzmite moju diplomu, sve moje knjige, laznu srecu, samo mi omogucite da cujem rijec MAMA UPUCENU MENI:
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj

i jos jednom
ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj
:lol: :lol: :lol: :lol:

:run:
Meni je nevjerovatno da neko ne moze povjerovati da postoje ljudi koji su iz pretjerane zelje za uspjehom, novcem i nekim prestizom u drustvu, zaboravili na neke druge stvari a to su porodica, prijatelji i sl. I onda dodju ljudi u 35-40-te, sve materijalno vec imaju, pa i ugled u drustvu, ali nemaju drustvo (prijatelje) ni zenu/muza. Zalosno ali istinito. Poznajem bar 2 takve osobe ali misljenja sam da sve to nosi svoju cijenu. Tako da, ko voli takav nacin zivota (a ne zna uporedo i ostale vazne sfere zivota da ispunjava) neka izvoli i tezi bogatsvu i slavi nekakvoj. :)
Bloo
Globalna šefica

#29 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Bloo »

ama vjerujemo, samo je ragib to malo pretenciozno izlozio :D
Truba

#30 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Truba »

_tulumba_ wrote:
Meni je nevjerovatno da neko ne moze povjerovati da postoje ljudi koji su iz pretjerane zelje za uspjehom, novcem i nekim prestizom u drustvu, zaboravili na neke druge stvari a to su porodica, prijatelji i sl. I onda dodju ljudi u 35-40-te, sve materijalno vec imaju, pa i ugled u drustvu, ali nemaju drustvo (prijatelje) ni zenu/muza. Zalosno ali istinito. Poznajem bar 2 takve osobe ali misljenja sam da sve to nosi svoju cijenu. Tako da, ko voli takav nacin zivota (a ne zna uporedo i ostale vazne sfere zivota da ispunjava) neka izvoli i tezi bogatsvu i slavi nekakvoj. :)
hahahah takvima se nasmijem u lice

moramo ići na svim poljima podjednako

npr meni je
jedna od najvećih životnih grešaka napuštanje raje iz naselja zbog škole ( gimnazije)
Truba

#31 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Truba »

Bloo wrote:ama vjerujemo, samo je ragib to malo pretenciozno izlozio :D
recimo ragib je završio pravo dobar fakultet
čiji studenti nisu na birou :D

tako da...
Ma.Le.Na

#32 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Ma.Le.Na »

Bloo wrote:ama vjerujemo, samo je ragib to malo pretenciozno izlozio :D
bas tako :-D

ne volim dramu ni u cemu
sve normala
ako si tako odlucio ok..svakom svacije

malo nervira kada ovi koji imaju porodicu ne vjeruju da ne zeli svak to sto oni imaju..

bloo pa gdje si ti :x :x :D
Mjesanac

#33 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Mjesanac »

Obrazovanje je jako bitno. Ali diploma nije, to je bezvezni papir kojim nam se daje vrijednost u sistemu robova zapada.
Bloo
Globalna šefica

#34 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Bloo »

Ma.Le.Na wrote:

na birou :D

komi - touche my friend touche :D
Ma.Le.Na

#35 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Ma.Le.Na »

Bloo wrote:
Ma.Le.Na wrote:

na birou :D

komi - touche my friend touche :D
:cry:
sori :cry:
ljubav_aha

#36 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

Mjesanac wrote:Obrazovanje je jako bitno. Ali diploma nije, to je bezvezni papir kojim nam se daje vrijednost u sistemu robova zapada.
diploma je formalni papir da si sluzbeno zavrsio obrazovanje sa dobru platu,a vlastito obrazovanje traje znatno duze :D
ljubav_aha

#37 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

Falcon wrote:Tema je na podforumu religija, a autor je sudeci po tekstu nanijetio da bude vezana za Islam, pa nema smisla da zamjerate i smijete se nacinu na koji je postavljena.
kakve veze tema ima sa religijom :?:
Mjesanac

#38 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Mjesanac »

Falcon wrote:
Mjesanac wrote:Obrazovanje je jako bitno. Ali diploma nije, to je bezvezni papir kojim nam se daje vrijednost u sistemu robova zapada.
Wow :D

Update, Berlinski zid je davno pao, Staljin jos prije umro, jedino su Lenjina balzamovali pa jos izgleda mladoliko :D

;-)

jest da idemo na off topic ali baci malo pogled na spot za pjesmu Another brick in the wall, nadam se da ces shvatiti o cemu govorim
Ma.Le.Na

#39 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Ma.Le.Na »

postavlja se pitanje zasto birati izmedju obrazovanja (i sa diplomom i ovog koje spomijete..zivotnog) i zivotnog puta - sa ili bez porodice..
ja zaista ne vidim zasto to dvoje, po postavci autora, uopce iskljucuje jedno drugo..
nellington

#40 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by nellington »

ljubav_aha wrote:
diploma je formalni papir da si sluzbeno zavrsio obrazovanje sa dobru platu,a vlastito obrazovanje traje znatno duze :D
Image

A što se cjeloživotnog učenja tiče...

Image
Mjesanac

#41 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Mjesanac »

ljubav_aha wrote:

covjek se uci dok je ziv :D
nellington

#42 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by nellington »

Ma.Le.Na wrote:postavlja se pitanje zasto birati izmedju obrazovanja (i sa diplomom i ovog koje spomijete..zivotnog) i zivotnog puta - sa ili bez porodice..
ja zaista ne vidim zasto to dvoje, po postavci autora, uopce iskljucuje jedno drugo..
Što reče neko na jednoj profanijoj temi: šta je važnije, zrak ili voda :)
Ma.Le.Na

#43 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Ma.Le.Na »

..bila sam svjedokom nekoliko slucajeva gdje su zene rodile i usputno zavrsavale fakultet..bas ovaj koji je Ragib spomenuo
istina..tesko je...bas tesko...ali nije nemoguce a nije ni pretesko kada to zelis..
mi ugl idemo linijom manjeg otpora..nemoj da pati kafa sa jaranom...a nemoj ni da pati gledanje TVa

ovi navedeni slucajevi..nisu to nikakve prepametne osobe..samo vrijedne sa jasnim ciljem u zivotu
ljubav_aha

#44 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

Ma.Le.Na wrote:postavlja se pitanje zasto birati izmedju obrazovanja (i sa diplomom i ovog koje spomijete..zivotnog) i zivotnog puta - sa ili bez porodice..
autor se malo zezno,htio je reci kako diploma ne cini osobu sretnom bez srece u braku ,ali je isti autor zaboravio reci kako je bolje biti nesretan i sa diplomom i doborm platom umjesto bez diplome i zivjeti u sirmoastvu ;-)
ljubav_aha

#45 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

nellington wrote:
ljubav_aha wrote:
Image

A što se cjeloživotnog učenja tiče...

Image
:-D
ljubav_aha

#46 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

Mjesanac wrote:
ljubav_aha wrote:

covjek se uci dok je ziv :D
mislis drugovi i drugarice ;-)

sa parama je sve lakse ;-)
ljubav_aha

#47 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

Falcon,hvala :-D
madner

#48 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by madner »

Tsk tsk, to vam mame nemaju diplomu pa postavljate ovakva pitanja?

Nisam ni sumnjao :D
arzuhal

#49 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by arzuhal »

madner wrote:Tsk tsk, to vam mame nemaju diplomu pa postavljate ovakva pitanja?

Ti si diplomir'o kod mene :D
madner

#50 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by madner »

arzuhal wrote:
madner wrote:Tsk tsk, to vam mame nemaju diplomu pa postavljate ovakva pitanja?

Ti si diplomir'o kod mene :D
Nije, na filozofiju sam dolazio samo poslovno. Pravo dobre zemske bile :D
Post Reply