Auto za 8000 KM ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

Post by johntra »

hajmo argumente na sunce...ja ga imam i moj valja(ma kako ovu čudno zvučalo :D )

znam barem još pedeset ljudi koji voze Fiate i koji se ne žale, ali to je samo do vaših glava i usađenih čipova koji ne znaju da prihvate ništa što je novo i drugačije...
milano

Post by milano »

johntra wrote:hajmo argumente na sunce...ja ga imam i moj valja(ma kako ovu čudno zvučalo :D )

znam barem još pedeset ljudi koji voze Fiate i koji se ne žale, ali to je samo do vaših glava i usađenih čipova koji ne znaju da prihvate ništa što je novo i drugačije...
ma pusti papke. Sta zna gedzo sta je cokolada. Gedzo uzme papir, a cokoladu baci. Tako i uzme svabu, a talijana baci. Bas gedzovanski... :lol:
milano

Post by milano »

ja imam dva fiata u italiji i jedan je uvezen u SA. Naravno nikad problema nije bilo. A i zasto bi?
moa

Post by moa »

Alfa romeo, 145 TD uzmes i imas super autic..za te pare mozes uzeti i 146 TD i ulavnom svi imaju full opremu (servo, ABS, Centralno, super su im zvucnici, klima, NE KRADU ALFE...)..licno vozam alfu i nikad do sada nisam imao problema...Tesko da ces naci spoj kvaliteta i cijene kao sto je alfa, onda svi dijelovi su orginali i malo su skuplji od ovi golf dijelova caa 10%, a to da nema dijelova lazu ako ti uopste budu trebali..
Evo ti jednostavan primjer. vozo sam passata super je auto, sirok lazi na cesti, medjutim mjenjaj ulje, mjenjaj odma i kocnice jer nema org. dijelova. Alfa ne sjecam se kad sam promjenio disk plocice..eto toliko od mene
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Šta svršavaš više ba na taj Fiat. Meni je dovoljno da znam da je na svakom testiranju kvaliteta dno-dna i ništa mi više ne treba.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

ado-šampion wrote:Šta svršavaš više ba na taj Fiat. Meni je dovoljno da znam da je na svakom testiranju kvaliteta dno-dna i ništa mi više ne treba.
Samo mi reci na koja (čija) testiranja misliš pa da se odem smijati!? :-) Nije valjda Auto Bild? :lol:
Ma da su naši djedovi umjesto Njemačke u Italiju išli svi bi ste vi Fiate vozali! 8-)
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Romeo 80 wrote:
ado-šampion wrote:Šta svršavaš više ba na taj Fiat. Meni je dovoljno da znam da je na svakom testiranju kvaliteta dno-dna i ništa mi više ne treba.
Samo mi reci na koja (čija) testiranja misliš pa da se odem smijati!? :-) Nije valjda Auto Bild? :lol:
Ma da su naši djedovi umjesto Njemačke u Italiju išli svi bi ste vi Fiate vozali! 8-)
Isti taj Auto Bild je stavio VW odmah iznad Fiata (tj. predzadnji pa ti vidi). A izvješće nije samo Auto Bildovo, nego tu učestvuju i TUV i ADAC ...
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Pa hebem mu misha,ako ga je stavio odmah iznad fiata znaci da ni fiat nije tako los ili...?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

ado-šampion wrote:
Romeo 80 wrote:
Isti taj Auto Bild je stavio VW odmah iznad Fiata (tj. predzadnji pa ti vidi). A izvješće nije samo Auto Bildovo, nego tu učestvuju i TUV i ADAC ...
Treba da shvatiš da te statistike ništa ne govore! To je sve presipanje iz šupljeg u prazno. Danas kada većina renomiranih proizvođača ima garancije mobilnosti apsolutno je nerealno očekivati pa i približnu tačnost navedenih statistika. A da ne govorimo o tome da u te statistike kvarova ulaze gluposti poput pregorjelih osigurača, crkavanje sijalica i sl.
S druge strane, provjeri statistike iz nacionalnih auto klubova Velike Britanije, Italije, Francuske itd. i garantujem ti da bi se dobiveni rezultati značajno razlikovali!
Glupo je danas u doba globalizacije smatrati neke marke dobrim ili lošim samo na osnovu porijekla, to je davno svršeno vrijeme jer svi danas prave dobra auta, razlike su minimalne, a i svi sarađuju sa svima pa je i teško za mnoge automobile reći da su "nacionalno čisti"!
Qler

Post by Qler »

prije tri dana zove haver, hitno dolazi, sta je bilo?! ispo' mjenjac na puntu '98 godiste nepunih 50k presao :D 1.1 benzinjara :D toliko o kvaliteti ;)

ja imam fiestu 1.25 16V kupio je u 8. mjesecu '99 godina ghia oprema 8k KM je tacno platio, trosi oko 8,5l/100km :D kad je pazim :D ali zato nema problema nikakvih. sve radi sve zondira ;) to mi je bitnije nego potrosnja
milano

Post by milano »

Qler wrote:prije tri dana zove haver, hitno dolazi, sta je bilo?! ispo' mjenjac na puntu '98 godiste nepunih 50k presao :D 1.1 benzinjara :D toliko o kvaliteti ;)

ja imam fiestu 1.25 16V kupio je u 8. mjesecu '99 godina ghia oprema 8k KM je tacno platio, trosi oko 8,5l/100km :D kad je pazim :D ali zato nema problema nikakvih. sve radi sve zondira ;) to mi je bitnije nego potrosnja
lazes k'o pas da je to od nekvaliteta. Nema auta kod kojeg ce mjenjac ispasti. I jos nesto 50.000 km preso , a 98 godiste. Jesi li ti normalan?
milano

Post by milano »

Romeo 80 wrote:
ado-šampion wrote:
Romeo 80 wrote: Samo mi reci na koja (čija) testiranja misliš pa da se odem smijati!? :-) Nije valjda Auto Bild? :lol:
Treba da shvatiš da te statistike ništa ne govore! To je sve presipanje iz šupljeg u prazno. Danas kada većina renomiranih proizvođača ima garancije mobilnosti apsolutno je nerealno očekivati pa i približnu tačnost navedenih statistika. A da ne govorimo o tome da u te statistike kvarova ulaze gluposti poput pregorjelih osigurača, crkavanje sijalica i sl.
S druge strane, provjeri statistike iz nacionalnih auto klubova Velike Britanije, Italije, Francuske itd. i garantujem ti da bi se dobiveni rezultati značajno razlikovali!
Glupo je danas u doba globalizacije smatrati neke marke dobrim ili lošim samo na osnovu porijekla, to je davno svršeno vrijeme jer svi danas prave dobra auta, razlike su minimalne, a i svi sarađuju sa svima pa je i teško za mnoge automobile reći da su "nacionalno čisti"!
:thumbup:
johntra

Post by johntra »

možda je prešao 500.000, ali na 50.000 čisto sumnjam da će išta ispasti...ništa iz čista mira ne ispada, nek se malo raspita o kilometraži dotičnog autića...uostalom šta se sa vama imam raspravljati kad znam puno slučajeva gdje razni fiatići idu i piče po cestama...svako auto ako se ne održava će biti dno dna, pa tako i famozni VW...

a za šampiona: po TUV-u i ADAC-u Fiat mnogo bolje stoji u odnosu na Auto Bild, prema tome ta vam je priča odavno izlizana...plus evidentno je da su Renault, Peugeot i Fiat zadnjih sedam godina uvijek zadnji....VW je morao dogurati do posljednjih mjesta, jer su se srozali totalno...i prestanite mi pričati o kvalitetu VW-a kroz automobile stare 20 godina i cijenama od 6.000 maraka :D
milano

Post by milano »

johntra wrote:možda je prešao 500.000, ali na 50.000 čisto sumnjam da će išta ispasti...ništa iz čista mira ne ispada, nek se malo raspita o kilometraži dotičnog autića...uostalom šta se sa vama imam raspravljati kad znam puno slučajeva gdje razni fiatići idu i piče po cestama...svako auto ako se ne održava će biti dno dna, pa tako i famozni VW...

a za šampiona: po TUV-u i ADAC-u Fiat mnogo bolje stoji u odnosu na Auto Bild, prema tome ta vam je priča odavno izlizana...plus evidentno je da su Renault, Peugeot i Fiat zadnjih sedam godina uvijek zadnji....VW je morao dogurati do posljednjih mjesta, jer su se srozali totalno...i prestanite mi pričati o kvalitetu VW-a kroz automobile stare 20 godina i cijenama od 6.000 maraka :D
tacno, slazem se sa tobom. Poslije 50.000 km ce i yugo biti nov. Moze preci tako malo ako se bas malo po Bosni vozi, ali vani tesko, tj. moze ako ima jos kola u porodici. Za "misljenja" Svaba i smislova iz Bosne mogu reci da su irelevantna jer su to gluposti.
nady

Post by nady »

Ne znam gdje nadjete očuvanu Corsu model 2001. za 8 milja da stanem u red.
milano

Post by milano »

nady wrote:Ne znam gdje nadjete očuvanu Corsu model 2001. za 8 milja da stanem u red.
kod nas u italiji je takva 2000 eura, izvozana doduse ,ali jos dobra
Neelix

Post by Neelix »

milano wrote: Za "misljenja" Svaba i smislova iz Bosne mogu reci da su irelevantna jer su to gluposti.
eh eto nek si mi ti relevantan u pm :lol: :lol: :lol: :lol:
suncokret

Post by suncokret »

mi smo za 8 000 uzeli golfa III
ustvari za nešto manje, pa dok dodaš za registraciju,
alarm ili lavlju kandžu, nove presvlake....na kraju izašlo 8 000.
preko oglasa...

za golfa smo se odlučili radi dijelova, jer su najpovoljniji,
razmišljali smo i neko drugo auto, vectra ili slično
ali smo odustali jer su skupi dijelovi
milano

Post by milano »

Neelix wrote:
milano wrote: Za "misljenja" Svaba i smislova iz Bosne mogu reci da su irelevantna jer su to gluposti.
eh eto nek si mi ti relevantan u pm :lol: :lol: :lol: :lol:
ma to si legenda. Ja samo vozam fiate vec godinama i znam sta pricam, a ti se drzi gedzovanske filozofije... :lol: :lol: :lol:
milano

Post by milano »

suncokret wrote:mi smo za 8 000 uzeli golfa III
ustvari za nešto manje, pa dok dodaš za registraciju,
alarm ili lavlju kandžu, nove presvlake....na kraju izašlo 8 000.
preko oglasa...

za golfa smo se odlučili radi dijelova, jer su najpovoljniji,
razmišljali smo i neko drugo auto, vectra ili slično
ali smo odustali jer su skupi dijelovi
ima ih vamo za 700 eura. Mislis da si dobro proso :lol:
nekooo

Post by nekooo »

jeste dobro proso, jer je tog vaseg golfa 3 od 700E nemoguce vamo registrovat...
sve zavisi kakav je taj sto je kupljen za 8000KM, al ako govorimo o vozilu u dobrom stanju, moze se reci da je to povoljna cijena...
milano

Post by milano »

nekooo wrote:jeste dobro proso, jer je tog vaseg golfa 3 od 700E nemoguce vamo registrovat...
sve zavisi kakav je taj sto je kupljen za 8000KM, al ako govorimo o vozilu u dobrom stanju, moze se reci da je to povoljna cijena...
mislim na auto istog godista. Golf V star 2 godine 1,4 verzija kosta na procjeni 9250 eura, a moze se spustiti jos malo cijena. Koliko je kod vas? Golf 4 verzija 1,4 star 7 godina kosta 2500 eura. Koliko je kod vas? To se moze uvesti.
milano

Post by milano »

preskupi ste tamo. Za 5000 eura u Italiji mozes kupiti auto dobro ocuvano, mlado, kakvo zelis.
incognito071

Post by incognito071 »

milano wrote:preskupi ste tamo. Za 5000 eura u Italiji mozes kupiti auto dobro ocuvano, mlado, kakvo zelis.

delegat, drzava je zatvorena prema EU....izvoza nema, uvoz je ogranicen...sasvim je normalno da su cijene auta u BiH vece nego u zemljama EU...

diskusija ti je pravo bezze...

@lik_sto_je_pokrenuo_temu :D
razgledaj malo po netu po evropskim sajtovima, mislim da mozes naci fin autic za 4000 e (8000 km) da ga uvezes i sve...
johntra

Post by johntra »

auto od 4000 eura sa plaćenim dažbinama ovdje izadje oko 11000 maraka, tako da se to definitvno ne uklapa u čovjekovu računicu...
Post Reply