znam barem još pedeset ljudi koji voze Fiate i koji se ne žale, ali to je samo do vaših glava i usađenih čipova koji ne znaju da prihvate ništa što je novo i drugačije...
Auto za 8000 KM ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
hajmo argumente na sunce...ja ga imam i moj valja(ma kako ovu čudno zvučalo
)
znam barem još pedeset ljudi koji voze Fiate i koji se ne žale, ali to je samo do vaših glava i usađenih čipova koji ne znaju da prihvate ništa što je novo i drugačije...
-
milano
ma pusti papke. Sta zna gedzo sta je cokolada. Gedzo uzme papir, a cokoladu baci. Tako i uzme svabu, a talijana baci. Bas gedzovanski...johntra wrote:hajmo argumente na sunce...ja ga imam i moj valja(ma kako ovu čudno zvučalo)
- moa
Alfa romeo, 145 TD uzmes i imas super autic..za te pare mozes uzeti i 146 TD i ulavnom svi imaju full opremu (servo, ABS, Centralno, super su im zvucnici, klima, NE KRADU ALFE...)..licno vozam alfu i nikad do sada nisam imao problema...Tesko da ces naci spoj kvaliteta i cijene kao sto je alfa, onda svi dijelovi su orginali i malo su skuplji od ovi golf dijelova caa 10%, a to da nema dijelova lazu ako ti uopste budu trebali..
Evo ti jednostavan primjer. vozo sam passata super je auto, sirok lazi na cesti, medjutim mjenjaj ulje, mjenjaj odma i kocnice jer nema org. dijelova. Alfa ne sjecam se kad sam promjenio disk plocice..eto toliko od mene
Evo ti jednostavan primjer. vozo sam passata super je auto, sirok lazi na cesti, medjutim mjenjaj ulje, mjenjaj odma i kocnice jer nema org. dijelova. Alfa ne sjecam se kad sam promjenio disk plocice..eto toliko od mene
-
ado-šampion
Šta svršavaš više ba na taj Fiat. Meni je dovoljno da znam da je na svakom testiranju kvaliteta dno-dna i ništa mi više ne treba.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Samo mi reci na koja (čija) testiranja misliš pa da se odem smijati!?ado-šampion wrote:Šta svršavaš više ba na taj Fiat. Meni je dovoljno da znam da je na svakom testiranju kvaliteta dno-dna i ništa mi više ne treba.
Ma da su naši djedovi umjesto Njemačke u Italiju išli svi bi ste vi Fiate vozali!
-
ado-šampion
Isti taj Auto Bild je stavio VW odmah iznad Fiata (tj. predzadnji pa ti vidi). A izvješće nije samo Auto Bildovo, nego tu učestvuju i TUV i ADAC ...Romeo 80 wrote:Samo mi reci na koja (čija) testiranja misliš pa da se odem smijati!?ado-šampion wrote:Šta svršavaš više ba na taj Fiat. Meni je dovoljno da znam da je na svakom testiranju kvaliteta dno-dna i ništa mi više ne treba.Nije valjda Auto Bild?
![]()
Ma da su naši djedovi umjesto Njemačke u Italiju išli svi bi ste vi Fiate vozali!
- abondanzieri
Pa hebem mu misha,ako ga je stavio odmah iznad fiata znaci da ni fiat nije tako los ili...?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Treba da shvatiš da te statistike ništa ne govore! To je sve presipanje iz šupljeg u prazno. Danas kada većina renomiranih proizvođača ima garancije mobilnosti apsolutno je nerealno očekivati pa i približnu tačnost navedenih statistika. A da ne govorimo o tome da u te statistike kvarova ulaze gluposti poput pregorjelih osigurača, crkavanje sijalica i sl.ado-šampion wrote:Isti taj Auto Bild je stavio VW odmah iznad Fiata (tj. predzadnji pa ti vidi). A izvješće nije samo Auto Bildovo, nego tu učestvuju i TUV i ADAC ...Romeo 80 wrote:Samo mi reci na koja (čija) testiranja misliš pa da se odem smijati!?ado-šampion wrote:Šta svršavaš više ba na taj Fiat. Meni je dovoljno da znam da je na svakom testiranju kvaliteta dno-dna i ništa mi više ne treba.Nije valjda Auto Bild?
![]()
S druge strane, provjeri statistike iz nacionalnih auto klubova Velike Britanije, Italije, Francuske itd. i garantujem ti da bi se dobiveni rezultati značajno razlikovali!
Glupo je danas u doba globalizacije smatrati neke marke dobrim ili lošim samo na osnovu porijekla, to je davno svršeno vrijeme jer svi danas prave dobra auta, razlike su minimalne, a i svi sarađuju sa svima pa je i teško za mnoge automobile reći da su "nacionalno čisti"!
- Qler
prije tri dana zove haver, hitno dolazi, sta je bilo?! ispo' mjenjac na puntu '98 godiste nepunih 50k presao
1.1 benzinjara
toliko o kvaliteti 
ja imam fiestu 1.25 16V kupio je u 8. mjesecu '99 godina ghia oprema 8k KM je tacno platio, trosi oko 8,5l/100km
kad je pazim
ali zato nema problema nikakvih. sve radi sve zondira
to mi je bitnije nego potrosnja
ja imam fiestu 1.25 16V kupio je u 8. mjesecu '99 godina ghia oprema 8k KM je tacno platio, trosi oko 8,5l/100km
-
milano
lazes k'o pas da je to od nekvaliteta. Nema auta kod kojeg ce mjenjac ispasti. I jos nesto 50.000 km preso , a 98 godiste. Jesi li ti normalan?Qler wrote:prije tri dana zove haver, hitno dolazi, sta je bilo?! ispo' mjenjac na puntu '98 godiste nepunih 50k presao1.1 benzinjara
toliko o kvaliteti
ja imam fiestu 1.25 16V kupio je u 8. mjesecu '99 godina ghia oprema 8k KM je tacno platio, trosi oko 8,5l/100kmkad je pazim
ali zato nema problema nikakvih. sve radi sve zondira
to mi je bitnije nego potrosnja
-
milano
Romeo 80 wrote:Treba da shvatiš da te statistike ništa ne govore! To je sve presipanje iz šupljeg u prazno. Danas kada većina renomiranih proizvođača ima garancije mobilnosti apsolutno je nerealno očekivati pa i približnu tačnost navedenih statistika. A da ne govorimo o tome da u te statistike kvarova ulaze gluposti poput pregorjelih osigurača, crkavanje sijalica i sl.ado-šampion wrote:Isti taj Auto Bild je stavio VW odmah iznad Fiata (tj. predzadnji pa ti vidi). A izvješće nije samo Auto Bildovo, nego tu učestvuju i TUV i ADAC ...Romeo 80 wrote: Samo mi reci na koja (čija) testiranja misliš pa da se odem smijati!?Nije valjda Auto Bild?
![]()
S druge strane, provjeri statistike iz nacionalnih auto klubova Velike Britanije, Italije, Francuske itd. i garantujem ti da bi se dobiveni rezultati značajno razlikovali!
Glupo je danas u doba globalizacije smatrati neke marke dobrim ili lošim samo na osnovu porijekla, to je davno svršeno vrijeme jer svi danas prave dobra auta, razlike su minimalne, a i svi sarađuju sa svima pa je i teško za mnoge automobile reći da su "nacionalno čisti"!
- johntra
možda je prešao 500.000, ali na 50.000 čisto sumnjam da će išta ispasti...ništa iz čista mira ne ispada, nek se malo raspita o kilometraži dotičnog autića...uostalom šta se sa vama imam raspravljati kad znam puno slučajeva gdje razni fiatići idu i piče po cestama...svako auto ako se ne održava će biti dno dna, pa tako i famozni VW...
a za šampiona: po TUV-u i ADAC-u Fiat mnogo bolje stoji u odnosu na Auto Bild, prema tome ta vam je priča odavno izlizana...plus evidentno je da su Renault, Peugeot i Fiat zadnjih sedam godina uvijek zadnji....VW je morao dogurati do posljednjih mjesta, jer su se srozali totalno...i prestanite mi pričati o kvalitetu VW-a kroz automobile stare 20 godina i cijenama od 6.000 maraka
a za šampiona: po TUV-u i ADAC-u Fiat mnogo bolje stoji u odnosu na Auto Bild, prema tome ta vam je priča odavno izlizana...plus evidentno je da su Renault, Peugeot i Fiat zadnjih sedam godina uvijek zadnji....VW je morao dogurati do posljednjih mjesta, jer su se srozali totalno...i prestanite mi pričati o kvalitetu VW-a kroz automobile stare 20 godina i cijenama od 6.000 maraka
-
milano
tacno, slazem se sa tobom. Poslije 50.000 km ce i yugo biti nov. Moze preci tako malo ako se bas malo po Bosni vozi, ali vani tesko, tj. moze ako ima jos kola u porodici. Za "misljenja" Svaba i smislova iz Bosne mogu reci da su irelevantna jer su to gluposti.johntra wrote:možda je prešao 500.000, ali na 50.000 čisto sumnjam da će išta ispasti...ništa iz čista mira ne ispada, nek se malo raspita o kilometraži dotičnog autića...uostalom šta se sa vama imam raspravljati kad znam puno slučajeva gdje razni fiatići idu i piče po cestama...svako auto ako se ne održava će biti dno dna, pa tako i famozni VW...
-
suncokret
mi smo za 8 000 uzeli golfa III
ustvari za nešto manje, pa dok dodaš za registraciju,
alarm ili lavlju kandžu, nove presvlake....na kraju izašlo 8 000.
preko oglasa...
za golfa smo se odlučili radi dijelova, jer su najpovoljniji,
razmišljali smo i neko drugo auto, vectra ili slično
ali smo odustali jer su skupi dijelovi
preko oglasa...
-
milano
ma to si legenda. Ja samo vozam fiate vec godinama i znam sta pricam, a ti se drzi gedzovanske filozofije...Neelix wrote:eh eto nek si mi ti relevantan u pmmilano wrote: Za "misljenja" Svaba i smislova iz Bosne mogu reci da su irelevantna jer su to gluposti.![]()
![]()
![]()
-
milano
ima ih vamo za 700 eura. Mislis da si dobro prososuncokret wrote:mi smo za 8 000 uzeli golfa III
preko oglasa...
-
milano
mislim na auto istog godista. Golf V star 2 godine 1,4 verzija kosta na procjeni 9250 eura, a moze se spustiti jos malo cijena. Koliko je kod vas? Golf 4 verzija 1,4 star 7 godina kosta 2500 eura. Koliko je kod vas? To se moze uvesti.nekooo wrote:jeste dobro proso, jer je tog vaseg golfa 3 od 700E nemoguce vamo registrovat...
sve zavisi kakav je taj sto je kupljen za 8000KM, al ako govorimo o vozilu u dobrom stanju, moze se reci da je to povoljna cijena...
-
incognito071
milano wrote:preskupi ste tamo. Za 5000 eura u Italiji mozes kupiti auto dobro ocuvano, mlado, kakvo zelis.
delegat, drzava je zatvorena prema EU....izvoza nema, uvoz je ogranicen...sasvim je normalno da su cijene auta u BiH vece nego u zemljama EU...
diskusija ti je pravo bezze...
@lik_sto_je_pokrenuo_temu
razgledaj malo po netu po evropskim sajtovima, mislim da mozes naci fin autic za 4000 e (8000 km) da ga uvezes i sve...