Vehabije prijete smrću Jasmili Žbanić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

stochar

Post by stochar »

Bosanac sa dna kace wrote:
stochar wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: na navedenoj stranici uopste nema foruma :shock: :shock:
chak imaju i par natpisa na cirilici :-D
navedena stranica nema forum ali ima komentare na tekstove. komentari na tekst o jasmili zbanic kao i tekst sam su uklonjeni. uklonjeni su i iz cachea, ali probaj ukucati nesto iz ovih kako kaze neko 'navodnih' prijetnji. obzirom da zanimljive stvari s neta imam obicaj spasavati u printscreenu, evo primjerka:
Image

http://www.google.com/search?hl=en&q=jo ... gle+Search
zasto taj ''plavljanin'' ili ''neko'' ne bi bio neko iz Banjaluke iz Nezavisnih novina? :roll:
vijest je prije Nezavisnih prenio 'Globus', a plavljanin je garant Zeljko Kopanja lichno, dok je ovaj drugi k'o da gledam reinkarnacija Franje Tudjmana, vehabije ne postoje sve je to zavjera i izmishljotina zapada koji nas lazhe kako likovi s bradama i skracenim tolama hodaju naokolo i mlate omladinu po parkovima i parkinzima...
pitt

Post by pitt »

i to su sve samo 'dobronamjerni" komentari.... :-) :-)
stochar

Post by stochar »

pitt wrote:i to su sve samo 'dobronamjerni" komentari.... :-) :-)
naravno da su dobronamjerni. lijepo podsjecaju zenu da je theo van gogh pronadjen nasred amsterdama sa nozem zabijenim u prsa pa eto, oni joj skrenuli paznju na sve opasnosti rediteljskog posla. garant je stres zbog posla spucao van gogha pa covjek sam sebi zabio noz u prsa i jos stavio upozorenje ayan hirsi ali da se ne prehladi...

a ono 'kuju skinuti sa dnevnog reda' vjerovatno misle da treba nekog cuku smjestiti u azil ili nesto nevezano za temu, slucajno se tu zadesilo...
Fair Life

Post by Fair Life »

Ovdje...
stochar

Post by stochar »

Fair Life wrote:
Ovdje...
ma to Kopanja garant sredio sa vlasnicima Googlea da ubace naknadno, sve je to moj FairLife kafirska zavjera... vjerujes li ti vise svojim ocima il' reisu cericu? :-) :-) :-)
nedim_uk

Post by nedim_uk »

nostalgicar wrote:A jeste li znali da vehabije dobiju svaki mjesec po 50 KM za bradu,u nekim gradovima je to i vise.....npr. u Zenici....
Izvor?
pitt

Post by pitt »

stochar wrote:
a ono 'kuju skinuti sa dnevnog reda' vjerovatno misle da treba nekog cuku smjestiti u azil ili nesto nevezano za temu, slucajno se tu zadesilo...
za razligu od nas (progressive faithful :D:D:D) braca nemaju podforum za kucne ljubimce pa su prisiljeni te goruce probleme postavljati svugdje :D:D:D
spreca

Post by spreca »

Fair Life wrote:Reis Ceric izjavio je u Becu da "vehabije ne postoje" vec su u pitanju "samo
pojedinci ekstremisti koji su opasni za Bosnu kao komarac za slona".

PS Od koga li je naucio lagati?

On je to uvijk dobro znao pa pokusava i nas da nauci tom zanatu i treba priznati da mu to donekle i uspijeva.
stochar

Post by stochar »

nedim_uk wrote:
nostalgicar wrote:A jeste li znali da vehabije dobiju svaki mjesec po 50 KM za bradu,u nekim gradovima je to i vise.....npr. u Zenici....
Izvor?
dobro isprobani recept: skretanje s teme... kakve to veze ima? ovdje se prica o prijetnjama koje su upucene bh. redateljici koja je imala petlje stati pred citav svijet i reci 'uhapsite Karadzica i Mladica!'. i, umjesto da ovdje vidimo osude prijetnji bez obzira od koga dolazile, vidimo njihovo pravdanje, tvrdnje da je jasmila 'vaka ili 'naka te na koncu pokusaje da nas se ubijedi kako sve to nije istina vec se radi o zavjeri...
spreca

Post by spreca »

nedim_uk wrote:
Izvor?

Da to je istina jer ima ljudi koji su to sami rekli.

Mozda ocekujes da ti neko pokaze priznanicu .....Nedime dodi tobe
lady midnight

Post by lady midnight »

bice_bice wrote:hahahhahaha..

jesu to oni sto su najavili kako se "vehabije" naoruzavaju?

nezavisne? sorry, wtf is that? btw, na pincomu je vijest bila na naslovnoj..

na tudjoj muci sebi imidz pravit je po meni bijedno.. a to da smo u svijetu poznati zbog filma -- ahaaaaa..

ne znam dal' je nju iko pitao za ovo? sta ona veli?

pa zashto prepravi post?

onaj post u kojem si tvrdio/tvrdila da je jasmila placena od strane "zapada" da napravi onaj film, i da je za to i dobila nagradu... da sebi gradi "slavu na tudjoj muci".... pa kako te nije stid?
o problemima sa kojima se zhene silovane tokom rata danas susrecu niko ni da progovori, zaboravljene su kao shto su zaboravljene i tolike ostale zhrtve i oni koji su se borili za ovu zemlju.
samo zahvaljujuci jasmili svijet, a i nashe drushtvo, se "sjetilo" da te zhene postoje... i nije ona sebi gradila slavu ni na chijoj muci, za razliku od onih koji su sebi prikupljali politichke poene za vrijeme rata upravo na sudbinama tih zhena, da bi ih kasnije gurnuli u zapecak. te zhene danas vecinom ne dobivaju ni toliko podrshke da bi bile u stanju da se suoche sa svojim dzhelatima na sudu. da ne govorimo o tome koliko se mi kao drushtvo brinemo za njih.
sve je to jasmila prikazala, i svaka joj chast.
a ti se sad nashao/nashla da prichash o nekakvom 'potplacivanju"... jadno je to.

ako su ti navodi o prijetnjama zaista istiniti (a pitanje je koliko se jedan ili dva degutantna komentara na internetu gdje svak mozhe psovati majku javnim lichnostima koliko mu je volja, danas mogu uzeti kao ozbiljna prijetnja), onda je to ne samo bijedno, nego i glupo do besvijesti. od cijelog filma je poznata samo tematika, znachi najavljeno da ce se na neki nachin govoriti o vahabizmu, ali nije recheno na koji nachin. chemu prijetnje i na osnovu chega?
osim ako oni kojih se to tiche i koji prijete nisu ochigledno unaprijed svjesni da se o njima samima nema nishta dobro reci.
ili ako im jasmila ne smeta iz nekog drugog rzloga, pa jedva chekali da oshinu po njoj...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

hatorio_hanzo wrote:porucio bi vehabijama da se prvo okupaju jer smrde na sto kilometara..
da onda zavrse neku skolu pa onda tek ne ka sole pamet drugima

bivsi narkomani klosari propalice

i takvi ce nama da sude o islamu :x :x
Iz ruke Ume Thurman si upao pravo u naslovnicu novine "Volkischer beobachter",službenog glasnika Nacionalsocijalističke Radničke Partije(NSDAP),poznatije kao nacistička stranka Njemačke,inače novine su izlazile tridesetih godina i donosile slične poruke o Židovima.
Pošto imaš njuh koji osjeti smrad na 100 kilometara,i ako živiš u Sarajevu,otputuj na Vlašić i od tamo njuši deponiju na Boljakovom potoku,ima čini mi se 100 km od tamo.
Pošto štuješ i nacističku higijenu,napuni si džepove sa jedno 50 kg sapuna te otplivaj jezerom,na čijem dnu zasigurno nema "smrdljivih" vehabija,gdje su ribice bosanskogermanske "završile školu",a za obrok služe posoljenu pamet i sabrana djela Riste Đoge"Dnevnici 92-94".Kakva desničarska bljuvotina...

:x :x

..a što se tiče Jasmile,neće njoj niko ništa,a i ne trebaju joj branioci,jer ima kameru,traku,i akademsku hrabrost,to je jedna divna osoba.Oni koji joj prijete ,kako god i gdje god se svrstavali,mogu da sisaju motku i organiziraju demonstracije u Karačiju,Lahoreu,ili skupa sa Ahmadinedžadovom studentarijom pale još neviđene plakate Jasmilinog još nesnimljenog filma.To su likovi koje bi sjajno filmski obradio jedan Stenli Kjubrik,onako bizarno,u krupnome kadru.
Meraklos

Post by Meraklos »

stochar wrote: ovdje se prica o prijetnjama koje su upucene bh. redateljici koja je imala petlje stati pred citav svijet i reci 'uhapsite Karadzica i Mladica!'. i, umjesto da ovdje vidimo osude prijetnji bez obzira od koga dolazile, ...kako sve to nije istina vec se radi o zavjeri...
Stochar kao agitator. Sa vremenom djelatnik pocne liciti na produkt "djelatnosti".
I ako @stochar na ovom forumu ispolji rijeci osude ili mrznje prema nekom -znaci li to da Pincom i BL Dodikove "Nezavisne" novine imaju opravdan razlog da prenesu to kao 'Sarajevo-X poziva na ubistvo ili sl.' ?

Da, taj navedeni nick-ovi moze/ mogu biti bilo koji agitator(i), pa ukljucujuci i tebe @Stocar ili moguce isto i istovjetni lik @Smreca, - da bi mogao / mogli onda dulje da sirite netrpeljivost.

Jasmini svaka cast. Srpski "dusebriznici" neka pogledaju 'Grbavicu'.
KENJAC

Post by KENJAC »

DobroJutroKolumbo wrote:
fantom slobode wrote:Ma mene iznenadjuje da su to javile banjalucke nezavisne novine, oni se nikada ne bave tim pokretom :) :) Ne mogu da dodju na red od ravnogorskog i slicnih, ti pokreti okupiraju stranice nezavisnih medija iz Banja Luke.Inace poznatih da ih je film Grbavica i nagrada za isti posebno odusevio, potrudili su se citaocima da prenesu poruku da ga treba obavezno pogledati. :-) :-)
Upravo tako... :D :thumbup: Ni ja sam nebi napisao ovako dobar ironican komentar... :D
Jel'de vazda nam krivi "oni drugi". Nama vaznije ko je objavio nego to da nas u svijetu, onom kome mi fol tezimo, gledaju ko zadnju gamad zahvaljujuci ovim "sto su odigrali veliku ulogu za nasu slobodu"
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

hatorio_hanzo wrote:porucio bi vehabijama da se prvo okupaju jer smrde na sto kilometara..

bivsi narkomani klosari propalice

i takvi ce nama da sude o islamu :x :x

bez vrijedjanja na temama! smatraj se debelo upozorenim!
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

jedino sto me ovdje cudi je da je stochar tako naivan

poznato je kome Jasmila smeta i zasto, samo jedan kratak citat iz clanka koji se odnosi na nekog drugog
To joj nimalo nije smetalo, naprotiv, kada je prilikom dodele nagrade ponosno stajala pokraj rediteljke Jasmile Žbanić, dok je ova kao u transu tresući se na bini pljuvala po Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.
Meraklos

Post by Meraklos »

dr.gog wrote:
Iz ruke Ume Thurman si upao pravo u naslovnicu novine "Volkischer beobachter",službenog glasnika Nacionalsocijalističke Radničke Partije(NSDAP),poznatije kao nacistička stranka Njemačke,inače novine su izlazile tridesetih godina i donosile slične poruke o Židovima.

Pošto imaš njuh koji osjeti smrad na 100 kilometara,i ako živiš u Sarajevu,otputuj na Vlašić i od tamo njuši deponiju na Boljakovom potoku,ima čini mi se 100 km od tamo.

Pošto štuješ i nacističku higijenu,napuni si džepove sa jedno 50 kg sapuna te otplivaj jezerom,na čijem dnu zasigurno nema "smrdljivih" vehabija,gdje su ribice bosanskogermanske "završile školu",a za obrok služe posoljenu pamet i sabrana djela Riste Đoge"Dnevnici 92-94".Kakva desničarska bljuvotina...
i potoni kao Risto. - Good Comment -
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Vehabije prijete na muslimanskoj stranici ???

Pa jesu li vehabije muslimani ili nisu?, kakva je razlika izmedju njih i muslimana?

Ako je vijest imalo tacna i ako se ovakve prijetnje nalaze na muslimanskim sajtovima, zasto IZ i Ceric cute ? zasto se ne izjasne, jer to je direktno njihov domen.
pitt

Post by pitt »

Cyber Reis :-) :-) :-)
bice_bice

Post by bice_bice »

lady midnight wrote:
bice_bice wrote:hahahhahaha..

jesu to oni sto su najavili kako se "vehabije" naoruzavaju?

nezavisne? sorry, wtf is that? btw, na pincomu je vijest bila na naslovnoj..

na tudjoj muci sebi imidz pravit je po meni bijedno.. a to da smo u svijetu poznati zbog filma -- ahaaaaa..

ne znam dal' je nju iko pitao za ovo? sta ona veli?

pa zashto prepravi post?

onaj post u kojem si tvrdio/tvrdila da je jasmila placena od strane "zapada" da napravi onaj film, i da je za to i dobila nagradu... da sebi gradi "slavu na tudjoj muci".... pa kako te nije stid?
o problemima sa kojima se zhene silovane tokom rata danas susrecu niko ni da progovori, zaboravljene su kao shto su zaboravljene i tolike ostale zhrtve i oni koji su se borili za ovu zemlju.
samo zahvaljujuci jasmili svijet, a i nashe drushtvo, se "sjetilo" da te zhene postoje... i nije ona sebi gradila slavu ni na chijoj muci, za razliku od onih koji su sebi prikupljali politichke poene za vrijeme rata upravo na sudbinama tih zhena, da bi ih kasnije gurnuli u zapecak. te zhene danas vecinom ne dobivaju ni toliko podrshke da bi bile u stanju da se suoche sa svojim dzhelatima na sudu. da ne govorimo o tome koliko se mi kao drushtvo brinemo za njih.
sve je to jasmila prikazala, i svaka joj chast.
a ti se sad nashao/nashla da prichash o nekakvom 'potplacivanju"... jadno je to.

ako su ti navodi o prijetnjama zaista istiniti (a pitanje je koliko se jedan ili dva degutantna komentara na internetu gdje svak mozhe psovati majku javnim lichnostima koliko mu je volja, danas mogu uzeti kao ozbiljna prijetnja), onda je to ne samo bijedno, nego i glupo do besvijesti. od cijelog filma je poznata samo tematika, znachi najavljeno da ce se na neki nachin govoriti o vahabizmu, ali nije recheno na koji nachin. chemu prijetnje i na osnovu chega?
osim ako oni kojih se to tiche i koji prijete nisu ochigledno unaprijed svjesni da se o njima samima nema nishta dobro reci.
ili ako im jasmila ne smeta iz nekog drugog rzloga, pa jedva chekali da oshinu po njoj...
nije valjda da nemam pravo na svoje misljenje? zar moram voljeti "Grbavicu" i Jasmilu? jel ne znas da ima ljudi koji nju i njen dosadasnji rad bas i ne hvale? ljudi koji su skepticni sto se tice njenih planova? vjeruj da ih ima i to vise nego dovoljno, kako ljudi sa balkana tako i ostalih evropljana koji su mozda cak i vise filmova u zivotu pogledali nego ti i ja.. Jasmila je sigurno dobre duse, ne sumnjam i vjerujem.. al' ja koliko znam ona ima zvanje, profesiju, posao, posluje, zivi od necega, karijera i sta sve ne..

kako tebe nije stid da mi stid spominjes a ne poznajes me? zar stid nije nesto intimno? brzo mi prilazis, EMOCIJE valjda.. ja ti samo mogu reci da je i meni zao zrtava rata i posljedica, isto tako kao sto i ti zalis..

hvala Bogu pa ta funkcija sa kojom mozes prepraviti post postoji.. COVJEK SE ZANESE nekad, napise nesto sto nije tako mislio jer je covjek, zaboravlja, grijesi, osjeca..

isto tako si i ti "procitala" ono sto si zapravo voljela da je pisalo u mom postu jer te je iznerviralo moje misljenje o tvojoj Jasmili.. pa pokusaj citiranja posta, po meni primjer cistog mahalskog prepricavanje.. toliko pazljivo znaci raja prepricava dogadjaje, postove.. wow.. uglavnom.. NI BLIZU uspjela nisi citirat, zao mi je.. mozda ces i ti reci za koju godinu kad procitas ovaj svoj post da mozda i nisi tako mislila, ne znam..

takvih prijetnji cemo na internetu dnevno naci za bacanje, budimo realni..

a o vehabijama ba niko niti prica niti zeli da temu prikaze u pravom svjetlu - hajmo ba filmic kakav napravit.. a u Bosni i nema druge teme sem politike i vehabija..

dobro ce ona to odradit, OBJEKTIVNO..

i hvala im na medjedu, potreban nam je bio..

ko i klavir Semihin..

neka je mir medju nama..
elektropotrosac

Post by elektropotrosac »

evo jos malo informacija o tome cime se bave Nezavisne novine:

link ne vezan za temu.com :)
stochar

Post by stochar »

Meraklos wrote:
stochar wrote: ovdje se prica o prijetnjama koje su upucene bh. redateljici koja je imala petlje stati pred citav svijet i reci 'uhapsite Karadzica i Mladica!'. i, umjesto da ovdje vidimo osude prijetnji bez obzira od koga dolazile, ...kako sve to nije istina vec se radi o zavjeri...
Stochar kao agitator. Sa vremenom djelatnik pocne liciti na produkt "djelatnosti".
I ako @stochar na ovom forumu ispolji rijeci osude ili mrznje prema nekom -znaci li to da Pincom i BL Dodikove "Nezavisne" novine imaju opravdan razlog da prenesu to kao 'Sarajevo-X poziva na ubistvo ili sl.' ?

Da, taj navedeni nick-ovi moze/ mogu biti bilo koji agitator(i), pa ukljucujuci i tebe @Stocar ili moguce isto i istovjetni lik @Smreca, - da bi mogao / mogli onda dulje da sirite netrpeljivost.

u ovoj drzavi cim izneses cinjenice odma' te proglase agitatorom i onda te povezuju bog zna s kim ili pak traze linch.

ja sam ovdje samo pokazao da je tekst na muslimmonitoru bio, da je prenesen iz zagrebachkog Globusa i da prijetnje nisu izmishljene, vec su bile. sad, ko ih je uputio, da li su vehabioje ili neko drugi, to ce nadlezni organi valjda utvrditi.

nije u redu da bilo ko prijeti bilo kome, a posebno da prijeti Jasmili Zbanic i govori joj kako ce zavrsiti kao Theo Van Gogh. a ja bih volio da mi ovaj Meraklos pokaze mjesto na kojem sam ja sitrio mrzhnju, a ja sam jasno i slikovito pokazao gdje su drugi sirili mrzhnju a to se, izgleda, ovdje strogo zabranjuje i kazhnjava.
pitt

Post by pitt »

jesi jesi.....agitator i siris mrznju........na fudbalu :D:D mrski strumfe :D:D:D:D
Meni je sega kako od ozbiljnog problema tema skrenu ka nezavisnim novinama.
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

pitt wrote:jesi jesi.....agitator i siris mrznju........na fudbalu :D:D mrski strumfe :D:D:D:D
Meni je sega kako od ozbiljnog problema tema skrenu ka nezavisnim novinama.

eh evo i ja gledam i ibretim se pitte! no, samo da naglasim!

vratite se temi ! :)

a za stochara su potpuno u pravu, ja nisam vidio da ima tipa koji vecu mrznju prosipa i siri! :lol: :lol:
wels

Post by wels »

stochar wrote:
Meraklos wrote:

u ovoj drzavi cim izneses cinjenice odma' te proglase agitatorom i onda te povezuju bog zna s kim ili pak traze linch.

ja sam ovdje samo pokazao da je tekst na muslimmonitoru bio, da je prenesen iz zagrebachkog Globusa i da prijetnje nisu izmishljene, vec su bile. sad, ko ih je uputio, da li su vehabioje ili neko drugi, to ce nadlezni organi valjda utvrditi.

nije u redu da bilo ko prijeti bilo kome, a posebno da prijeti Jasmili Zbanic i govori joj kako ce zavrsiti kao Theo Van Gogh. a ja bih volio da mi ovaj Meraklos pokaze mjesto na kojem sam ja sitrio mrzhnju , a ja sam jasno i slikovito pokazao gdje su drugi sirili mrzhnju a to se, izgleda, ovdje strogo zabranjuje i kazhnjava.

Pronadje li ,moj si. :x

:D
Post Reply