Novi fudbalski stadioni u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

red_djavo

Post by red_djavo »

Meni samo nije jasno sta ce Tuzli i bilo kojem drugom gradu ovoliki stadion? Da zjapi prazan?! Pa valjda se stadioni prave po nekoj ekonomskoj racunici koliko ljudi posjecuje utakmice u Tuzli?! Neka naprave mali, funkcionalni stadion za 7-8000 gledalaca, koji ce im vise...
ProS

Post by ProS »

neka sruse stari i ostave tako :) ne trebaju tuzli neke fukare :oops: neka naprave biciklisticke staze ili park :)
ili,neka izmisle sport koji ce doprinijeti gradu :oops: od fudbala i repke nema nista,samo dugovi :oops:

neka pokriju kanalizaciju jalu za te pare i naprave parking cijelom duzinom :zzzz:

jos jedno uljepsavanje grada,ljepsi stadion :zzzz:
Jimmy The Saint

Post by Jimmy The Saint »

Hajde neka je sa srecom :thumbup:
go tuzlaaaaaaaaaaa
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

"Build it and they will come" :D
Animal

Post by Animal »

Super je ovo, samo bi bolje bilo da dio kolača daju klubu.. Sloboda će biti jedini tim koji uz 6 miliona duga dobija novi stadion :-)
costacurta

Post by costacurta »

Bravo Animal...
nevjerovatno je stupidno da klub koji ima milionske gubitke ima takve planove :shock: ! Mislim, ja sam iz Tuzle i ne gotivim Džasmina niti sekunde jer je imao tako katastrofalnih poteza da me jednostavno ova najnovija predstava oko stadiona nimalo ne iznenađuje!
Sjetih se scene iz filma Gori vatra kad Batko objašnjava raji o međuentiteskoj liniji koje nema tako isto i ove slike naprijed prikazane
TOGA NEMA NITI ĆE IKAD BITI...
Da će se graditi to je tačno ali znate šta, obične montažne tribine koje neće biti niti sjena od ovih na slikama!
Pa niti idejno rješenje još nije prihvaćeno a u gradu vlada pravi rat između SDA i SDP...bljak...
Kakve koristi ima Tuzla od kluba koji je u govnima do grla još da mu i stadion od nekoliko milona napravi... Tuzla ima budžet od 40 mil. i od toga se ukupno za SVE sportove izdvaja 7% (mislim), što će reći da ukoliko se krene u operaciju STADION ode 50% budžeta samo za Slobodu.. ja ba!
Neko reče FIFA i UEFA, NSFBiH :shock: će pomoći.... hoće al u mudima, ovi posljednji pogotovo ....u stvari možda jedino Ušanović nešto uleti ono kao evo malo hedije i od mene... al pod uslovom da ga prije toga ne proglase krivim za utaju svega i svačega.....
colt

Post by colt »

costacurta wrote:Bravo Animal...
nevjerovatno je stupidno da klub koji ima milionske gubitke ima takve planove :shock: ! Mislim, ja sam iz Tuzle i ne gotivim Džasmina niti sekunde jer je imao tako katastrofalnih poteza da me jednostavno ova najnovija predstava oko stadiona nimalo ne iznenađuje!
Sjetih se scene iz filma Gori vatra kad Batko objašnjava raji o međuentiteskoj liniji koje nema tako isto i ove slike naprijed prikazane
TOGA NEMA NITI ĆE IKAD BITI...
Da će se graditi to je tačno ali znate šta, obične montažne tribine koje neće biti niti sjena od ovih na slikama!
Pa niti idejno rješenje još nije prihvaćeno a u gradu vlada pravi rat između SDA i SDP...bljak...
Kakve koristi ima Tuzla od kluba koji je u govnima do grla još da mu i stadion od nekoliko milona napravi... Tuzla ima budžet od 40 mil. i od toga se ukupno za SVE sportove izdvaja 7% (mislim), što će reći da ukoliko se krene u operaciju STADION ode 50% budžeta samo za Slobodu.. ja ba!
Neko reče FIFA i UEFA, NSFBiH :shock: će pomoći.... hoće al u mudima, ovi posljednji pogotovo ....u stvari možda jedino Ušanović nešto uleti ono kao evo malo hedije i od mene... al pod uslovom da ga prije toga ne proglase krivim za utaju svega i svačega.....
ajd ti meni reci bogati te Džasminove katrostrofalne poteze. Ajd bogati nabroji.
I jarane budžet nije 40 miliona nego 60 miliona. ..
a onaj dug je pravila predhodna lopovska uprava Slobode kojeg hvala bogu vise nema.Sloboda nece dati ni marke za stadion nego grad,kanton,federacija. . . (pogledaj budžet i vidjet ces stavku "za Tušanj" u kojem grad izdvaja za prvu fazu oko 2 miliona, SDA iz kantona je obecala milinski iznos (ne znam tacno) . . Zivjeli i vidjeli da ce se ostvariti vizija izgledanje stadiona. Tako ste isto govorili za mnoge projekte pa su vam se obile od glavu (voda,pinga . )
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Mještani se jednog sela 20 godina dogovaraše oko toga da li im treba ili ne treba asfaltirani put. Tek nakon 20 godina - ovog ljeta, taj se njihov lokalni put asfaltirao. Shvatili, haman, da su samo na amortizaciji svih tih godina potrošili vrijednost investicije, na prašku za veš i na obući... Valjda se dozvali pameti. Nemaju nimalo više primanja sad nego što su imali tad.

Kad rekoše projekat slanog jezera, cika i vika po Tuzli, počev od rentabilnosti pa do dovođenja u pitanje moralnog i mentalnog integriteta načelnika i predlagača ideje.

Kad se osnova kino Art veli raja - Ja, budala, ko još ide u kino? Koji će nam k još jedno kino kad ni Mladost ne radi kako treba!?

Ni ova ideja ne prolazi drugačije. Svi znamo da je Sloboda u debelim dugovima, ali da se iz ovoga projekta dugoročno mogu očekivati pozitivni efekti - mogu. Koliko god da okrenete. Shvatit će to neki.

Ma da zjapi i da se pod njegovim krovom po ćoškovima hebu subotom navečer, neka ga. Makar ću gledati reprezentaciju jednom u 2 godine na tom stadionu, otići na utakmicu Slobode i gledat je u normalnim okolnostima, a uz sve to... nema smisla govoriti.

Ja sam u svakom slučaju za, pa makar se nekima činilo apsurdnim da se u dugovima ulaže toliki novac. Imaju pametnije glave od ovih ovdje koje će pronaći modus da se sve to realizira.

Kao što neko reče, Jasmin što obeća i uradi. Da nije Jasmina, pričali mi šta hoćemo i kakav god da je, Tuzla bi i danas bila 'mrtvo more'.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Bravo colt.
colt

Post by colt »

@IlijaLadin
Ono sto nije dobro u gradu je da je pun seljaka koji nesto pametuju. Mnoge projekte su bojkotovali i iznosili posimisticne prognose kao nema nista od toga i kako to ne valja, a sve se ostvari. Ako se samo sjetimo jezera koliko su kukali da nam to ne treba a dosad je posjetilo blizu milion ljudi i svi ti koji su kukali ne izlaze iz njega, pa onda voda, pa jos koji projekti.Pa sad seljaci nasli bojkotovat stadion a prvi ce doletit.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Vidiš, ja u neku ruku razumijem neke ljude koji ne vide dobrobit za sve ostvarivanjem ovoga projekta. Pesimizam se uvukao u ljude. Međutim, kada bismo stajali tu gdje jesmo šta bismo to očekivali od sutrašnjice.

Čekali smrt i mjesto na Boriću, Drežniku, Trnovcu...

Mislim da se treba gledati naprijed, misliti i na one koji dolaze iza nas, a projekti kao što je ovaj zasigurno će biti od koristi. Isto tako mislim da ljudi najviše vole lelemudati o nečemu u šta nisu upućeni pa onda na osnovu minimalnog broja informacija prosipaju priču.

I ne razumijem ljude koji se ne raduju boljem stadionu.

Ulaže se pola milijarde u rekonstrukciju Maksimira, ej pola milijarde!!
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Otvorene šifrirane koverte idejnih rješenja za stadion ˝Tušanj˝

Direkcija za izgradnju i Arhitektonski atelje ˝Modul˝ ravopravno dijele drugu nagradu

U Općini Tuzla danas je izvršeno javno otvaranje šifriranih koverti sa podacima o autorima ponuđenih idejnih rješenja za izgradnju stadiona “Tušanj”. Članovi Komisije za evaluaciju prispjelih ponuda bili su jednoglasni u ocjeni autorskih radova. Stručni tim je nakon verifikacije dobio njihovu odluku. Tenderom su utvrđena tri kriterija a to su: funkcionalnost i racionalnost, estetika i uklapanje u ambijent, i kao zadnji, cijena.

Za prvu nagradu od 25 000 KM, i Stručna tim i Komisija su zaključili da ni jedan projekat nije zadovoljio i odgovorio na sve ponuđene zahtjeve, tako da ni jedan rad nije dobio prvu nagradu.

Drugu nagrada od 15 000 KM ravnopravno dobijaju dva autora. Direkcija za izgradnju Tuzla i Arhitektonski atelje "Modul" Tuzla.

Treću nagrada od 10 000 KM dobio je Arhitektonski atelje "Ambijent" Tuzla.

Stručni tim je na prijedlog Komisije za evaluaciju prispjelih ponuda donio odluku da se nekim autorima ponudi i otkup radova.

Ponudu za otkup su dobili autori idejnog rješenja TT 171 - Terzić Dušan i Đurđica 5000 KM i II 007 autori - Eda i Vedran Bećirević 3000 KM, a ukoliko autori ne prihvate ponudu, radovi će im biti vraćeni.

Stručni tim nastavlja pregovore sa tri nagrađena rada za odabir idejnog rješenja za izradu glavnog projekta, nakon odabira će biti zaključen ugovor sa jednim od autora da bi se u 2008. godini krenulo u izgradnju prve faze stadiona “Tušanj”

Nakon što je završena ocjena radova članovi Komisije su pregledali Knjigu utisaka, te analiziranjem komentara zaključili da se ocjene stručne Komisije i javnosti poklapaju do 95 %.

Očito je da građani hoće da učestvuju kada su u pitanju kapitalni objekti. Građane su pokazali veliki interes za izložbu idejnih rješenja tako da je evidentirana velika posjeta izložbi idejnih rješenja, a mnogi su svoje mišljene napisali u Knjizi utisaka.

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=20543
nokturno

Post by nokturno »

IlijaLadin wrote:Mještani se jednog sela 20 godina dogovaraše oko toga da li im treba ili ne treba asfaltirani put. Tek nakon 20 godina - ovog ljeta, taj se njihov lokalni put asfaltirao. Shvatili, haman, da su samo na amortizaciji svih tih godina potrošili vrijednost investicije, na prašku za veš i na obući... Valjda se dozvali pameti. Nemaju nimalo više primanja sad nego što su imali tad.

Kad rekoše projekat slanog jezera, cika i vika po Tuzli, počev od rentabilnosti pa do dovođenja u pitanje moralnog i mentalnog integriteta načelnika i predlagača ideje.

Kad se osnova kino Art veli raja - Ja, budala, ko još ide u kino? Koji će nam k još jedno kino kad ni Mladost ne radi kako treba!?
Ni ova ideja ne prolazi drugačije. Svi znamo da je Sloboda u debelim dugovima, ali da se iz ovoga projekta dugoročno mogu očekivati pozitivni efekti - mogu. Koliko god da okrenete. Shvatit će to neki.
Ma da zjapi i da se pod njegovim krovom po ćoškovima hebu subotom navečer, neka ga. Makar ću gledati reprezentaciju jednom u 2 godine na tom stadionu, otići na utakmicu Slobode i gledat je u normalnim okolnostima, a uz sve to... nema smisla govoriti.

Ja sam u svakom slučaju za, pa makar se nekima činilo apsurdnim da se u dugovima ulaže toliki novac. Imaju pametnije glave od ovih ovdje koje će pronaći modus da se sve to realizira.

Kao što neko reče, Jasmin što obeća i uradi. Da nije Jasmina, pričali mi šta hoćemo i kakav god da je, Tuzla bi i danas bila 'mrtvo more'.
Upravo tako, treba ulagati pa ce mozda i krenuti nabolje. Arsenalu sa novom arenom se uduplali prihodi, mozda i Slobodi stadion bude poticaj za promjene nabolje. Sve i da nije Slobode, Tuzli treba bolji stadion od onog jada kojeg ima sad.

Sramota je da treci grad po velicini u BiH nema stadion kako treba, kao sto je bila sramota i da taj grad kuburi sa vodom, kao da se radi o nekom zaseoku a ne centru regije.
costacurta

Post by costacurta »

COLT
Ako želiš da se vrijeđamo samo izvoli ali na pp?
Tražio si stupidne Jasminove poteze, e pa izvoli:
- koliko u Tz imaš tržnih centara a koji su rentabilni a koliko ih je trenutno u izgradnji i koja populacija ljudi najviše posjećuje iste??
- koliko je u tz napravljeno istih bez parking prostora?
- Znaš li koliko je koštala izgradnja sojeničkog naselja? Za sve one koji nisu upućeni to je IMITACIJA ORIGINALNOG NASELJA IZ NEOLITA koje je inače satavljeno od 10-tak metara JAPIJE :shock: ?
- Jel po tebi ok što povadiše onu kaldrmu po korzu i postaviše onaj mermer po kojiem je u ovim danima pravi horor hodati i koji je btw na par mjesta već potonuo toliko da može dijete komotno propast :D ?
- VODA i VODOVOD CERIK :shock: :shock: ... Znaš li pod kojim uslovima i kako je dobijen KREDIT za izgradnju FABRIKE koju ćeš TI i JA otplaćivati i već otplaćujemo a kojim se Jasmin toliko ponosi i diči? Jel ti poznato da je pred samu izgradnju istog, prema priči ljudi stručnjaka iz vodsovoda, glavni problem bila dotrajala instalacija a ne nedostatak vode, jer su se najveći gubici javljali upravo usljed gubitka vode u sistemu... Odjednom .....HALELUJA to više nije problem :shock: :shock: ?
- Jel stvarno misliš da je tuzla prestala da tone čime se opet dotični ponosi i sebi pripisuje taj USPJEH?
- Šta je sa Badrama? Ljudi morali štrajkovati glađu da se Džasmin smiluje? Ma to garant nije u njegovoj naležnosti?
- Znaš li koliko će Tuzla izdvojiti za ZELENI TALAS :D .... raspitaj se kralju o stotinama hiljada KM-ova TVOJIH I MOJIH a ne Jasminovih, za 15-tak semafora? To opet nije u njegovoj nadležnosti, garant?
- Znaš li koliko je prošle godine bilo dobrih dana za panoniku i panosko, mislim na vremenske prilike? Slovom i brojem 21 :shock: , a znaš li odakle Porobić i ljudi zaposleni u panonici primaju platu? SA BUDŽETA OPĆŠTINE kralj moj i to ne samo u toku sezone već 12 mjeseci, bilo ljeto ili zima, bez obzira na broj posjetitelja?
- SONI TRG... koliko je jarbol koštao a koja mu je svrha? I on ne tone (mislim na Trg kompletan)
- ARHEOLOŠKE ISKOPINE - KICELJ :shock: :shock: ? Semir Osmanagić je maca?
- A Greta Garbo, Martin Luter King su priča za sebe?
- KLIZALIŠTE na TELEKSU?! Znaš li koliko je koštalo para opštinu a koliko je donijelo nazad i koliko je radilo i kako je odrađeno?!
- Rekoh u prošlom postu da opština izdvaja 7% za sport... malo sam se preračunao , radi se o iznosu od 2.5%!!
I TAKO DALJE I TAKO DALJE...
Bojim se pisati dalje jer raja neće ni ovo pročitati ali eto ako si me pitao da ti rekne SELJAK koji za tvoju informaciju SDA mrzi više nego išta?
Ako si zainetersovan za još primjera idiotizma idi na PP....
Hadžija moj, razmisli dobro i raspitaj se o onome o čemu misliš diskutovati?
Pitanje... ako si skeptik u nešto što neko radi jel to znači da se to nešto neće ostvariti?
nokturno

Post by nokturno »

Pa sta je tvoj prijedlog, da grad nema klizaliste jer nije rentabilno :? Takvi objekti za sport i rekreaciju po pravilu nisu rentabilni ali su ipak neophodni.

Mislis da ce novi olimpijski bazen u Sarajevu biti rentabilan. Da ti odmah kazem da nece i da ce se najvecim dijelom finansirati iz budzeta ali to ne znaci da Sarajevu ne treba bazen. Ista stvar je i sa fudbalskim stadionom u Tuzli.

Sto se tice ostalih stvari koje si pomenuo u svom postu, to nemogu komentarisati jer nisam upucen. Kupaliste je svakako pozitivna stvar, bez obzira na broj sunacanih dana, sto se ne moze reci i za to sojenicko naselje.
colt

Post by colt »

costacurta wrote:COLT
Ako želiš da se vrijeđamo samo izvoli ali na pp?
Tražio si stupidne Jasminove poteze, e pa izvoli:
- koliko u Tz imaš tržnih centara a koji su rentabilni a koliko ih je trenutno u izgradnji i koja populacija ljudi najviše posjećuje iste??
- koliko je u tz napravljeno istih bez parking prostora?
- Znaš li koliko je koštala izgradnja sojeničkog naselja? Za sve one koji nisu upućeni to je IMITACIJA ORIGINALNOG NASELJA IZ NEOLITA koje je inače satavljeno od 10-tak metara JAPIJE :shock: ?
- Jel po tebi ok što povadiše onu kaldrmu po korzu i postaviše onaj mermer po kojiem je u ovim danima pravi horor hodati i koji je btw na par mjesta već potonuo toliko da može dijete komotno propast :D ?
- VODA i VODOVOD CERIK :shock: :shock: ... Znaš li pod kojim uslovima i kako je dobijen KREDIT za izgradnju FABRIKE koju ćeš TI i JA otplaćivati i već otplaćujemo a kojim se Jasmin toliko ponosi i diči? Jel ti poznato da je pred samu izgradnju istog, prema priči ljudi stručnjaka iz vodsovoda, glavni problem bila dotrajala instalacija a ne nedostatak vode, jer su se najveći gubici javljali upravo usljed gubitka vode u sistemu... Odjednom .....HALELUJA to više nije problem :shock: :shock: ?
- Jel stvarno misliš da je tuzla prestala da tone čime se opet dotični ponosi i sebi pripisuje taj USPJEH?
- Šta je sa Badrama? Ljudi morali štrajkovati glađu da se Džasmin smiluje? Ma to garant nije u njegovoj naležnosti?
- Znaš li koliko će Tuzla izdvojiti za ZELENI TALAS :D .... raspitaj se kralju o stotinama hiljada KM-ova TVOJIH I MOJIH a ne Jasminovih, za 15-tak semafora? To opet nije u njegovoj nadležnosti, garant?
- Znaš li koliko je prošle godine bilo dobrih dana za panoniku i panosko, mislim na vremenske prilike? Slovom i brojem 21 :shock: , a znaš li odakle Porobić i ljudi zaposleni u panonici primaju platu? SA BUDŽETA OPĆŠTINE kralj moj i to ne samo u toku sezone već 12 mjeseci, bilo ljeto ili zima, bez obzira na broj posjetitelja?
- SONI TRG... koliko je jarbol koštao a koja mu je svrha? I on ne tone (mislim na Trg kompletan)
- ARHEOLOŠKE ISKOPINE - KICELJ :shock: :shock: ? Semir Osmanagić je maca?
- A Greta Garbo, Martin Luter King su priča za sebe?
- KLIZALIŠTE na TELEKSU?! Znaš li koliko je koštalo para opštinu a koliko je donijelo nazad i koliko je radilo i kako je odrađeno?!
- Rekoh u prošlom postu da opština izdvaja 7% za sport... malo sam se preračunao , radi se o iznosu od 2.5%!!
I TAKO DALJE I TAKO DALJE...
Bojim se pisati dalje jer raja neće ni ovo pročitati ali eto ako si me pitao da ti rekne SELJAK koji za tvoju informaciju SDA mrzi više nego išta?
Ako si zainetersovan za još primjera idiotizma idi na PP....
Hadžija moj, razmisli dobro i raspitaj se o onome o čemu misliš diskutovati?
Pitanje... ako si skeptik u nešto što neko radi jel to znači da se to nešto neće ostvariti?
1.Koliko ima trznih centara koji su rentanbilni nije moja i tvoja briga jer ne ide na racun gradjana i nit me interesuje da li su rentabilni ili ne. Da li ima parking mjesta, pa da li ikad zadesio da nisi nasao parkin mjesto. Merkator ima unutrasni i vanjski parking. Tus ima isto parking . . .i sta to ima veze za to, dokle god mozes nac mejsto da parkiras. Tuzla ti nije vise industrijski grad ngo i trgovacki i to se osjetilo kroz budjet koji je porastao za 240 %.

2. Koliko je kostalo sojednicko naselje a znas li koliko je to doprinijelo da se i grana turizma poveca. To za sobom nosi novac. Pa jel po tebi bolje da je ondje ostalo smetljiste ili sojenicko.

3. Voda. Pa boze dragi jesil pri zdravoj pameti. Od 1930 smo u redukciji a ti pricas po kojoj cijeni ce mo vracat kredit. Generacije i generacija nacelnika su samo ostali na prici i nista nisu rjesavali po tom pitanju a ti se buniš STO CES IMAT VODU. Covjece, od 1930 godine imas redukciju i kako te nije sramota o tome pricat. Tebi je sad VODA PROBLEM.

4. Nacelnik se ne dici da je tonjenje RIJESENO nego smanjeno. Tonjenje se nece smiriti za nekoiko godina i ON JE POKRENUO da se taj problem rijesi. Nijedan nacelnik se nije sjetio da jednom stavi tacku na to a ON je pokrenuo rjesavanje tog problema.

5 Za panoniku su se sredstva vratila koja su ulozena a to nisu znao. Jel da se ne ispati ne bi se pravio i prosirivao za jos jedan.

6. Soni trg. Pa jel tebi bolje da si gledao ono ruglo na kojem su se desavala pljackanja, kriminal ili je bokje sto je sredio ono.cccc

7.Koliko znam za klizaliste je preuzela privatno preduzece iz Banja Luke i grad nije htio da na sebe preuzme odgovornost zbog eventualnog propadanja projekta i vidjelo se da nije propala ideja jer je bila masovan isplativa ideja. Najbolje bi bilo po tebi, jebes sport bitno je da se djeca drogiraju
. Idi na http://www.tuzla.ba pa nadji budjet za 2008 g i primijeti stvavku "za Tusanj" 2 miliona

Pa da, najbolje je nista ne dirat i gledat kako nam grad propada. Gledat one zgrade a ne obnavljat, gledat rupe a ne obnavlja, ne cistit grad a pustit da smrdi, ne obnavljat puteve a pustit da ulecuhjmo u rupe.
costacurta

Post by costacurta »

Hajmo malo spustiti loptu na zemlju...
Imam osjecaj da upravo sa Jasminom vodim polemiku :D ...
Izgleda da nisi shvatio sta pokusav da kazem, ali evo icu tvojom logikom.
1. Posto vidim da gotivis Jasmina da te pitam, jel Jasminova glavna parola HAJDE DA ISKORISTIMO ONO STO IMAMO? Jesmo li to mi 100 godina bili turisticka destinacija ili centar industrije? Kakav turizam kralju ne mogu da vjerujem da se lozis na to? Zasto? Pa jel BHT snimi masu spotova nesto kao I OVO JE BIH a koji su imali za cilj da promoviraju BH turizam i jesil ti igdje vidio Tuzlu u tom spotu?
2. Jesil pogledao onu izlozbu sto su oni Talijani-arhitekte napravili kojom su dali svoje prijedloge oko idejnog uredjenja dijela grada, a za sto ih je Jasmin ljubazno zamolio? Eh ja te pitam zasto Jasmin opet nije zvao te STRUCNJAKE iz Bolonje da volontiraju na izradi idejnog rjesenja stadiona? Znas zasto? Zato sto se i sam Jasmin sablazio kad je vidio nevjerovatnu kolicnu kretenizma i odlucio vise ne experimentisati! Eh upravo je to Jasminov problem. On je sjajan kao pjesnik i obican covjek ali katastrofalan u ulozi glavnog covjeka u gradu! Jednostavno se ne snalazi! Ima ga na svakom mjestu gdje treba reci koju o KREATIVNOSTI, INOVACIJAMA, MANIFESTACIJE, GODISNJICE, HVALOSPJEVI a kad je problem i kad zasere nema ga nigdje... isto mish! Npr. Izgradnja Dva lava na Stupinama....
Ne kazem da je sve to njegova krivica, cinjenica da ima nesposobne saradnike koji su tema za sebe!
3. Jesil to za 1930. pokupio iz onog njegovog, neku noc fantasticno procitanog govora na godisnjici pustanja vodovoda a koji se odvijao u PREPUNOJ sali BKC-a a prije one shatro predstave :shock: ? Ja ba
Mrsko mi vise pisati tj. odose mi bobe :D jerbo se javljam iz net kluba, ali reci cu ti ovako, ja sam najsretniji kad vidim da se nesto gradi i ako Bog da da bude jos vise ALI KURCENJE TIPA JA SAM OVO, JA SAM ONO, JA TITO, a istovremeno karina i to jos za moje pare.....
Cinizam, patetika, malodusnost, bezobrazluk ma sve najgore i kad pomislis da ne moze biti gore ono pogledas oko sebe i skontas da tog istog lika u zvijezde dizu...more uvijek gore!
asfalt

Post by asfalt »

[quote="costacurta"]Hajmo malo spustiti loptu na zemlju...
1. Posto vidim da gotivis Jasmina da te pitam, jel Jasminova glavna parola HAJDE DA ISKORISTIMO ONO STO IMAMO? Jesmo li to mi 100 godina bili turisticka destinacija ili centar industrije? Kakav turizam kralju ne mogu da vjerujem da se lozis na to? Zasto? Pa jel BHT snimi masu spotova nesto kao I OVO JE BIH a koji su imali za cilj da promoviraju BH turizam i jesil ti igdje vidio Tuzlu u tom spotu?
2. Jesil pogledao onu izlozbu sto su oni Talijani-arhitekte napravili kojom su dali svoje prijedloge oko idejnog uredjenja dijela grada, a za sto ih je Jasmin ljubazno zamolio? Eh ja te pitam zasto Jasmin opet nije zvao te STRUCNJAKE iz Bolonje da volontiraju na izradi idejnog rjesenja stadiona? Znas zasto? Zato sto se i sam Jasmin sablazio kad je vidio nevjerovatnu kolicnu kretenizma i odlucio vise ne experimentisati! Eh upravo je to Jasminov problem. On je sjajan kao pjesnik i obican covjek ali katastrofalan u ulozi glavnog covjeka u gradu! Jednostavno se ne snalazi! Ima ga na svakom mjestu gdje treba reci koju o KREATIVNOSTI, INOVACIJAMA, MANIFESTACIJE, GODISNJICE, HVALOSPJEVI a kad je problem i kad zasere nema ga nigdje... isto mish! Npr. Izgradnja Dva lava na Stupinama....
Ne kazem da je sve to njegova krivica, cinjenica da ima nesposobne saradnike koji su tema za sebe!
3. Jesil to za 1930. pokupio iz onog njegovog, neku noc fantasticno procitanog govora na godisnjici pustanja vodovoda a koji se odvijao u PREPUNOJ sali BKC-a a prije one shatro predstave :shock: ? Ja ba
Mrsko mi vise pisati tj. odose mi bobe :D jerbo se javljam iz net kluba, ali reci cu ti ovako, ja sam najsretniji kad vidim da se nesto gradi i ako Bog da da bude jos vise ALI KURCENJE TIPA JA SAM OVO, JA SAM ONO, JA TITO, a istovremeno karina i to jos za moje pare.....
Cinizam, patetika, malodusnost, bezobrazluk ma sve najgore i kad pomislis da ne moze biti gore ono pogledas oko sebe i skontas da tog istog lika u zvijezde dizu...more uvijek gore![/quote]

Ajd stari nemoj nazor pokusavat blatit cojka. Et mi sad svi sljepci, jedino ti raskrinko i likujes sam sebi. Zapitaj se samo da su neki 'tvoji' na vlasti kako bi Tuzla izgledala. Vjerujem da bi na Banji bilo novo Dedinje, i baskarila bi se kvazi gospoda u svojim veleljepnim vilama, dok bi ti iste hvalio kako su uradjene sa stilom. Ako me mozes shvatit, sve to sto Jasmin odradi za grad ostaje gradu a kontaj i tvom djetetu.
Jezero, tacnije 2 jezera po tebi bara pretpostavljam koju zaobilazis u sirokom luku. Trg, pretpostavljam po tebi dzaba bacene pare.
Sve ovo sto si gore nabrojo, je u biti pateticna prica ovih opozicionih partija, samo sto je to bezze taktika za promjenu vlasti, jer s tom pricom, vas pravi Tuzlaci smatraju ljubomornim papcima, sljeglim u grad, dok ga nevole. Najgori su mi ti koji u borbi za vlast kritikuju sve sto je iole ljepo i pokazalo se kao super projekat. Dobi vlast brate s programom u kojem ces obecat sta dobrog, a ne supljirat kako nista nevalja, a u medjuvremenu baskarit se u hladovini jezera i slinit na obnazene maloljetnice, iako vazi za elitu iz prvog saffa.

Toliko i no hard fillings,
colt

Post by colt »

costacurta wrote:Hajmo malo spustiti loptu na zemlju...
Cinizam, patetika, malodusnost, bezobrazluk ma sve najgore i kad pomislis da ne moze biti gore ono pogledas oko sebe i skontas da tog istog lika u zvijezde dizu...more uvijek gore!
A ja imam osjecaj da sa Ajanovicem vodim polemiku :D
1. Sto se tice turizma, za sve postoji prvi put. Sto da ne turizam, sto da ne trgovina, sto da ne informacione tehnologije . . . . nista ti ne moze naskodit, nego samo donijet novac. Zar nije bolje imati 60,70,80 miliona ili 20 miliona . Ako svi pricaju da imamo los stadion, pa zar ti mozes gledat ono ruglo od stadiona. Pa jel po tebi bolje da se nista ne dira i da propada. I nije problem napravit maketu nego je problem napravit stadion i zasto bi trazili ljude iz Bolonje kad imamo ovdje kadrove. Zamisli da su zvali iz Bolonje za to, onda bi ga napali zasto nije iskoristio domace strucnjake.
Sto se tice spota. Pa vidio sam na spotu OVO JE BIH prije 2 dana i to kadar na Banji. (nemoj pricat nesto a nemas nikakakvih informacija)
A sto se tice vode i onog podatka 1930, veze nemam o cemu pricas (kakav nacelnikov govor), ali sam mu se smijao kad je prvi put prije godinu dana spomenuo da smo u redukciji 50-tih godina, jer poznajem starije ljude koji ne pamte normalno stanje.
U ostalom, zar ti nije poznata informacija da je nacelnik dobitnik nagrade za menadžera godine (prosla godina, mislim) a za ovu godinu je dobio nagradu za turizam a to ne dobivas ako si nesto uradio a nisi nista od toga ostvario.
seln

Post by seln »

costacurta, selam ces jamaku i bukvaru. sta ces, grad je jos uvijek pod vlascu komunista. znam da vas to jede, ali boze moj....iselite u Zenicu.
i slobodno mozes imati hard feelings ili hard stolicu ili sta god.
i ja bih, kad pogledam uspjehe pravovjernih funkcionera, koji u njihovim opstinama nisu opljackali samo ono sto je za nebo privezano.
bosan

Post by bosan »

I necemo vise da nam obraz gori pred Brenom , kad sledeci put bude koncert odrzavala na Tusnju :D :D :D
Cryptoman

Post by Cryptoman »

colt wrote:
costacurta wrote:Hajmo malo spustiti loptu na zemlju...
A ja imam osjecaj da sa Ajanovicem vodim polemiku :D
Uze mi rijec iz tastature... fakat smijesno...
costacurta

Post by costacurta »

Smijesno do jaja...
Dje je kamera 8) ....
Ja stvarno nemam snage niti se vise objasnjavati, jer govoris li ili bilo sta uradis kontra Jaaske odma si ljakse, SDA, Mirnesov, Salkin skeptik...
Eto ja se izvinjavam sto sam tako GROZNO govorio o NASEM vozdu!
Povlacim sve sto sam rekao i idem da se divim svemu onome sto je djelo ruku neimara Jasmina!
Jedva cekam da se izgrade SLAPOVI i da uzivam u voznji zicarom do Ilincice!
Tako se radujem Zelenom talasu i nestrpljiv sam da sjednem u jedan od savremenih autobusa GSP i za 2.5min. se provezem od Brcanske do Irca!
Ma sta me briga sto je komunalac plasirao u cijevi njekakvo sredstvo za ciscenje i sto sam pio 7 dana, samo Bog zna kakvu vodu jer je to sigurno bilo s namjerom da se kod raje pojaca imunoloski sistem tj. da se ocelicimo :lol: :lol: !!
Odoh da izljubim Gretu i Lutera i popijem kafu S RAJOM :shock: u NOVOM trznom na Slatini tj. Amsterdamu i uz milozvucne taktove hora TUZLANKE damo svoje prijedloge vezane za turisticke potencijale grada!
HALELUJA..
Biznis, Inovacija, Tehnologija....
Uh umalo da zaboravim za besplatni internet, stvarno sam djubre...
Moze on kenjati o tome ljudima koji ne zive ovdje ili onima koji su zaposleni ali na budzetu tj. parazitima kojima je bitno da je plata prvog, o svojim uspjesima, otvorenosti, potencijalima... Kavim bolan potencijalima pa da covjek dobije gradjevinsku dozvolu redvnim putem jel to moze odraditi za godinu!? E ako je to ta perspektiva i BIT, neka hvala..
P.S.
Je li neko gledao direktan prijenos sa svecanosti povodom godisnjice VODOVODA i onu predstavu koja je posvecena Jasminu? Ako jeste volio bih da mi kazete jel i to po vama PREKRASNO i ukoliko ste odusevljeni i time onda ja stvarno vise necu reci niti jedne!
Cryptoman

Post by Cryptoman »

jeftinije ces proci da se ne blamiras vise...
asfalt

Post by asfalt »

costacurta

Super, sad je meni jasno da si ti sebi nabrij'o da si James Dean, i te furke buntovnik bez razloga. ovo ono. I ja sam isti protiv ikakvog idolopoklonstva, i vjeruj da tome nije kriv cojk' koji te vidim tjera da budes PROTIV svega, vec seljakluk koji smo nasljedili iz proslog sistema. Al budi makar malo realan i imenuj covjeka koji bi po tebi njegov POSAO bolje radio, od ovih naravno koji su bili u utrci za tom pozicijom, i daj argumente. Ja u nacelniku vidim samo nekog ko svoju energiju trosi za dobro svih nas, Tuzlaka, a bogami i ostalih. To sve naravno za platu koju sam siguran posteno zaradi.

Ja gledam na istog kao nacelnika, sugradjana, i nekog zbog koga me nije STID sto sam iz TZ, BiH, a to puno govori...(ako kontas o cemu pricam, jer me pravo stid kad vidim ko hara drzavom, i kantonom, i ko glumi zakon, i kakvi sve hostapleri vaze za 'Jet Set' u ovoj mracnoj danasnjici....
Post Reply