Akademik Rajko Kuzmanovic - Novi Predsjednik RS

Mahalac

Post by Mahalac »

Haj bar mu ne moraju trebe nabacivati :oops:
zlata

#27 Re: Akademik Rajko Kuzmanovic - Novi Predsjednik RS

Post by zlata »

IgorB. wrote:
diplomac wrote:CESTITAM!!!

BIOGRAFIJA AKADEMIKA RAJKA KUZMANOVIĆA
Procito sam prvi pasus i smorio se kolko ima jos da se cita :D
Da valla....ja se prepala....kad sam vidla nolko slova..... :lol: :lol:
Samo me zanima....jel veJki ili maJi Cetalj! :-)
IgorB.

Post by IgorB. »

Dobro pa nisu napisali u kolko se sati rodio, kolko je puta do sad iso u WC itd itd. :D :D :lol:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

mostarac wrote:76 godina :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

covjece zar i ovo ima u 21. stoljecu

Ono nije da ja imam nesto protiv starih ljudi, ali svijet tezi da vodje budu mladji ljudi sa novim idejama, energijom i progresivnim stavovima. U nas odaberu metuzalema koji je jednom nogom u grobu i koji sutra moze mirne duse i poslat sve u rat jer on ce ionako odapet za nekoliko godina.
Covjece koja smo mi rupa jebote.
Meni nije bilo drago ni kad je Bozidar Matic izabran za premijera iako o covjeku mislim sve najbolje, ali dajte svjeze i neistrosene krvi ljudi moji.
Hej liku je 76 godina i on se jos kandidovao. Covjece ne mogu da vjerujem :( :( :( :( :(
veliki strucnjak se nasao javljati :lol:

Kuzmanovic nece biti premijer vec predsjednik i svugdje gdje su parlamentarni sistemi se za predsjednika biraju zasluzne licnosti cija je duznost vise protokolarna

pogledajmo neke zemlje koje nisu "rupe"

Karolos Papoulias - predsjednik Grcke (datum rodjenja: 4.6.1929) stupio na duznost: 8.2.2005

Giorgio Napolitano - predsjednik Italije (datum rodjenja: 29.6.1925) stupio na duznost: 15. 5.2006

zanimljiv je premijer sjeverne Irske - Ian Paisley (datum rodjenja: 6.4.1926) izabran u maju 2007
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

basta sljezove boje wrote:
Karolos Papoulias - predsjednik Grcke (datum rodjenja: 4.6.1929) stupio na duznost: 8.2.2005

Giorgio Napolitano - predsjednik Italije (datum rodjenja: 29.6.1925) stupio na duznost: 15. 5.2006

zanimljiv je premijer sjeverne Irske - Ian Paisley (datum rodjenja: 6.4.1926) izabran u maju 2007
Joj ovaj zadnji je gadan praaavo. Mrski ultrakonzervativni unionist. :-x
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

mostarac wrote:76 godina :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

covjece zar i ovo ima u 21. stoljecu

Ono nije da ja imam nesto protiv starih ljudi, ali svijet tezi da vodje budu mladji ljudi sa novim idejama, energijom i progresivnim stavovima. U nas odaberu metuzalema koji je jednom nogom u grobu i koji sutra moze mirne duse i poslat sve u rat jer on ce ionako odapet za nekoliko godina.
Covjece koja smo mi rupa jebote.
Meni nije bilo drago ni kad je Bozidar Matic izabran za premijera iako o covjeku mislim sve najbolje, ali dajte svjeze i neistrosene krvi ljudi moji.
Hej liku je 76 godina i on se jos kandidovao. Covjece ne mogu da vjerujem :( :( :( :( :(
veliki strucnjak se nasao javljati :lol:

Kuzmanovic nece biti premijer vec predsjednik i svugdje gdje su parlamentarni sistemi se za predsjednika biraju zasluzne licnosti cija je duznost vise protokolarna

pogledajmo neke zemlje koje nisu "rupe"

U tim zemljama medicinski sistem je decenije ispred BiH a ljudi i puno vise paze na svoju ishranu, narocito visa i srednja visa klasa. Kod nas se uglavnom ne konta kako rastura jagnjetina i cevapi i sirnica i cvarci itd. Ko nas je hrana dio folklora i prihvatljivo je i zdravlje narusiti radi toga. Uzmimo na kraju krajeva primjer Kuzmanovicevog predhodnika. :roll:

Nego ko misli da cemo do novih izbora imati jos jedne prijevremene izbore u RS-u :D
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

U Republici Srpskoj Predsjednik imenuje sudiej Ustavnog suda, koji opet odlucuju o ustavnosti pojedinih zakona a zahtijev izmedju ostali moze uputiti i Predsjednik.

Zatim moze da razrijesi Vladu na zahtijev samo 20 poslanika Narodne skupstine.

Moze da raspusti Narodnu skupstinu.

I to sve samostalno, fol uz konsultacije sa Premijerom i Predsjednikom Skupstine, ali njegova je zadnja.

Dakle, itekako velika moc.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

mostarac wrote:
diplomac wrote:Sta mislis koliko je Stipi Mesicu ??

http://www.moljac.hr/biografije/mesic.htm
Ako nista stipe je bio pet godina mladji kad je izabran na tu duznost i to u DRUGOM mandatu sto je vrlo bitno iz razloga sto znaci da je morao da se kandiduje htio ili ne htio, a daleko od toga da mislim da je dobro sto je i Stipe u tim godinama predsjednik.
I politicari kao i svi ostali treba da idu u penziju, tj. do 65 godina mozes, a dalje ne i gotovo.
:lol:

a ti kao deklarirani titoista imas nesto protiv covjeka koji ima 76 godina? :lol:

koliko je bilo tvom ljubljenom marsalu u njegovom 345.-om mandatu?
huble2007

Post by huble2007 »

Ovaj covjek je pametniji i vitalniji sa 76 nego Tihic kad je imao 19 :lol: :lol:
seln

Post by seln »

huble2007 wrote:Ovaj covjek je pametniji i vitalniji sa 76 nego Tihic kad je imao 19 :lol: :lol:
Ma ja, kad se rodio imao je na glavi sajkacu....
mostarac

Post by mostarac »

seln wrote:
nokia6170 wrote:
seln wrote:Mislim da je funkcija predsjednika entiteta (i podpredsjednika) apsolutno suvisna.
Cisto pametovanje u prazno, presijecanje vrpci i polaganje kamena-temeljca.
u rs-u funkcija predsjednika nije beznacajna, za razliku od federacije gdje su ko ikebane i predsjednik i dopredsjednici.

rs ne moze funkcionisati bez predsjednika, zato su i pozurili sa imenovanjem radojicica ka v.d. predsjednika i sa novim izborima za predsjednika rs-a.

p.s. pogledati malo nadleznosti koje predsjednik rs-a ima prema ustavu rs-a pa ce biti malo jasnije.
Cisti apsurd. Koja drzava (osim blentiteta) ima jakog premijera i jakog predsjednika?
Prvo Blentitet nije drzava, a
USA ima jakog predsjednika, a ove demokratske i normalne premijera
huble2007

Post by huble2007 »

Ni jedna drzava, a kamo li entitet nema jaceg predsjednika od rs-a, pa covjek ima 140 kg, sam pojede janje i popije karton vina :lol: ja mislim kad bi nekog zavalio sakom da bi mu odmah glavu otkinuo :lol:
Last edited by huble2007 on 11/12/2007 09:07, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

mostarac wrote:
diplomac wrote:Sta mislis koliko je Stipi Mesicu ??

http://www.moljac.hr/biografije/mesic.htm
Ako nista stipe je bio pet godina mladji kad je izabran na tu duznost i to u DRUGOM mandatu sto je vrlo bitno iz razloga sto znaci da je morao da se kandiduje htio ili ne htio, a daleko od toga da mislim da je dobro sto je i Stipe u tim godinama predsjednik.
I politicari kao i svi ostali treba da idu u penziju, tj. do 65 godina mozes, a dalje ne i gotovo.
:lol:

a ti kao deklarirani titoista imas nesto protiv covjeka koji ima 76 godina? :lol:

koliko je bilo tvom ljubljenom marsalu u njegovom 345.-om mandatu?
prvo ti da imas cistu u glavi ne bi se javljala jer vazda se prospes, a drugo kad je dosao na celo Jugoslavije imao je cijelih 51 godinu, a vi ste ocjenili to kao vrijeme mraka, pa evo sad u svjetlu evoluiramo zar ne :D
Dakle on nije dosao na celo sa 76 godina, nego mnogo mladji i to se ne moze poredit.
Na kraju da kazem da institucija predsjednika u RS nije bas cisto protokolarna kao u zemljama koje su navedene. Sjetimo se samo Cavica koji je imao veoma mnogo vlasti u svojim rukama. Al dobro, ja znam da je bastica bliska sa cetnicima pa ce uvijek braniti njihov izbor. Nisu oni dzaba zajedno preko bleiburga bjezali :D
huble2007

Post by huble2007 »

:bih:
Post Reply