Akademik Rajko Kuzmanovic - Novi Predsjednik RS
-
zlata
#27 Re: Akademik Rajko Kuzmanovic - Novi Predsjednik RS
Da valla....ja se prepala....kad sam vidla nolko slova.....IgorB. wrote:Procito sam prvi pasus i smorio se kolko ima jos da se cita
Samo me zanima....jel veJki ili maJi Cetalj!
-
basta sljezove boje
veliki strucnjak se nasao javljatimostarac wrote:76 godina![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
covjece zar i ovo ima u 21. stoljecu
Ono nije da ja imam nesto protiv starih ljudi, ali svijet tezi da vodje budu mladji ljudi sa novim idejama, energijom i progresivnim stavovima. U nas odaberu metuzalema koji je jednom nogom u grobu i koji sutra moze mirne duse i poslat sve u rat jer on ce ionako odapet za nekoliko godina.
Covjece koja smo mi rupa jebote.
Meni nije bilo drago ni kad je Bozidar Matic izabran za premijera iako o covjeku mislim sve najbolje, ali dajte svjeze i neistrosene krvi ljudi moji.
Hej liku je 76 godina i on se jos kandidovao. Covjece ne mogu da vjerujem![]()
![]()
![]()
![]()
Kuzmanovic nece biti premijer vec predsjednik i svugdje gdje su parlamentarni sistemi se za predsjednika biraju zasluzne licnosti cija je duznost vise protokolarna
pogledajmo neke zemlje koje nisu "rupe"
Karolos Papoulias - predsjednik Grcke (datum rodjenja: 4.6.1929) stupio na duznost: 8.2.2005
Giorgio Napolitano - predsjednik Italije (datum rodjenja: 29.6.1925) stupio na duznost: 15. 5.2006
zanimljiv je premijer sjeverne Irske - Ian Paisley (datum rodjenja: 6.4.1926) izabran u maju 2007
- jeza u ledja
Joj ovaj zadnji je gadan praaavo. Mrski ultrakonzervativni unionist.basta sljezove boje wrote:
Karolos Papoulias - predsjednik Grcke (datum rodjenja: 4.6.1929) stupio na duznost: 8.2.2005
Giorgio Napolitano - predsjednik Italije (datum rodjenja: 29.6.1925) stupio na duznost: 15. 5.2006
zanimljiv je premijer sjeverne Irske - Ian Paisley (datum rodjenja: 6.4.1926) izabran u maju 2007
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
U tim zemljama medicinski sistem je decenije ispred BiH a ljudi i puno vise paze na svoju ishranu, narocito visa i srednja visa klasa. Kod nas se uglavnom ne konta kako rastura jagnjetina i cevapi i sirnica i cvarci itd. Ko nas je hrana dio folklora i prihvatljivo je i zdravlje narusiti radi toga. Uzmimo na kraju krajeva primjer Kuzmanovicevog predhodnika.basta sljezove boje wrote:veliki strucnjak se nasao javljatimostarac wrote:76 godina![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
covjece zar i ovo ima u 21. stoljecu
Ono nije da ja imam nesto protiv starih ljudi, ali svijet tezi da vodje budu mladji ljudi sa novim idejama, energijom i progresivnim stavovima. U nas odaberu metuzalema koji je jednom nogom u grobu i koji sutra moze mirne duse i poslat sve u rat jer on ce ionako odapet za nekoliko godina.
Covjece koja smo mi rupa jebote.
Meni nije bilo drago ni kad je Bozidar Matic izabran za premijera iako o covjeku mislim sve najbolje, ali dajte svjeze i neistrosene krvi ljudi moji.
Hej liku je 76 godina i on se jos kandidovao. Covjece ne mogu da vjerujem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kuzmanovic nece biti premijer vec predsjednik i svugdje gdje su parlamentarni sistemi se za predsjednika biraju zasluzne licnosti cija je duznost vise protokolarna
pogledajmo neke zemlje koje nisu "rupe"
Nego ko misli da cemo do novih izbora imati jos jedne prijevremene izbore u RS-u
-
drug_clan77
U Republici Srpskoj Predsjednik imenuje sudiej Ustavnog suda, koji opet odlucuju o ustavnosti pojedinih zakona a zahtijev izmedju ostali moze uputiti i Predsjednik.
Zatim moze da razrijesi Vladu na zahtijev samo 20 poslanika Narodne skupstine.
Moze da raspusti Narodnu skupstinu.
I to sve samostalno, fol uz konsultacije sa Premijerom i Predsjednikom Skupstine, ali njegova je zadnja.
Dakle, itekako velika moc.
Zatim moze da razrijesi Vladu na zahtijev samo 20 poslanika Narodne skupstine.
Moze da raspusti Narodnu skupstinu.
I to sve samostalno, fol uz konsultacije sa Premijerom i Predsjednikom Skupstine, ali njegova je zadnja.
Dakle, itekako velika moc.
-
basta sljezove boje
mostarac wrote:Ako nista stipe je bio pet godina mladji kad je izabran na tu duznost i to u DRUGOM mandatu sto je vrlo bitno iz razloga sto znaci da je morao da se kandiduje htio ili ne htio, a daleko od toga da mislim da je dobro sto je i Stipe u tim godinama predsjednik.
I politicari kao i svi ostali treba da idu u penziju, tj. do 65 godina mozes, a dalje ne i gotovo.
a ti kao deklarirani titoista imas nesto protiv covjeka koji ima 76 godina?
koliko je bilo tvom ljubljenom marsalu u njegovom 345.-om mandatu?
-
mostarac
Prvo Blentitet nije drzava, aseln wrote:Cisti apsurd. Koja drzava (osim blentiteta) ima jakog premijera i jakog predsjednika?nokia6170 wrote:u rs-u funkcija predsjednika nije beznacajna, za razliku od federacije gdje su ko ikebane i predsjednik i dopredsjednici.seln wrote:Mislim da je funkcija predsjednika entiteta (i podpredsjednika) apsolutno suvisna.
Cisto pametovanje u prazno, presijecanje vrpci i polaganje kamena-temeljca.
rs ne moze funkcionisati bez predsjednika, zato su i pozurili sa imenovanjem radojicica ka v.d. predsjednika i sa novim izborima za predsjednika rs-a.
p.s. pogledati malo nadleznosti koje predsjednik rs-a ima prema ustavu rs-a pa ce biti malo jasnije.
USA ima jakog predsjednika, a ove demokratske i normalne premijera
-
huble2007
-
mostarac
prvo ti da imas cistu u glavi ne bi se javljala jer vazda se prospes, a drugo kad je dosao na celo Jugoslavije imao je cijelih 51 godinu, a vi ste ocjenili to kao vrijeme mraka, pa evo sad u svjetlu evoluiramo zar nebasta sljezove boje wrote:mostarac wrote:Ako nista stipe je bio pet godina mladji kad je izabran na tu duznost i to u DRUGOM mandatu sto je vrlo bitno iz razloga sto znaci da je morao da se kandiduje htio ili ne htio, a daleko od toga da mislim da je dobro sto je i Stipe u tim godinama predsjednik.
I politicari kao i svi ostali treba da idu u penziju, tj. do 65 godina mozes, a dalje ne i gotovo.![]()
a ti kao deklarirani titoista imas nesto protiv covjeka koji ima 76 godina?![]()
koliko je bilo tvom ljubljenom marsalu u njegovom 345.-om mandatu?
Dakle on nije dosao na celo sa 76 godina, nego mnogo mladji i to se ne moze poredit.
Na kraju da kazem da institucija predsjednika u RS nije bas cisto protokolarna kao u zemljama koje su navedene. Sjetimo se samo Cavica koji je imao veoma mnogo vlasti u svojim rukama. Al dobro, ja znam da je bastica bliska sa cetnicima pa ce uvijek braniti njihov izbor. Nisu oni dzaba zajedno preko bleiburga bjezali