Serija : Vratice se rode

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

stochar

#26 Re: Serija : Vratice se rode

Post by stochar »

Pikac je najjachi lik! :) ja sam bio preskocio nekoliko epizoda, odgled'o jednu na FTV, i sad pratim iz pocetka na Novoj, lagano... :)

http://youtube.com/watch?v=dsaHEPvwLA8
Saian

#27 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Saian »

teletrader wrote:Ima li sanse da neko opet postira 16. i 17. Epizodu?
Izbrisali dusmani sa Rapidsharea :(

bit ce :)
omar little

#28 Re: Serija : Vratice se rode

Post by omar little »

neocekivana_sila wrote:U 18. se pojavljuje Nebojša Bakočević..ks ks Barbara (ima piće ko se sjeća)

a za to usporavanje..pa ne znam, nije sve u akciji, ima nešto i u likovima..iz škole
Jel' to mislis na "Nije sve u ljubavi, ima nesto i u lovi" iz Kako je propao r'n'r? Eheej, taj film je klasika. Makar moje generacije :) Da ne citiram sad, legendarno pitanje teta Anice tj. Barbare iz te iste price :)
sulesavic

#29 Re: Serija : Vratice se rode

Post by sulesavic »

omar little wrote:Da ne citiram sad, legendarno pitanje teta Anice tj. Barbare iz te iste price :)
Je l' ono kad muzika iznenada stane?
Altsa

#30 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Altsa »

zesce sranje :roll:
Tesssa

#31 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Tesssa »

Altsa wrote:zesce sranje :roll:
joooj, kad neko ovakvo nesto napise :-) :-) :-)
neocekivana_sila

#32 Re: Serija : Vratice se rode

Post by neocekivana_sila »

stochar wrote:Pikac je najjachi lik! :) ja sam bio preskocio nekoliko epizoda, odgled'o jednu na FTV, i sad pratim iz pocetka na Novoj, lagano... :)

http://youtube.com/watch?v=dsaHEPvwLA8
"ovo je moja devojka, ne zna da se ponaša"
"mama, nezaboravno..plesao sam s razrednom"
neocekivana_sila

#33 Re: Serija : Vratice se rode

Post by neocekivana_sila »

omar little wrote:
neocekivana_sila wrote:U 18. se pojavljuje Nebojša Bakočević..ks ks Barbara (ima piće ko se sjeća)

a za to usporavanje..pa ne znam, nije sve u akciji, ima nešto i u likovima..iz škole
Jel' to mislis na "Nije sve u ljubavi, ima nesto i u lovi" iz Kako je propao r'n'r? Eheej, taj film je klasika. Makar moje generacije :) Da ne citiram sad, legendarno pitanje teta Anice tj. Barbare iz te iste price :)

ehej, super što se sjećaš.

Nebojša je u međuvremenu postao džanki, i drago mi bijaše kad sam ga vidjela u mnogo-ok izdanju.
neocortex

#34 Re: Serija : Vratice se rode

Post by neocortex »

Ne znam da li je neko primetio ali postoji problem u vezi 4 epizode. LM zadnji deo fajla (4-ti) je klisnut sa Rapid-a. :roll: Ako je neko ljubazan neka uploaduje ponovo da bi mogao da kompletiram ceo serijal. :-D
pozdrav
Saian

#35 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Saian »

meni prijavljuje da ne valja pass :-) :-) :( :roll:
omar little

#36 Re: Serija : Vratice se rode

Post by omar little »

Saian wrote:meni prijavljuje da ne valja pass :-) :-) :( :roll:
sorika, pogresno sam kopirala. treba izbacit' http probaj samo od tripl dablju :)
Saian

#37 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Saian »

omar little wrote:
Saian wrote:meni prijavljuje da ne valja pass :-) :-) :( :roll:
sorika, pogresno sam kopirala. treba izbacit' http probaj samo od tripl dablju :)

odlichna digresija :D
cyprus

#38 Re: Serija : Vratice se rode

Post by cyprus »

A jesam li ja jedini kojem ide na živce ona srbijanska mafijaško-klošarsko-kabadahijska spika?
Saian

#39 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Saian »

cyprus wrote:A jesam li ja jedini kojem ide na živce ona srbijanska mafijaško-klošarsko-kabadahijska spika?

pa nisi, al nadje se opet neki smisao mislim ta specifichna dikcija i vokabular je vishe nego isprana i mozda su mogli, istina, onog Duleta manje klisheizirano oblikovat, al hebi ga :roll: :oops: izvuche onaj Milenko i ona baka Ruzha jel ono bijashe je dovoljno realan i plastichan lik (zahvaljujuci glumi), a ni Bjelogrlich nije losh
sulesavic

#40 Re: Serija : Vratice se rode

Post by sulesavic »

Čitam, evo, umro neki glumac na snimanju - Ljupčo Lazarevski
Glumac Ljupčo Lazarevski preminuo je danas u Beogradu tokom snimanja epizode serije "Vratiće se rode", saopštila je koproducentska kuća Kobra filma.

U seriji "Vratiće se rode", glumio je lik Mikija Nosonje...
vijest
omar little

#41 Re: Serija : Vratice se rode

Post by omar little »

Saian wrote:
cyprus wrote:A jesam li ja jedini kojem ide na živce ona srbijanska mafijaško-klošarsko-kabadahijska spika?

pa nisi, al nadje se opet neki smisao mislim ta specifichna dikcija i vokabular je vishe nego isprana i mozda su mogli, istina, onog Duleta manje klisheizirano oblikovat, al hebi ga :roll: :oops: izvuche onaj Milenko i ona baka Ruzha jel ono bijashe je dovoljno realan i plastichan lik (zahvaljujuci glumi), a ni Bjelogrlich nije losh
U pocetku mi je serija izgledala vrlo ambiciozno i slojevito. Veliki broj razlicitih likova, kompleksna radnja, interesantni zapleti sto je, povrh zabave, nudilo mogucnost ozbiljne drustvene i politicke poruke. No, medjutim, izgubili su se u vlastitim ambicijama. Nekad mi se cini da su scene napisane samo da se popuni vrijeme a ne da sluze nekom razvoju karaktera ili napredovanju price. Recimo, ona cijela Marina i Svabo prica. Nista se novo nije naucilo o liku Svabica, nije usmjerilo radnju ni u kojem smislu i sad se vice uposte ni ne spominje ta Marina. Da su konstantni i da obracaju paznju na detalje, spominjali bi je i drzali je u prici tako da kad (ako?) taj lik zele iskoristiti pred kraj serije ne izgleda izvjestaceno i sklepano.
I u pravu ste, mogli su smanjit’ ofucane i isprane klisheje tipa Duleta. Zao mi Todorovica bas se zakopao u prikazivanju tih mafijasko-kabadahijskih likova, mogli su mu nesto drugo dati da glumi.
Karanovicka i Komnenic dobro rade svoj posao, iako su likovi vec vidjeni -prebrizna majka i mrmljavi stari, ali dobro dodju kao, sto bi rekle kolege englezi :D , comic relief.
Alaj sam ga i ja raspisala :) a u sustini sam htjela reci da nije losa serija (s obzirom kakvog smeca ima) al' moglo je bit' i bolje.
Mahnitura prava

#42 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Mahnitura prava »

Ma Mirjana Karanovic je highlight serije! Dobre su Rode pravo, ali se slazem sa svima da se radnja malo razvodnila. Ovu zadnju epizodu nisam gledala i dovoljno mi je sto mi je sestra rekla da nisam nista propustila. Znaci da pocinje biti bezeze :( A bila je dobra skroz.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 24/05/2015 13:27, edited 2 times in total.
Topla voda

#44 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Topla voda »

neocekivana_sila wrote:
omar little wrote:

ehej, super što se sjećaš.

Nebojša je u međuvremenu postao džanki, i drago mi bijaše kad sam ga vidjela u mnogo-ok izdanju.
ja sam mislio da je taj covjek umro od droge,bas se iznenadih sto je ziv :-D
hrabren miloradovic

#45 Re: Serija : Vratice se rode

Post by hrabren miloradovic »

Mahnitura prava wrote:Ma Mirjana Karanovic je highlight serije! Dobre su Rode pravo, ali se slazem sa svima da se radnja malo razvodnila. Ovu zadnju epizodu nisam gledala i dovoljno mi je sto mi je sestra rekla da nisam nista propustila. Znaci da pocinje biti bezeze :( A bila je dobra skroz.
Jeste se malo razvodnila serija u nekih 3,4 epizode , ali šta očekivati od bilo koje serije duže od 3 epizode?
Neka neko navede bilo koju seriju koja drži pažnju bez prekida i "ne razvodnjava" se u određenim periodima?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 07:03, edited 2 times in total.
uhljug_s_koseva

#47 Re: Serija : Vratice se rode

Post by uhljug_s_koseva »

Odlicna serija,istina je da su malo usporili radnju u zadnje vrijeme,ali svejedno najbolja serija kod nas.
moe_syzlak

#48 Re: Serija : Vratice se rode

Post by moe_syzlak »

pikac je najjaci
shizim

#49 Re: Serija : Vratice se rode

Post by shizim »

moe_syzlak wrote:pikac je najjaci
sto jes' jes' :thumbup: :thumbup:
sffovac

#50 Re: Serija : Vratice se rode

Post by sffovac »

eto da se natjeram veceras, posto sam ostao prilicno razocaran epizodom LZN, a odavno ih nisam gledao, po prvi put pogledah i 'vratice se rode'
i nakon silne prasine, meni nako, mlako, nista specijalna prica
jedino sto mi se svidjla je losina zika :thumbup:
Post Reply