E to se zove predsjednik!

Prozor

Post by Prozor »

suncokret13 wrote:
Prozor wrote:
suncokret13 wrote:A to je radio i Predsjednik Josip Broz - TITO.

jedino on,u cjeloj SFRJ nije imao imovine.

iako je imao 2 sina i mnostvo rodbine ( a etto mu unuke tu ),nikome nista nije ostavio,ni titulu ni polazaj,ni fakultetsku titulu,niti je ikome ostavio privatnu stranku,npr. k'o alija izetbegevic.

sve sto je dobivao na poklone,ostavio je SFRJ.

Ma TITO je TITO !

TITO je Legenda !
Malo je upadljivo kako neki od duznih kriticari ratnog i sadasnjeg rezima koji se non-stop pozivaju na kriticno pregledanje likova i djela narodnih lidera od 90´ pa na dalje, sami gaje ne-zapamtivu Tito-filnost...
nego,sta je to pozitivno kod lidera od '90 pa na obvamo ?

1,000.000 izbjeglica i raslejenih ?
ljudi,danas,prodavaju bubrege,
prodaje i izdaje BiH !!!!

bolje mu je bilo da je u Aprilu 1992 godine prepustio vodstvo na drzavom,nekom drugom.......onda kada je narod demonstrirao oko skupstine,kada je narod usao u skupstinu,kada su Grebu doveli za binu,kada je alija usao u KISNOM MANTILU - pokisao.......

Tito je TITO !!!!
Nismo govorili o liderima od 90´ pa na ovamo... Titov period je 45(eventualno 41)-80. Ne moze se mjerit po onome sto je doslo kasnije niti los Alija pravi dobrog Titu, a ni obratno.

A sad je vec offtopic.
suncokret13

Post by suncokret13 »

Prozor wrote:
suncokret13 wrote:
Prozor wrote: Malo je upadljivo kako neki od duznih kriticari ratnog i sadasnjeg rezima koji se non-stop pozivaju na kriticno pregledanje likova i djela narodnih lidera od 90´ pa na dalje, sami gaje ne-zapamtivu Tito-filnost...
nego,sta je to pozitivno kod lidera od '90 pa na obvamo ?

1,000.000 izbjeglica i raslejenih ?
ljudi,danas,prodavaju bubrege,
prodaje i izdaje BiH !!!!

bolje mu je bilo da je u Aprilu 1992 godine prepustio vodstvo na drzavom,nekom drugom.......onda kada je narod demonstrirao oko skupstine,kada je narod usao u skupstinu,kada su Grebu doveli za binu,kada je alija usao u KISNOM MANTILU - pokisao.......

Tito je TITO !!!!
Nismo govorili o liderima od 90´ pa na ovamo... Titov period je 45(eventualno 41)-80. Ne moze se mjerit po onome sto je doslo kasnije niti los Alija pravi dobrog Titu, a ni obratno.

A sad je vec offtopic.
ma u pravu si

djes' mjeriti TITA !!

Tito je legenda,bio i ostao.
a sto se tice perioda do 90 i tu si u pravu,

do 90-te - vladavine Tita ovo je bio CRNI VILAJET,a pojavljivanjem ''dezurnog dispecera'' na ovim prostorima i njegovim paljenjem svjetla ( mozda ne samo svjetla) ovo postaje JOS CRNIJI VILAJET ...... ili kako ide gradacija pridjeva ....NAJCRNIJI VILAJET.

i na kraju ako analiziras lidere od '90 pa na ovamo,sta su ucinili za narod(narode) ili sebe,tesko dabi se mogao izvuci zakljucak da su bili dobri ili da su bili onako.......sva sreca da ce pasti u zaborav u narednih 5-10 godina,jer su toliko loseg ucinili za ovdasnje narode.

iza Tita je ostao mir u zemlji,
crveni pasos - bez vizna knjizica koja sluzi za putovanja u inostranstvo. to je danas naucna fantastika,kao i sve ostalo sto ce biti navedeno
svi su isli na more tokom ljeta,
svi su imali hrane da jedu.
lijekovi su bili bespaltni,
ljecnicki pregledi i ostalo su bili besplatni.
skolstvo je bilo besplatno.
plata je stizala svakog prvog u mjesecu - R E D O V N O.
bio je i regres.
moglo se slobodno hodati i putovati.
nije bilo ''nacionalnih hendikepa'' kao danas

a iza alijeje ostalo :
privattna stranka,
zasluzni gradjani i polticari relativno dobro situirani ( ma mogli bi i bolje ),a pretezno oni koji su se naselili u sarajevo u zadnjih 20 -tak godina ala ejup ganic,fahro roncevic, cengic- i father & son ili pere et fils, ( ops ovi su s kontra strane od prva dva nabrojana ),pa najbolji inzinjeg u gradu,
pa skoro otvorena trgovina ljudskim organima ( ? )

mafija vlada, sto lopovi,sto kabadahije,sto kriminalci kao i ulicni dzilkosi - kakvo je stanje mogli bi se zvati i ALKAPONIJA ( kao zemlja)

pa narko mafija

djeca se bodu iglama po ulicama

da ne nabrajam vise,posto pocinjem ............. .....ovakvo stanje ( samo je jedan mali dio opisan,neko je morao AMINOVATI,a taj sigurno nije bio TITO !

....evo par stihova o najvecoj posasti :

Gibonni - Posoljeni zrak i razlivena tinta

Ponekad sam p'jan
Do uha nasmijan
A duša mi je otvorena knjiga
I moje nebo je posoljeni zrak
A moje more razlivena tinta
Kome biti zahvalan
Živote moj

Krenem obalom koju dobro znam
Samo par minuta pješice od luke
Gdje se djeca igraju
Pred nama skrivaju
Kriju iglom izbodene ruke

Pa opsujem, da ne mogu prostije
Mada odavno sam pobjeg'o iz geta
I mjesec iznad nas ima okus hostije
A cesta miris izgubljenog svijeta

I moje nebo sad je posoljeni zrak
A moje more razlivena tinta
I zato pjevam da ne pojede me mrak
Jer da nisam ovo ja bih bio biljka

Kome biti zahvalan
Grade moj

Ponekad sam p'jan
Do uha nasmijan,
A život mi je otvorena priča
Ja se često spotaknem,
Al' se uvijek dočekam
Ja sam čovjek koji nema briga

Al' opsujem, da ne mogu prostije
Mada odavno sam pobjeg'o iz geta
I mjesec iznad nas ima okus hostiju
A cesta miris izgubljenog svijeta

I moje nebo ...

a dileri i trgovci na veliko su i dan-danas slobodni............
Prozor

Post by Prozor »

@suncokret shvati vec jednom da ne mozes zakljucivati da je Tito dobar po tome sto je Alija los niti obratno...

Dakle argument "vidi kako je sada a kako je bilo tada" ne vrijedi, Titovo doba je do 80´, sve poslije toga nema vise veze sa njime niti se moze upotrebljavati kao argument u ozbiljnoj raspravi o njegovom liku i djelu.
A sad smo stvarno offtopic.
suncokret13

Post by suncokret13 »

Prozor wrote:@suncokret shvati vec jednom da ne mozes zakljucivati da je Tito dobar po tome sto je Alija los niti obratno...

Dakle argument "vidi kako je sada a kako je bilo tada" ne vrijedi, Titovo doba je do 80´, sve poslije toga nema vise veze sa njime niti se moze upotrebljavati kao argument u ozbiljnoj raspravi o njegovom liku i djelu.
A sad smo stvarno offtopic.
napisah gore :
do 90-te - vladavine Tita ovo je bio CRNI VILAJET,a pojavljivanjem ''dezurnog dispecera'' na ovim prostorima i njegovim paljenjem svjetla ( mozda ne samo svjetla) ovo postaje JOS CRNIJI VILAJET ...... ili kako ide gradacija pridjeva ....NAJCRNIJI VILAJET.

pa nezamislivo je porediti TITA i aliju.

i jedan i drugi su ostavili narod i zemlju iza sebe s tom razlikom sto su situacije i prilike u njima bile totalno dijametralne.

iza Tita je i bilo i reda i mira i hrane,bar su lopovi i lokalne i periferijske kabadahije bili po murijama.

a iza drugog,
nit red,nit mira,nit hrane,polu anarhija,polu kaos/haos,go' lopov do lopova a lopovi ustoliceni ( ? ).

i sto je najvaznije prvi je razdvojio religiju od politike,dok je drugi sastavio jedno s drugim.

a ono '' ne zna se ciji je u cijoj'' je davno prevazidjena faza.

danas je stanje totalno nedefinisano,

cudna sinteza nihilizma,poluanarhije i polu-opsteg haosa/kaosa
pepeljara

Post by pepeljara »

iako je imao 2 sina i mnostvo rodbine ( a etto mu unuke tu ),nikome nista nije ostavio,ni titulu ni polazaj,ni fakultetsku titulu,niti je ikome ostavio privatnu stranku,npr. k'o alija izetbegevic.
Ma TITO je TITO !
TITO je Legenda !
upravoo..!
iza Tita je ostao mir u zemlji,
crveni pasos - bez vizna knjizica koja sluzi za putovanja u inostranstvo. to je danas naucna fantastika,kao i sve ostalo sto ce biti navedeno
svi su isli na more tokom ljeta,
svi su imali hrane da jedu.
lijekovi su bili bespaltni,
ljecnicki pregledi i ostalo su bili besplatni.
skolstvo je bilo besplatno.
plata je stizala svakog prvog u mjesecu - R E D O V N O.
bio je i regres.
moglo se slobodno hodati i putovati.
nije bilo ''nacionalnih hendikepa'' kao danas
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :faraon1: :faraon1:
Vodenjak

#31 Re: E to se zove predsjednik!

Post by Vodenjak »

infobrcko wrote:
Vigilant wrote:Pokloni i zakon
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, predao je Sekretarijatu Predsjedništva BiH poklone koje je dobio od zvaničnika tokom novembra 2006. godine. Riječ je o srebrenom tanjiru, poklonu generala Marca Chiarina i kompletu srebrenjaka, poklonu mađarskog premijera Forenca Gyurcsany-a.

Prema važećem zakonu svaki državni funkcioner, uključujući i članove Predsjedništva BiH, dužan je predati sve oficijelne poklone dobijene tokom mandata, čija vrijednost iznosi više od 100 KM. I pored postojećeg zakona, niti jedan član Predsjedništva BiH od 1996. godine do danas, nije vratio niti jedan protokolarno dobijeni poklon. Ovaj postupak hrvatskog člana Predsjedništva BiH izazvao je malo nesnalaženje uposlenika Sekretarijata Predsjedništva, koji su se, iako upoznati sa zakonom, prvi put susreli sa ovakvim slučajem u praksi.
http://www.zeljkokomsic.ba/ba
sta ce njemu to srebro,cojk naviko samo na zlato ;) tj zlatni ljiljan od Alije Izetbegovica
To njemu Alija dao zlatni ljiljan?
Ja mislio Komshic ga zaradio... :oops:
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

@ jugonostalgičar, titoljub - pobrojao si dobre strane režima koji je propao, koji je, ionako bio kreacija koja je nasilnim poništavanjem objektivnih razlika među nama, propao. vjerovatno će propasti i ovaj.
kakve veze ima socijalističko, komunističko uređenje zemlje i ova, u povojima tržipna ekonomija, kapitalizam, koji je nesposobnošću političara i uticajem većih globalnih igrača katastrofalan? (bez obzira kakav ja stav imao o kvaliteti života tad i sad)

mujo je dobar vozač jer vozi audi a4, a haso je katastrofalan jer vozi jugu 45.

valjda trebaš mjeriti vremenske okvire, kompletnu situaciju u zemlji. i u našem slučaju haso je ostao privatnu stranku. hebeno dobre ostavštine a bakir, je, bezbeli, po toj logičkoj liniji isto tako loš vozač.

nemojte mi alje, bolan, nemoj mi alje i nemoj. isto mi tako nemoj komšića i na kraju nemoj ni tita. sve su to ljudi koji su imali na sebi teret vremena u kome su živjeli, odgovornost - neko da sačuva idilu i brine se o odbrani i obnovi zemlje, neko o spašavanju života a neko o napretku.

dakle, nemoj mi o muji i hasi, možeš o komunizmu i 'demokratiji'.

@ pepeljara, znam te lično i nemoj balaviti kad si dobijao batine po komšiluku prije rata i nisi imao pojma kako stave igračku u kinder jaje a uključuješ se u priču o poređenju vremena.

eto, baš sam se naljutio :D :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

zar nemamo temu All about Zeljko...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

suncokret13 wrote:p.s.

uostalom

ako smo vec kod narodnih lidera,

narodni lider,muslimanskog naroda je bio F I K R E T A B D I C ,a ne alija izetbegovic !
Mozda u Krajini, ne bas toliko u ostatku BiH. A i to sto je bio lider je ono sto su mu Pozderci u amanet ostavili, da bi i to na kraju profuckao '93. - '94. Eno ga sad u zatvru gdje mu je i mjesto.

Nego ovo sto je Komsic uradio je sasvim normalno. Netreba njega hvaliti sto slijedi zakon vec kuditi one sto ga krse.
suncokret13

Post by suncokret13 »

IlijaLadin wrote:@ jugonostalgičar, titoljub - pobrojao si dobre strane režima koji je propao, koji je, ionako bio kreacija koja je nasilnim poništavanjem objektivnih razlika među nama, propao. vjerovatno će propasti i ovaj.
kakve veze ima socijalističko, komunističko uređenje zemlje i ova, u povojima tržipna ekonomija, kapitalizam, koji je nesposobnošću političara i uticajem većih globalnih igrača katastrofalan? (bez obzira kakav ja stav imao o kvaliteti života tad i sad)

mujo je dobar vozač jer vozi audi a4, a haso je katastrofalan jer vozi jugu 45.

valjda trebaš mjeriti vremenske okvire, kompletnu situaciju u zemlji. i u našem slučaju haso je ostao privatnu stranku. hebeno dobre ostavštine a bakir, je, bezbeli, po toj logičkoj liniji isto tako loš vozač.

nemojte mi alje, bolan, nemoj mi alje i nemoj. isto mi tako nemoj komšića i na kraju nemoj ni tita. sve su to ljudi koji su imali na sebi teret vremena u kome su živjeli, odgovornost - neko da sačuva idilu i brine se o odbrani i obnovi zemlje, neko o spašavanju života a neko o napretku.

dakle, nemoj mi o muji i hasi, možeš o komunizmu i 'demokratiji'.

@ pepeljara, znam te lično i nemoj balaviti kad si dobijao batine po komšiluku prije rata i nisi imao pojma kako stave igračku u kinder jaje a uključuješ se u priču o poređenju vremena.

porediti ono od prije 20 i kusur godina i danasnje,

veliki je problem sto dio proslosti utice na sadasnjost.

e sad pojma nemam kako neko moze negirati i anulirati sve ono do 1990 godine,a hvaliti i odobravati ono sto se dogadjalo poslije 1991 godine.

gore napisah :
danas je stanje totalno nedefinisano,

cudna sinteza nihilizma,poluanarhije i polu-opsteg haosa/kaosa

uostalom ako nista drugo za vrijeme TITA svi smo bili isti,

a dolaskom dispecera - alija,koji je upalio SVJETLO MRAKA ,pocela su djelenja,poslije kojih se desilo ono sto se desilo.

a za 13 godina ( od prestanka rata ) se ama bas nista normalno nije desilo ??? i ono sto je bilo u povoju 1995,nije moguce da je jos uvijek u povoju i 2007 ( evo je 2008 ........nesto previse dugo traje ta''povojna faza'',ma bar da stagnira,ali ona ima tendenciju nazadovanja...

pa ako se za 13 godina ama bas nista nije pomaklo,gdje je oonda problem ?

Mislim da je opet TITO kriv,zar ne ?

a alija,bakir,brankovic,ganic,saha,cengici..........kao i svita kriminalaca-lopova,kao i svita bandita ( PRVI :
oni koji hapaju i otimaju LEGALNO,zato sto im je to njihova PARTIJA omogucila i narod koji je glasao za njih,

DRUGI: oni koji to poluilegalno i polu legalno rade,pljackaju po ulicama,uzimaju reket i PRODAVACI DROGE ).

a u vecini NORMALNIH drustava,postoji vlat i opozicija.

opozicija bi trebala da koriguje postupke i odluke vlasti,a vlast na osnovu kritika opozicije da ispravlja i popravlja svoju vladajucu politiku.

Tito je LEGENDA !

meni su poznate 2 vladavine ona za vrijeme TITA i ona za vrijeme alije,uslovi zivljenja se ne mogu porediti.

a sada oko globanih marioneta,
Tito je 1948 rekao staljinu - NE !
bio je i ostao slobodan - SFRJ nije bila ovisna ni o USA,a ni o SSSR.

a,BiH danas ?

je ovisna o kome...................?
a i zasto ............... ?

vjerovatno je opet TITO kriv za danasnju ovisnost zemlje.
zlata

Post by zlata »

suncokret13 wrote:
Klodovik wrote:

Ma TITO je TITO !

TITO je Legenda !
Istraži malo je li baš istina da "jedino on,u cjeloj SFRJ nije imao imovine" i da "sve sto je dobivao na poklone,ostavio je SFRJ".

evo :

Jovankin odvjetnik Toma Fila kaže da Tito nije imao nepokretne imovine (kako li na to gledaju oni koji su ga naslijedili na položaju i sada imaju zamkove i milijune dolara u bankama diljem svijeta?) osim malog vinograda u Hrvatskoj, koji je dao sinu Žarku. Od pokretne imovine nasljednici su dobili samo odjeću i osobne stvari bivšeg predsjednika SFRJ.

opsirno:
http://www.mail-archive.com/[email protected]/msg12716.html
*ebo sekerlame, zlato i kristal.....Tito je JNA ostavio CETNICIMAaaaaa! Unforgettable Tito....unforgivable mistake!
suncokret13

Post by suncokret13 »

zar je i Rasim Delic - chetnik ??

pa Karic,pa Hadziefendic,pa Bobetko,pa Praljak..... i jos mnogo drugih ...???
KENJAC

Post by KENJAC »

NKVD wrote:Bravo! Lijep primjer skupljanja sitnih bodova. Valjda će uskoro preći i na veće...
Legendo!!! Pitao sam se kad ce neko napokon ovo reci. Evo prodjose godine vladavine lepog Zeljke a konkretnih rezultata- NIGDJE!!!! Te pomogo zeni da se porodi, te preveo staricu preko ceste, te vratio tanjir i jos dobije naslov tipa "TO SE ZOVE PREDSJEDNIK" Da se razumijemo, covjek je na mjestu, dobar, vaspitan i.... ,kad bolje razmislim tu prestaje. Ljudi Bosna tone sve dublje i dublje. Tamo sam svakih 5-6 mjeseci i vjerujte mi da se znakovi tonjenja vide. Ne mislim , gluho bilo, za to optuzit Komsica, ni one koji onako razmisljaju. Problem je u tome sto predsjednik jedne drzave kao sto je bosna ,treba istina i da razmislja, al brate treba i da radi stvari konkretne. Lopovluk cvjeta, cijne ne rastu nego lete, ugled Bosne je na apsolutnoj nuli a on zbog ovakvih vijesti u novinama. Nema ga na otvaranju auto puta, ni na otvaranju neke vece fabrike ga ne vidjoh, jos ga ne cuh da je na televiziji rekao "od danas gradjani Bosne i Hercegovine mogu da putuju u Evropu sa samim pasosem bez maltretiranja oko viza i stajanja u redu po 6-7 sati. Reko Kostunici da ce mu razbit nos- pa ni od toga nista. Znam da je najveca greska u drugima, to ne dovodim u pitanje, ali isto tako znam da je on covjek sa najvecim ovlastima (barem na papiru) pa nek vidi sa tim "drugima" Do tad ,do nekih konkretnih vijesti o konkretnim stvarima ,postedite nas i vijestima o vracenim tanjirima. Hvala!
TVRTKO_Bosanski

Post by TVRTKO_Bosanski »

KENJAC wrote:
NKVD wrote:Bravo! Lijep primjer skupljanja sitnih bodova. Valjda će uskoro preći i na veće...
Legendo!!! Pitao sam se kad ce neko napokon ovo reci. Evo prodjose godine vladavine lepog Zeljke a konkretnih rezultata- NIGDJE!!!! Te pomogo zeni da se porodi, te preveo staricu preko ceste, te vratio tanjir i jos dobije naslov tipa "TO SE ZOVE PREDSJEDNIK" Da se razumijemo, covjek je na mjestu, dobar, vaspitan i.... ,kad bolje razmislim tu prestaje. Ljudi Bosna tone sve dublje i dublje. Tamo sam svakih 5-6 mjeseci i vjerujte mi da se znakovi tonjenja vide. Ne mislim , gluho bilo, za to optuzit Komsica, ni one koji onako razmisljaju. Problem je u tome sto predsjednik jedne drzave kao sto je bosna ,treba istina i da razmislja, al brate treba i da radi stvari konkretne. Lopovluk cvjeta, cijne ne rastu nego lete, ugled Bosne je na apsolutnoj nuli a on zbog ovakvih vijesti u novinama. Nema ga na otvaranju auto puta, ni na otvaranju neke vece fabrike ga ne vidjoh, jos ga ne cuh da je na televiziji rekao "od danas gradjani Bosne i Hercegovine mogu da putuju u Evropu sa samim pasosem bez maltretiranja oko viza i stajanja u redu po 6-7 sati. Reko Kostunici da ce mu razbit nos- pa ni od toga nista. Znam da je najveca greska u drugima, to ne dovodim u pitanje, ali isto tako znam da je on covjek sa najvecim ovlastima (barem na papiru) pa nek vidi sa tim "drugima" Do tad ,do nekih konkretnih vijesti o konkretnim stvarima ,postedite nas i vijestima o vracenim tanjirima. Hvala!
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.........
goooooooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllll
:D
edinbug

Post by edinbug »

KENJAC wrote:
Gdje to ovdje vidis ovlasti clana predsjednistva BiH, nije bitno je li Komsic ili neko drugi.
Skyfox

Post by Skyfox »

mIRCerka wrote:zar nemamo temu All about Zeljko...
Zasluzuje 2 :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

KENJAC wrote:
BLA BLA BLA TRUC

3. Ovlaštenja

Predsjedništvo je nadležno za:

a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine

b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije

c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član

d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupštine, ratifikovanje takvih ugovora

e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine

f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara

g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje

h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini

i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

zlata wrote:*ebo sekerlame, zlato i kristal.....Tito je JNA ostavio CETNICIMAaaaaa! Unforgettable Tito....unforgivable mistake!
Cuj Zlate istoricarke. Hajde nemoj nikada vise, molim te, pravo si zlatna...
pepeljara

Post by pepeljara »

IlijaLadin wrote: @ pepeljara, znam te lično i nemoj balaviti kad si dobijao batine po komšiluku prije rata i nisi imao pojma kako stave igračku u kinder jaje a uključuješ se u priču o poređenju vremena.

Da rodjen sam par mjeseci prije titove smrti, i nisam bio u tom rezimu, al sam bio u tragu tog rezima par godina.

Bez obzira na sve dal sam bio ili nisam direktno same cinjenice i dokazi govore u korist sta se ovdje prica, a to je da

prije: sve je bilo drzavno, svi su dobijali stan od firme, svi su vishe manje radili, itd itd

danas se SVE PLJACKA, prodaju se firme za po 1 €, ne smijes hodat poslije 23h, cuvaj auto ko oci u glavi, siromastvo raste... "FRKA OKO ULJA..." ministri ne silaze sa vlasti po 10 godina?!?!?!??!?

itd itd itd.. nista lijepo.

ajde sad ti meni reci.. nesto..!

danas kad dodje jedan od presjednika ( da ne pominjem ove sa manje vlasti..) dodje u jedan od gradova ko izadje pred njih, mozda 5-6 novinara, body guards, i oni kojima su dosli.
Kada je tito isao u neki grad da posjeti 100 000 hiljada ljudi sa cvjecem su ga docekivale, nije se islo u skolu par dana, pripreme traju ko nista.

Sama cinjenica da kad je tito umro /pokoj mu dushi/ njegova sahrana bila je posjecena od svih mogucih presjednika, diktatora, ministara, pape, i sta ti ja znam.

Svi moguci i ne moguci su bili na njegovoj sahrani.

Jaro ovi danas su PROPALITETI, LOPOVI, koje treba silom maknut sa vlasti, i to je to.

A to sto sam dobijao batine ko mali... ko nije?
:))))

i gdje to ima da jedna drzava ima 3 presjednika, 329193219 sekretarica, vozaca, body guards, mobitela, auta svake godine nova, itd itd itd itd itd..
vektor68

Post by vektor68 »

Zeljko vratio srebrni sahan , aferim za potez , a CLS kojeg je dobio na "koristenje" od jednog sa. gazde je zadrzo , opet aferim i ja bi isto uradio da sam na njegovom mjestu jer sto ce nama pokloni od stranaca bolje uzimati od domacih. respekt i za jedan i drugi potez.
Odmah da pojasnimo sahan je dobio ko visoki duznosnik BiH , a bibi ko Zeljko :)
sizif

Post by sizif »

ma dajte Željko je legenda on je nešto konkretno vratio, ovi ostali vraćaju nas (unazad) :?
Post Reply