Krajnje je vrijeme za promjene u SDP-u!

Post Reply
edinbug

Post by edinbug »

Cuj to Bojan Bajic da bude nasljednik, smijesno. Nemam nista protiv momka, mlad, pametan, ambiciozan, probosanski orijentisan, ali on u svom Rudom ne moze osvojiti 100 glasova, a kamoli sire, a uz to mislim da je vise lokal politicar, sto je premalo da bude lider tako velike stranke kao sto je SDP.
mostarac

Post by mostarac »

edinbug wrote:Cuj to Bojan Bajic da bude nasljednik, smijesno. Nemam nista protiv momka, mlad, pametan, ambiciozan, probosanski orijentisan, ali on u svom Rudom ne moze osvojiti 100 glasova, a kamoli sire, a uz to mislim da je vise lokal politicar, sto je premalo da bude lider tako velike stranke kao sto je SDP.
teze je u Rudom navuci 100 glasova za SDP nego u Sarajevu 20.000
Da ne govorim da za to "navlacenje" u Sarajevu jos dobijas i lovu, a u Rudom mozes dobiti metak u celo.
To je problem mnogih u SDP-u sto ne kontaju da u BiH kakva jeste svaki glas nije isti za pridobiti. negdje je jedan glas teze navuci nego negdje 1.000.
Ako je uspio u Rudom navuci 100 glasova svaka mu cast i kapa do poda isto kao i Slavenu u Grudama. 100 glasova u Grudama nije mogla ni KPJ navuci, a Slaven je dobio vise. To nije ni slicno, ma ni priblizno slicno kao navuci 100 glasova u Sarajevu ili Tuzli. Za to treba ozbiljno da se poigras svojom glavom kao i glavom i egzistencijom svoje porodice, ali u SDP-u to mnogi nikad nisu skontali i nikad nisu cijenili.
edinbug

Post by edinbug »

NKVD wrote:Jel čitaš ti šta piše? Nije problem u "njemu" nego njemu kao lideru, personifikaciji ideje PROMJENE! Što moja punica, nosilac spomenice, neće jednostavno da glasa za njega jer je dosadio, drobi konstantno a ništa ne čini da transformiše stranku u novi, moderan SDP, da resetuje sve i krene naprijed.
Pa mislim da je transformisao stranku samim odlaskom Tokica, Ive Komsica, Avdica, Gerina i slicnih, a davajuci sansu mladim politicarima kao sto su Denis Becirevic, Zeljko Komsic, Damir Hadzic, itd. Necu tvrditi da medu i mladim nema losih rjesenja, ali su svakako bolja rjesenja nego Tokici i slicni.
A to sto je punica nosilac spomenice pa ne glasa za Zlatka, ko zna mozda joj se vise svida lepi Hare.
mostarac

Post by mostarac »

edinbug wrote:
NKVD wrote:Jel čitaš ti šta piše? Nije problem u "njemu" nego njemu kao lideru, personifikaciji ideje PROMJENE! Što moja punica, nosilac spomenice, neće jednostavno da glasa za njega jer je dosadio, drobi konstantno a ništa ne čini da transformiše stranku u novi, moderan SDP, da resetuje sve i krene naprijed.
Pa mislim da je transformisao stranku samim odlaskom Tokica, Ive Komsica, Avdica, Gerina i slicnih, a davajuci sansu mladim politicarima kao sto su Denis Becirevic, Zeljko Komsic, Damir Hadzic, itd. Necu tvrditi da medu i mladim nema losih rjesenja, ali su svakako bolja rjesenja nego Tokici i slicni.
A to sto je punica nosilac spomenice pa ne glasa za Zlatka, ko zna mozda joj se vise svida lepi Hare.
jest tako je, inace su nosioci spomenice poznati po tome da preferiraju reisa i hareta u politickim stavovima :D
Zbog takvog odnosa prema ljudima i biracima SDP i jeste tu gdje jeste, a to je nama nas Zlaja dao i ekipa oko njega.
edinbug

Post by edinbug »

mostarac wrote:
edinbug wrote:
jest tako je, inace su nosioci spomenice poznati po tome da preferiraju reisa i hareta u politickim stavovima :D
Zbog takvog odnosa prema ljudima i biracima SDP i jeste tu gdje jeste, a to je nama nas Zlaja dao i ekipa oko njega.
Ima i takvih koji preferiraju Hareta, Dodika i slicne. :zzzz:
Pa Mostarac ti imas izbor, glasaj za Sejfu, ili Ivu Komsica :?
mostarac

Post by mostarac »

super ti je stav :D
Za birace, a pogotovo clanstvo se bori i razgovara sa njima, a ne sikterisu se na prvu. Zato je sve manje i manje ljudi uz SDP. Samo nastavite, tako to treba, "jerbo" svi su dusmani predsjedniku, a on je nepogrijesiv :D
edinbug

Post by edinbug »

mostarac wrote:super ti je stav :D
Za birace, a pogotovo clanstvo se bori i razgovara sa njima, a ne sikterisu se na prvu. Zato je sve manje i manje ljudi uz SDP. Samo nastavite, tako to treba, "jerbo" svi su dusmani predsjedniku, a on je nepogrijesiv :D
Sto se mene tice, gore pomenute je trebalo sikterisati jos prije, tj. ne dati im sansu da budu birani i da kao izabrani zaraduju prilicno velike svote novca, a onda kada je krenulo "nizbrdo" kriv je Staljin itd.
Ne zaboravi da je Sejfo bio jedan od negativnijih likova u Alijansi, sjeti se silnih putovanja i trosenja novca poreskih obaveznika.
Nemoj misliti da ja Zlaju branim u 100 % slucajeva, ali oni koji ga napadaju (ovdje mislim na javne licnosti) spadaju u izrode ljudskog roda, kao sto su Radoncic i slicni.
Ovdje se ne radi samo o odnosu Scepo i Zlaja, nego mnogo vise i dragocjenije je u pitanju. Cak kada bi Zlatko i odstupio, a na njegovo mjesto dosao neko ko bi propagirao slicne ili identicne stavove kao Zlatko, taj bi bio odmah proglasen Staljinovim potrckom ili slicno.
mostarac

Post by mostarac »

edinbug wrote:
Sto se mene tice, gore pomenute je trebalo sikterisati jos prije, tj. ne dati im sansu da budu birani i da kao izabrani zaraduju prilicno velike svote novca, a onda kada je krenulo "nizbrdo" kriv je Staljin itd.
Ne zaboravi da je Sejfo bio jedan od negativnijih likova u Alijansi, sjeti se silnih putovanja i trosenja novca poreskih obaveznika.
Nemoj misliti da ja Zlaju branim u 100 % slucajeva, ali oni koji ga napadaju (ovdje mislim na javne licnosti) spadaju u izrode ljudskog roda, kao sto su Radoncic i slicni.
Ovdje se ne radi samo o odnosu Scepo i Zlaja, nego mnogo vise i dragocjenije je u pitanju. Cak kada bi Zlatko i odstupio, a na njegovo mjesto dosao neko ko bi propagirao slicne ili identicne stavove kao Zlatko, taj bi bio odmah proglasen Staljinovim potrckom ili slicno.
ja ne govorim ni o sejfi, ni o komsicu, ni lazovicu, ni pecanci, nego armiji malih i obicnih clanova kojih se SDP tako lako odrekao zbog toga sto nisu podrzavali Zlatka, a o biracima da ne govorim.
edinbug

Post by edinbug »

mostarac wrote:
edinbug wrote:
ja ne govorim ni o sejfi, ni o komsicu, ni lazovicu, ni pecanci, nego armiji malih i obicnih clanova kojih se SDP tako lako odrekao zbog toga sto nisu podrzavali Zlatka, a o biracima da ne govorim.
Kada pricamo o "malim" clanovima, ja znam npr. evo u mom Bugojnu velika vecina njih je usla u SDP da im se rijese licni problemi, ponajvise zaposljavanje, i odmah nakon izbora mijenjaju stavove. Zasto? Jer im SDP ne moze rijesiti probleme, a uz to citaju i vjeruju Avazovoj propagandi, kriv im je Zlatko sto lose zive. Zlatko je kriv za "neuspjeh" Alijanse, jer ta Alijansa nije zaposlila npr. 250000 ljudi, medu kojima je i taj nezadovoljnik, a on jadan ne zna da se ta zivotna pitanja rjesavaju u Kantonu ili Opcini u kojoj zive, a jos u toj Opcini 2000-te godine nije pobijedio SDP, nego koalicija SDA - Stranka zagraBiH + HDZ. I jos onda Fahro napise kako je Zlaja ukrao namjestaj, kako je njegov kum ovo, kako je ono, a Sejfo i mnogi drugi sute i ne cine nista da stanu ne u odbranu Zlaje, nego u odbranu istine, vec gledaju kako oni da usicare koji politicki poen, ili da ih Fahro u svom glasilu ne bi nazvao advokatima jednog lopova Lagumdzije.
A taj "mali" narod lako povjeruje, jer je zaokupljen svojim zivotnim problemima, a uz to mnoge politika i ne interesuje i lako povjeruju u vjesto smisljenu tezu: "Ma, svi su oni isti".
O uticaju religijskih zajednica na te "male" glasace na bih sada, jer mislim da si svjestan kao i ja kako stvari stoje.
Mahalac

Post by Mahalac »

Reče krmak iz Banjaluke proŠle hefte da je Zlaja egoista vakav nakav i da mu ne godi i samim time kod mene zabetonira (inaće odvratnog Zlaju) kao najboljeg za SDP I BIH.

Inače ko misli dobro ovom narodu i državi trebalo bi mu biti jasno da je Zlaja pojedinac i sigurno mu on ne bi trebao biti prepreka.
edinbug

Post by edinbug »

Mahalac wrote:Reče krmak iz Banjaluke proŠle hefte da je Zlaja egoista vakav nakav i da mu ne godi i samim time kod mene zabetonira (inaće odvratnog Zlaju) kao najboljeg za SDP I BIH.

Inače ko misli dobro ovom narodu i državi trebalo bi mu biti jasno da je Zlaja pojedinac i sigurno mu on ne bi trebao biti prepreka.
Ma bitno je da je Zlaja za sve dezurni krivac.
mostarac

Post by mostarac »

edinbug wrote:
mostarac wrote:
edinbug wrote: Sto se mene tice, gore pomenute je trebalo sikterisati jos prije, tj. ne dati im sansu da budu birani i da kao izabrani zaraduju prilicno velike svote novca, a onda kada je krenulo "nizbrdo" kriv je Staljin itd.
Kada pricamo o "malim" clanovima, ja znam npr. evo u mom Bugojnu velika vecina njih je usla u SDP da im se rijese licni problemi, ponajvise zaposljavanje, i odmah nakon izbora mijenjaju stavove. Zasto? Jer im SDP ne moze rijesiti probleme, a uz to citaju i vjeruju Avazovoj propagandi, kriv im je Zlatko sto lose zive. Zlatko je kriv za "neuspjeh" Alijanse, jer ta Alijansa nije zaposlila npr. 250000 ljudi, medu kojima je i taj nezadovoljnik, a on jadan ne zna da se ta zivotna pitanja rjesavaju u Kantonu ili Opcini u kojoj zive, a jos u toj Opcini 2000-te godine nije pobijedio SDP, nego koalicija SDA - Stranka zagraBiH + HDZ. I jos onda Fahro napise kako je Zlaja ukrao namjestaj, kako je njegov kum ovo, kako je ono, a Sejfo i mnogi drugi sute i ne cine nista da stanu ne u odbranu Zlaje, nego u odbranu istine, vec gledaju kako oni da usicare koji politicki poen, ili da ih Fahro u svom glasilu ne bi nazvao advokatima jednog lopova Lagumdzije.
A taj "mali" narod lako povjeruje, jer je zaokupljen svojim zivotnim problemima, a uz to mnoge politika i ne interesuje i lako povjeruju u vjesto smisljenu tezu: "Ma, svi su oni isti".
O uticaju religijskih zajednica na te "male" glasace na bih sada, jer mislim da si svjestan kao i ja kako stvari stoje.

OVO UOPSTE NIJE ISTINA I NIJE TACNO. Predobro poznajem SDP i znam da ovo nije tacno. Ima i ovoga ali su procenti mali, jako mali.
edinbug

Post by edinbug »

mostarac wrote:
edinbug wrote:
mostarac wrote: ja ne govorim ni o sejfi, ni o komsicu, ni lazovicu, ni pecanci, nego armiji malih i obicnih clanova kojih se SDP tako lako odrekao zbog toga sto nisu podrzavali Zlatka, a o biracima da ne govorim.

OVO UOPSTE NIJE ISTINA I NIJE TACNO. Predobro poznajem SDP i znam da ovo nije tacno. Ima i ovoga ali su procenti mali, jako mali.
NAZALOST, ISTINA JE I TE KAKO. PROCENTI SU ITEKAKO VELIKI, PONAVLJAM, NAZALOST.
Eshek

Post by Eshek »

samo vam još Kub Lajkan fali, i kompletna ekipa :D :D
Brazzo

Post by Brazzo »

edinbug wrote:
Ma bitno je da je Zlaja za sve dezurni krivac.
nije Zlaja nikakv dezurni krivac nego je politicar koji je unistio ideju demokratske opozicije i socijaldemokratije u BiH.
NKVD

Post by NKVD »

Nije je on uništio! To bi značilo da se kreće od nule, uništenja, dna pa se gradi nova socijaldemokratija. Što bi, složićeš se, bilo interesantno. On je SDP, kao personifikaciju ideje, umrtvio, obezvoljio, ubljutavio. To je možda i gore od potpunog uništenja. Kao imamo nešto a to je - tuki od ovce, samo pusti supstitut našim željama za pravi pokretom.
wolf lobovski

Post by wolf lobovski »

infobrcko wrote:
district-beg wrote:a sta je sdp? neka organizacija ili... :?
BIVSA politicka partija.

a ti si neki komedijas, i ne lupaj gluposti, o tome koliko je SDP jak u Brckom govori podatak da je SDP-ovac gradonacelnik Brcko distrikta...
mostarac

Post by mostarac »

edinbug wrote:
mostarac wrote:
edinbug wrote: Kada pricamo o "malim" clanovima, ja znam npr. evo u mom Bugojnu velika vecina njih je usla u SDP da im se rijese licni problemi, ponajvise zaposljavanje, i odmah nakon izbora mijenjaju stavove. Zasto? Jer im SDP ne moze rijesiti probleme, a uz to citaju i vjeruju Avazovoj propagandi, kriv im je Zlatko sto lose zive. Zlatko je kriv za "neuspjeh" Alijanse, jer ta Alijansa nije zaposlila npr. 250000 ljudi, medu kojima je i taj nezadovoljnik, a on jadan ne zna da se ta zivotna pitanja rjesavaju u Kantonu ili Opcini u kojoj zive, a jos u toj Opcini 2000-te godine nije pobijedio SDP, nego koalicija SDA - Stranka zagraBiH + HDZ. I jos onda Fahro napise kako je Zlaja ukrao namjestaj, kako je njegov kum ovo, kako je ono, a Sejfo i mnogi drugi sute i ne cine nista da stanu ne u odbranu Zlaje, nego u odbranu istine, vec gledaju kako oni da usicare koji politicki poen, ili da ih Fahro u svom glasilu ne bi nazvao advokatima jednog lopova Lagumdzije.

Nije i mogu ti dokazati da nije, al evo podjimo od pretpostavke da jeste to tako kako ti kazes. zasto bi onda bilo ko glasao za SDP, ako ga cine takvi ljudi i kako ti sa takvim ljudima mozes da budes dio jedne partije i prodajes nam ih kao casne i postene?
edinbug

Post by edinbug »

mostarac wrote:
edinbug wrote:
mostarac wrote:
Nije i mogu ti dokazati da nije, al evo podjimo od pretpostavke da jeste to tako kako ti kazes. zasto bi onda bilo ko glasao za SDP, ako ga cine takvi ljudi i kako ti sa takvim ljudima mozes da budes dio jedne partije i prodajes nam ih kao casne i postene?
Mostarac, ja ovdje govorim u vremenskom periodu od 1999 godine pa do danas. Slozices se da je dobar dio tih "malih" ljudi uclanio se u SDP, ili glasao(ovdje prvenstveno mislim na lokalne i opste izbore 2000-te), zbog praznog stomaka, ili ono sit je lopova , hocu pravde u drzavi i slicno. E, kada to SDP nije ispunio, tj. rijesio necije zivotne probleme, veliki dio tih ljudi je izasao ili nije glasao za SDP.
Jos kada dodamo reisa, Avaz, Alzirsku grupu, DRZAVNI UDAR, i "afere" koje su potresale Alijansu u kojoj je SDP bio krivac i za lose postupke Zlaje, Tokica, pa i Halilovica, Rame Maslese itd. dobili smo rezultat kakav smo dobili, ovdje mislim na izbore 2002-ge godine.
Onda ljudi se "prodaju" za vlastiti interes, tj. ljudi kojima je ideal ispred svega, nazalost, nije u prednosti nad ljudima koji osiguravaju egzistenciju pa cak gazenjem vlastitih ideala. Da ne bih nasiroko objasnjavao, nadam se da ces razumjeti o cemu govorim. Ovo se pogotovo odnosi na sredine u kojima su nacionalisti na vlasti od prije rata, pa do danas.
Ima jos jedna stvar, o kojoj treba razmisliti. Lakse je progurati ideju socijal-demokracije, npr. u jednoj Gracanici gdje i nisu bili neki tvrdokorni SDA -ovci na kljucnim pozicijama, nego u Bugojnu u kojoj i danas dan kljucnu ulogu ima Dzevad Mlaco. A takvih primjera ima mnogo.
Bilo ko da je bio lider na mjestu Zlatka ne bi uradio vise, cak naprotiv.
Ja Zlaju najvise osudujem, sto agresivnije nije objasnio gradanima, kako stoje stvari unutar Alijanse, i ko su bili kljucni kocnicari za veci progres koji je trebao biti. A onda opet postavljam pitanje, da li je i mogao, nakon onakve hajke kakva je vodena protiv njega i citavog SDP-a.
I mislim da je najveca greska bila formiranje onakve Alijanse, tj. ucesca Harisovih pulena u njoj, koji su sve radili protiv progresa, ima hiljadu primjera zato. Ali eto kazu da je bio pritisak medunarodnih faktora, pa sta se moze.
Ja i ti zivimo u sredinama, gdje je veoma tasko progurati ideju socijal-demokratije. Mnogo je razloga, jedan je sigurno sto i ratne rane sporije zacjeljuju u mojoj i tvojoj sredini, jer ne treba zaboraviti, da SDP-u (nazalost) ponajvise glas daju Bosnjaci, a mi zivimo u sredini gdje su Bosnjaci imali sukobe i sa Hrvatima i sa Srbima, i sto nacionalisti to vjesto zloupotrebljavaju, pa i danas dan.
Sto se tice sastavljanja listi, i to je prica za sebe. Vjerujem da si hiljadu puta rekao, sto ce ovaj na listi, ili onaj. Takode, ima vise razloga.
Intelektualci su se prodali ili zavukli u misije mupe, pa onda se prostor koji moras ustupiti popunjava objektivno, nekvalitetnijim ljudima. Ovdje ne mislim na Sarajevo, Tuzlu i slicne gradove. U mom Bugojnu kada mladog i obrazovanog covjeka "zoves" na listu SDP-a, cest odgovor je ne smijem, ili eto nemojte mene sada, a ako pobijedite stavicu vam se na raspolaganje.
Cesto zna biti odgovor u stilu, sta cu tamo, vidi ko vam sjedi u odboru ili slicno, a kada mu se kaze da se ukljuci i iskorijeni sljam (kojeg objektivno ima i u SDP-i, i nazalost kojeg ce uvijek biti kako u SDP-u tako i u ostalim strankama), opet se izvlaci na neke druge razloge.
Mostarac, ja nisam usao u SDP, ni zbog Zlatka, ni zbog Nijaza, vec iskljucivo iz razloga, sto mislim da je jedina opcija koja moze ovu zemlju izvuci iz blata u kojoj se nalazi. Mnogo puta sam rekao, Bosna nije zemlja uredene demokratije u kojoj se postuju demokratski standardi, i nazalost zivimo u zemlji u kojoj preovladava "mahalaska" kritika, e kada to budemo, ja cu se sloziti da svaka osoba, pa i Zlatko, mora podnijeti racun i ostavku ako treba. Jednostavno, ne mogu prihvatiti cinjenicu da se covjek na osnovu Avazovih "analiza" smijeni, pa neka je neznam kolika cijena, jer Zlatkova smjena bi bila pobjeda Avazovog (mafijaskog) koncepta.
Brazzo

Post by Brazzo »

NKVD wrote:Nije je on uništio! To bi značilo da se kreće od nule, uništenja, dna pa se gradi nova socijaldemokratija. Što bi, složićeš se, bilo interesantno. On je SDP, kao personifikaciju ideje, umrtvio, obezvoljio, ubljutavio. To je možda i gore od potpunog uništenja. Kao imamo nešto a to je - tuki od ovce, samo pusti supstitut našim željama za pravi pokretom.
tako je, dodao bih i "pomalo ogadio" neprincipijelnim koaliranjem i koketiranjem sa populistickim...

jako puno je mladih, obrazovanih, spremnih Bosanaca i Hercegovaca kojima bi infrastrukura jedne partije kao sto je to SDP bila potrbna da novim idejama udahnu malo zivota u (politicko) BH bice...
Sensei

Post by Sensei »

Nije u Zlaji problem, problem je u delegatima koji se pozivaju na Zlaju, a sve zbog ličnih interesa. Meni Zlaja u Kaknju ne bi igrao veliku ulogu u poslijeratnom periodu, ali delegati koji su igrali tu ulogu i pozivali se na ime stranke su "usrali motku". Po prvi put nakon višestranačkih izbora, SDP je tada dobio ogroman broj glasova, ali zbog majmunluka lokalaca vjerujem da se to neće ponoviti u skoroj budućnosti.
Mjesto tadašnje predsjedavajuće OV je dobila predstavnica SDP-a, J. Ivić, a smio bih reći da je zbog nje SDP u narednim godinama konstantno "pušio". Ovo što se sad govori za Zlaju, govorilo se tada za g-đu Ivić, ali na lokalnom nivou. Primjer: Dotična je u tom periodu, kada velika većina građana posjeti spomen obilježje devet ubijenih i potom spaljenih civila, ubijenih od stane HVO-a, posjetila spomen obilježje poginulim bojovnicima tog istog HVO-a. Kako taj čin nije za pohvaliti, a SDA je imala jaku propagandu, od tada ga je SDP počeo pušiti. Ovi drugi su to iskoristili za vlastitu promociju.

Dakle, ako u Tuzli SDP ne puši zbog Zlaje, ne vidim onda u čemu je problem.
zloglas

Post by zloglas »

Sensei wrote:Dakle, ako u Tuzli SDP ne puši zbog Zlaje, ne vidim onda u čemu je problem.
U Tuzli je Jasmin Imamović najzaslužniji, a ne Zlaja.
Sensei

Post by Sensei »

zloglas wrote:
Sensei wrote:Dakle, ako u Tuzli SDP ne puši zbog Zlaje, ne vidim onda u čemu je problem.
U Tuzli je Jasmin Imamović najzaslužniji, a ne Zlaja.
Pa ko je u tvojoj čaršiji oličenje SDP-a?
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Mah milion puta ispricana prica. Zlaja se ponasa kao covjek koji ne snosi odgovornost za rezultate partije na cijem je celu. Dakle SDP izgubi izbore, i od nekad najjace partije u SA kantonu padne na trece mjesto. Izgubi bitna mjesta u opcinama u kojima je imala vecinu. Nesto je trulo u drzavi Danskoj.
Liberalism

Post by Liberalism »

Sensei wrote:Nije u Zlaji problem, problem je u delegatima koji se pozivaju na Zlaju, a sve zbog ličnih interesa. Meni Zlaja u Kaknju ne bi igrao veliku ulogu u poslijeratnom periodu, ali delegati koji su igrali tu ulogu i pozivali se na ime stranke su "usrali motku". Po prvi put nakon višestranačkih izbora, SDP je tada dobio ogroman broj glasova, ali zbog majmunluka lokalaca vjerujem da se to neće ponoviti u skoroj budućnosti.
Mjesto tadašnje predsjedavajuće OV je dobila predstavnica SDP-a, J. Ivić, a smio bih reći da je zbog nje SDP u narednim godinama konstantno "pušio". Ovo što se sad govori za Zlaju, govorilo se tada za g-đu Ivić, ali na lokalnom nivou. Primjer: Dotična je u tom periodu, kada velika većina građana posjeti spomen obilježje devet ubijenih i potom spaljenih civila, ubijenih od stane HVO-a, posjetila spomen obilježje poginulim bojovnicima tog istog HVO-a. Kako taj čin nije za pohvaliti, a SDA je imala jaku propagandu, od tada ga je SDP počeo pušiti. Ovi drugi su to iskoristili za vlastitu promociju.

Dakle, ako u Tuzli SDP ne puši zbog Zlaje, ne vidim onda u čemu je problem.
Svaka cast na komentaru
Post Reply