Objesio se policajac optužen za uzimanje 20 KM mita

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

director's cut

Post by director's cut »

rahmet mu dusi i bog mu dao laku zemlju...
Sto se Nedzad Brankovic ne objesi ili jos bruku njih...
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
obuca

Post by obuca »

ne mogu da vjerujem. sad kriv onaj sto ga je prijavio. pa vama niko nikad udovoljit nece. prijavio ga je savjesni gradanin jer se radilo o trazenju cvaje kako bi se gradanin ocistio od grijeha. sigurno se on nije zbog toga objesio. trazite efikasnu policiju i onda kad zavrse u hapsani onda kukate. pa jeste li vi normalni :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Da se hoce objesiti svako ko je bar marku mita za nesto uzeo...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

besana wrote:Ovo je tako tužno...a ja ga uopšte nisam osuđivala ni kada su ga prijavili da je tražio 20 KM, jer ko zna da li je to uopšte istina. Ima i ljudi svakakvih. Znam curu koja je optužila policajca da je maltretirao na nacionalnoj osnovi. ( a to što ne zna voziti je nebitno :roll: ) helem čovjek je ostao bez posla, a ona nije platila kaznu...što joj je bio i cilj. Ja nikad, Ima nas svakavih, a ovome što ga je prijavio zbog 20 KM, ne bih bila u koži, ako ima imalo savjesti. Strašno :shock:
Mene je policajka ljetos u pola sedam ujutro, subota, peglala za cukinu brnjicu :-) I sto je najgore bio sam fakat kulturan, pas nije imao brnjicu, ja priznao gresku, nije reko' problem, pisi, radi sta hoces... Ona razvezla predavanja o psihologiji i pedagogiji...

I meni pukne film nakon jedno deset minuta, reko' de ili radi i uradi svoj posao ili me stipu, sta me peglas ba, nisi pet fakulteta zavrsila da si doktor i neuropsihijatrije, i psihologije, i pedagog, i zaboli me qrac za to sto si ti sa psima odrasla... I zavirim se da procitam kako se zove, kad ce ni pet ni sest "Jel' znate da vas mogu za to prijaviti?" Reko' koje... Pa kaze jel' ti to mene provociras na nacionalnoj osnovi :lol: :lol: :lol:

Snjezana se zove :lol: :lol: :lol:

De me reko' prijavi Alije ti :lol: :lol: :lol:
BHG

Post by BHG »

_BosanaC wrote:
besana wrote:Ovo je tako tužno...a ja ga uopšte nisam osuđivala ni kada su ga prijavili da je tražio 20 KM, jer ko zna da li je to uopšte istina. Ima i ljudi svakakvih. Znam curu koja je optužila policajca da je maltretirao na nacionalnoj osnovi. ( a to što ne zna voziti je nebitno :roll: ) helem čovjek je ostao bez posla, a ona nije platila kaznu...što joj je bio i cilj. Ja nikad, Ima nas svakavih, a ovome što ga je prijavio zbog 20 KM, ne bih bila u koži, ako ima imalo savjesti. Strašno :shock:
Mene je policajka ljetos u pola sedam ujutro, subota, peglala za cukinu brnjicu :-) I sto je najgore bio sam fakat kulturan, pas nije imao brnjicu, ja priznao gresku, nije reko' problem, pisi, radi sta hoces... Ona razvezla predavanja o psihologiji i pedagogiji...

I meni pukne film nakon jedno deset minuta, reko' de ili radi i uradi svoj posao ili me stipu, sta me peglas ba, nisi pet fakulteta zavrsila da si doktor i neuropsihijatrije, i psihologije, i pedagog, i zaboli me qrac za to sto si ti sa psima odrasla... I zavirim se da procitam kako se zove, kad ce ni pet ni sest "Jel' znate da vas mogu za to prijaviti?" Reko' koje... Pa kaze jel' ti to mene provociras na nacionalnoj osnovi :lol: :lol: :lol:

Snjezana se zove :lol: :lol: :lol:

De me reko' prijavi Alije ti :lol: :lol: :lol:
suti bolan suti...ti si svoje reko na temi o bobovcu :D
obuca

Post by obuca »

besana wrote:ovdje neki Boga moi ko da su u Švicarksoj odrasli. Čudom se čude što se uzima mito. Meni je to haman pa noprmalno. Kada sam išla na operaciju ( prilično zahtjevnu) fino dadnem čika doktoru 500 KM. Da mju ruka ne zadrhti. Hlala mu svaki dinar.
upitas li se ti ikad sta ce bit ako ne budes imala nekad da mu das :x
nek se objese svi redom zaboli me. uzimali su nek vise :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

besana wrote:ovdje neki Boga moi ko da su u Švicarksoj odrasli. Čudom se čude što se uzima mito. Meni je to haman pa noprmalno. Kada sam išla na operaciju ( prilično zahtjevnu) fino dadnem čika doktoru 500 KM. Da mju ruka ne zadrhti. Halal mu svaki dinar.
E vidis, takvih ko ti mi nije zao ni najmanje, samo mi je zao sto zbog takvih ko ti ocekuju i od onih koji nemaju da dadnu ;)

Uostalom, dam od plate sasvim dovoljno svaki mjesec za sve njih, tako da ne vidim potrebu da im dajem ponovo ;)
frakson

Post by frakson »

ovi su mi mrak

Image
alcho

Post by alcho »

Sve se plasim da jedan dan server ne padne od silinih gluposti koje se ovdje pisu...
Djevojko nije bitan iznos, bitno je to da je on trazio...ja bih ga prijavio da mi je marku trazio, jer princip je u pitanju. Pa nek se 100 puta objesi...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

besana wrote:E jebi ga sad. Ja ispadoh bešćutna, i što je još gore, bogata. :roll: Ma ljudi da ste vi trpili bolove kao ja dali bi milione, a ne 500 KM. A znate u čemu je štos? Što sam dala te pare tek poslije operacije (jako uspješne) nesporazum je bio, pa se mimoišao s mojim starim...helem svakako da osuđijem kada neko kvalitetu svog posla utvđuje visinom mita, ali dati na kafu, pa i 20 KM da te ne pegla meni je normalno. Uopšte nisam bogata, ali fakat štedim svoje živce.
Kakvu crnu kafu? :?

Pa pokusah ti reci da covjek dobije platu za svoj posao :roll:

Zbog tih koji 'daju na kafu' i koji su i naucili svakog jebenog drzavnog ficfirica da ce za svaku glupost koja mu je i onako u opisu radnog mjesta dobiti nesto na kafu isti ti prestaju raditi svoj posao dok prvo ne legne to nesto 'na kafu'.

To tvoje 'na kafu' je plata o kojoj neko sanja. Mjesecna.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

_BosanaC wrote:Da se hoce objesiti svako ko je bar marku mita za nesto uzeo...
pitt

Post by pitt »

_BosanaC wrote:
Eh sada....najlakse bi tako bilo.....pa da se pocnu vjesati i oni sto su preko stele nasli posao, bili primljeni na fakultet ili u srednju i sl.
ne znam sta je tog nesretnika natjeralo da uzme tih 20 KM i necu da sudim.....al znajuci kako su neki od tih polsova placeni "dobro", svasta je covjek u stanju da uradi da bi prezivio.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

besana wrote:Znam curu koja je optužila policajca da je maltretirao
nemoj mi tita ti braniti drotove
mene je svaki maltretirao i trazio pare

drumski razbojnici
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

_BosanaC wrote:

:lol: :lol: :lol:
ti se trebao skinuti go i poceti trcati :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

pitt wrote:
_BosanaC wrote:
Eh sada....najlakse bi tako bilo.....pa da se pocnu vjesati i oni sto su preko stele nasli posao, bili primljeni na fakultet ili u srednju i sl.
ne znam sta je tog nesretnika natjeralo da uzme tih 20 KM i necu da sudim.....al znajuci kako su neki od tih polsova placeni "dobro", svasta je covjek u stanju da uradi da bi prezivio.
Pa da se doticni ne ponasaju kako se ponasaju mozda bi zaradjivali i vise, ko zna...
pitt

Post by pitt »

aha.....znaci njihova je greska sto ne zaradjuju vise? to mozes sam sebi platu birati ili sta? Da li bi tako rekao i za onog covjeka bivseg pripadnika armije koji je invalid a prima samo par stoja km da je i to njegova greska?
fixer

Post by fixer »

ok policajac je uradio glupu stvar... zasluzio je kaznu . trebao ju je dobiti. al tu kaznu su mu trebali dati ljudi koji su cisti sto se tiche ovog a ne oni koji su u mitu i korupciji gori od njega, samo jos nisu uhvaceni. dajte ljudi u ovoj drzavi svi uzimaju mito a najgore je to sto ga svi daju. jebote pa ljudi kad odnesu nesto u servis moraju dati da bi im se to sto prije popravilo inace ce cekati mnogo. ovu vrstu mita nitko ne spominje. bitno je da se spominju policajci koji te zaustave i traze 20 km da ti ne bi morali pisat kaznu od 300 km.
zao mi je ovog policajca jer je na svoja ledja dobio prevelik teret. on je ispastao zbog korupcije svih politicara doktora i ostalih govana. i zapamtite korupcija se cisti od vrha. kad vidimo da nashi sefovi najebu necemo je ni mi ni ostali davati niti primati
stranac2

Post by stranac2 »

Imajuči u vidu sve što se izdešavalo u ovoj priči račinajući i na ono trčanje kroz grad bilo je komično a sada postade i tragično .. :roll: .... bezveze čovjek izgubi život a vjerovatno je i ostavio familiju iza sebe ..uhhhh ...
buba

#44 re

Post by buba »

fixer
jebote iz godine u godinu prezivljavanje u bosni postaje sve veca umjetnost. samo u bosni moze da poskupi ulje onoliko koliko je poskupilo. sto se tako nesto ne desi u europi?

Ama ljudi! ..pa sto se ne desi tako nesto kao 300% poskupljenje ulja u Evropi?! Ovde drzave nema..ovde bi se i anarhija smantala :roll:

Meni svasta vise pod kozu moze stati, ali ove ljudske sudbine gdje jadni narod skapava i kad je tom djetetu ona sugava cokolada nesto golemo i posebno, pojedem sebi dzigericu!
A okruzeni smo robom i smecem svake vrste i marke, sto kineske, sto madjarske, sto bugarske, sto turske..od igle do lokomotive..od bagetelnih do blesavih cijena. Uvoz nam je ispred izvoza ko i tehnologija ispred busmana. Sve nam je ko karina...je*e nas gdje stigne.
Hocu da izadjem na sljedece izbore i da glasam PROTIV svih na svakoj je*enoj listi!

nidje veze ovaj moj post :-) ..valjda od huje :-? :-?
IMME

Post by IMME »

frakson wrote:ovi su mi mrak

Image
ovi su, garant, brali prekovremene ... steta sto na fotki ne stoji vrijeme do datuma ... al tu je to, osmica, pola devetka :-) :lol:

Hmm - cuj, objesio se - rijetkost da je neko toliko obrazli :roll:
A to, da je nekom od njegovih radnih "kolega" ta vijest dosla na savjest pa izazvala nesanicu, nije 100% :x

Istina, kao sto neko rece - drotovi pretezno zrace visinom (gledaju nas odozgo) ... istina, plata im jeste mala, al nek se ne ku(r)ce s nase grbace - ne mozemo ni mi podnijeti sve prazne ili poluprazne dzepove ... odgovornost prema poslu im je slabija strana, nek se "probude" konacno i na posten narod nek gledaju kako treba, umjesto da za uzor imaju lopove/muzatore :x

Ne mogu reci da mi ga je zao ... i nemoj da mi neko replicira u smislu: kakva si to osoba ako ti je 20 KM vrednije od ljudskog zivota ... povraca mi se na tako plitka razmisljanja, da plica ne mogu biti
Korupcijaaaaa ... sve je to korupcija, isto sranje al drugo pakovanje :x
ja71

Post by ja71 »

Koliko je procenat samoubistava kod nas ?
Koliko od toga cine policajci ?
Post Reply