onda će branković i kompanija dva puta razmisliti oće li nesposopbnjakoviće držati u svojim privatnim firmama... lako je rodbinu zaposliti u državnoj firmi
nije tvoje
Moderator: anex
komi wrote:ja se samo nadam da će strani kapital rastjerati te ljude... kao i reforma javne uprave...
onda će branković i kompanija dva puta razmisliti oće li nesposopbnjakoviće držati u svojim privatnim firmama... lako je rodbinu zaposliti u državnoj firmi
nije tvoje
... pa nisam bas siguran da si u pravu da je kod nas nedostatak ljudi, cak mislim da ima i VISKA kvalitetnih i vrijednih ljudi i kadrova, koji ne mogu doci do izrazaja od rodjaka i ljubavnica onih koji su vec pustili korjenje u foteljama .. mislim da to korijenje treba sasjeci, posto mi ne mozemo, treba pustiti strance da to urade ....uvjek dobar gost wrote:komi wrote:ja se samo nadam da će strani kapital rastjerati te ljude... kao i reforma javne uprave...
nije tvoje
..... Samo je problem što će zbog nedostaka ostalih ljudi u državi dolaziti stranci da rade .. u BiH, u glavnom Rumuni, Bugari.. Slovaci i Česi svi oni kojima smo se nekad smijali smatrajući ih furdom....
A možda će biti i mala razlika između definicije državna i privatna firma....
Iz tvojih usta u božije uši.... traju kod nas svi procesi predugo, a ljudi imaju samo jedan život.... koliko nas danas nije u državi, a koliko nas tek neće biti za jedno tri do pet godina.....?????huble2007 wrote:... pa nisam bas siguran da si u pravu da je kod nas nedostatak ljudi, cak mislim da ima i VISKA kvalitetnih i vrijednih ljudi i kadrova, koji ne mogu doci do izrazaja od rodjaka i ljubavnica onih koji su vec pustili korjenje u foteljama .. mislim da to korijenje treba sasjeci, posto mi ne mozemo, treba pustiti strance da to urade ....uvjek dobar gost wrote:komi wrote:ja se samo nadam da će strani kapital rastjerati te ljude... kao i reforma javne uprave...
nije tvoje
..... Samo je problem što će zbog nedostaka ostalih ljudi u državi dolaziti stranci da rade .. u BiH, u glavnom Rumuni, Bugari.. Slovaci i Česi svi oni kojima smo se nekad smijali smatrajući ih furdom....
A možda će biti i mala razlika između definicije državna i privatna firma....
imena kolega, iMMMenaaahuble2007 wrote:sve ste u pravu ...
samo moram da skrenm paznju na jednu "sitnicu"
plata u BH telecomu je u rasponu od 1.000 do 15.000 KM + raznorazni dodaci i benificije, topli obroci, razlike itd .... a u javoj upravi od 400 do 1.500 KM ... ipak me vise muci ovo da neka ku..a dobije posao u Telecomu samo jer su je izj....i svi redom, a prije toga su je dobila diplomu jer su je na fakultetu izj....i svi redom, a u zivotu je procitala samo veselu svesku i onda ona ima platu 4.000 KM jer se dobro je.e ...
ma ja, doci ce stranci i uvesti red...pepeljara wrote:Ima rijesenje, revolucija.
Da oce ovaj antikorupcioni plan lajcaka radit u punom svijetlu, bar ce mi biti drago u srcu kad znam da ce lopovija da svoje supke daruje dobrovoljno zatvorasima.
Sve se vraca, sve se placa.. Ako ne njima, onda njihovoj djeci itd itd..
Upravo tako... pa dobra većina njih je dio tala... jer su skontali šta i kako.. mi ako ne pokažemo inicijativu kao ljudi kao građani...neće niko.Alfons Kauders wrote:ma ja, doci ce stranci i uvesti red...pepeljara wrote:Ima rijesenje, revolucija.
Da oce ovaj antikorupcioni plan lajcaka radit u punom svijetlu, bar ce mi biti drago u srcu kad znam da ce lopovija da svoje supke daruje dobrovoljno zatvorasima.
Sve se vraca, sve se placa.. Ako ne njima, onda njihovoj djeci itd itd..kako da ne
da su to htjeli, uradili bi to 1995... kurac, 1992...
Ma to je bilo do prije 2-3 mjeseca, sad cistacica ima 2370 KM, kafe kuharica 2480, portir 3120, vozaci 3310 itd...huble2007 wrote:boli njih briga .. i oni su saucesnici u kriminalu kao i rukovodioci ...komi wrote:samo čekam da se javi koji uposlenik begovske organizacije
kod njih cistacica ima 1.500 KM platu ... o Sindikatu da ne pricam .. Cosa Nostra ....
Ovo govorim cisto iz iskustva, vjeruj, da u slucaju privatizacije, i ako jesu na rukovodecima pozicijama ... poslje privatizacije nece biti. I ono sto sad radi 100 ljudi, nakon privatizacije ... bice jih 10bihac-x wrote:Pod najavom privatizacije u BH Telecomu se ubrzano na rukovodece pozicije rasporedjuju ljubavnice, sinovi, braca, tecici, daidzici, kcerke i ostala bliza i dalja rodbina, projekat ce najvjerovatnije biti zavrsen oko nove godine, sistematizacijom krojenom prema imenima osoba za koja se radna mjesta otvaraju i izmisljaju ...
Sramota je sta se tu desava, sta narod financira i kakve obmane se objavljuju po skupo placenim oglasima sindiklane organizacije u raznoraznim novinama. Posto su u zadnje tri godine primali samo rodjake i ljubavnice, sada rukovodioci po direkcijama ubrzano iste rasporedjuju po rukovodecim mjestima, mada za to nemaju ni staza ni iskustva niti znanja. Posto u svim direkcijama BH Telecoma direktori rade kao profesori na raznim univerzitetima, ubrzano su im sredjiva ocjene i ispite, da bi isti sto prije dobili diplome kojekakvih inzenjera, ekonomista i pravnika na lijepe oci, tako da bi privatizaciju docekali na rukovodecim radnim mjestima. Tim potezom misle da ce se kriminal tolerisati i nakon privatizacije, sto naravno kod "Hansa" nece prici... Zamislite samo sta se tu radi, zamislite da ce kojecije ljubavnice od kafe kuharica postajati direktorice i sefice sluzbi u BH Telecomu i primati platu od 3.500 KM i vise ....
PA DOSTA!!!
Ako Bog da uskororashid wrote: Ovo govorim cisto iz iskustva, vjeruj, da u slucaju privatizacije, i ako jesu na rukovodecima pozicijama ... poslje privatizacije nece biti. I ono sto sad radi 100 ljudi, nakon privatizacije ... bice jih 10
Sabur pa proslavili mi to
Mislis da ce se time sta rjesiti. Pa umjesto nasih bi dosli bjelosvjetski hostapleri tipa solane, schillinga i ostalih metuzalema, koji u svojoj zemlji ne bi dalje dosli od knjigovodje ili predsjednika kucnog savjeta, dosli nama demokratiju da tumace i da govore kako da radimo. Oni za 2-3 god svog mandata u BiH zarade vise nego sto bi u svojoj zemlji neki doktor ili pravnik zaradio, na tudjoj muci i nevolji. A o nasim ne treba trosi rjeci to su go... koja se nikad promjenit nece samo ce jos vise smrditi...Topla voda wrote:skupljanje potpisa za un...da nam postave strane tuzioce na svim nivoima vlastiuvjek dobar gost wrote:Šta predlažete...????
U M:tel-u su sve posteni lopovi, pardon ljudi ...Mahalac wrote:zato sam ja preso na M-tel tamo nema srpskog zivlja mnogo
![]()
![]()
...svemu dodje kraj pa i ovima je mnogo blize nego sto misle. Jes da su zasluzili nogama i lopatama ali nije los ni "regret letter"
Mala digresija, duhanjara i pivara više nisu javna preduzeća.uvjek dobar gost wrote: ... Da pomenem u ovom kontekstu sve javne firme, Elektroprivredu, državne institucije, Fabriku Duhana, Sarajevsku Pivaru....
bihac-x wrote:Pod najavom privatizacije u BH Telecomu se ubrzano na rukovodece pozicije rasporedjuju ljubavnice, sinovi, braca, tecici, daidzici, kcerke i ostala bliza i dalja rodbina, projekat ce najvjerovatnije biti zavrsen oko nove godine, sistematizacijom krojenom prema imenima osoba za koja se radna mjesta otvaraju i izmisljaju ...
Držimo se tačnih činjenica - nema!huble2007 wrote:kod njih cistacica ima 1.500 KM platu ...
jesu li ovo podatci iz prve ruke ili priča iz mahalePlavih_11 wrote:U M:tel-u su sve posteni lopovi, pardon ljudi ...Mahalac wrote:zato sam ja preso na M-tel tamo nema srpskog zivlja mnogo
![]()
![]()
...svemu dodje kraj pa i ovima je mnogo blize nego sto misle. Jes da su zasluzili nogama i lopatama ali nije los ni "regret letter"... Za.ebat ih mozes na taj nacin samo kad nebude ruminga unutar BiH a do tada ce ti se isplatiti jedino ako su svi brojevi koje zoves ili te zovu isto 065 ...