Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
mamica papucarka
30 godina moras prozivjet da budes cura
- anais_nin
to su samo momentievy wrote:da li je to sve? od tebe sam ocekivala neki kilometarski post na ovu temu.. razocarana samanais_nin wrote:Ljubav je...kad i tisina prija
![]()
![]()
cekam jos uvijek da se drugi malo vise oglase
meni je ljubav izuzetno jednostavna....
- anais_nin
#34 Re: Ljubav je....
ah zasticene slikeBea_Trix wrote:kubaaa vidjela sam jeee dok nije nestalaanais_nin wrote:Bea_Trix wrote: ane moje... nema ljubavijesam pathetix
kako nema?![]()
pa ja te volem![]()
Ljubav je......mirno more![]()
ili nije cuba?
nadam se da je nedje ima, ne vidje je bea ....
volem tebe JA![]()
i jeste Cuba je
- kolega
#35 Re: Ljubav je....
Znam, tebi je more prva ljubav bila,anais_nin wrote:ah zasticene slikesamo nestanu s ociju
![]()
i jeste Cuba jetako tuzno lijepa
i nezaboravna
a ja sam tek bljesak znacila u mraku,
da bih kad se magla ispred broda digla
ostala ko pjena na njegovu tragu.
Kapetane moj ...
- idia
anais_nin wrote:to su samo momentievy wrote:da li je to sve? od tebe sam ocekivala neki kilometarski post na ovu temu.. razocarana samanais_nin wrote:Ljubav je...kad i tisina prija
![]()
![]()
djelici
na jednoj drugoj temi vidim vise forumasha se slozilo kako je to rijetko i dragocjeno....kad se s nekim lijepo suti
pa prenesoh i ovde
![]()
cekam jos uvijek da se drugi malo vise oglase![]()
meni je ljubav izuzetno jednostavna....ali znam da mnogima nije tako
tako da jos uvijek cekam
da cujem, da vidim
kroz tudje oci
anais prosvijetli nas

- anais_nin
prije nego sto krenemo u filozofiranje o ljubavi, samo da kazem da djeca to znaju najbolje
http://www.youtube.com/watch?v=2UYrzZrGMOA#
http://www.youtube.com/watch?v=2UYrzZrGMOA#
- Bosanac sa dna kace
.........ljubav je smisao života
priča mi čovjek dok cigaru mota.................................
priča mi čovjek dok cigaru mota.................................
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
http://www.youtube.com/watch?v=3TY5gqaCauY
Što to bješe ljubav - Oliver Dragojević
Gdje li si se do sad skrivala
znam negdje si uživala
kad god došla dobro došla mi
jer jedno za drugo mi smo stvoreni
Ja odavno nikog ne ljubim
i spreman sam sve da izgubim
Podsjeti me što to bješe ljubav
i bar na tren biti zaljubljen
što to bješe,što to bješe ljubav
Što to bješe ljubav - Oliver Dragojević
Gdje li si se do sad skrivala
znam negdje si uživala
- anais_nin
evo ga evypici wrote: Podsjeti me što to bješe ljubav
za mene su ovo oduvijek bile dvije sasvim razdvojene stvari...dobar je Oliver....i lijepa pjesma....ali ne vidim da ovo dvoje neminovno idu jedno s drugim...jest vala fino kad se uhvate ruku pod ruku....al' sasvim fino egzistiraju, i to vrlo cesto, jedno bez drugog
lijepa je zaljubljenost....al previse i previse cesto vezemo ideju ljubavi samo za romantiku....a ljubav je samo jedna, bez obzira na njena razlicita lica....sira i veca i dublja od same zaljubljenosti....ljubav majke prema dijetetu....ljubav dijeteta prema cvijetu, leptiru i svijetu....ljubav covjeka prema psu.... ljubav psa prema covjeku....ljubav dede prema unuku.....ljubav medju "najboljim prijateljima".....ljubav prema ratnom drugu....ljubav prema rodnog gradu....ljubav prema fudbalskom timu....ljubav prema sebi....a ponekad eto i ljubav prema nekom neocekivanom, neplaniranom, nenadanom ko eto isto kao i ljubav jednostavno jeste.....
- chuchumbamayumbe
Ljubav je kada mi zena "skuha" burek koji je bolji od maminog!
A mamin burek je najbolji na svijetu!
A mamin burek je najbolji na svijetu!
- idia
Zahvaljujemanais_nin wrote:evo ga evypici wrote: Podsjeti me što to bješe ljubav
i bar na tren biti zaljubljen![]()
za mene su ovo oduvijek bile dvije sasvim razdvojene stvari...dobar je Oliver....i lijepa pjesma....ali ne vidim da ovo dvoje neminovno idu jedno s drugim...jest vala fino kad se uhvate ruku pod ruku....al' sasvim fino egzistiraju, i to vrlo cesto, jedno bez drugogzaljubljenost je stanje, koje mozda potraje, izabranim i citav zivot, al' ne mora....al' ljubav je ipak kontinuirana radnja, bez pocetka i kraja, mada se mi obicno hvatamo toka rijeke, razmisljamo da ima izvor, da ima ushche, a ljubav jednostavno jeste....cak i onim melodramaticnim koji misle da ista umire, izdahne, nestane, ma to je samo varka....privid....jednom kad jeste, onda to jeste i traje....cak i kad dvije osobe nisu vise "zajedno"....cak i kad jedna ili obe napuste ovaj svijet....cak i kad forma prestane, idu ljubav i dalje u nama, pichi dalje, njen otisak ostaje prisutan, zato ona jednostavno jeste....
lijepa je zaljubljenost....al previse i previse cesto vezemo ideju ljubavi samo za romantiku....a ljubav je samo jedna, bez obzira na njena razlicita lica....sira i veca i dublja od same zaljubljenosti....ljubav majke prema dijetetu....ljubav dijeteta prema cvijetu, leptiru i svijetu....ljubav covjeka prema psu.... ljubav psa prema covjeku....ljubav dede prema unuku.....ljubav medju "najboljim prijateljima".....ljubav prema ratnom drugu....ljubav prema rodnog gradu....ljubav prema fudbalskom timu....ljubav prema sebi....a ponekad eto i ljubav prema nekom neocekivanom, neplaniranom, nenadanom ko eto isto kao i ljubav jednostavno jeste.....
Ova tema me je zainteresovala nakada davno kada je encian spomenula kako joj se cini da u poredenju sa ljubavi koju danas osjeca prema svom muzu ono sto je osjecala prije se ne moze nazvati ljubav. a posto nisam mogla cekati odgovor sama sam se dala u iztrazivanje i nazalost nema ih puno koji dijelile moje misljenje
Ne vjerujem da postoji vise vrsta ljubavi i da ima raznih nivoa ljubavi. ne mozemo manje ili vise voljeti. ili volis ili ne. sve osobe za koje mogu reci da volim volim na isti nacin, istim intenzitetom. nevazno da li se radi o roditeljima, prijateljima, rodbini, itd. za sve njih bih bila sprema uraditi nesto sto ja smatram potpunom gluposti bez ikakvih pitanja. cak i osobe koje nisu vise u mom zivotu a koje se mi nekada puno znacile volim i sada. zato ne vjerujem ni da ljubav prestaje prije bih rekla da je konstantna
dakle donekle se slazem s tobom..
Pitanje koje se sada pojavljuje je kada pocinje ljubav. to je nesto sto svako za sebe definise i bilo bi zanimljivo cuti kako vi znate kada volite (znam vec da ce odaziv biti slab ali mozda se ipak neko odvazi
Encian (a i ostali da se neko ne bi nasao da mi preokrene rijeci u tastaturi
- Bonnie-Clydova mala
Najiskrenija ljubav je ljubav prema sebi