Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

:arrow: :dance:
Image
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

:arrow: :dance:

Image
anais_nin

Post by anais_nin »

Ljubav je... :oops: kad i tisina prija :D
Nirka

Post by Nirka »

http://www.youtube.com/watch?v=3G2LSUqmf9c

mislim da su to oni najbolje rekli :-D
Bumbar

Post by Bumbar »

anais_nin wrote:Ljubav je... :oops: kad i tisina prija :D

:D :D ...potpisujem :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Nirka wrote:http://www.youtube.com/watch?v=3G2LSUqmf9c

mislim da su to oni najbolje rekli :-D
30 godina moras prozivjet da budes cura :lol: :lol: :lol:
idia

Post by idia »

da li je to sve? od tebe sam ocekivala neki kilometarski post na ovu temu.. razocarana sam :oops: :( :D
anais_nin

Post by anais_nin »

evy wrote:
da li je to sve? od tebe sam ocekivala neki kilometarski post na ovu temu.. razocarana sam :oops: :( :D
to su samo momenti :D djelici :D na jednoj drugoj temi vidim vise forumasha se slozilo kako je to rijetko i dragocjeno....kad se s nekim lijepo suti :D pa prenesoh i ovde :D

cekam jos uvijek da se drugi malo vise oglase :D

meni je ljubav izuzetno jednostavna.... :D ali znam da mnogima nije tako :D tako da jos uvijek cekam :D da cujem, da vidim :D kroz tudje oci :D
anais_nin

#34 Re: Ljubav je....

Post by anais_nin »

Bea_Trix wrote:
anais_nin wrote:
Bea_Trix wrote: ane moje... nema ljubavi :( jesam pathetix :D

kako nema? :?

pa ja te volem :kiss:

Ljubav je......mirno more :oops:

Image
kubaaa vidjela sam jeee dok nije nestala :D ili nije cuba?

nadam se da je nedje ima, ne vidje je bea ....

volem tebe JA :kiss: :)
ah zasticene slike :oops: samo nestanu s ociju :D
i jeste Cuba je :D tako tuzno lijepa :D i nezaboravna :D
kolega

#35 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

anais_nin wrote:ah zasticene slike :oops: samo nestanu s ociju :D
i jeste Cuba je :D tako tuzno lijepa :D i nezaboravna :D
Znam, tebi je more prva ljubav bila,
a ja sam tek bljesak znacila u mraku,
da bih kad se magla ispred broda digla
ostala ko pjena na njegovu tragu.
Kapetane moj ...

:)
idia

Post by idia »

anais_nin wrote:
evy wrote:
to su samo momenti :D djelici :D na jednoj drugoj temi vidim vise forumasha se slozilo kako je to rijetko i dragocjeno....kad se s nekim lijepo suti :D pa prenesoh i ovde :D

cekam jos uvijek da se drugi malo vise oglase :D

meni je ljubav izuzetno jednostavna.... :D ali znam da mnogima nije tako :D tako da jos uvijek cekam :D da cujem, da vidim :D kroz tudje oci :D

anais prosvijetli nas :D :D :D

Image
anais_nin

Post by anais_nin »

prije nego sto krenemo u filozofiranje o ljubavi, samo da kazem da djeca to znaju najbolje :oops:

http://www.youtube.com/watch?v=2UYrzZrGMOA#
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

.........ljubav je smisao života
priča mi čovjek dok cigaru mota................................. :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

http://www.youtube.com/watch?v=3TY5gqaCauY

Što to bješe ljubav - Oliver Dragojević

Gdje li si se do sad skrivala
znam negdje si uživala
kad god došla dobro došla mi
jer jedno za drugo mi smo stvoreni

Ja odavno nikog ne ljubim
i spreman sam sve da izgubim

Podsjeti me što to bješe ljubav
i bar na tren biti zaljubljen
što to bješe,što to bješe ljubav

Ja odavno nikog ne ljubim
i spreman sam sve da izgubim

Podsjeti me što to bješe ljubav
što to bješe,što to bješe ljubav
anais_nin

Post by anais_nin »

pici wrote: Podsjeti me što to bješe ljubav
evo ga evy :D
za mene su ovo oduvijek bile dvije sasvim razdvojene stvari...dobar je Oliver....i lijepa pjesma....ali ne vidim da ovo dvoje neminovno idu jedno s drugim...jest vala fino kad se uhvate ruku pod ruku....al' sasvim fino egzistiraju, i to vrlo cesto, jedno bez drugog :D zaljubljenost je stanje, koje mozda potraje, izabranim i citav zivot, al' ne mora....al' ljubav je ipak kontinuirana radnja, bez pocetka i kraja, mada se mi obicno hvatamo toka rijeke, razmisljamo da ima izvor, da ima ushche, a ljubav jednostavno jeste....cak i onim melodramaticnim koji misle da ista umire, izdahne, nestane, ma to je samo varka....privid....jednom kad jeste, onda to jeste i traje....cak i kad dvije osobe nisu vise "zajedno"....cak i kad jedna ili obe napuste ovaj svijet....cak i kad forma prestane, idu ljubav i dalje u nama, pichi dalje, njen otisak ostaje prisutan, zato ona jednostavno jeste....

lijepa je zaljubljenost....al previse i previse cesto vezemo ideju ljubavi samo za romantiku....a ljubav je samo jedna, bez obzira na njena razlicita lica....sira i veca i dublja od same zaljubljenosti....ljubav majke prema dijetetu....ljubav dijeteta prema cvijetu, leptiru i svijetu....ljubav covjeka prema psu.... ljubav psa prema covjeku....ljubav dede prema unuku.....ljubav medju "najboljim prijateljima".....ljubav prema ratnom drugu....ljubav prema rodnog gradu....ljubav prema fudbalskom timu....ljubav prema sebi....a ponekad eto i ljubav prema nekom neocekivanom, neplaniranom, nenadanom ko eto isto kao i ljubav jednostavno jeste.....
mrki62

Post by mrki62 »

Ma ljubav vam je isto kao kad se upiškite ( u gaće ) :-D :lol:

Svi vide a samo vi osjetite :-)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ljubav je kada mi zena "skuha" burek koji je bolji od maminog!
A mamin burek je najbolji na svijetu! :)
puki

Post by puki »

ljubav je kad oko ponoci, poslje radnog dana od 12 sati, pa svih kucnih poslova napokon padnes u zagrljaj svog dragog a iz druge sobe samo 3 secunde poslje toga cujes "mama hotu meko" 8-)
anais_nin

Post by anais_nin »

:D

Image
anais_nin

Post by anais_nin »

Image
pesak

Post by pesak »

ljubav se oseca kroz dodir. kvalitet dodira.
idia

Post by idia »

anais_nin wrote:
pici wrote: Podsjeti me što to bješe ljubav
evo ga evy :D
za mene su ovo oduvijek bile dvije sasvim razdvojene stvari...dobar je Oliver....i lijepa pjesma....ali ne vidim da ovo dvoje neminovno idu jedno s drugim...jest vala fino kad se uhvate ruku pod ruku....al' sasvim fino egzistiraju, i to vrlo cesto, jedno bez drugog :D zaljubljenost je stanje, koje mozda potraje, izabranim i citav zivot, al' ne mora....al' ljubav je ipak kontinuirana radnja, bez pocetka i kraja, mada se mi obicno hvatamo toka rijeke, razmisljamo da ima izvor, da ima ushche, a ljubav jednostavno jeste....cak i onim melodramaticnim koji misle da ista umire, izdahne, nestane, ma to je samo varka....privid....jednom kad jeste, onda to jeste i traje....cak i kad dvije osobe nisu vise "zajedno"....cak i kad jedna ili obe napuste ovaj svijet....cak i kad forma prestane, idu ljubav i dalje u nama, pichi dalje, njen otisak ostaje prisutan, zato ona jednostavno jeste....

lijepa je zaljubljenost....al previse i previse cesto vezemo ideju ljubavi samo za romantiku....a ljubav je samo jedna, bez obzira na njena razlicita lica....sira i veca i dublja od same zaljubljenosti....ljubav majke prema dijetetu....ljubav dijeteta prema cvijetu, leptiru i svijetu....ljubav covjeka prema psu.... ljubav psa prema covjeku....ljubav dede prema unuku.....ljubav medju "najboljim prijateljima".....ljubav prema ratnom drugu....ljubav prema rodnog gradu....ljubav prema fudbalskom timu....ljubav prema sebi....a ponekad eto i ljubav prema nekom neocekivanom, neplaniranom, nenadanom ko eto isto kao i ljubav jednostavno jeste.....
Zahvaljujem :D

Ova tema me je zainteresovala nakada davno kada je encian spomenula kako joj se cini da u poredenju sa ljubavi koju danas osjeca prema svom muzu ono sto je osjecala prije se ne moze nazvati ljubav. a posto nisam mogla cekati odgovor sama sam se dala u iztrazivanje i nazalost nema ih puno koji dijelile moje misljenje :( :D

Ne vjerujem da postoji vise vrsta ljubavi i da ima raznih nivoa ljubavi. ne mozemo manje ili vise voljeti. ili volis ili ne. sve osobe za koje mogu reci da volim volim na isti nacin, istim intenzitetom. nevazno da li se radi o roditeljima, prijateljima, rodbini, itd. za sve njih bih bila sprema uraditi nesto sto ja smatram potpunom gluposti bez ikakvih pitanja. cak i osobe koje nisu vise u mom zivotu a koje se mi nekada puno znacile volim i sada. zato ne vjerujem ni da ljubav prestaje prije bih rekla da je konstantna :roll:

dakle donekle se slazem s tobom..

Pitanje koje se sada pojavljuje je kada pocinje ljubav. to je nesto sto svako za sebe definise i bilo bi zanimljivo cuti kako vi znate kada volite (znam vec da ce odaziv biti slab ali mozda se ipak neko odvazi :D )

Encian (a i ostali da se neko ne bi nasao da mi preokrene rijeci u tastaturi :D ): nisam ni pomislila da ti svog muza prije nisi voljela (cisto da ne bude zabune) samo izgleda imamo razlicito poimanje ljubavi. sazrijevamo, spoznajemo nove stvari, nasa ocekivanja i svijest se mijenjaju. ljubav je ista kao i na pocetku ali sada si mozda sigurnija u nju, svijesnija onog sto imas i zato ti se cini da volis vise. naravno, nemam pojma o tebi i tvom zivotu ovo je samo nacin na koji sam ja sebi objasnila to "volim vise"
bubavi

Post by bubavi »

....kad je neko spreman da sve od sebe da, za nekoga ili necega...da se dobrovoljno pokloni...za svoje i voljenog zadovoljstvo
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

Najiskrenija ljubav je ljubav prema sebi :D
mesha

Post by mesha »

ljubav je....ono neizrecivo u nama :-)
Post Reply