@rejser :Totalno si u pravu.
Ne znam zasto ljudi studente sa ovog faxa preziru,ljubomora bez razloga valjda.
Ispada po svim ovim pricama da kod nas studiraju samo dvije kategorije ljudi: ili debili koji nisu bili sposobni nizasta ili mamini i tatini sinovi koji spadaju pod onu kategoriju " sminkeri" kako oni to kazu.
Sad zaboga ispade na ekonomskom fakultetu nema sminkera, debila i maminih/tatinih sinova

o tome ne treba posebno ni da se komentarise.
Druga stvar koja mi nikad nece biti jasna su ljudi sa elektrotehnickog fakulteta koji se u zadnjih 50 godina zale na sistem polaganja matematike na njihovu faxu i na bolesne profesore koji nikad nece raditi na nasem fakultetu, ne zbog toga sto smo mi bezze vec zbog toga sto je njihov odnos prema studentu neprihvatljiv( ovdje ne govorim o njihovu Olimpijskom nivou poznavanja matematike) pa onda isti ti profesori da bi ispali vazni nakon sto su im prijave za rad kod nas odbijene govore kako se asistentima sa ETF-a treba zabraniti da predaju na 'sminkerskom' faxu. I onda se ti isti studnti, od kojih vecina izgubi i po 3 godine polagajuci matematiku, prepucavaju sa nama kako mi nismo na njihovu nivou iz tog predmeta, a i sami svjesni da im nikad nece trebati pola tih stvari zbog kojih izgubise i godine i novac.
Evo priznajem,nismo na vasem nivou iz matematike i zahvalna sam profesorici Miller sto nismo;)
Dalje, sto se tice znanja iz predmeta vezanih za struku, mislim da ce to vrijeme pokazati, pa se oko toga nema sta raspravljati puno.
Malo po malo se pretvarate u te vase profesore koje tako prezirete pa vam ni znanje nase nije dovoljno dobro samo zato sto ga nismo krvlju ili stelom platili, vec skolarinom koju mnogi od nas placau kreditom. Neka jednom za svagda bude svima jasno da se i kod nas uci i da se i kod nas padaju ispiti. i naravno da i kod nas ko i svugdje ima i debila, i sminkera a bogami i pametnih i talentovanih studenata.
Nadam se da nisam nikog uvrjedila a i ako jesam, vjerovatno sa zaslugom jer otkako je otpocet ovaj topic vrijedaju se posteni i kvalitetni studenti sa SSST-a, kojih vjerovali ili ne ima.
pozz
P.S: nemam nikakvu namjeru da isprovociram nekog na daljnju raspravu i prepucavanje.