20 godina Hz-Dom mladih 11.12.2007

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

stochar

Post by stochar »

"Spajanjem FK "Udarnik" i OFK "Sloboda" 24. oktobra osnovano je sportsko društvo "Torpedo" koje godinu dana kasnije mijenja ime u SDM Sarajevo". Kao samostalan fudbalski klub "Sarajevo" je osnovano 20.05.1949. godine i registrovano u Fudbalskom savezu područja Sarajevo 21.05.1949. godine."
(http://www.fksinfo.com/historija.php?vo=1)

je l' 46. il' 49.? i, gdjke je vise ta slika? vi ste nama trazili fotku, i to u fotku visoke rezolucije... a, meni fino amidza kaze da ste osnovani '88...

i, ovo je sa pitarskog sitea, je li vas to stid napisati sta je SDM? Sportsko drustvo metalaca...
(nemam nista protiv metalaca, ali mi sega kad se neko stidi porijekla)
Last edited by stochar on 05/12/2007 22:42, edited 1 time in total.
DUREX

Post by DUREX »

stochar wrote:"Spajanjem FK "Udarnik" i OFK "Sloboda" 24. oktobra osnovano je sportsko društvo "Torpedo" koje godinu dana kasnije mijenja ime u SDM Sarajevo". Kao samostalan fudbalski klub "Sarajevo" je osnovano 20.05.1949. godine i registrovano u Fudbalskom savezu područja Sarajevo 21.05.1949. godine."

je l' 46. il' 49.? i, gdjke je vise ta slika? vi ste nama trazili fotku, i to u fotku visoke rezolucije... a, meni fino amidza kaze da ste osnovani '88...
Ko ti je trazio fotku? :)

I da, poljubi amidzu :)
stochar

Post by stochar »

DUREX wrote:
stochar wrote:"Spajanjem FK "Udarnik" i OFK "Sloboda" 24. oktobra osnovano je sportsko društvo "Torpedo" koje godinu dana kasnije mijenja ime u SDM Sarajevo". Kao samostalan fudbalski klub "Sarajevo" je osnovano 20.05.1949. godine i registrovano u Fudbalskom savezu područja Sarajevo 21.05.1949. godine."

pitaj one svoje genijalce ko je trazio sliku...

p.s. ti si meni do ovog s 'poljubi amidzu' izgled'o pametnije, sad mi vise ne izgledas. ocito nisi shvatio poentu 'amidze', tuzhno...
stochar

Post by stochar »

eh, pametnom dosta.

sa' cu se fino povuci iz ove besmislene diskusije, nije mi bio cilj da provociram vec da pokazem kako je ruzno kad ti neko minira temu. .

zelim vam sretnu 20 godishnjicu, fino se provedite i da nam dogodine budete specijalni gosti na proslavi pred Vjecnom!

idemo dalje!
ploska

Post by ploska »

stochar wrote:eh, pametnom dosta.

sa' cu se fino povuci iz ove besmislene diskusije, nije mi bio cilj da provociram vec da pokazem kako je ruzno kad ti neko minira temu. .

zelim vam sretnu 20 godishnjicu, fino se provedite i da nam dogodine budete specijalni gosti na proslavi pred Vjecnom!

idemo dalje!
:D Bojim se da ces morati cekati puno,puno vise vremena da ti se ovaj san pretvori u javu...
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

Post by since1921 »

erato :lol:
strong69

Post by strong69 »

Ne obracajte paznju na druge "navijace"...

Image

Nadam se da cemo uskoro rascistiti situaciju i u klubu i medu navijacima...
Sarajevo!!!
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

Post by since1921 »

samo da pohvalim otvaranje puba tm 87 odlican interijer extra mjesto za okupljanje odlicno za razvoj grupe armija navijaca je to zasluzila

i ne nemojte nam nikad pokusat dovest erato da svira :x
Topla voda

Post by Topla voda »

jedva cekam proslavu :D

a jel vam enes begovic jos u upravi,strumfovi?
il je samo koke ostao?
elSaik

Post by elSaik »

pudlica wrote:stochar ne bih da komentarisem za godine jer ste gori 20x tako da tisu samo ako hoces javi se na pp,a nama i da pjeva onaj "malo viski malo coca cola"(nedo bog nikome) mi opet imamo bordo vece a gdje je vama takva vece
Samo mi nešto nije jasno. Zar se ti nisi hvalio da si HZzapad ovo ono, pravi navijač, šta već. Otkud ti bolan sa agenturom odjednom? :-)
bordouze

Post by bordouze »

I vi ste dobro dosli dragi susjedi na nase bordo vece. Vidim da vam je ova tema jako interesantna. Slobodno dodjite i ne ustrucavajte se.

Stocar jasno nam je da se radi o zeljA ali jos uvijek nije poznato jeli taj zeljA FK ili NK. Niko to da objasni. U cemu je problem?

Izvinjam vam se ako je ovo malo off topic
stochar wrote:
shadow wrote:Cim sam vidio plakat znao sam da ce se pojaviti metar ovih kriticara koji ce se uhvatiti za naziv grupe. Greska so what? Plakat je jasan, citak, mislim da smo svi culi za sarr e roma tako da ova greska nikog nece natjerati da odustane od dolaska u dom mladih.
Sto se tice izvodjaca, HZ kao i svaka druga veca grupa ljudi ( ne samo navijaca) je protkana ljubiteljima raznih vrsta muzike tako da mora biti nesto za svakog. Ja da se pitam, ostavio bi samo d'blavorse i nek sibaju cijelu noc ali trudim se da mi ne smetaju ni ovi ostali, sve dok su bordo-nashi su.

HZ87
objasnjavaj to onim gigantima sto napisu ZeljA i valjaju se od smijeha k'o da su neki fazon provalili... nego, gdje je ta fotka iz '87.? ne vjerujem ja ovo. vama je na grbu lazna godina osnivanja, ne vidim zasto bi vam navijaci bili iznimka...

vec vidim scenu:

izadje erato: aaaaaaaaa, pridji mi!

a horde odgovaraju:

aaaaaaaaaaa, skini mi!

onda svi zajedno:

aaaaa, jaknu ti, da mogu plesati...
elSaik

Post by elSaik »

boki071 wrote:Pitanje iz struke

ko je benjo isović?
Možda Benjamin Isović, sin rahmetli Safeta...
LSD

Post by LSD »

I vi ste dobro dosli dragi susjedi na nase bordo vece. Vidim da vam je ova tema jako interesantna. Slobodno dodjite i ne ustrucavajte se.

Stocar jasno nam je da se radi o zeljA ali jos uvijek nije poznato jeli taj zeljA FK ili NK. Niko to da objasni. U cemu je problem?

Izvinjam vam se ako je ovo malo off topic
Hoce li biti sta guzovace...da se i ja privalim malo 8-)
bordouze

Post by bordouze »

Evo jedne lirske poeme Benje Isovica

Pitarska pjesma na sav glas pjeva:
Šta je to Željo spram Sarajeva

U bordo dresu svi na svome
šta hoće Lacio kraj jedne Rome

Šta može Inter od davnih dana,
Može se slikat pored Milana

Praznik za dušu i za sva čula
šta znači Everton kraj Liverpula

Sva zvona zvone za šampione
šta je Espanjol kraj Barselone

Šta hoće družina sa uske pruge
kraj dvije titule iz bivše Juge?

Dvorac u polju i naziv zanata ?!
Više se voli grad od sindikata

Mjesto gdje živiš, mjesto rodjenja
više se voli od zaposlenja

Uvijek se sjetiš nas u bordo dresu
kad se posiječeš il daš adresu

Dođite slobodno na bordo parti
poziv vam piše u ličnoj karti!

(Nisu to samo tek sentimenti,
ovo su jarane sve argumenti !!!)

Hajdemo Pitari, Horde u napad,
idemo Sjever, Istok i Zapad
Jux071

Post by Jux071 »

To sto se klub zove FK Sarajevo od 1949. godine ne znaci da nije osnovan 1946., i kad vec kopiras tekst kopiraj ga kako treba. Mnogi klubovi u Europi i svijetu su mijenjali ime ali im je godina osnivanja uvijek ostajala ista, tako da ti ta suplja pada u vodu. Ako tvoj mozak to ne moze da shvati potrazi strucnu pomoc.
I druga stvar, HZ su osnovane 1987. godine, i trans HZ se pojavio na tribini te godine, za razliku od tvog TiMmyja. Procitaj tekst ispod i valjda ce ti neke stvari biti jasnije.
http://img223.imageshack.us/my.php?imag ... 003wo3.jpg

Sretno svima na bordo veceri, ja zbog privatnih obaveza necu biti tu.
LSD

Post by LSD »

Joj Benje,kako ofirna pjesma...neka mu neko od pitara skrene paznju na to,da se covjek ne provaljuje vise...nemojte vise ovu pjesmu pokazivati javno...bruka ziva.
Topla voda

Post by Topla voda »

meni extra..najbolja benjina
bordouze

Post by bordouze »

Nemoj tako glede mijenjanja imena.

ZeljA danas nikada nije mjenjao ime.
bordouze

Post by bordouze »

Benjamin Isovic je nas priznati i eminentni bosanskohercegovacki umjetnik. Negiranje Isovicevog djela predstavlja nepostivanje same bh tradicije i kulture.

LSD molim te obratis paznju na naredne stihove i da ih onda ovdje objasnis svojim rjecima:

poziv vam piše u ličnoj karti

LSD wrote:Joj Benje,kako ofirna pjesma...neka mu neko od pitara skrene paznju na to,da se covjek ne provaljuje vise...nemojte vise ovu pjesmu pokazivati javno...bruka ziva.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Meni i dalje nije jasno kako isti likovi mogu nekaznjeno sjebavati svaku temu. Halo ba pape, da je i 14 puta stocar, ono mora letjeti na mjesec dana zbog postavljanja slika koje veze sa temom nemaju. Da ne pricam o ostalima...
LSD

Post by LSD »

Benjamin Isovic je nas priznati i eminentni bosanskohercegovacki umjetnik. Negiranje Isovicevog djela predstavlja nepostivanje same bh tradicije i kulture.

LSD molim te obratis paznju na naredne stihove i da ih onda ovdje objasnis svojim rjecima:

poziv vam piše u ličnoj karti
Pa bas zato i kazem da mu je ova pjesma ofirna...meni je Benjo simpa lik,ali mu nije trebala ova pjesma...ali eto nek se nesto pise pa sta bilo :D
shana_majka

Post by shana_majka »

Opet vi sa "memljive" strane :-D prigovarate neshto.
Nego kad budete organizovali ovako NESHTO, vjerujem da ce gostvati nikola :lol:
Shega ste mi pravo k'o i gore pomenuti :lol:
DUREX

Post by DUREX »

stochar wrote:
DUREX wrote:

pitaj one svoje genijalce ko je trazio sliku...

p.s. ti si meni do ovog s 'poljubi amidzu' izgled'o pametnije, sad mi vise ne izgledas. ocito nisi shvatio poentu 'amidze', tuzhno...
Eki to... Znaci, nisam shvatio tvoj fol... Ne mogu da vjerujem.. :)

U plexus...

Nego, da se ne zamaram s tridesetogodisnjacima koji sa petnaestogodisnjacima razmijenjuju "fotke visoke rezolucije"... Svako sebi nalazi zanimaciju... :)

Vratio bih se Hordama i ovom tuznom momentu koji za mene odavno vise nije samo momenat, vec tok i konstanta... i strah me je da ce tako i ostati. Ne zato sto u Hordama ili nekoj drugoj navijackoj grupi ne vidim onu furku i elan kao nekada, prije 20 kuka, nego zato sto se takva furka nije izrodila sama iz sebe... bio je to grad... ma kurac, grad.. bio je to GRAD!!
Iz onakvog prijeratnog Sarajeva svasta se nesto moglo napraviti... Danas ce to biti Erato, Halid, SMS (je ko to?! :)...) isl...

Uz Hz sam od osnivanja do danas, a javio sam se, ne da podjebajem mlade generacije koje se nazalost moraju gombati sa primitivizmom i provincjalizmom, niti da im solim pamet kako dalje da rade... nase doba je proslo njihovo tek dolazi, ali ne mogu nego da sa nostalgijom pomislim - kako je tada sve izgledalo...

Jedna me istina zaboli, a to je... Sve ove proslave, dizanja, price... sve me to vise potsjeca na legendu i na posipanje pepela po necemu sto je davno umrlo (ovo se odnosi na sve grupe koje su iole vrijedile necemu u predratnoj Bosni). Dao bih sve da se danasnje Horde, mladi momci godina kojih sam ja bio kada smo pocinjali, slaveci 20 godina postojanja mogu okrenuti nama, navijackim dinosaurusima, i slatko se nasmijati, gledajuci nas sa svim onim naivnim furkama, smijesnim "ludim" frizurama, buntovnistvom nadrkanih teenager-a isl... Nazalost, gledam ih danas na tekmama - gledaju u nas kao jebene idole... u nas koji smo samo zapoceli nesto, nadajuci se da ce to nesto trajati i ne - OSTATI onakvo kakvim smo ga u pocetku napravili, nego da ce ici naprijed... To se nije desilo... Kazem, bio je to samo normalan slijed dogadjaja jednoga grada koji se raspadao po savovima u svakom pogledu.

Sretno vam ovih 20 godina! A ja cu i dalje da vjerujem da ce se nesto promijeniti.

Da sebi ugodim stavicu par starih fotki koje mi, onako usput, padnu saka

Za pocetak, vezano za aktivnosti... tek da se potsjetim kako je to nekada islo... i s kojom voljom i zeljom...

Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by DUREX on 06/12/2007 02:45, edited 3 times in total.
DUREX

Post by DUREX »

Jos ponesto.. onako iz cisto nostalgicnih poriva...

Jebiga, izazivate me s temom :P i onda moram da se sjebajem....

Image
Image
Image
Image

A ovako su na Horde tada gledali... naivni mi, naivniji oni... :) Sega...

Image
Image
LSD

Post by LSD »

Punk se furo :thumbup: ...vidi se iz prilozenih slika :D ...a sjecam se i ja ovog HZ na potiljku.
Post Reply