Nisam imao tu cast da mi bezbjednjak bude hodza ali to nije bio ni inelektualac.Gdje su bili ti silni intelektualci kad su odbranu organizovali kriminalci i polupismeni komandanti i kojekakve efendije?.Dal je bilo do mozga ili muda?apoliticni_politikant wrote:A Bosnjaci kao otisli od 1992. (kad je jos uvijek postojala jaka ideja o multietnickoj BiH, pa i njenoj odbrambenoj vojsci) u 1993. (kada je i pocelo ubijanje te ideje uvodjenjem hodza za moraliste i bezbjednjaka ) ????bosan wrote:A koja to politika nije licemjerna ?
Bosnjaci biraju politicare ne da bi im bilo bolje vec jednostavno da pokazu
"DA I MI KONJE ZA TRKU IMAMO"
Mada su Bosnjaci jedini narod koji i pored svega pokusava nesto promijeniti u ovoj jebenoj zemlji . Za razliku od ostalih koji ne napustaju pozicije iz ´92.
Šta, u stvari, Bošnjaci hoće?
- bosan
-
nur
NKV
zašto svaki malograđanski šovinizam ima mirišljavu kutiju iz kojega ga izvlače ljudi poput tebe, Nevena Anđelića, Nenada Veličkovića (ima vas još)?
Dakako, uopće je nebitno jesi li ti Bošnjak (mada ja znam da nisi.)
Poredim te sa tim ljudima jer postavljate identična pitanja?!
Ipak, mogu vam mirne duše pridodati i Milorada Dodika. On je prije par večeri postavio identično pitanje ušminkanom, praznom kvaziintelektualcu Senadu Hadžifejzoviću?!
O tome kako je Sarajevo muslimanski grad (ne računajući kako ti kažeš mladiću - genocid, etničke prisilne selidbe...) dalo bi se nadugo razgovarati.
Šta hoće ti - veliš Bošnjaci (zašto da "iritiraš" svoj "lingvistički želudac", možeš mirne duše kazati i - muslimani)?
Mladiću ja sam Bošnjak. Moja kulturološka iskustva (rat je takođe dijelom balkanskih nacionalnih i kulturnih tradicija) govore - da bi zapravo htjeli malo mira. Zašto nas dragi neradniče (ljudi koji su u poslu, nemaju kada postavljati ovakve topic-besmislice, i još pri tome tražiti sagovornika) ne pustite malo (barem koliko smo mi u sva četiri ideološka i politička sistema pustili sve ostale balkanske etničke skupine) da razmislimo.
Mlada smo nacija. Treba nam vremena. Kao što vidiš (iz priloženog), na dobrom smo putu da se i sami "bajaldišemo". Zar NKVD da se ja tebi, nakon svega što je moja nacija prošla u ovoj zemlji, šta hoću i (ovo je pitanje koje si imao na umu ali si kukavica pa ga ne smiješ postaviti!) zašto će ovoj zemlji ljudi kao ja, Bošnjaci?! Misliš li da bi bez nas stvari bile dosta preglednije, jasnije? Nemoj me razočarati i reći kako tako ne misliš!
Ali vjeruj mi NKVD, onoga trena kada mi (ovakvi kakvi smo) budemo sigurni - što želimo, i kada nas svom čelu budemo imali ljude čija je savjest čista a kosa suha (kokosovo ulje i razbor ne idu zajedno), ljudima poput tebe neće (ni u snu) pasti na pamet da se pitaju - zašto je Sarajevo muslimanski grad?!
To će ti dragi NKVD biti toliko prirodno kao što ti je vjeruj prirodno što je Beograd - srpski, a Zagreb hrvatski grad.
A do tada, pljuni još koji put "nevjernim postbogumilskim Judama" pravo u razdjeljak. Nek im se sija kosa.
zašto svaki malograđanski šovinizam ima mirišljavu kutiju iz kojega ga izvlače ljudi poput tebe, Nevena Anđelića, Nenada Veličkovića (ima vas još)?
Dakako, uopće je nebitno jesi li ti Bošnjak (mada ja znam da nisi.)
Poredim te sa tim ljudima jer postavljate identična pitanja?!
Ipak, mogu vam mirne duše pridodati i Milorada Dodika. On je prije par večeri postavio identično pitanje ušminkanom, praznom kvaziintelektualcu Senadu Hadžifejzoviću?!
O tome kako je Sarajevo muslimanski grad (ne računajući kako ti kažeš mladiću - genocid, etničke prisilne selidbe...) dalo bi se nadugo razgovarati.
Šta hoće ti - veliš Bošnjaci (zašto da "iritiraš" svoj "lingvistički želudac", možeš mirne duše kazati i - muslimani)?
Mladiću ja sam Bošnjak. Moja kulturološka iskustva (rat je takođe dijelom balkanskih nacionalnih i kulturnih tradicija) govore - da bi zapravo htjeli malo mira. Zašto nas dragi neradniče (ljudi koji su u poslu, nemaju kada postavljati ovakve topic-besmislice, i još pri tome tražiti sagovornika) ne pustite malo (barem koliko smo mi u sva četiri ideološka i politička sistema pustili sve ostale balkanske etničke skupine) da razmislimo.
Mlada smo nacija. Treba nam vremena. Kao što vidiš (iz priloženog), na dobrom smo putu da se i sami "bajaldišemo". Zar NKVD da se ja tebi, nakon svega što je moja nacija prošla u ovoj zemlji, šta hoću i (ovo je pitanje koje si imao na umu ali si kukavica pa ga ne smiješ postaviti!) zašto će ovoj zemlji ljudi kao ja, Bošnjaci?! Misliš li da bi bez nas stvari bile dosta preglednije, jasnije? Nemoj me razočarati i reći kako tako ne misliš!
Ali vjeruj mi NKVD, onoga trena kada mi (ovakvi kakvi smo) budemo sigurni - što želimo, i kada nas svom čelu budemo imali ljude čija je savjest čista a kosa suha (kokosovo ulje i razbor ne idu zajedno), ljudima poput tebe neće (ni u snu) pasti na pamet da se pitaju - zašto je Sarajevo muslimanski grad?!
To će ti dragi NKVD biti toliko prirodno kao što ti je vjeruj prirodno što je Beograd - srpski, a Zagreb hrvatski grad.
A do tada, pljuni još koji put "nevjernim postbogumilskim Judama" pravo u razdjeljak. Nek im se sija kosa.
- Ergot
Jel' to prijetis, Bosnjace?nur wrote: Ali vjeruj mi NKVD, onoga trena kada mi (ovakvi kakvi smo) budemo sigurni - ¹to ¾elimo, i kada nas svom èelu budemo imali ljude èija je savjest èista a kosa suha (kokosovo ulje i razbor ne idu zajedno), ljudima poput tebe neæe (ni u snu) pasti na pamet da se pitaju - za¹to je Sarajevo muslimanski grad?!
To æe ti dragi NKVD biti toliko prirodno kao ¹to ti je vjeruj prirodno ¹to je Beograd - srpski, a Zagreb hrvatski grad.
A do tada, pljuni jo¹ koji put "nevjernim postbogumilskim Judama" pravo u razdjeljak. Nek im se sija kosa.
- cyprus
Iskreno se nadam da nisam dobro shvatio šta pisac želi poručitinur wrote:...Ali vjeruj mi NKVD, onoga trena kada mi (ovakvi kakvi smo) budemo sigurni - što želimo, i kada nas svom čelu budemo imali ljude čija je savjest čista a kosa suha (kokosovo ulje i razbor ne idu zajedno), ljudima poput tebe neće (ni u snu) pasti na pamet da se pitaju - zašto je Sarajevo muslimanski grad?!
To će ti dragi NKVD biti toliko prirodno kao što ti je vjeruj prirodno što je Beograd - srpski, a Zagreb hrvatski grad...
- jeza u ledja
S ovim se apsolutno ne slazem. Mislim da je cijela politika SBiH upravo ovo - centralizovana drzava pod vladavinom proste vecine, u granicama moguceg.artzy wrote:
Ako pitas zele li apsolutno centralizovanu drzavu u kojoj bi dominirali - odgovor je da su do sada pokazali da im to nije cilj.
.
U jednoj recenici kazes kako se ne moze generalizovati, a u drugoj dajes generelazirane odgovore. Kako se u to uklapaju ljudi poput ovog nura?
@ nur, samo ti sanjaj.
- Fair Life
Pliva patka, pliva guska...
nur wrote:...Ali vjeruj mi NKVD, onoga trena kada mi (ovakvi kakvi smo) budemo sigurni - što želimo, i kada nas svom čelu budemo imali ljude čija je savjest čista a kosa suha (kokosovo ulje i razbor ne idu zajedno), ljudima poput tebe neće (ni u snu) pasti na pamet da se pitaju - zašto je Sarajevo muslimanski grad?!
To će ti dragi NKVD biti toliko prirodno kao što ti je vjeruj prirodno što je Beograd - srpski, a Zagreb hrvatski grad...
- Ergot
Pa i nije smijesno, jezivo je, ako cemo pravo. Za kakav se to red znalo za vladavine sultana Düruma II? Ko kome dodje trecinu ljetine? Prosetaj malo vratnickim sokacima, nadivi se cudesima osmanskog urbanizma.Ahmmed wrote:
©ta je smije¹no?Da nastavim: Ova zemlja, bit æe Turska
![]()
Bar se za neki red znalo![]()
Ako ne vjerujete meni, pitajte Jakoba Fincija
-
NKVD
Ništa, mogu se samo zahvaliti Nuru na iskrenosti. Najkonkretniji odgovor koji sam dobio. Zašto otvoreno ne prijetiti drugima, zašto im ne pokazati silu čim nam se ukaže prilika i ojačamo. Spremnost na otvorene prijetnje su me također obradovale, nema šta. I to da više nisam ono šta jesam nego sam Anđelić, u stvari Veličković, dakle vlašina. I da sam neradnik, a ne recimo bolestan pa imam vremena da drvim po forumima. Kakav odgovor Nur, sačuvati i pokazivati. Bravo još jednom... Ostali, stidite se!
-
Qwert
Ništa, mogu se samo zahvaliti Nuru na iskrenosti. Najkonkretniji odgovor koji sam dobio. Zašto otvoreno ne prijetiti drugima, zašto im ne pokazati silu čim nam se ukaže prilika i ojačamo. Spremnost na otvorene prijetnje su me također obradovale, nema šta. I to da više nisam ono šta jesam nego sam Anđelić, u stvari Veličković, dakle vlašina. I da sam neradnik, a ne recimo bolestan pa imam vremena da drvim po forumima. Kakav odgovor Nur, sačuvati i pokazivati. Bravo još jednom... Ostali, stidite se!
ne seri. cekas odgovor koji upravo zelis cuti.
- Ahmmed
Stvar je ipak isuviše kompleksna, da bi se dala pojasniti trećinom ljetine...Ergot wrote:Pa i nije smijesno, jezivo je, ako cemo pravo. Za kakav se to red znalo za vladavine sultana Düruma II? Ko kome dodje trecinu ljetine? Prosetaj malo vratnickim sokacima, nadivi se cudesima osmanskog urbanizma.Ahmmed wrote:
Šta je smiješno?Da nastavim: Ova zemlja, bit će Turska
![]()
Bar se za neki red znalo![]()
Ako ne vjerujete meni, pitajte Jakoba Fincija
No kad pogledam koliko se danas "odbija" od onoga što insan zaradi, tačno da zažališ za vaktom desetina i trećina....
A što se vratničkih sokaka tiče, bojim se da je neko drugi uprskao stvar...Kad Osmanlija u Bosni nije bilo....Ne, ne boj se, nisu Srbi....
Stvari treba promatrati u kontekstu vremena, a one , dakako, nisu i ne mogu biti ni crne, ni bijele.....
-
jasa_mo_72
ma ko god kaze da ce BIH biti Turska .....imam samo jedan odgovor.....
NEMOJTE NAS VISE BRANIT TITA TI
I ODJEBITE VISE I VI I VASA TURSKA....
Mi smo BOSANCI I HERCEGOVCI.....
Sta hocemo? DA nismo TURCI NIT SRBI NIT HRVATI NEGO BIH GRADJANI A SVOJU VJERU SEBI U KUCU I VOZ VISE
Odjebite da raspravljate o ukusima i vjeri....to nikad nikom nije dobra donijelo!!!!!!
A sad odoh radit ...dosta vise naprdivanja...a to i vama savjetujem
NEMOJTE NAS VISE BRANIT TITA TI
I ODJEBITE VISE I VI I VASA TURSKA....
Mi smo BOSANCI I HERCEGOVCI.....
Sta hocemo? DA nismo TURCI NIT SRBI NIT HRVATI NEGO BIH GRADJANI A SVOJU VJERU SEBI U KUCU I VOZ VISE
Odjebite da raspravljate o ukusima i vjeri....to nikad nikom nije dobra donijelo!!!!!!
A sad odoh radit ...dosta vise naprdivanja...a to i vama savjetujem
- Ergot
Stvar je isuvise kompleksna da bi se dala pojasniti onim sto se danas odbije od onoga sto insan zaradi. Ali to svakako ima malo ili nimalo veze sa postkolonijalnim stokholmskim sindromom u bosnjaka.Ahmmed wrote:
Stvar je ipak isuvi¹e kompleksna, da bi se dala pojasniti treæinom ljetine...
No kad pogledam koliko se danas "odbija" od onoga ¹to insan zaradi, taèno da za¾ali¹ za vaktom desetina i treæina....
- Ahmmed
Ergot wrote:Stvar je isuvise kompleksna da bi se dala pojasniti onim sto se danas odbije od onoga sto insan zaradi. Ali to svakako ima malo ili nimalo veze sa postkolonijalnim stokholmskim sindromom u bosnjaka.Ahmmed wrote:
Stvar je ipak isuviše kompleksna, da bi se dala pojasniti trećinom ljetine...
No kad pogledam koliko se danas "odbija" od onoga što insan zaradi, tačno da zažališ za vaktom desetina i trećina....
Apsolutno se slažem.