Postignut dogovor oko Poslovnika Parlamenta!
- Drug Član
"...Ako to ne uspije, odluke se donose većinom glasova onih koji su prisutni i glasaju, pod uvjetom da glasovi protiv ne smiju da sadrže dvije trećine ili više delegata ili članova izabranih iz svakog entiteta." Dakle, samo ako je dvije trećine i više delegata iz entiteta GLASALO protiv, što znači i bilo prisutno sjednici, onda se odluka ne može donijeti. Međutim, naravno da glasovi protiv nisu i glasovi onih koji sjednici ne prisustvuju. Neda mi se ići na stranicu OHR-a, ali to je čini mi se ono što je i Lajček nametnuo. Dodik maloprije iz Bijeljine reče za dnevnik RTRS da se ne radi o broju prisutnih, već o broju izabranih delegata. JLZ-jebe lud zbunjenog, važno je ipak da su se oni dogovorli, a našem je svijetu lako prodati šarenu lažu...
- jeza u ledja
U svakom slucaju bit ce zanimljivo slusati sve sudionike ove krize u narednih nekoliko sedmica, jer ce se neko nekome morati pravdati.
- pitarozder
vi letite iz lige a mi sampioni , to ti je ukratkobordouze wrote:Ima li neko integralni tekst ovog sporazuma?
- Neelix
ovo je ključno u svemu. pa ne dodjite na sjednicuDrug Član wrote:"...Ako to ne uspije, odluke se donose većinom glasova onih koji su prisutni i glasaju, pod uvjetom da glasovi protiv ne smiju da sadrže dvije trećine ili više delegata ili članova izabranih iz svakog entiteta." Dakle, samo ako je dvije trećine i više delegata iz entiteta GLASALO protiv, što znači i bilo prisutno sjednici, onda se odluka ne može donijeti. Međutim, naravno da glasovi protiv nisu i glasovi onih koji sjednici ne prisustvuju. Neda mi se ići na stranicu OHR-a, ali to je čini mi se ono što je i Lajček nametnuo. Dodik maloprije iz Bijeljine reče za dnevnik RTRS da se ne radi o broju prisutnih, već o broju izabranih delegata. JLZ-jebe lud zbunjenog, važno je ipak da su se oni dogovorli, a našem je svijetu lako prodati šarenu lažu...
- Drug Član
Potpuno podržavam ovu odluku, a najbolje u svemu je da odluka nije nametnuta. Jes' da će Dodo morati malo da šupljira narednih dana, ali "sam pao sam se ubio". Iako sam iz Banja Luke ne smatram ovo nikakvim gubitkom ni za koga, naprotiv! Stvarno je bilo odvratno slušati poruke mržnje i pozive na rat (posebno onih koji o ratu pojma nemaju), a o tome da je cijena ulja u banjalučkom interexu bila za marku manja nego u sarajevskom da i ne govorim...budaleština. Sad samo ostaje da ovaj narod izvuče određene pouke, a političari da rade posao za koji, što bi rek'o Mark Knopfler dobijaju Money for NothingNeelix wrote:ovo je ključno u svemu. pa ne dodjite na sjednicuDrug Član wrote:"...Ako to ne uspije, odluke se donose većinom glasova onih koji su prisutni i glasaju, pod uvjetom da glasovi protiv ne smiju da sadrže dvije trećine ili više delegata ili članova izabranih iz svakog entiteta." Dakle, samo ako je dvije trećine i više delegata iz entiteta GLASALO protiv, što znači i bilo prisutno sjednici, onda se odluka ne može donijeti. Međutim, naravno da glasovi protiv nisu i glasovi onih koji sjednici ne prisustvuju. Neda mi se ići na stranicu OHR-a, ali to je čini mi se ono što je i Lajček nametnuo. Dodik maloprije iz Bijeljine reče za dnevnik RTRS da se ne radi o broju prisutnih, već o broju izabranih delegata. JLZ-jebe lud zbunjenog, važno je ipak da su se oni dogovorli, a našem je svijetu lako prodati šarenu lažu...
-
zavrzlama
Ovo je samo bio velikosrpski trik...a cilj je bio dvije stvari:
a) Pokusaj desavanja naroda...koji je neslavno zavrsio izlaskom baba i djedova..gdje je Dodik uvidio da ne moze izvrsiti onu homogenizaciju i nacionalno ludilo kao Milosevic i Karadjic..nema JNA i sile...idemo dalje...
b) Drugi cilj je da se na ovakvom nevaznom nametnutom zakonu ispolji sav bijes i protivljenje...sto ce dati do znanja Lajcaku i MZ da ne pomisljaju da se upuste u bilo kakvo jace nametanje zakona koji jacaju drzavu BIH...znaci da MZ odusta od reforme policije i prenosa bilo kakvih nadleznosti..jer ako je Dodik napravio ovakvu blokadu i uzbunu za tako nevaznu stvar..pa se postavlja pitanje sta bi to Dodik uradio za neku vecu nametnutu reformu ili zakon..
Ovo pod "b" ce proci isto ko i pokusaj desavanja naroda..kad se slegne prasina oko odlaska Kosova i kad na tapet dodju Dodikove privatizacijske mucke i prevare.....

a) Pokusaj desavanja naroda...koji je neslavno zavrsio izlaskom baba i djedova..gdje je Dodik uvidio da ne moze izvrsiti onu homogenizaciju i nacionalno ludilo kao Milosevic i Karadjic..nema JNA i sile...idemo dalje...
b) Drugi cilj je da se na ovakvom nevaznom nametnutom zakonu ispolji sav bijes i protivljenje...sto ce dati do znanja Lajcaku i MZ da ne pomisljaju da se upuste u bilo kakvo jace nametanje zakona koji jacaju drzavu BIH...znaci da MZ odusta od reforme policije i prenosa bilo kakvih nadleznosti..jer ako je Dodik napravio ovakvu blokadu i uzbunu za tako nevaznu stvar..pa se postavlja pitanje sta bi to Dodik uradio za neku vecu nametnutu reformu ili zakon..
Ovo pod "b" ce proci isto ko i pokusaj desavanja naroda..kad se slegne prasina oko odlaska Kosova i kad na tapet dodju Dodikove privatizacijske mucke i prevare.....
- Drug Član
Manje više se slažem sa postom, s tim što bi dodao da na tapet trebaju doći mućke i malverzacije svih, pa i bošnjačkih političara. Ako bacimo pogled na "tapet" neko bi mogao zaključiti da su bošnjački političari bezgrešni, što je daleko od istine!zavrzlama wrote:Ovo je samo bio velikosrpski trik...a cilj je bio dvije stvari:
- Neelix
and chicks for freeDrug Član wrote:Potpuno podržavam ovu odluku, a najbolje u svemu je da odluka nije nametnuta. Jes' da će Dodo morati malo da šupljira narednih dana, ali "sam pao sam se ubio". Iako sam iz Banja Luke ne smatram ovo nikakvim gubitkom ni za koga, naprotiv! Stvarno je bilo odvratno slušati poruke mržnje i pozive na rat (posebno onih koji o ratu pojma nemaju), a o tome da je cijena ulja u banjalučkom interexu bila za marku manja nego u sarajevskom da i ne govorim...budaleština. Sad samo ostaje da ovaj narod izvuče određene pouke, a političari da rade posao za koji, što bi rek'o Mark Knopfler dobijaju Money for NothingNeelix wrote:ovo je ključno u svemu. pa ne dodjite na sjednicuDrug Član wrote:"...Ako to ne uspije, odluke se donose većinom glasova onih koji su prisutni i glasaju, pod uvjetom da glasovi protiv ne smiju da sadrže dvije trećine ili više delegata ili članova izabranih iz svakog entiteta." Dakle, samo ako je dvije trećine i više delegata iz entiteta GLASALO protiv, što znači i bilo prisutno sjednici, onda se odluka ne može donijeti. Međutim, naravno da glasovi protiv nisu i glasovi onih koji sjednici ne prisustvuju. Neda mi se ići na stranicu OHR-a, ali to je čini mi se ono što je i Lajček nametnuo. Dodik maloprije iz Bijeljine reče za dnevnik RTRS da se ne radi o broju prisutnih, već o broju izabranih delegata. JLZ-jebe lud zbunjenog, važno je ipak da su se oni dogovorli, a našem je svijetu lako prodati šarenu lažu...
-
zavrzlama
Ista su oni govna....sa razlikom sto bosnjacki politicari kradu uz izgovor da spasavaju BIH od nestanka...dok srpski politicari kradu uz izgovor da zele da rasture BIH....pa se kradja ovih drugih moze opasno pokriti novim krvoprolicem...tu je razlika...krade se u svim zemljama svijeta..ali niko od tih kradljivaca ne dovodi suverenitet sopstvene drzave u pitanje...Kad BIH ne bude dovodjena u pitanje i njena cjelovitost..tad ce se kao kula od karata srusiti mafija koja vlada BIH...meni kao Bosancu nije ni na kraja pameti da se bavim ko je sta ukrao dok BIH visi u zraku od podjele i novog rata....prvo BIH staviti na sigurne noge pa tek onda rjesavati problem korupcije i lopovluka....fraza "cisti smece ispred svoje avlije" ce tek piti vode kad BIH bude jedna avlija svih nas...problem niti jednog naroda u BIH se ne moze rijesiti bez saradnje svih naroda i gradjana....Drug Član wrote:Manje više se slažem sa postom, s tim što bi dodao da na tapet trebaju doći mućke i malverzacije svih, pa i bošnjačkih političara. Ako bacimo pogled na "tapet" neko bi mogao zaključiti da su bošnjački političari bezgrešni, što je daleko od istine!zavrzlama wrote:Ovo je samo bio velikosrpski trik...a cilj je bio dvije stvari:
- Drug Član
Mnogo je više u interesu BiH da svi budu procesuirani, nego što misliš. Upravo se neprocesuiranje jednih može savršeno iskoristiti kao izgovor za razne stvari...postaviti mnogo raznih pitanja u vezi pristrasnosti pravosuđa, posebno kad se tajming sudskog procesa poklopi sa...ali da se ne udaljavamo od teme, danas su makar zaradili svoje dnevnice 
Edit:pravopis!
Edit:pravopis!
Last edited by Drug Član on 30/11/2007 22:24, edited 2 times in total.
-
AA CA
Danas sam na naslovnici SA-x procitala:
"Predstavnicki dom PSBIH ratificirao sporazum sa EU o readmisiji osoba bez dozvole boravka"
Sta znaci ova rijec READMISIJA...
Sve mi se cini da su opet ratificirali suplju pa objavili na sva zvona "narode od ponedjeljka ces lakse zivjeti zar ti nije drago..."
"Predstavnicki dom PSBIH ratificirao sporazum sa EU o readmisiji osoba bez dozvole boravka"
Sve mi se cini da su opet ratificirali suplju pa objavili na sva zvona "narode od ponedjeljka ces lakse zivjeti zar ti nije drago..."
-
_BosanaC
AA CA wrote:Danas sam na naslovnici SA-x procitala:
"Predstavnicki don PSBIH ratificirao sporazum sa EU o readmisiji osoba bez dozvole boravka"
...uz vece cijene svega, koje naravno da nece spasti, iste plate, i porez na dohodak od 01.01.2008.
- Drug Član
Admission is when someone is given permission to enter a place, or the money that you pay to enter a place.AA CA wrote:Danas sam na naslovnici SA-x procitala:
Re admission je suprotno, eto
-
memo bosnjo
To ti znaci da ce te vratiti tamo odakle si i dosao 
-
artzy
Znaci Karadzic more komotno u EU i USA da putije...Drug Član wrote:Admission is when someone is given permission to enter a place, or the money that you pay to enter a place.AA CA wrote:Danas sam na naslovnici SA-x procitala:
Re admission je suprotno, eto
- jeza u ledja
Wooooow?!?!?!
Frisko iz Nezavisnih:
Kraj krize
Mirza Čubro
30.11.2007 20:30
SARAJEVO - Predstavnički i Dom naroda parlamenta BiH jučer su usvojili izmjene poslovnika o radu, nakon što su se o ovim poslovnicima usaglasili kolegiji oba parlamentarna doma.
Poslovnicima je precizirano da je za usvajanje zakona "potrebna većina prisutnih i koji glasaju". Kako je potvrdio Milorad Živković, predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH, usaglašavanjem izmjena poslovnika otklonjena je i posljednja prepreka za parafiranje Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji sa EU.
"Usaglasili smo izmjene poslovnika koje su u skladu s Ustavom i koje omogućavaju efikasniji rad parlamenta. Pokazali smo da su političari u BiH sposobni da se dogovore između sebe, ali i s međunarodnom zajednicom. Ovo ne znači samo dogovor o poslovnicima, nego i znači parafiranje sporazuma s EU", kazao je Živković.
Sulejman Tihić, predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH, smatra kako usaglašeni poslovnik u potpunosti odražava duh prijedloga visokog predstavnika koji omogućava efikasniji, funkcionalniji i brži rad parlamenta.
"Postigli smo kompromisno rješenje, koje će onemogućiti bilo kakav vid blokade. Mislim da će nam ovaj dogovor pomoći da riješimo i druga otvorena pitanja, poput Vijeća ministara BiH i parafiranja sporazuma s EU", rekao je Tihić.
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Mladen Ivanić kazao je da je najznačajnija odredba novog poslovnika činjenica da niti jedan zakon ne može biti usvojen bez predstavnika RS.
"Dobili smo poslovnik koji garantuje da se odluke ne mogu donositi bez volje predstavnika iz RS", istakao je Ivanić, dok je Beriz Belkić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, istakao kako je usaglašenim poslovnikom ukinuta mogućnost blokade rada državnog parlamenta.
"Jako značajna promjena u odnosu na dosadašnju praksu jeste kvorum u Predstavničkom domu. Do sada je za kvorum trebala po jedna trećina iz svakog entiteta, ali od danas je dovoljna prosta većina, odnosno 22 poslanika", rekao je Belkić.
Martin Raguž, poslanik HDZ-a 1990, naglasio je da su vladajuće stranke pokazale odgovornost i želju da zemlju izvuku iz krize.
Opozicione stranke u Predstavničkom domu, predvođene SDP-om, čestitale su vladajućoj koaliciji na usaglašenom poslovniku, naglasivši da je RS za prihvatanje ovog poslovnika dobila policiju do usvajanja novog ustava.
"Ovo je velika pobjeda onih koji su zaustavli pokušaj od prije desetak dana da se dozvoli blokada državnih institucija. Čestitam strankama koje su razgovorima došle do mjera koje je želio nametnuti visoki predstavnik. Mislim da su predstavnici RS prihvatanjem ovog prijedloga dobili policiju RS do novog ustava", rekao je Zlatko Lagumdžija, poslanik SDP-a.
Protiv usvajanja izmjena i dopuna Poslovnika o radu Predstavničkog doma bili su poslanici iz Srpske demokratske stranke, koji iz principijelnih razloga ne glasaju za odluke koje se donose po hitnom postupku.
Poslanici SDS-a su naveli da se ovim izmjenama omogućava preglasavanje u Predstavničkom domu.
Prema nezvaničnim informacijama, evropski komesar za proširenje Oli Ren već narednog utorka će doputovati u Sarajevo gdje će s predstavnicima BiH parafirati Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji.
Odredbe poslovnika
Usvojenim izmjenama i dopunama sve odluke u Predstavničkom i Domu naroda biće donošene većinom glasova prisutnih poslanika ili delegata koji glasaju.
Pri usvajanju odluka u oba doma maksimalno će se nastojati da većina glasova prisutnih uključuje najmanje jednu trećinu glasova delegata poslanika sa teritorije svakog entiteta.
Ako većina glasova ne uključuje jednu trećinu glasova delegata ili poslanika iz svakog entiteta, predsjedavajući doma i njegovi zamjenici sastaće se kao komisija i pokušati da obezbijede saglasnost u roku od tri dana nakon glasanja.
U slučaju da predsjedavajući i njegovi zamjenici ne postignu saglasnost, odluke se donose većinom glasova onih koji su prisutni i glasaju, pri čemu glasovi protiv ne smiju da sadrže dvije trećine ili više glasova delegata, odnosno poslanika iz svakog entiteta.
Kada Kolegijum Predstavničkog doma postigne saglasnost smatra se da je odluka u ovom domu usvojena, o čemu se obavještavaju poslanici.
Izmjenama i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma kvorum za sjednicu čini većina svih poslanika izabranih u ovom domu, odnosno kvorum čine 22 od ukupno 42 poslanika.
Kvorum Kolegijuma Predstavničkog doma od sada će činiti dva člana, a odluke će biti donošene konsenzusom prisutnih članova.
U slučaju spriječenosti predsjedavajućeg Predstavničkog doma i u slučaju da on odbije da sazove sjednicu Kolegijuma, jedan od članova Kolegijuma može sazvati sjednicu ovog tijela.
Lajčak: Danas dobar dan za BiH
Visoki predstavnik Miroslav Lajčak nakon jučerašnje sjednice kolegija potvrdio je da je dogovor o poslovnicima usklađen s njegovim preporukama.
"Usaglašeno rješenje usklađeno je s mojim zahtjevima. Također, usaglašen je s Ustavom i predstavlja veoma dobar signal Evropi iz Sarajeva. Mislim da je danas dobar dan za BiH i da će EU veoma brzo nagraditi napore za postizanje dogovora", poručio je Lajčak.
------------------------
Mene je u svemu ovo iznenadila prica da ce Oli Ren doci da potpise SSP i to ve u utorak
What the fuck?!
Po ovom clanku, apsolutno sve sto je Lajcak trazio je doslovce prihvaceno. Jedina kvaka je da ce se cekati 3 dana (tacno ono sto napisah u prethodnom postu) da se svi sastanu, ako ni tada ne dodju RSovci glaasace se bez njih. Kvorum se moze imati bez ijednog RSovca??!?!?!
Pa sta je ovo? Ispade totalan poraz stranaka iz RS??
(s napomenom SDS je glasao protiv, ko da gledam da ce jednog dana na ovom dobijati poene)
Jos jednom - wow!

Frisko iz Nezavisnih:
Kraj krize
Mirza Čubro
30.11.2007 20:30
SARAJEVO - Predstavnički i Dom naroda parlamenta BiH jučer su usvojili izmjene poslovnika o radu, nakon što su se o ovim poslovnicima usaglasili kolegiji oba parlamentarna doma.
Poslovnicima je precizirano da je za usvajanje zakona "potrebna većina prisutnih i koji glasaju". Kako je potvrdio Milorad Živković, predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH, usaglašavanjem izmjena poslovnika otklonjena je i posljednja prepreka za parafiranje Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji sa EU.
"Usaglasili smo izmjene poslovnika koje su u skladu s Ustavom i koje omogućavaju efikasniji rad parlamenta. Pokazali smo da su političari u BiH sposobni da se dogovore između sebe, ali i s međunarodnom zajednicom. Ovo ne znači samo dogovor o poslovnicima, nego i znači parafiranje sporazuma s EU", kazao je Živković.
Sulejman Tihić, predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH, smatra kako usaglašeni poslovnik u potpunosti odražava duh prijedloga visokog predstavnika koji omogućava efikasniji, funkcionalniji i brži rad parlamenta.
"Postigli smo kompromisno rješenje, koje će onemogućiti bilo kakav vid blokade. Mislim da će nam ovaj dogovor pomoći da riješimo i druga otvorena pitanja, poput Vijeća ministara BiH i parafiranja sporazuma s EU", rekao je Tihić.
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Mladen Ivanić kazao je da je najznačajnija odredba novog poslovnika činjenica da niti jedan zakon ne može biti usvojen bez predstavnika RS.
"Dobili smo poslovnik koji garantuje da se odluke ne mogu donositi bez volje predstavnika iz RS", istakao je Ivanić, dok je Beriz Belkić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, istakao kako je usaglašenim poslovnikom ukinuta mogućnost blokade rada državnog parlamenta.
"Jako značajna promjena u odnosu na dosadašnju praksu jeste kvorum u Predstavničkom domu. Do sada je za kvorum trebala po jedna trećina iz svakog entiteta, ali od danas je dovoljna prosta većina, odnosno 22 poslanika", rekao je Belkić.
Martin Raguž, poslanik HDZ-a 1990, naglasio je da su vladajuće stranke pokazale odgovornost i želju da zemlju izvuku iz krize.
Opozicione stranke u Predstavničkom domu, predvođene SDP-om, čestitale su vladajućoj koaliciji na usaglašenom poslovniku, naglasivši da je RS za prihvatanje ovog poslovnika dobila policiju do usvajanja novog ustava.
"Ovo je velika pobjeda onih koji su zaustavli pokušaj od prije desetak dana da se dozvoli blokada državnih institucija. Čestitam strankama koje su razgovorima došle do mjera koje je želio nametnuti visoki predstavnik. Mislim da su predstavnici RS prihvatanjem ovog prijedloga dobili policiju RS do novog ustava", rekao je Zlatko Lagumdžija, poslanik SDP-a.
Protiv usvajanja izmjena i dopuna Poslovnika o radu Predstavničkog doma bili su poslanici iz Srpske demokratske stranke, koji iz principijelnih razloga ne glasaju za odluke koje se donose po hitnom postupku.
Poslanici SDS-a su naveli da se ovim izmjenama omogućava preglasavanje u Predstavničkom domu.
Prema nezvaničnim informacijama, evropski komesar za proširenje Oli Ren već narednog utorka će doputovati u Sarajevo gdje će s predstavnicima BiH parafirati Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji.
Odredbe poslovnika
Usvojenim izmjenama i dopunama sve odluke u Predstavničkom i Domu naroda biće donošene većinom glasova prisutnih poslanika ili delegata koji glasaju.
Pri usvajanju odluka u oba doma maksimalno će se nastojati da većina glasova prisutnih uključuje najmanje jednu trećinu glasova delegata poslanika sa teritorije svakog entiteta.
Ako većina glasova ne uključuje jednu trećinu glasova delegata ili poslanika iz svakog entiteta, predsjedavajući doma i njegovi zamjenici sastaće se kao komisija i pokušati da obezbijede saglasnost u roku od tri dana nakon glasanja.
U slučaju da predsjedavajući i njegovi zamjenici ne postignu saglasnost, odluke se donose većinom glasova onih koji su prisutni i glasaju, pri čemu glasovi protiv ne smiju da sadrže dvije trećine ili više glasova delegata, odnosno poslanika iz svakog entiteta.
Kada Kolegijum Predstavničkog doma postigne saglasnost smatra se da je odluka u ovom domu usvojena, o čemu se obavještavaju poslanici.
Izmjenama i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma kvorum za sjednicu čini većina svih poslanika izabranih u ovom domu, odnosno kvorum čine 22 od ukupno 42 poslanika.
Kvorum Kolegijuma Predstavničkog doma od sada će činiti dva člana, a odluke će biti donošene konsenzusom prisutnih članova.
U slučaju spriječenosti predsjedavajućeg Predstavničkog doma i u slučaju da on odbije da sazove sjednicu Kolegijuma, jedan od članova Kolegijuma može sazvati sjednicu ovog tijela.
Lajčak: Danas dobar dan za BiH
Visoki predstavnik Miroslav Lajčak nakon jučerašnje sjednice kolegija potvrdio je da je dogovor o poslovnicima usklađen s njegovim preporukama.
"Usaglašeno rješenje usklađeno je s mojim zahtjevima. Također, usaglašen je s Ustavom i predstavlja veoma dobar signal Evropi iz Sarajeva. Mislim da je danas dobar dan za BiH i da će EU veoma brzo nagraditi napore za postizanje dogovora", poručio je Lajčak.
------------------------
Mene je u svemu ovo iznenadila prica da ce Oli Ren doci da potpise SSP i to ve u utorak
Po ovom clanku, apsolutno sve sto je Lajcak trazio je doslovce prihvaceno. Jedina kvaka je da ce se cekati 3 dana (tacno ono sto napisah u prethodnom postu) da se svi sastanu, ako ni tada ne dodju RSovci glaasace se bez njih. Kvorum se moze imati bez ijednog RSovca??!?!?!
Pa sta je ovo? Ispade totalan poraz stranaka iz RS??
(s napomenom SDS je glasao protiv, ko da gledam da ce jednog dana na ovom dobijati poene)
Jos jednom - wow!
-
memo bosnjo
Na papiru je super;daj Boze da se to ispostuje 
-
memo bosnjo
Po ovome ce biti vrlo tesko blokirati Vladu_BosanaC wrote:Doce RS-ovci, samo mozda nece doci Srbi iz RS-a...
Isto tako - mozda isti ti Srbi dodju bas nakon tri dana samo da odbiju tu odluku, a kasnije se opet ne pojavljuju kako bi blokirali rad vlade...
I tako do u beskonacnost.
-
memo bosnjo
Ma valja bona,neka tebe tamo,sega je matere miAA CA wrote:Mogu li da pisem izjavu da sam iz Kanade i da su mi pogresmo dodijelili drzavljanstvo BiH pa eto neka me odmah vrate u Kanadu... Valja li ova?memo bosnjo wrote:To ti znaci da ce te vratiti tamo odakle si i dosao
-
_BosanaC
Tesko da, ali neizvodivo ne...memo bosnjo wrote:Po ovome ce biti vrlo tesko blokirati Vladu_BosanaC wrote:Doce RS-ovci, samo mozda nece doci Srbi iz RS-a...
Isto tako - mozda isti ti Srbi dodju bas nakon tri dana samo da odbiju tu odluku, a kasnije se opet ne pojavljuju kako bi blokirali rad vlade...
Dovoljno je da te neko zavlaci pretakanjem iz supljeg u prazno ne pojavljivanjem na glasanjima (kada se to nesto izglasava) ali takodje svojim pojavljivanjem na glasanjima, kada se to nesto odbija, uz jos mogucnost blokiranja pozivom na vitalni nacionalni interes, i eto ti gluposti...
Sorry sto sam pesimista, ali koga zmija jednom ujede i gustera se boji. A nas iste zmije ujedaju vec 17 godina, tako da im ja ne vjerujem ni da kazu da je sada 22:47 i da je petak.
-
memo bosnjo
Jos ce nas zmije ujedati ali daleko rjede,a cini mi se da Lajcak ima jako djelotvoran SERUM_BosanaC wrote:Tesko da, ali neizvodivo ne...memo bosnjo wrote:Po ovome ce biti vrlo tesko blokirati Vladu_BosanaC wrote:Doce RS-ovci, samo mozda nece doci Srbi iz RS-a...
Dovoljno je da te neko zavlaci pretakanjem iz supljeg u prazno ne pojavljivanjem na glasanjima (kada se to nesto izglasava) ali takodje svojim pojavljivanjem na glasanjima, kada se to nesto odbija, uz jos mogucnost blokiranja pozivom na vitalni nacionalni interes, i eto ti gluposti...
Sorry sto sam pesimista, ali koga zmija jednom ujede i gustera se boji. A nas iste zmije ujedaju vec 17 godina, tako da im ja ne vjerujem ni da kazu da je sada 22:47 i da je petak.