U tom kontekstu, tehnika bijelog luka isto mo¾e biti primijenjena...luciferino wrote:Ja æu poèeti nositi onaj Nivein pra¹kasti dezodorans s mirisom agruma...svaki put se oæu utu¹it kad ga stavljam koliko to gu¹i. Eto nije suzavac, ne mogu mi tra¾iti nikakvu dozvolu, ali sljedeæeg d¾eparo¹a ima da nafilujem da æe mirisat ko mandarina.
Sprej za samoodbranu od jučer legalan u Sarajevu
-
sulesavic
- Amazonka27
ja sve kontam....kako bi ga upotrijebila...to su momenti...gdje ga drzati...u momentu napada...ti vadis sprej...on ti opali čvoku i nabije nogom u guzicu ...najblaza kazna....dosta puta sam razmishljala o tome, kako bi se postavila u datim situacijama...i nekako dodjem do zakljucka da bi svaki put odreagovala ovako " jaro, nemoj molim te, cekaj... uzmi novac, uzmi mob...samo vrati mi dokumente....svakao si jaci od mene. Mislim da je glupo trzati se za torbe i prepirati sa njima...a sto se tice silovanja....i u takvim situacijama ovaj preparat bi bio neupotrebljiv...jedini efikasan nacin za zastitu su borilacke vjestine i tecajevi za samoodbranu.
Ja cu ovo ispricati samo iz razloga sto zelim da neko nauci iz moje greske. Srecom sve se dobro zavrsilo, ali od tada dobro pazim.
ukratko cu koliko mogu, skrenuti paznju na detalje...
pocela sam izlaziti sa jednim momkom. Nije ni prvi izlazak bio, ni drugi ni treci...nego x-ti...situacija je bila da taj dan ja nisam imala kredita na telefonu. PRVA greska, znao je da sam bez kredita. imala sam 11 pfeninga..nedovoljno za poziv...ali tih 11 pfeninga me je na neki nacin spasilo. DRUGA greska, vozila sam se u autu u kojem vrata suvozaca su bila pokvarena...otvarala su se samo sa vanjske strane. TRECA greska je bila u izboru obuce...imala sam visoke stikle u kojima sam jedva hodala, a kamo li da sam mogla trcati.ČETVRTA greska je bila sto je znao da zivim sama i da me niko nece zivkati gdje sam i kad cu kuci. Izasli smo "najnormalnije", ljubazan, kulturan lik...otisli smo na pice...smjeh, zezancija...normala...kada me je trebao odvuci kuci...jednostavno je profurao pored raskrsnice gdje je trebao skrenuti i nastavio voziti...pitah ga zbunjeno...gdje ce to...reko je da shutim...zamolia sma ga da stane...proderao se i rekao da shutim...u glavimi se vrti film...mogu scenu d anapravim...da vrishtim da ga udaram...ali jaci je od mene u svakom pogledu...samo sam molila Boga da me ne udari i neonesvjesti...da bi se na bilo koji nacin mogla izvuci iz belaja...rekao mi je da izvadim telefon i ugasim...ja sam iskoristila priliku dok on vozi da ugasim samo ton. drzala sam i dalje telefon u ruci onako...kao iz nervoze ga prebacujem iz ruke u ruku....zaustavio je auto u nekoj vukojebini i na moje plakanje je samo rekao "jel se dami mozda ne svidja ovo mjesto" izasao je da pisa...a ja sma uspjela da otipkam poruku jaranici...nazovi me za 20 min, ako neodg. zovi policiju CRV.WW kabrio skrenuli tu... kad se vratio....i dalje je pricao neku nepovezanu pricu, kako smo mi sve zene ovakve i onakve... a onda sam uspjela samo da prozborim...da sam obavjestila policiju i da je bolje da me odma vrati na cestu... a on j ena to rekao...pa kako si obavjestila kad nemas kredita...i ja mu kazem...imala sam 11 pf. uplaio je auto i krenuo...ja ne znam kako sam to izvela...kako sam imala hrabrosti na tu foru da ga dignem...rela sam mu da ima 15 min da se javim da sam dobro...pogledao me je i rekao...pa nemas parnice na sebi...nece ti niko vjerovati...objasnila sam mu da terba samo da me dovuce do prvog znaka civilizacije i da je on slobodan, a da imam pranicu na sebi, policija bi vec dosla. Zaustavio se tek pred mojom zgradom. Jaranica me je nazvala u medjuvremenu a ja sam joj govorila da me nastavi zvati svakih 5 min. Kada sam dosla kuci, pruzila sam sama sebi ruku i cestitala. Sutra sam angazovala par ljudi cisto zbog sebe, da mi se ne mota oko zgrade...pitali su me koju ruku zelim da mu slome...al to bi bio samo dodatni problem. zato CURE, pribranost, strpljenje i hrabrosti. Zlu netrebalo.
Ja cu ovo ispricati samo iz razloga sto zelim da neko nauci iz moje greske. Srecom sve se dobro zavrsilo, ali od tada dobro pazim.
pocela sam izlaziti sa jednim momkom. Nije ni prvi izlazak bio, ni drugi ni treci...nego x-ti...situacija je bila da taj dan ja nisam imala kredita na telefonu. PRVA greska, znao je da sam bez kredita. imala sam 11 pfeninga..nedovoljno za poziv...ali tih 11 pfeninga me je na neki nacin spasilo. DRUGA greska, vozila sam se u autu u kojem vrata suvozaca su bila pokvarena...otvarala su se samo sa vanjske strane. TRECA greska je bila u izboru obuce...imala sam visoke stikle u kojima sam jedva hodala, a kamo li da sam mogla trcati.ČETVRTA greska je bila sto je znao da zivim sama i da me niko nece zivkati gdje sam i kad cu kuci. Izasli smo "najnormalnije", ljubazan, kulturan lik...otisli smo na pice...smjeh, zezancija...normala...kada me je trebao odvuci kuci...jednostavno je profurao pored raskrsnice gdje je trebao skrenuti i nastavio voziti...pitah ga zbunjeno...gdje ce to...reko je da shutim...zamolia sma ga da stane...proderao se i rekao da shutim...u glavimi se vrti film...mogu scenu d anapravim...da vrishtim da ga udaram...ali jaci je od mene u svakom pogledu...samo sam molila Boga da me ne udari i neonesvjesti...da bi se na bilo koji nacin mogla izvuci iz belaja...rekao mi je da izvadim telefon i ugasim...ja sam iskoristila priliku dok on vozi da ugasim samo ton. drzala sam i dalje telefon u ruci onako...kao iz nervoze ga prebacujem iz ruke u ruku....zaustavio je auto u nekoj vukojebini i na moje plakanje je samo rekao "jel se dami mozda ne svidja ovo mjesto" izasao je da pisa...a ja sma uspjela da otipkam poruku jaranici...nazovi me za 20 min, ako neodg. zovi policiju CRV.WW kabrio skrenuli tu... kad se vratio....i dalje je pricao neku nepovezanu pricu, kako smo mi sve zene ovakve i onakve... a onda sam uspjela samo da prozborim...da sam obavjestila policiju i da je bolje da me odma vrati na cestu... a on j ena to rekao...pa kako si obavjestila kad nemas kredita...i ja mu kazem...imala sam 11 pf. uplaio je auto i krenuo...ja ne znam kako sam to izvela...kako sam imala hrabrosti na tu foru da ga dignem...rela sam mu da ima 15 min da se javim da sam dobro...pogledao me je i rekao...pa nemas parnice na sebi...nece ti niko vjerovati...objasnila sam mu da terba samo da me dovuce do prvog znaka civilizacije i da je on slobodan, a da imam pranicu na sebi, policija bi vec dosla. Zaustavio se tek pred mojom zgradom. Jaranica me je nazvala u medjuvremenu a ja sam joj govorila da me nastavi zvati svakih 5 min. Kada sam dosla kuci, pruzila sam sama sebi ruku i cestitala. Sutra sam angazovala par ljudi cisto zbog sebe, da mi se ne mota oko zgrade...pitali su me koju ruku zelim da mu slome...al to bi bio samo dodatni problem. zato CURE, pribranost, strpljenje i hrabrosti. Zlu netrebalo.
-
shadow
Amazonka27 wrote: Ja cu ovo ispricati samo iz razloga sto zelim da neko nauci iz moje greske. Srecom sve se dobro zavrsilo, ali od tada dobro pazim.
vidis da se frajeru samo pishalo i nije mogao bas bilo gdje, sta ti je ba
- Koshpa
i ti od misa slona napravi
zato sljedeci put umjesto telefona izvadis "ovaj" sprej i laganini po .....
mislim naravno da nece biti sljedeceg puta, al eto ako neko procita ovo od zena nek mu bude korisno sto ti rece, a ja ko malo pogurah ovaj sprej
ti koda nikad nisi trcala bosa
skidaj stikle i put pod noge
ili si ti njega trebala ufatit hod sad vam usta cu ti razvalit vako nako skidaj se sad cu da te silujem, mislim da bi se frajer sjebo i poslo te kuci prvim taxijem 
- Amazonka27
ma u pitanju je strah koji te savlada...kazem da treba u takvim sutacijama ostati pribran koliko god je to moguce. hvala Bogu pa se nije nista dogodilo, osim sto me je istraumirao. Isto tako priznajem, da je i imao namjeru...ne mogu ni da napisem sta...meni nista tu nebi pomoglo...ni meni ni petoj ni desetoj...koja ne zna tehniku samoodbrane. Eto i da sam imala taj sprej...sta bi? prnsnula mu u facu i izasla preko njega, na njegova vrata, jer ova vrata suvozacha se nisu mogla otvoriti. Kasnije sam saznala da je djevojku s kojom se zabavljao oko godinu dana, premlatio i ostavio na karauli...
- Koshpa
E bogami zajebano onda to bi, nego sljedeci put ( opet ja sljedeci ) al nek se nadje, pazi skim sjedas u auto i kakvo auto, aniway ti si hvala bogu ostala ziva i zdrava to je najbitnije, a takvima kao sto su taj, ja da sam na tvom mjesto fino bi rekao onoj raji da mu obje slome ruke 
- Amazonka27
da...mislis da nisam to zeljela...i zbog sebe a i zbog drugih djevojaka...ali, ne moze ta moja raja sa mnom biti 0-24. Nasao bi nacina da mi se osveti. Bitno je bilo da me vidi sa par grmalja...razgovarala sam ja jednim inspektorom, rekla da mi nije nista uradio ali da imam strah od njega... i fakat me je lik zaobilazio. Ja sam imala ludu srecu u nesreci...ali ko zna koliko je djevojaka poslije toga isprepadao ili jos gore, pretukao.
- Koshpa
Cuo sam vise puta takve price od meni blizih a i malo daljih zenskih osoba, koje su imale neprijatne trenutke sa svakakvim likovima po nasim vukojebinama i nije bilo lijepo za cuti a ni pricati djevojkama o takvim stvarima jer poslije toga hajd da kazem sve su dosle pameti i danas dobro paze skim izlaze i gdje odlaze, u pravu si ti da nisi mogla 24h hodat s rajom al se moglo nekako naci nacina da mu se da doznanja kao sto si ti da te zaobilazi u sirem luku
- Amazonka27
tuzno je jebi ga...zato...nauciti dobro tehniku samoodbrane, ili shetati s nekim pod ruku medju gomilu raje

- Koshpa
Nema ljepse samoodbrane od zenskih noktiju ili nogom medju prepone
a ni avaz vam nije za odbacit
ali preporucujem tehniku samoodbrane zvana JUDO ( nekad sam se i sam bavio tim sportom ) em sto znas povalit dobro em sto prodjes kroz jednu skolu djiu djice ( najbolja samoodbrana )
- rajvosa^
Naravno da se u nekim trenutcima sprej ne moze korsiti, al ako vec imas mali zasto ne. Vidis da su se vrata mogla otvoriti dok je ovaj pisao ti si mogla izvuci sprej i kad sjede u auto "sprc" s tim da bi morala odmah izaci da i tebe ne dofati...Njemu je pusa sigurno pola sata nebi mogao progledat a ti bi dotle ili mu uzela auto, ili put pod noge. Jeben je sprej....probo sam na sebi. 
- Amazonka27
da su se vrata mogla otvoriti...ja bi iskocila na semaforu dok ih je jos bilo...pa vala i tokom voznje...rajvosa^ wrote:Naravno da se u nekim trenutcima sprej ne moze korsiti, al ako vec imas mali zasto ne. Vidis da su se vrata mogla otvoriti dok je ovaj pisao ti si mogla izvuci sprej i kad sjede u auto "sprc" s tim da bi morala odmah izaci da i tebe ne dofati...Njemu je pusa sigurno pola sata nebi mogao progledat a ti bi dotle ili mu uzela auto, ili put pod noge. Jeben je sprej....probo sam na sebi.
- lolita_xx
amazonko svaka ti cast.. dobro si se snasla, ja bih se izgubila, pocela bih pomagati, plakati, moliti... ne zelim ni da zamisljam da sam u toj situaciji..
prije mozda 4 noci vracam se kuci,oko 8, i iz jednog prolaza istrca neki lik, ludjak, manijak, ne znam ni ja, kaze meni sad cu te *ebat... ja ukocena.vidim nije sav svoj a i vec sam ispred zgrade, kontam zvat cu u pomoc, i ja njega posaljem u pm, reko hajd da te vidim, kad on meni 'a lude zene' i ode samo
prije mozda 4 noci vracam se kuci,oko 8, i iz jednog prolaza istrca neki lik, ludjak, manijak, ne znam ni ja, kaze meni sad cu te *ebat... ja ukocena.vidim nije sav svoj a i vec sam ispred zgrade, kontam zvat cu u pomoc, i ja njega posaljem u pm, reko hajd da te vidim, kad on meni 'a lude zene' i ode samo
- x0z0y0
Amazonka27 wrote:ja sve kontam....kako bi ga upotrijebila...to su momenti...gdje ga drzati...u momentu napada...ti vadis sprej...on ti opali čvoku i nabije nogom u guzicu ...najblaza kazna....dosta puta sam razmishljala o tome, kako bi se postavila u datim situacijama...i nekako dodjem do zakljucka da bi svaki put odreagovala ovako " jaro, nemoj molim te, cekaj... uzmi novac, uzmi mob...samo vrati mi dokumente....svakao si jaci od mene. Mislim da je glupo trzati se za torbe i prepirati sa njima...a sto se tice silovanja....i u takvim situacijama ovaj preparat bi bio neupotrebljiv...jedini efikasan nacin za zastitu su borilacke vjestine i tecajevi za samoodbranu.
jezivo
- hrusta
raja ja sam vido ove sprejeve kad sam prije nekoliko mjeseci bio u FIS-u u vitezu, imali su zuto pakovanje ali nisam siguran jeli suzavac ili peper. to je u prodavnici kad udjete u FIS i produzite nako u desno, sportska prodavnica sa lijeve strane i na pultu gdje se prodaje ribo-materijal, lovacka oprema. ja konto kupiti mami tad su bili 10km mama je znala da je ilegalno to bilo tada. nako je dobra velicina ala mali dezodorans velicine ko nokia 6320. pa eto ako neko ide do fis-a pa nek vidi, ili ako ih ima kupiti u SA nek javi.
- BigBalabuto
Jel neko probao foru upaljac i lak za kosu
samo miris paljevine dlaka
moze i bilo koji dezodorans samo da dobro baca upalis upaljac i pipssss hehe ko zmaj a sve legalno po mogucnosti zipo da te neiznevjeri i nakraju ga mozes njim onesvijestiti 
- Lady Saray
mene je brat dobro naoruzao
imam pepper sprej s crvenom bojom i mali crni privjesak...

ali ovo cudo galami jacinom 120 dB... , dovoljno ga je samo izvuci s toga na cemu visi i ne prestaje svirati dok se to malo ponovo ne ubode, tako da ako me glas iznevjeri, alarm nece
da Bog da mi nikad ne zatrebalo.
imam pepper sprej s crvenom bojom i mali crni privjesak...

ali ovo cudo galami jacinom 120 dB... , dovoljno ga je samo izvuci s toga na cemu visi i ne prestaje svirati dok se to malo ponovo ne ubode, tako da ako me glas iznevjeri, alarm nece
da Bog da mi nikad ne zatrebalo.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
jooj tebe komšinice MircerkomIRCerka wrote:eto ti ga amc s dvije ostrice...ko ti garantuje da ti nece lopov prici i nasprejat te i onda te opeljusiti...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
jedan od najstarijih načina za samoodbranu djevojaka u ,po priči moje bake,je bio da se curi da kesica sa biberom sitnim kad se s igranke vraća---stresi biber u šaku i trehni ga pred sebe kad neka pjana budala mahnita pred tobom...nema,veli baka,tog koji kroz biber može gledat bar sat vremena.Običaj je bio isfuravan u Sarajevskim mahalskim obiteljima,za informaciju