WHITESNAKE - Banja Luka, 02.06.2008. Dvorana Borik

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

goldietrickz

Post by goldietrickz »

Shootwa wrote:
goldietrickz wrote:i da ne bi bilo zabune... ne smeta meni Whitesnake. boli me kurac.
ide mi, medjutim, na zivce, odusevljenje i euforija koja zavlada na vijest o nekakvom koncertu Whitesnakea ili stajaznam Michaela Boltona, dok nas u isto vrijeme svaki iole bitniji izvodjac danasnjice zaobilazi u sirokom luku...
nesti razloga za odusevljenje, Whitesnake. pih...
Idi i slusaj Cecu!
:lol:
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Upravu ste, neću više komentarisat na ovom dijelu foruma, ne isplati se pričat.
doktor78

Post by doktor78 »

I ja bih se sad trebao javljati na svakoj temi gdje najavljuju koncert neke grupe koju ja ne slusam i napadati ljude koji misle ici na taj koncert? Ne pada mi na pamet...
Poruka:Ignore!
doktor78

Post by doktor78 »

I jos nesto: ja sam prezadovoljan sto cu u svom zivotu imati prilike da vidim svoje ljubimce, pa makar i sada kada su "metuzalemi" , jer u vrijeme dok su oni harali ili me nije uopce bilo ili sam bio jaaako mali :D
goldietrickz

Post by goldietrickz »

doktor78 wrote:I ja bih se sad trebao javljati na svakoj temi gdje najavljuju koncert neke grupe koju ja ne slusam i napadati ljude koji misle ici na taj koncert? Ne pada mi na pamet...
Poruka:Ignore!
ama nije mi to ni bila namjera. to sto ja neku muziku volim ili ne volim, samo je moja stvar i stvar osobnog ukusa.
htio sam poneku reci o nasem mentalitetu obozavanja mediokriteta ili nebitno bendova koji to mozda nekome i nisu ali koji su davnih dana otpjevali svoj labudji pjev i sada nastupaju po metropolama Albanije, Moldavje, Hrvatske, BiH...
nisam shvacen kako treba, i zato odlazim s ovog topica pokunjenog repa. :D
symbolstar

Post by symbolstar »

Bio sam na koncertu Whitesnake u Zwolleu u NL prije par godina i bilo je oko 5,000 ljudi..Nije istina da Whitesnake vise ne moze svirati po vecim gradovima Evrope. Nisu mainstream, nema ih u medijima, ali imaju svoju publiku koja im je vjerna. Ko voli nek izvoli, ko ne voli nek ignorise...as easy as that. Ni meni ne bi palo na pamet da odem na The Killers ili Massive Attack, ali mi isto tako ne bi palo na pamet da omalovazavam njihov kvalietet ili ne daj boze ljude koji ih vole...
Topla voda

Post by Topla voda »

na whitesnake sam isao u pestu,negdje 98/99.bilo jedno 3,4 milje ljudi.
extra bilo,nemam sta pricati.
al i mene iritira dolazak ohlapjelih zvjezda.
gdje ste bili kad ste najjaci bili?
sad kad ste pali q.... za usi,eto vas vamo.
a onda ce nam negdje 2039 dolaziti linkin park ,coldplay ili radiohead .
ma njima svaka cast..al brate- sto nisu prije 20 godina dolazili?
cudo nisu i gunse doveli.
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

2039 dolazi Radiohead u Sa? jeee! :shock: :D :lol:

Nego Whitesnake 2.6.2008 ?,ima do tad... ide se...naravno,sa nadom da ce bit bar blizu svojih havera Purple-a...

U svakom slucaju nisam neki fan,al aj kad dolaze,il be there...
goldietrickz

Post by goldietrickz »

symbolstar wrote:Bio sam na koncertu Whitesnake u Zwolleu u NL prije par godina i bilo je oko 5,000 ljudi..Nije istina da Whitesnake vise ne moze svirati po vecim gradovima Evrope. Nisu mainstream, nema ih u medijima, ali imaju svoju publiku koja im je vjerna. Ko voli nek izvoli, ko ne voli nek ignorise...as easy as that. Ni meni ne bi palo na pamet da odem na The Killers ili Massive Attack, ali mi isto tako ne bi palo na pamet da omalovazavam njihov kvalietet ili ne daj boze ljude koji ih vole...
e ovo sam htio reci. NISU MAINTSTREAM, ne zato sto to ne zele, vec zato sto to ne mogu vise biti. to je citav point. DAJTE nam neki DANASNJI mainstream band, bilo kakav, nebitno, metal, house, samba, bossanova, bilo sta. jedino za sto ja znam a da je relevantno i recentno je onaj jazz festival u sarajevu. to je sve. otalo je penzionerska, gazerska, otaljigarska, krama. to su fakti. nista ja nemam protiv necijeg ukusa i ljubavi prema glazbi. svaku strast prema bilo kakvoj glazbi ili umjetnosti treba cijeniti.
osobno, ne razumijem one koji vole Whitesnake ili slicne bandove. ni oni ne razumije moju ljubav prema Sigur Ros. isti smo. :D
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

.....
Last edited by Homer_Simpson on 29/11/2007 13:21, edited 1 time in total.
hatorio_hanzo

Post by hatorio_hanzo »

sisters of mercy ,rolling stones sad i whitesnake ..jos jedan u nizu "uspjesno"
organizovanih koncerata u banja luci
ko je sljedeci metallica pretpostavljam mozda nakon njih prodigy ,poslije njih sigurno britney spears dolazi u bl..
ebote banja luka postaje vazan muzicki centar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

goldietrickz wrote: e ovo sam htio reci. NISU MAINTSTREAM, ne zato sto to ne zele, vec zato sto to ne mogu vise biti. to je citav point. DAJTE nam neki DANASNJI mainstream band, bilo kakav, nebitno, metal, house, samba, bossanova, bilo sta. jedino za sto ja znam a da je relevantno i recentno je onaj jazz festival u sarajevu. to je sve. otalo je penzionerska, gazerska, otaljigarska, krama. to su fakti. nista ja nemam protiv necijeg ukusa i ljubavi prema glazbi. svaku strast prema bilo kakvoj glazbi ili umjetnosti treba cijeniti.
osobno, ne razumijem one koji vole Whitesnake ili slicne bandove. ni oni ne razumije moju ljubav prema Sigur Ros. isti smo. :D
To bi već bio koncert :D
DYD666

Post by DYD666 »

Mozemo mi biti ljubomorni na BK koliko hocemo, mjesto da se ljutimo na ovdashnje ministre kulture i ostale koji treba da izdvoje za osiguranje jer bandovi tog tipa traze pokrice/garanciju ako im se skrshi shleper sa opremom na karauli ili negdje drugo na nasim cestama koje su mimo svih standarda za vucaranje takve opreme. Bandovi koji su do sada dolazili radili su to na svoj rizik. Znam da je Whitesnake to odbio josh i god. dvije ranije upravo zbog te garancije i sta sad, band treba kriviti?
Poenta je da neko u R fckin' S-u ima sluha za takve stvari...i ne zali lovu ocito ako i treba dati za garanciju. Da ne ulazimo sad u porijeklo tog novca jbg ali...tako je.
Ovo o meinstream i sl: Te price "sto niste dolazili kad ste harali" - bandovi poput DireStraits su bas 80tih bili i u Dubrovniku, Zagrebu...to sto tad neki nisu ni znali za njih-njihov problem...Whitesnake mozda nije ni bio ali nije u tome vic, a i razlog nije do Whitesnake-a.
Ne vrti se ni TOTO po MTV-u, pa kad sviraju napune stadion, pogledajte AC/DC u Minhenu 2001ve...sta? Stadion ko shibica, a imaju sutradan odma svirku u Berlinu, isto sve...i tako citavom Evropom. Danima. Svaki od tih bandova. Rock is dead i te price? Ma daaaaaj :P
Dakle haraju svi ti i danas, ali nisu nam oni krivi sto smo rupa, sami smo si krivi kad slushamo Cece i ost. govn. ...dobro su odlucili ikako doci, ja jos ni ne vjerujem dok ne vidim...sjetite se "GipsyKings-a" u Zetri tj. njihovih rodjaka sto sviraju covere HAHAHAHA:D

Cuj "nisu mainstream jer nemogu biti" -pa NIKO nemoze biti zauvijek, danas jedni sutra drugi, ali PJESME ostaju...e pa vidjecemo danashnje "mainstreamove" za 20-30god, kad to ne budu vise:
Prvo - hoce li im iko pjesme pamtiti uopste?
Drugo - gdje ce svirati i kome?
Trece - hoce li postojati ikako?
nausnica

Post by nausnica »

Definitivno IDEM!!!!!!!!! :-D :) :D 8-) :P :) :) :) :) :) :bih: :dance:

Here I go again on my own :D
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Jeste vi svi poludili ovdje... Kako vam se da godinama o istim stvarima razglabat'...

Ja bih voljela da dođu u Sarajevo, Purple je dobro prošao, ne sumnjam da bi i oni...
patrius

Post by patrius »

Led Zeppelin jeste veci band od Whitesnakea,ali je zato Coverdale individualno velesila.O ovim pizdarijama tipa "mainstream" i sl.ozbiljni ljudi ne raspravljaju.Whitesnake i ostale muzicke gromade,niti su bili,niti ce biti,niti zele biti nekakav mainstream.Ali zato mogu mnogo vise,odnosno sve ono sto ne mogu "mainstream produkti".A to znaci da ih se voli i postuje dugi niz godina,da ih se slusa u svim prilikama,i kad se place i kad se smije.Cinjenica da u teskim trenucima,u momentima tuge,zalosti,bijesa ili ljutnje isto bas kao i u trenucima radosti,smijeha,igre i pjesme mene Whitesnake ponese ili primiri znaci samo jednu stvar:ljudine su to.Ja kad cujem Davida,jednostavno sam drugi covjek,pozelim da ga zagrlim,da budem ON...a sta bleje kritike,i ko je "mainstream" ili ne,to za mene apsolutno nista ne znaci.Kritika i nije nista drugo do vjestina da se ozive mrtvi i da se umrtve zivi.Zivjeli 8-)
doktor78

Post by doktor78 »

patrius wrote:Led Zeppelin jeste veci band od Whitesnakea,ali je zato Coverdale individualno velesila.O ovim pizdarijama tipa "mainstream" i sl.ozbiljni ljudi ne raspravljaju.Whitesnake i ostale muzicke gromade,niti su bili,niti ce biti,niti zele biti nekakav mainstream.Ali zato mogu mnogo vise,odnosno sve ono sto ne mogu "mainstream produkti".A to znaci da ih se voli i postuje dugi niz godina,da ih se slusa u svim prilikama,i kad se place i kad se smije.Cinjenica da u teskim trenucima,u momentima tuge,zalosti,bijesa ili ljutnje isto bas kao i u trenucima radosti,smijeha,igre i pjesme mene Whitesnake ponese ili primiri znaci samo jednu stvar:ljudine su to.Ja kad cujem Davida,jednostavno sam drugi covjek,pozelim da ga zagrlim,da budem ON...a sta bleje kritike,i ko je "mainstream" ili ne,to za mene apsolutno nista ne znaci.Kritika i nije nista drugo do vjestina da se ozive mrtvi i da se umrtve zivi.Zivjeli 8-)
Zivio i ti nama, patrius, i vidimo se, ako Bog da, 02.06. u Banjaluci...
patrius

Post by patrius »

:thumbup: :wink:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Tolika rasprava a u pitanju dezinformacija.

Nigdje podatka o ovom koncertu na stranicama navedenih agencija.
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Nije dezinformacija.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

furija Strašna wrote:Nije dezinformacija.
Nije problem, dokaži.
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Pričekaj, može?
black

Post by black »

pričekaj sleeperu jedno po' godine :D :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

furija Strašna wrote:Pričekaj, može?
Nemože. Ovo je tvoj post:
furija Strašna wrote:Lupa Promotion & Terra Nostra Promotions s ponosom predstavljaju:

Whitesnake, 02.06.2008, Banjaluka, Dvorana Borik

Konacno, kao sto smo i obecavali, Banjaluka ce imati cast da ugosti legende hard rocka i bude domacin jednog zaista spektakularnog dogadjaja. Mislim da je ovo veoma znacajan kulturni dogadjaj za cijelu BiH.
Uskoro vise informacija.
Daj mi link odakle je kopiran ovaj tekst jer ja nisam našao ništa slično na stranicama pomenutih firmi. Nakon ovoga je objavljen koncert Marka Knopflera u organizaciji istih firmi što uredno i stoji na njihovim stranicama.

Ovo ne stoji.
Prema tome u pitanju je dezinformacija.

P.S. ja jako volim Whitesnake, i ne smeta mi da sviraju u BL, ali dokaza za ovo jednostavno nema.

Kad dokažeš od mene imaš javnu čestitku.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

ma to je na ovoj stranici,al kolko ovo pije vode ne znam :?

http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =111955236

a na stranicama organizatora o tome ni habera

http://www.lupapromotion.com/

živi bili pa vidjeli :D
Post Reply