pitt wrote:ja bih organizovao politicare da sakupljaju te zvoncice:D
Podijeliti im po jednu

i nema kuci, dok je ne napune.
vbrIvy wrote:a za neupucene, sta je ORKAN?
testament wrote:Ma ovo je "lavor" garant.Da su naši fakat pokušali da otuđe orkan,to bi bilo na svim vijestima,a i dodik bi se pojavio na tv-u i novinama 1000X sa pričom:evo vidite ko hoće rat.A i taj remontni zavod gdje su se vbr-ovi pravili je u novom travniku,a ne u travniku.Nama je bitnije to što su njihovi tenkovi u kasarni u tuzli u "zajedničkoj" oklopnoj brigadi nego taj jebeni JEDAN orkan
Vile ga pronosale...King Kikapu wrote:bilo je raketa za orkan sa ababel punjenjem-kasetna b/g sa 30 protivtenkovskih mina. sreca pa te nikad nisu upotrijebljenje jer bi onda postojeca minska polja bila cista zajebancija. ovdje su iskljucivo koristene rakete sa kasetnim b/g punjenih sa kb-1 (zvoncic). orkani su proizvodjeni samo sa kasetnim bojevim glavama, a razorne b/g za njih koliko ja znam nikad nisu bile ni konstruisane.Alfons Kauders wrote:bila su tri u travnikunasi su jedan ko fol sklopili i vodali po bosni ko mecku
da narod vidi
za moral
![]()
dva nedovrsena su "zaboravili" prijaviti iforu 96te, pa su ih amerikanci oduzeli i unistili...
za srbe ne znam, ali znam jedno - niko vise nema raketa za njih jer su ih sve potusili sadamu pred rat...
dobar dio raketa nadjenih u vogosci gdje su sklapane i zvoncica nadjenih u bugojnu gdje su proizvodjeni je unisten poslije rata u sklopu kontrole naoruzanja. dio je unistio SFOR (nekoliko komada su delaborisali i odvukli amerikanci kao pokazno sredstvo), a dio su slupali timovi za unistavanje NUS-a civilne zastite tokom 2000-te godine.
neeksplodirani zvoncici koji se mogu naci na podrucjima napadanim orkanom su (uz bombice iz engleske kasetne bombe bl 755) najosjetljivija i najopasnija neeksplodirana ubojna sredstva na ovom prostoru. neuporedivo su opasnija i od protivpjesadijskih mina.
ako nesto slicno vidite igdje zovite 112 i opisite situaciju, a ne pravite se pametni da sami uklanjate stvar. ni timovi za NUS ne uklanjaju tu stvae vec je unistavaju na licu mjesta. posljednji lik za kojeg znam da je pomjerao zvoncic na moje oci je dobio rupu u slezeni.
1. amerika ima visecjevne bacace jos od 2. svjetskog rataliberal wrote:Alfons Kauders wrote:ispravi me ondaliberal wrote: ma te iz travnika su ameri uzeli i odvukli za testiranja jer americka vojska nema visecjevnoih bacaca.a ovi su radjeni na bazi ruskih modela...znaci jednim udarcem dvije muhe
zajebo si se i za jedno i za drugo...
moj je drug tako 92. nosio PROM s navrnutim upaljacem bez osiguraca kuci da odvrne sarafe sa dna i rastavi minu da vidi sta je unutra dok mu jedan exJNA iinzinjerac nije objasnio sta ce mu se zapravo desit kad to uradi.tetakk wrote:-1%20bomblet%20from%20a%20former%20Yugoslav%20Forces%20%20cluster%20strike%20into%20Albania.jpg[/img]
Opasna stvarka je zvoncic...
Jednom sam jednog "uhvatio" u kaci punoj kukuruza trazeci municiju koje je u tom selu bilo na sve strane.Kad sam izvadio ruku iz kukuruza skamenio sam se vidjevsi sta sam nasao...Sreca nije se aktivirala.
Poznajem jedne koji su isto tako da rasklope PTM- "sesticu"..sreca njihova sto je jedan odustao te se vratio do nas...Koja je trka bila nazad...King Kikapu wrote:moj je drug tako 92. nosio PROM s navrnutim upaljacem bez osiguraca kuci da odvrne sarafe sa dna i rastavi minu da vidi sta je unutra dok mu jedan exJNA iinzinjerac nije objasnio sta ce mu se zapravo desit kad to uradi.tetakk wrote:-1%20bomblet%20from%20a%20former%20Yugoslav%20Forces%20%20cluster%20strike%20into%20Albania.jpg[/img]
Opasna stvarka je zvoncic...
Jednom sam jednog "uhvatio" u kaci punoj kukuruza trazeci municiju koje je u tom selu bilo na sve strane.Kad sam izvadio ruku iz kukuruza skamenio sam se vidjevsi sta sam nasao...Sreca nije se aktivirala.
cuj sta??rajvosa^ wrote:Sta je bolan pocelo!Vozdra_123 wrote:poceli su jebem li im mamu!
Vidim da vjerovatno radiš u Pretisu. Zanima me da li se dole još šta radi od prijeratne proizvodnje. Bio sam na njihovoj web stranici i nekako se mi čini, da je prenapuhana s obzirom da su četnici nakon integracije Vogošće dosta toga odvukli i uništili.kolega wrote:ovo ko da je pojacnik trzaja sa skrivacem plamena kod golfa 2-ice benzinca?King Kikapu wrote:eo imam ja na poslu i municije ;D
Ima li gdje vidjeti ovo brisanje gumicom? youtube?DobroJutroKolumbo wrote:Jao majko kad se sjetim , kad cujes zvuk VBR-a ledi se krv u zilama...Ali tek su stranci pokazali sta je naoruzanje...kad su zasuli Cetnicke polozaje...avioni i oni artiljerci njihovi...kad se sjetim...svuda oko Sarajeva "crvena noc"....sve gori...A mi fol ratovali...a ovi dodju i za par dana ih izbrisu ko gumicom...![]()
![]()
rajvosa^ wrote:Ima li gdje vidjeti ovo brisanje gumicom? youtube?DobroJutroKolumbo wrote:Jao majko kad se sjetim , kad cujes zvuk VBR-a ledi se krv u zilama...Ali tek su stranci pokazali sta je naoruzanje...kad su zasuli Cetnicke polozaje...avioni i oni artiljerci njihovi...kad se sjetim...svuda oko Sarajeva "crvena noc"....sve gori...A mi fol ratovali...a ovi dodju i za par dana ih izbrisu ko gumicom...![]()
![]()
Posebna je sramota bilo "veliko junastvo" istih oko Sarajeva, godinama su prijetili da ce da ravnaju grad ako ih napadnu, a kada pocese sa napadom,, ispalise s brda dvije minobacacke, sa Igmana ih sastavise Francuzi(mozda)i vise se niko nije ni javio.U Sarajevu mir, a oko Sarajeva haos.liberal wrote:rajvosa^ wrote:Ima li gdje vidjeti ovo brisanje gumicom? youtube?DobroJutroKolumbo wrote:Jao majko kad se sjetim , kad cujes zvuk VBR-a ledi se krv u zilama...Ali tek su stranci pokazali sta je naoruzanje...kad su zasuli Cetnicke polozaje...avioni i oni artiljerci njihovi...kad se sjetim...svuda oko Sarajeva "crvena noc"....sve gori...A mi fol ratovali...a ovi dodju i za par dana ih izbrisu ko gumicom...![]()
![]()
de ba jel stvarno vjerujes da se to desilo.....jedinu pravu stetu koja je srbima nanijeta je od francuske artiljerije sa igmana a i to je diskutabilno posto su imali sve kordinate pripremljene davno prije tog okrsaja. u svakom slucaju ta artiljerija je poklopila srbe i njohove polozaje na kojima nikg nije bilo, ni ljudstva ni tehnike.
avijacija je posebna sramota.....
Fantomfantom slobode wrote:Posebna je sramota bilo "veliko junastvo" istih oko Sarajeva, godinama su prijetili da ce da ravnaju grad ako ih napadnu, a kada pocese sa napadom,, ispalise s brda dvije minobacacke, sa Igmana ih sastavise Francuzi(mozda)i vise se niko nije ni javio.U Sarajevu mir, a oko Sarajeva haos.liberal wrote:rajvosa^ wrote: Ima li gdje vidjeti ovo brisanje gumicom? youtube?
de ba jel stvarno vjerujes da se to desilo.....jedinu pravu stetu koja je srbima nanijeta je od francuske artiljerije sa igmana a i to je diskutabilno posto su imali sve kordinate pripremljene davno prije tog okrsaja. u svakom slucaju ta artiljerija je poklopila srbe i njohove polozaje na kojima nikg nije bilo, ni ljudstva ni tehnike.
avijacija je posebna sramota.....
Sa Igmana sam i gledao kako bombarduju Lukavicu, avioni su se setali kako hoce, gadjali su ciljeve sa vrlo malih udaljenosti, bilo je smijesno gledati kako otpora nema, niti ga je moglo biti, uostalom, sjetimo se Kosova, jedva se izdrzalo 70 dana, pa se odmah potrcalo da se potpise kapitulacija u makedonsko selo.Lako se bilo izivljavati nad civilima i slabo naoruzanim vojnicima(tu je bilo vec mnogo problema:-)u zavrsnim operacijama se vidjelo kako se lako fata noge, kada protivnik ima isto naoruzanje.Trcalo se prema Banja Luci, sve se udaralo nogama u guzicu.
Alfons Kauders wrote:bila su tri u travnikunasi su jedan ko fol sklopili i vodali po bosni ko mecku
da narod vidi
za moral
![]()
dva nedovrsena su "zaboravili" prijaviti iforu 96te, pa su ih amerikanci oduzeli i unistili...
za srbe ne znam, ali znam jedno - niko vise nema raketa za njih jer su ih sve potusili sadamu pred rat...