Kriminal za potrebe naroda

_BosanaC

Post by _BosanaC »

bhxxl wrote:
_BosanaC wrote:
bhxxl wrote:pa eto vrli mudraci nema alije pa skupite neke pare pa ulozite u nesto.prica vam je suplja do bola.nema rata nema alije pa ajde da vidimo sta ste uradili kako ste se organizovali u svojoj zajednici.gdje je ta vrla dijaspora da vidimo kako lobirate za bosnu i hercegovinu.Sto niko malo ne pretrese odakle nikose onolike firme u vitezu.odakle peri gudelju milioni koliko su oni izvukli deviza od naroda srednje bosne.da zaboravio sam treba imati muda za takve stvari.
Jos jedan lelemudan kojem je glavno da se ne diraju njegovi, pa orilo gorilo...

Ukradem ti ja sve sto imas, pa te na kraju napadnem da si pitschka i da ne znas sta ces sa svojim zivotom... Jah...
e ba ne branim ja nikog samo mi je pun kurac mudraca koji samo seru a nece nista da urade . a ti si jedan od njih samo prazna prica a djela nigdje ni na vidiku.
Ako ti tako kazes garant je tako :lol:
bhxxl

Post by bhxxl »

_BosanaC wrote:
bhxxl wrote:
_BosanaC wrote: Jos jedan lelemudan kojem je glavno da se ne diraju njegovi, pa orilo gorilo...

Ukradem ti ja sve sto imas, pa te na kraju napadnem da si pitschka i da ne znas sta ces sa svojim zivotom... Jah...
e ba ne branim ja nikog samo mi je pun kurac mudraca koji samo seru a nece nista da urade . a ti si jedan od njih samo prazna prica a djela nigdje ni na vidiku.
Ako ti tako kazes garant je tako :lol:
daj boze da je drugacije.ne radi mene vec radi tebe.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A Bog ce garant dati... Zato valjda i pravimo ovoliko Bogomolja, jer svi cekaju da nesto padne s neba.
kekec

Post by kekec »

bhxxl wrote: e ba ne branim ja nikog samo mi je pun kurac mudraca koji samo seru a nece nista da urade . a ti si jedan od njih samo prazna prica a djela nigdje ni na vidiku.
Ko kaze da se nista ne radi? Radi se ali oni koji to rade su slabi, odnosno lopovi i kriminalci su danas prejaki.
SDP BiH godinama u parlamentu pokusava progurati Zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine, ali poslanici SDA i SzBiH to svaki put blokiraju.
Razloga zasto nam treba takav zakon je jasan: da se ne bi spekulisalo ko je lopov a ko nije, a da se pravim lopovima i kriminalcima, jednom zauvijek, "stane na rep".
I, Parlament je mjesto gdje se stvari mijenjaju, a ne forum sa-x, tako da je rezanje na forumase po ovom pitanju, obicna glupost.
A zna se ko cini vecinu u Parlamentu. :P
buba

#30 re

Post by buba »

_BosanaC wrote:
buba wrote:
testament wrote:ko "generalizira"??? Ja sam samo rekao da su oni koji su raspolagali parama,i omastili brkove a to su:alija,čengić,ovaj sudanac,pa neki sirijac,pa šaja i ostala raja.Bitno je da svi ovdje imenom pomenuti prije rata nisu vidjeli novčanicu od 100 DEM ni fotokopiranu!!!
Bila sam dovoljno decidna. Zao mi je ako me ne razumijes. :sad: Dakle, nisu svi koji su raspolagali parama imali korist od njih.
Ne bih vise o ovome stvarno. :)
Jesu SVI koji su raspolagali parama imali hajra od njih, i imace njihovo peto koljeno.
NISU
I ne bi bilo zgoreg da me direktno ne nazivas lazovom, jer govorim o onome sto licno znam OK??..
Nepostenima je postenje i cestitost tezak koncept za svariti!
Stanje zemlje i naroda je ogledalo nas samih! I podobro ovaj nick aida ima pravo po pitanju usranog narodnog karaktera koji ne zasluzuje bolje, ali i tu se ne mogu svi na istu deredzu staviti.
Sit svega

Post by Sit svega »

Djeci im za lijekove trebao svaki fening koji su ukrali, i njima, a i onima koji ih brane.
jefferson

Post by jefferson »

novljanin03 wrote:
jefferson wrote:
bhxxl wrote:sto vi niste nabavaljali uruzje i onda bi bilo sve posteno i kako treba.trebalo je u vihoru rata prvo naci te pare pa onda pa onda kupiti oruzje pa ga onda pod embargom uvesti u bih. svi generali poslije bitke.sto se vi niste angazovali pametne glavice i vrli novinari.eto svojim uticajem pokusajte za nesto skupiti koji euro ili dolar pa da vidim i to cudo hoceli uspjeti.sve se prica o pronevjerili silnih miliona a oruzje i sva oprema nam pala sa neba. nemojte biti djeca.sta ocekujete ciste papire i urednu dokumentaciju kad kupujes oruzje na crno.niste mi jasni sekunde.
joj ovi su mi najbolji.
Hajde kada tako pricas na internet pa nadji prepiske razgovora izmedju Richarda Holbrook-a, Wes Clarka i americkog pregovarackog tima koji su konstantno nagovarali Tudjmana i Izetbegovica da napadnu Prijedor. kada je kod Tuzle poginuo norveski vojnik u bazi UN, amerikanci su to iskoristili kao izgovor da obnove zracne napade protiv cetnika koji su se poceli konsolidovati, i amerikanci su se bojali da ce ovi povratiti dio teritorije u zapadnoj bosni, pa su prakticno nama priskocili u pomoc.
Imaju prepisci kada su molili Izetbegovica da prije dejtonskog sporazuma istraje i uzme Prijedor i Bosanski Novi.
Kasnije je Atif Dudakovic rekao da Richard Holbrook nije dao armiji da uzme Prijedor!
De mi daj link za taj dokoment , majke ti ? Ako je to istina , onda se potpuno razlikuje od izjava R.Holbrook-a .
Ima knjigu Wes Cark, Holbrooka "to end a war" a sve je odobreno od state departmenta te ljudi koji su ucestvovali u pregovorima.
Holbrook direktno optuzuje Dudakovica da je lagao izbjeglicama iz Prijedora da su amerikanci odgovorni za ostanak prijedora u rukama cetnika. Nasi nikad nisu ovo demantirali!
nasi su jedino pokusali demantirati dobitnika pulicerove nagrade Thomasa Friedmana koji je optuzio prije svega alijne pomocnike (Sacirbegovica, Cengice, itd) za kradju 600 miliona dolara. SDA je pocela skupljati pare za tuzbu, ali naravno nikad tuzba nije podignuta jer NYT ne optuzuje tek tako bez osnova nekog.
A ja nikog za ruku necu voditi da nesto PROCITA! Treba sve sagledati pa donositi zakljucke. Davno sam prestao nasima vjerovati, tako da to sto oni palamude kako su odbranili Bih me uopce neiteresuje. BiH su odbranili momci u patikama a ne cengici u najskupljim hotelima u becu!
Maraschino

Post by Maraschino »

Tema je otvorena da bi se neko napadao odnosno da bi se neko branio ,

a mene zabole cosak za svim ovim spomenutim imenima

Sto bi rekli Ni iz dzepa ni u dzep

p.s. nemojte samo da spominjete poreske obveznike koji su osteceni :D
_BosanaC

#34 Re: re

Post by _BosanaC »

buba wrote:
_BosanaC wrote:
buba wrote: Bila sam dovoljno decidna. Zao mi je ako me ne razumijes. :sad: Dakle, nisu svi koji su raspolagali parama imali korist od njih.
Ne bih vise o ovome stvarno. :)
Jesu SVI koji su raspolagali parama imali hajra od njih, i imace njihovo peto koljeno.
NISU
I ne bi bilo zgoreg da me direktno ne nazivas lazovom, jer govorim o onome sto licno znam OK??..
Stanje zemlje i naroda je ogledalo nas samih! I podobro ovaj nick aida ima pravo po pitanju usranog narodnog karaktera koji ne zasluzuje bolje, ali i tu se ne mogu svi na istu deredzu staviti.
Sorry ako ti je babo bio medju njima, ali time sto nije nista ucinio da sprijeci to sto se desavalo automatski se stavio na njihovu stranu.

I da, uzmi u obzir da postoje jos neki koji iz vlastitog iskustva znaju neke stvari, osim tebe same...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Maraschino wrote:Tema je otvorena da bi se neko napadao odnosno da bi se neko branio ,

Jesil' siguran za ovo boldiranog?

Vala iz mog dzepa i dan danas ide...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sit svega wrote:Djeci im za lijekove trebao svaki fening koji su ukrali, i njima, a i onima koji ih brane.
Potpisujem.
Maraschino

Post by Maraschino »

_BosanaC wrote:
Maraschino wrote:Tema je otvorena da bi se neko napadao odnosno da bi se neko branio ,

Jesil' siguran za ovo boldiranog?

Vala iz mog dzepa i dan danas ide...

Naravno da sam siguran,
Da sam ja poslao nekome pare a one nisu nikada dosle,to bi me se ticalo a ovako "Musa dao a Kusa pokusao" gdje sam ja tu?

Za sve lopove i hajduke postoje nadlezne intitucije pa neka se time bave.
buba

#38 Re: re

Post by buba »

_BosanaC wrote:
buba wrote:
_BosanaC wrote: Jesu SVI koji su raspolagali parama imali hajra od njih, i imace njihovo peto koljeno.
NISU
Sorry ako ti je babo bio medju njima, ali time sto nije nista ucinio da sprijeci to sto se desavalo automatski se stavio na njihovu stranu.

I da, uzmi u obzir da postoje jos neki koji iz vlastitog iskustva znaju neke stvari, osim tebe same...
Pa sto ne sprijeci TI onda?! Ko prica o mom babi i koji ti je..ohani' od mene???! Zaboli me lipo qu*ac za tom klikom organiziranog hapanja.
No' ono sto me ovde izbacilo iz mog inace uravnotezenog sarmantnog JA :D su takvi demogasko-ublehaski likovi poput tebe i vjecito blacenje i generaliziranje bez cvrstog argumenta. Mozes iznijeti misljenje, ali ne tvrdi da je to 100% tako, jer nisi svjedok dogadjaja, nego price, a i ako jesi svjedok dogadjaja, onda to STO NISI SPRIJECIO, prvo vazi za tebe martiru. Opet podvlacim, zaboli me za tim ljudima, Bog ce im vratiti sve sto su uzeli, ovako ili onako, ali kad kazem da nisu svi se ni okoristili, ni imali koristi, onda mi se ne naseravaj u usta! Razumijes li? Nadam se da ovaj put razumijes, necu replicirati vise. Ne smatram to sto govoris licnom uvredom, sa svima se slazem povodom teme i cinjenice da su se mnogi dobrooo snasli u tome i dobro nakitili..i to bezobrazno dobro..ali mi se ne kenjaj na karakter, jer preuporan si malo. Na fin nacin ti nesto pokusavam reci, pa shvati..nisu SVI.

Ha' dobro je, ha' moze i bolje..haj ponovo! :zzzz:
Post Reply