Žrijeb za SP u Južnoj Africi 2010
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Topla voda
njemce da nas uzmu 9-0,0-4
rumune da nas uzmu 3-0,0-3
svicu da nas uzme 5-0,0-2
austriju da nas uzme 2-0,0-1
crnu goru da odigramo dva x-a i herojski zavrsimo kvalifikacije sa dva boda.
pa da opet podmladimo ekipu sa dvadesetdevetogodisnjacima.
i sa malim jelicem,jer babo je bio ,jel predsjednik nekakav.
i da nam hairli alaim stane na gol.
i jahic da zaigra.i kakvog iz celika da colakovic ugura.
i eto petog sesira.
sesir moj ,sesir moj...na kosooooo
rumune da nas uzmu 3-0,0-3
svicu da nas uzme 5-0,0-2
austriju da nas uzme 2-0,0-1
crnu goru da odigramo dva x-a i herojski zavrsimo kvalifikacije sa dva boda.
pa da opet podmladimo ekipu sa dvadesetdevetogodisnjacima.
i sa malim jelicem,jer babo je bio ,jel predsjednik nekakav.
i da nam hairli alaim stane na gol.
i jahic da zaigra.i kakvog iz celika da colakovic ugura.
i eto petog sesira.
sesir moj ,sesir moj...na kosooooo
- Topla voda
ma nama su svi zajebani..
jel vidje andoru kako se nosila s rusima...
a rusi se na prvenstvo plasirali..jah..jah.
cak su i englezi polagali nadu u androidonce u onih par zadnjih minuta dok se utakmica ne zavrsi.
nema vise slabih protivnika,svi znaju igrati fudbal

jos malo pa ce moldavci i litvanci govorit svojim navijacima kad nas izvuku u grupi"nema vise lakih protivnika,svi znaju igrati,treba biti oprezan"
jel vidje andoru kako se nosila s rusima...
a rusi se na prvenstvo plasirali..jah..jah.
cak su i englezi polagali nadu u androidonce u onih par zadnjih minuta dok se utakmica ne zavrsi.
nema vise slabih protivnika,svi znaju igrati fudbal
jos malo pa ce moldavci i litvanci govorit svojim navijacima kad nas izvuku u grupi"nema vise lakih protivnika,svi znaju igrati,treba biti oprezan"
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
Mi sa ovim savezom nikada se nigdje necemo plasirati, pa taman nam u grupi bili sve neki "anonimusi"
Izaberete sebi neku drugu repku, pratite i ne nervirate se puno
Forza Italiaaaa
Izaberete sebi neku drugu repku, pratite i ne nervirate se puno
Forza Italiaaaa
- denny84
ne mora znacit da cemo biti u 4. jakosnoj jer postoje sanse da prije zrijeba budemo ispred madjara jer su oni izgubili dvije tekme (od moldavije i grcke), a mi samo od turske,tako da postoje realne sanse da budemo u 3. jakosnoj skupini.
-
Stari
OK...ljubaznoscu ostalih dopisnika koji su prilozili ove jakosne grupe ...sad je stvar malo laksa. Evo ovako bih ja ...kad bih mogao birati.
Njemacka
Svedska
Madjarska (ili Finska)
BiH
Lihtenstajn
Farska ostrva
Evo obrazlozenja i motivacije mog izbora.
Njemacka: ...hm, pa nekog iz te najace skupine moramo imati u grupi ...takva su pravila zdrijebanja...A Svabe do sad nismo imali ... oni su jaki ...mi smo slabi...imamo dakle utemeljenje pretpostavke da ce nas podcijeniti (vjerovatno s punim pravom ...
...al hajd nije to bitno
). Drugi argumenti su ... dovoljno je blizu da se moze otici na utakmicu. ...
Svedjani ...eh tu je druga stvar...tim kojeg imaju je dobar, ali je svoj zenit ipak vidio prije otprilke 2-3 godine (kad su u portugalu nesretno izgubili u 1/4 finalu na penale protiv Holandeza). Jos jedna nezanemariva stvar....zuto-plavi vikinzi slave uspjesno zavrsavanje kvalifikacijskog ciklusa ...po peti (5-ti) za redom...a to im se nikad ranije u istoriji nije desilo. Gledajuci dakle ocima statisticara ...realni su izgledi da promase slijedece SP u joznoafrickoj republici. A sto se publike tice ...eh ovdje bi nas bilo puno ...neovisno o tome da li bi BHF prekinuo strajk ili ne ...ovdje nas je naime dovoljno koji pratimo BiH reprezentaciju i ne pripadamo BHF da bi mobli ispuniti jednu stranu stadiona (stadioni u svedskoj nisu bas ogromni )
Madjari ...pa mislim da stvarno nisu bolji od nas ...ali su nas dva puta tukli uslijed spleta nesretnih okolnosti (u Zenici su jos kolko toliko ...al tamo u Fehervaru nisu bili nista bolji od nasih momaka). Alternativa sa Finskom je cinimi se losija ...jer sasvim objektivno i realno ...Finska trenutno ima ekipu koja je bolja od Madjarske. Osim toga ... Madjarima dugujemo revans.
A lihtenstajn i Farska ostrva ...pa eto ...mislim da bi tu mogli napraviti 12 bodeva (a ne zaboravimo u ovim kvalifikacijama smo osvojili 13 bodeva u totalu)...sad mozda se i tu desi nesto pa nas lihtenstajn zgazi ...ali o tom po tom.
Eto to bi bilo to ...kad nas ovako zdrijebali ...bilo bi interesantno...slazem se u vezi onih koji kazu ...da ne bi valjalo da nas zapadnu ekipe iz istocne evrope...
Njemacka
Svedska
Madjarska (ili Finska)
BiH
Lihtenstajn
Farska ostrva
Evo obrazlozenja i motivacije mog izbora.
Njemacka: ...hm, pa nekog iz te najace skupine moramo imati u grupi ...takva su pravila zdrijebanja...A Svabe do sad nismo imali ... oni su jaki ...mi smo slabi...imamo dakle utemeljenje pretpostavke da ce nas podcijeniti (vjerovatno s punim pravom ...
Svedjani ...eh tu je druga stvar...tim kojeg imaju je dobar, ali je svoj zenit ipak vidio prije otprilke 2-3 godine (kad su u portugalu nesretno izgubili u 1/4 finalu na penale protiv Holandeza). Jos jedna nezanemariva stvar....zuto-plavi vikinzi slave uspjesno zavrsavanje kvalifikacijskog ciklusa ...po peti (5-ti) za redom...a to im se nikad ranije u istoriji nije desilo. Gledajuci dakle ocima statisticara ...realni su izgledi da promase slijedece SP u joznoafrickoj republici. A sto se publike tice ...eh ovdje bi nas bilo puno ...neovisno o tome da li bi BHF prekinuo strajk ili ne ...ovdje nas je naime dovoljno koji pratimo BiH reprezentaciju i ne pripadamo BHF da bi mobli ispuniti jednu stranu stadiona (stadioni u svedskoj nisu bas ogromni )
Madjari ...pa mislim da stvarno nisu bolji od nas ...ali su nas dva puta tukli uslijed spleta nesretnih okolnosti (u Zenici su jos kolko toliko ...al tamo u Fehervaru nisu bili nista bolji od nasih momaka). Alternativa sa Finskom je cinimi se losija ...jer sasvim objektivno i realno ...Finska trenutno ima ekipu koja je bolja od Madjarske. Osim toga ... Madjarima dugujemo revans.
A lihtenstajn i Farska ostrva ...pa eto ...mislim da bi tu mogli napraviti 12 bodeva (a ne zaboravimo u ovim kvalifikacijama smo osvojili 13 bodeva u totalu)...sad mozda se i tu desi nesto pa nas lihtenstajn zgazi ...ali o tom po tom.
Eto to bi bilo to ...kad nas ovako zdrijebali ...bilo bi interesantno...slazem se u vezi onih koji kazu ...da ne bi valjalo da nas zapadnu ekipe iz istocne evrope...
-
3per
Pot 1: Italy, Spain, Germany, Czech Republic, France, Portugal, Netherlands, Croatia, Greece
Pot 2: England, Romania, Scotland, Turkey, Bulgaria, Russia, Poland, Sweden, Israel
Pot 3: Norway, Ukraine, Serbia, Denmark, Northern Ireland, Ireland, Finland, Switzerland, Belgium
Pot 4: Slovakia, Bosnia-Herzegovina, Hungary, Moldova, Wales, Macedonia, Belarus, Lithuania, Cyprus
Pot 5: Georgia, Albania, Slovenia, Latvia, Iceland, Armenia, Austria, Kazakhstan, Azerbaijan
Pot 6: Liechtenstein, Estonia, Malta, Luxembourg, Montenegro, Andorra, Faroe Islands, San Marino
Pot 2: England, Romania, Scotland, Turkey, Bulgaria, Russia, Poland, Sweden, Israel
Pot 3: Norway, Ukraine, Serbia, Denmark, Northern Ireland, Ireland, Finland, Switzerland, Belgium
Pot 4: Slovakia, Bosnia-Herzegovina, Hungary, Moldova, Wales, Macedonia, Belarus, Lithuania, Cyprus
Pot 5: Georgia, Albania, Slovenia, Latvia, Iceland, Armenia, Austria, Kazakhstan, Azerbaijan
Pot 6: Liechtenstein, Estonia, Malta, Luxembourg, Montenegro, Andorra, Faroe Islands, San Marino
-
elSaik
E mislim da bi ovo trebalo biti ispravno, jer nikako nisam mogao skontati na koji način su to Norvežani ispred Šveđana. Samo da pitam, otkud ti ove grupe?3per wrote:Pot 1: Italy, Spain, Germany, Czech Republic, France, Portugal, Netherlands, Croatia, Greece
- cyprus
Eh, u ovoj prvoj grupi bi postojale vrlo solidne šanse da bi završili zadnji.elSaik wrote:Pa ne znam baš. Ja bih obrnuo grupe.cyprus wrote:U ovom slučaju:
najteža moguća grupa
Španija
Engleska
Švicarska
BiH
Austrija
Crna Gora
najlakša moguća grupa
Grčka
Izrael
Sjeverna Irska
BiH
Azerbejdžan
San Marino
Ova druga grupa, uz uslov da se stvari u našem fudbalu poprave na bar pristojnu mjeru, mislim da bi imali objektivnih, a ne samo subjektivnih, šansi da se plasiramo bar na 2. mjesto. Nakon 4 poraza red je da se i osvetimo Grčkoj jednom. Izrael i Sj. Irska doživljavaju trenutni procvat, ali proći će to njih ko što je i nas prošlo. Azeri znaju iznenadit, ali rjeđe u odnosu na ostale reprezentacije iz njihovog šešira, dok je San Marino najlošija reprezentacija starog kontinenta bez konkurenta.
-
Stari
Ako je sad po ovim listama sto ih vi prezentujete sa...onda(k) steta nemozemo biti sa Madzaronima u istoj grupi. A od ovih gore ... iz 3-ce skupine...ukrajinu, Srbiju ..i mozda ce se sad neki zacuditi ...ali ni sjevernu irsku nikako ne bih volio. Prve dvije iz razloga koje sam ranije obrazlozio...a sjevernu irsku ne bih ...zato sto bi oni nasi strucnjaci garant njih podcijenili ....a momci nisu za podcjenjivanje ...ma ni slucajno. Gledao sam ih protiv svedjana ...imaju pluca za dvije utakmice ako treba...trce i bore se kao lavovi...los teren pun vode i blata im odgovara. Nezgodna ekipa skroz. Mislim da ce ...koga god da zapadnu ..nekome pomrsiti racune. Boca je falila da to ovog puta ne budu svedjani. Dakle nakon ove revizije spiskova:
Njemacka
Svedska
Finska
BiH
Slovenija
Lihtenstajn
Njemacka
Svedska
Finska
BiH
Slovenija
Lihtenstajn
- cyprus
Stari, ajd kontam te ekipe iz prva 3 šešira, ali zašto Slovenija i Lihtenštajn?
Slovenci se nama moraju osvetit za 2 poraza, a mi baš i nismo nešto jači od njih. Dok Lihtenštajn ima solidnih igrača iz švicarske lige i imaju mnogo veću mogućnost za nekog iznenade od jednog San Marina, Andore ili Farskih Ostrva. Eto u ovim kvalifikacijama su osvojili 7 bodova i Island digli sa 3-0. Ja ih nešto sad nikako ne bih volio izvuć, ni njih ni Luksemburžane. Osjećam da dolaze bolji dani za Luksemburžanski fudbal.
Slovenci se nama moraju osvetit za 2 poraza, a mi baš i nismo nešto jači od njih. Dok Lihtenštajn ima solidnih igrača iz švicarske lige i imaju mnogo veću mogućnost za nekog iznenade od jednog San Marina, Andore ili Farskih Ostrva. Eto u ovim kvalifikacijama su osvojili 7 bodova i Island digli sa 3-0. Ja ih nešto sad nikako ne bih volio izvuć, ni njih ni Luksemburžane. Osjećam da dolaze bolji dani za Luksemburžanski fudbal.
-
Stari
Pa ovako cyprus...to je naravno kod mene , u mom izboru, prepuno subjektivnosti i sujeverja ...dakle daleko od ikakve pomisli na egzaknte nauke i mogucnost argumentovanja sa nekakvom toboznjom egzaktnoscu.
Evo otprilike kako ja rezonujem.
Gruzija ...mi smrdi na dva po nas vrlo losa rezultata...zivo se sjecam kava je nekad ekipa bio Dinamo iz Tbilisija i igrac koji se zvao Sulafaidze (ili tako nekako) ...znam to se sve desavalo u doba crno bijelih televizora...ali eto sujeveran sam kad se tice nogometa.
Albanija ...tu se sjecam Fljamurtarija iz Valone ...i toga kako je jednom davno oderao Beogradskog Partizana ...uprkos tome sto sam tad bio ozaren radoscu zbog te deracine...ne bih volio da nama albanezi prirede nesto slicno. Dakle dalje od njih.
Austrija ...pa igrali smo s njima ...u vrijeme mise smajlovica...imali smo (sto je moj subjektivni dojam) tada boljih igraca no sad ... jedva smo zivu glavu iznjeli protiv njih i kod svoje kuce (poravnali smo iz slobodnog udarca ...Baljica cinimise) ....na terenu su bili bolja ekipa.
Letonija i Island ... pa mogli bi oni ...ako bih morao birati izmedju ove dvije..hm. Letonija je trenutno nijansu bolji tim.
Slovenija ... pa valjda bas zbog toga sto smo ih dva puta tukli...(premda ti si u pravu sto se tice kvaliteta) a i zbog mogucnosti navijanja na utakmici.
A za lihtenstajn si ...djelomicno u pravu...mozda su Farska Ostrva ipak losija ekipa.
Evo otprilike kako ja rezonujem.
Gruzija ...mi smrdi na dva po nas vrlo losa rezultata...zivo se sjecam kava je nekad ekipa bio Dinamo iz Tbilisija i igrac koji se zvao Sulafaidze (ili tako nekako) ...znam to se sve desavalo u doba crno bijelih televizora...ali eto sujeveran sam kad se tice nogometa.
Albanija ...tu se sjecam Fljamurtarija iz Valone ...i toga kako je jednom davno oderao Beogradskog Partizana ...uprkos tome sto sam tad bio ozaren radoscu zbog te deracine...ne bih volio da nama albanezi prirede nesto slicno. Dakle dalje od njih.
Austrija ...pa igrali smo s njima ...u vrijeme mise smajlovica...imali smo (sto je moj subjektivni dojam) tada boljih igraca no sad ... jedva smo zivu glavu iznjeli protiv njih i kod svoje kuce (poravnali smo iz slobodnog udarca ...Baljica cinimise) ....na terenu su bili bolja ekipa.
Letonija i Island ... pa mogli bi oni ...ako bih morao birati izmedju ove dvije..hm. Letonija je trenutno nijansu bolji tim.
Slovenija ... pa valjda bas zbog toga sto smo ih dva puta tukli...(premda ti si u pravu sto se tice kvaliteta) a i zbog mogucnosti navijanja na utakmici.
A za lihtenstajn si ...djelomicno u pravu...mozda su Farska Ostrva ipak losija ekipa.
- Doda37
1 Italijavolcano wrote:mi smo u trecoj jakosnoj skupini. pogledati na fifa.com
2 Španjolska
3 Njemačka
4 Češka
5 Francuska
6 Portugal
7 Nizozemska
8 Hrvatska
9 Grčka
-------------------------------------------------------
10 Engleska
11 Rumunjska
12 Škotska
13 Turska
14 Bugarska
15 Rusija
16 Poljska
17 Švedska
18 Izrael
----------------------------------------------------
19 Norveška
20 Ukrajina
21 Srbija
22 Danska
23 Sjeverna Irska
24 Republika Irska
25 Finska
26 Švicarska
27 Belgija
-----------------------------------------------
28 Slovačka
29 BiH
30 Mađarska
31 Moldavija
32 Wales
33 Makedonija
34 Bjelorusija
35 Litva
36 Cipar
---------------------------------------------
37 Gruzija
38 Albanija
39 Slovenija
40 Latvija
41 Island
42 Armenija
43 Austrija
44 Kazahstan
45 Azerbajdžan
---------------------------------------------
46 Lihtenštajn
47 Estonija
48 Malta
49 Luksemburg
50 Crna Gora
51 Andora
52 Farski otoci
53 San Marino
Ždrijeba se 9 skupina, izravno idu samo prvoplasirani.
Play-off igra najboljih 8 drugoplasiranih a najgori drugoplasirani otpada.
Jedna grupa će imati 5 ekipa.