Degenek parlamentarcima!!!!????

_BosanaC

Post by _BosanaC »

obuca wrote:znam mirci. onu vece na platou je bila vecina nas zaposlenih.
pa gdje su ti ljudi :( :( :( :(
poslala poruku neki dan na RSG (bila tema vako nesto ko na forumu) i reko treba na ulicu
kaze onaj voditelj nema ko da nas vodi :-?
pa zar vas treba voditi ka hljebu i vodi i toplini u stanu??????
zar vam stoko nije jasno da idemo u vrazju mater
meni nije lose. radim imam trosim hodam i nemam nekog jakog razloga da se bunim, aliiiiii sam misljenja da nam treba bolje.
sad idu one najsocnije psovke za stoku :x
Sad ce dusebriznici da ti kazu kako nemas pravo da se bunis jer ima sigurno dovoljno onih koji bi rado preuzeli tvoj posao i placali sve to :-)

'bem ti licemjerje :-)

A narod ima tacno ono sto je izabrao i zasluzio.
obuca

Post by obuca »

imam i jos sam bezobrazna da se bunim. znam da ce tako biti. nek ospu zaboli me. pa jebote i ja bi se bunila s njima pa da nam svima bude bolje.
jos nije dovoljno poskupilo.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Hajde da zamolimo bar milion Francuza da dođu i izbore se za naša prava... il nama više i ne trebaju nikakva prava.......

Pređimo sa riječi na djela il prestanimo valjati šupljake........
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

obuca wrote:meeemmeeeee draga idemo pred ambasadu bleebleeeee nije bitno koju samo sengensku da dobijemo :D onda mozemo ic kud nam volja
onu noc si divno blejala kao i ja naravno
nema price AKCIJA treba

odavno moje usi ne zapara ovakvo divno blejanje. ma uzitak
mirci mozel jedna zelja na radiJonU M: skapaj stoko :sad:
BLeeee bleeeeeeeee stoko brucelozna Bleeeeeeeee
(prateci vokali gornjom tercom bleje mao dalje od mikrofona BLEEEEEEEEEE)

Ble bleeeeeeeee eto kurbana i prije bajrama bleeeeeeeeee

Fakat nas vidim ko kurbane...ko jebe marvu obicnu, hajmo mi povecat pausale sebi... a ti marvo, sto radis za 500 KM, plati GRASov kupon 60 km da bi se vozio raspadnutim pogano prljavim tramvajem gdje te roDZeni maltretira sto u prepunom tramvaju nisi iyborio put do ponistivaca, iako si kartu kupio..
luciferino

Post by luciferino »

Ljudi, narodu je dobro, ne zavaravajte se više. Umjesto da urla i da se žali, jedan stampedo je opuhao police s uljem. Njihovoj je guzi fino, a do grla još nije došlo. Očigledno ni do mozga. :oops:
sebilj

Post by sebilj »

Zastupnici sebi povećali primanja i usvojili zakon o halal poslovanju, a Brankoviću za poskupljenja krivi građani

SARAJEVO – Zastupnički dom parlamenta FBiH usvojio je jučer izmjene Zakona o pravima izabranih i imenovanih dužnosnika, kojim se otvara mogućnost za povećanje plaća i naknada zastupnicima u ovom domu.

Zastupnica SDP-a Nermina Ćemalović je procijenila da će izmjene, samo na osnovu naknada za komisije, Federaciju koštati više od 300.000 KM.

"Priča o povećanju paušala i naknada za rad u komisijama je samo nagađanje, mi ne znamo što će biti poslije", kazao je Munib Jusufović, predsjednik Administrativne komisije koja je predložila ove izmjene. Smatra da je paušal u parlamentu FBiH (oko 500 KM) najmanji u BiH, i da ga treba uskladiti s drugima.

Izmjenama se, kako izvještavaju Nezavisne novine, briše odrednica da je koeficijent za izračunavanje zastupničkog paušala pet (na osnovicu od 104 KM) i da zastupnici-profesionalci nemaju pravo na naknadu za rad u komisijama i odborima parlamenta, koja je 100 KM po sjednici komisije.

Iz SDP-a, koji se jedini usprotivio ovom zakonu, su pitali zašto nije tražen stav Vlade FBiH, na što je Jusufović odgovorio da su i premijer FBiH i ministar financija prisutni "i da bi oni već rekli nešto da se protive".

Bankovno "halal-poslovanje"

Uz jako protivljenje ministra financija FBiH, zastupnici su usvojili izmjene Zakona o bankama. Ove izmjene omogućavaju da banke u FBiH u svom poslovanju koriste islamske principe, koji podrazumijevaju da kroz pozajmice banke mogu ulagati u biznis, ali samo kod "halal-poslova", u kojima nema svinjetine, oružja, alkohola, droge i dugih nedozvoljenih poslova, te da u tim pozajmicama nema kamata, nego podjele i dobiti i duga. Isti zakon je u ovom domu usvojen u travnju 2005. godine, ali je oboren u Domu naroda.

Rasprava je začinjena primjedbama o islamizaciji i katolizaciji BiH, porukama koje ovaj zakon šalje, nejednakosti BiH s drugim europskim zemljama u kojima banke upražnjavaju ove principe.

Brankoviću za poskupljenja krivi građani

Na zastupničko pitanje što će Vlada FBiH uraditi kako bi ublažila udar poskupljenja osnovnih životnih namirnica, premijer FBiH Nedžad Branković je kazao da Vlada nije iznenađena poskupljenjima i da je pokrenula opširne aktivnosti, ali da "građani ambijent prave euforičnim".

"Usporedbom potrošačke korpe koja sadrži 53 proizvoda, utvrđeno je da su poskupljenja od dva do 2,5 posto, jer je najviše poskupio maslac koji u toj korpi participira s 0,5 kg, i ulje koje participira s 3,5 litara", kazao je Branković. Dodao je da Vlada FBiH ima tekuće rezerve iz kojih može intervenirati nabavkom robe, ali i da koordinira aktivnosti s kantonima i da u naredni utorak imaju sastanak.
BigGringo

Post by BigGringo »

Jebi ga drugovi i drugarice!!! ja probao nesto prije neki dan na policiji :D naebo im se majke i sve blize rodbine jer sam mislio da su na moje auto nakacili kaznu :x a znam da sam ga super parkirao :D bez greske, kad ono auto slicno mome i tako ja njima grebem i jebem i idem a oni meni vicu stoj dolazi ovamo i tako ta sranja ja kazem radite svoj posao i uhvatite me nekolkiko sam se puta izbeljio ko kurban :x a oni setaju zamnom a ja im i djecu spomenuo i svasta nesta znaci moze se drugovi moze se nesmiju ni oni da masu bas na svakoga!!!

Najvaznije je obezbjedjenje preci :D pa kad to zavrsis onda udri al eto ja sam i za mirne skupove al nista od toga koliko ja vidim majmunima samo motka pomaze ili cvrsta ruka 8-)
obuca

Post by obuca »

:lol: :lol: e nek si :lol:
nema nista od mirnih demonstraNcija samo tolj tolj tolj
obuca

Post by obuca »

nek si ti njega super parkiraooooo :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

apokalipsa :-?

ja samo buljim i gledam u TV kad je riječ o francuzima

i treba dodati da jedni štrajkaju a da im se drugi pridružiše iz solidarnosti

eno i u finskoj su štrajkale medicinske sestre

kaže treba ... želim da dobivam para za sebe i bebu... i da ne umredm od rada do penzije i da uživam u normalnoj penziji

majko moja :x :-? :(
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

komi wrote:apokalipsa :-?

kaže treba ... želim da dobivam para za sebe i bebu... i da ne umredm od rada do penzije i da uživam u normalnoj penziji

Njemačka, Slovenija, Kazahstan, Pakistan... ali mi ne nam je do bola dobro i već smo se adptirali, ne jedemo masno, slabo pijemo mlijeko....

Ebo ti nas... masu jednu licemjera ,ljudi koji žive po duplim standardima... i klizi linijom manjeg otpora dok nam vazelin kapa iz šupka.... :x :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:
komi wrote:apokalipsa :-?

Njemačka, Slovenija, Kazahstan, Pakistan... ali mi ne nam je do bola dobro i već smo se adptirali, ne jedemo masno, slabo pijemo mlijeko....

Ebo ti nas... masu jednu licemjera ,ljudi koji žive po duplim standardima... i klizi linijom manjeg otpora dok nam vazelin kapa iz šupka.... :x :x
Pa jel' fino Brankovic rek'o :oops: da prosjecan BH gradjanin pojede godisnje 4l ulja, tako da to i nije neko poskupljenje od par maraka godisnje :-) Na stranu sto je shodno tome poskupilo sve zivo sto je jednom insanu jestivo :-)

A hvala Hapi pa zivimo u drzavi gdje cijene mogu ici samo i iskljucivo gore, nikako dole :-) Tako da se sada prepolove cijene i brasna i ulja nema ni teoretske sanse da cijene padnu :D
BigGringo

Post by BigGringo »

Ama ljudi hajmo se skupiti dat im degeneka kupit zavoja jeftino i mehlema pa im prodavati po 50% vecoj cijeni od nabavne pa im reci sljedece godine ce biti vise degeneka i kracih a skupljih zavoja :lol:
Ffff

Post by Ffff »

mIRCerka wrote:
obuca wrote::( :( :( :( :sad: :sad: :sad: :( :sad: :sad: :( :sad: :( :sad:
heh jos malo i nema potrosacke korpe bice samo racunska korpa
pa gdje je ta sirotinja da se buni i ti penzioneri
izgleda da njima i njie lose
narode hebem li ti sunce koje te grije :( :( :( :(
Pazi brojke..
500.000 penzionera...

500.000 nezaposlenih...
znaci milion ljudi koji nemaju sefa da im ne da ici u radno vrijeme negdje vani...

Ni 100 da ih dodje napravit sranje na platou, ispred zgrade zajednickih institucija...

PA za koga da se ja borim?
Mogu se samo boriti i laktati u redu za neku vizu pa se J bez mene...

:thumbup:
Post Reply