nevjerovatno, ne daj Boze istinito.........
-
basta sljezove boje
ja mislim da bi za ulogu Portugalca najbolji bio Benicio del Toro, a za _ambassadora Goran Visnjic 
- kekec
#27 Re: nevjerovatno, ne daj Boze istinito.........
Masta moze svasta._ambassador wrote:ovu temu sam davno htio postaviti, krenuo, ispisao dooosta dug tekst u detaljima,
...
eto, toliko, sorry za los rezime odnosno duzinu teksta...
Doci u YU sredinom osamdesetih, padobranom, zvuci malo glupo. Pored svih granicnih prelaza, turistickih i inih putovanja. Bez problema se moglo uci u YU normalno, a pokusati ubacivanjem vazdusnim putem, ravno je bilo samoubojstvu. Centri za pracenje vazdusne situacije su se nalazili u svakoj Republici, a u Srbiji i Hrvatskoj najmanje po dva. Nije muha mogla uci, a da je ne primjete na radaru. Iz Batajnice se mogla pratiti situacija u vazduhu iznad Spanije.navodno, u bih su tajno otputovali sredinom osamdesetih (zaboravio sam tacnu godinu) u svojstvu placenika, eng. mercenary, neznam precizniji nas izraz. dakle ubice po nalogu (ovog puta najvise ustanove, jedne drzave...). zadatak: sprijeciti sprovodjenje u djelo vec unaprijed precizno odredjene strategije za pocetak rata u bih, za koji su izgleda znali evropski pa vjerovatno i ostali svjetski vrhovi.
Neko spomenu Milosevica. Sredinom osamdesetih on je bio obicni partijski cinovnik, jedan od mnogih. Njegov uspon pocinje, negdje pocetkom devedesetih (cca 87), kada se na Kosovu malo vise zakuhalo, znaci nikakve veze sa zadatkom komandosa.
Ne sjecam se da se o necemu ovakvom govorilo u ono vrijeme. Da se i desilo, digla bi se sva milicija i procesljala teren.kada mi je covjek opisao samo par zlocina kojih je i sam bio svjedok, oci su mu zasijale, suza kanula a ruke drhtale..... kazao je kako je jedan chetnik veoma malu bebu ubio u rukama svoje majke a ostatak porodice sve to gledalo (valjda ne trebam naglashavati da se radilo o muslimanskoj porodici). opisao mi je jos jedan zlocin
Mozda je ovo bio cilj ove price.
A doticni komandos je prisustvovao i gledao. Zasto nije reagovao. I da li je i on u neku ruku pocinilac zlocina, kao saucesnik.
Bilo kako bilo, izgleda da suze i drhtavica ovdje imaju ulogu da ubijede u nesto sto je prilicno nevjerovatno. A sto se tice traume, neko je sigurno u tom stanju. Vidi se po pisanju.ali da ste bili u trenutku razgovora i vidjeli suze i drhtavicu, jasno bi vam bilo da se radi o nekoj vrsti traume........
-
EI Presidente
Ja sam u ovih 5 godina koliko zivim u USA, naletio na par tipova, obicno u barovima, koji su mi rekli da su bili u Bosni, tokom rata, na specijalnim misijama. Dolazili po noci, ostajali par dana, i onda razlaz. Ali nijedan nije htio reci sta su radili, samo kazu misija, ovo-ono. Haj ga znaj 
-
basta sljezove boje
steta sto se Mabel Wisse Smit ne otvori ovako negdje u nekom frizerskom ili kozmetickom salonu 
- Jara
#31 Re: nevjerovatno, ne daj Boze istinito.........
Ovo me podsjeti na onog Nijemca koji je osamdesetih neopaženo preletio "cesnom" pola Evrope i sletio na Crveni trg usred Moskve.kekec wrote:Doci u YU sredinom osamdesetih, padobranom, zvuci malo glupo. Pored svih granicnih prelaza, turistickih i inih putovanja. Bez problema se moglo uci u YU normalno, a pokusati ubacivanjem vazdusnim putem, ravno je bilo samoubojstvu. Centri za pracenje vazdusne situacije su se nalazili u svakoj Republici, a u Srbiji i Hrvatskoj najmanje po dva. Nije muha mogla uci, a da je ne primjete na radaru. Iz Batajnice se mogla pratiti situacija u vazduhu iznad Spanije.
-
liberal
Vala da si rekao da se to desavalo tokom rata ja bih ti povjerovao ovako....
Ja znam da su francuzi slali svoje vojnike da se maraju sa srbima na jevrejskom groblju i bilo je poginulih i na jednoj i na drugj strani. Opet znam tipa koji je bio clan kanadskog kontingenta (snajperska jedinica ) i bio je razmjesten po cijeloj bosni. Jednom u prici spomenu da je bio u Sarajevu i da je imao zadatak da neutralise snajperiste. Usput ga pitam gdje je bio lociran, na Izvrsnom vijecu, Hotel Bristol, Trg Pere Kosorica...sokirao sam se kad mi je rekao na grbavici i da mu je zadatak bio da eliminise snajpere sa tih lokacija!
Zato da si rekao da je taj tvoj specijalac djelovao tokom rata jos bih i povjerovao........
Ja znam da su francuzi slali svoje vojnike da se maraju sa srbima na jevrejskom groblju i bilo je poginulih i na jednoj i na drugj strani. Opet znam tipa koji je bio clan kanadskog kontingenta (snajperska jedinica ) i bio je razmjesten po cijeloj bosni. Jednom u prici spomenu da je bio u Sarajevu i da je imao zadatak da neutralise snajperiste. Usput ga pitam gdje je bio lociran, na Izvrsnom vijecu, Hotel Bristol, Trg Pere Kosorica...sokirao sam se kad mi je rekao na grbavici i da mu je zadatak bio da eliminise snajpere sa tih lokacija!
Zato da si rekao da je taj tvoj specijalac djelovao tokom rata jos bih i povjerovao........
-
basta sljezove boje
mozda je tip zaista i bio u nekoj vojsci negdje, pa se udarao tripovima, LSD-om, ko zna sve cime, pa doslo do Kurzschlussa 
- Perun
Austin, TXEI Presidente wrote:Ja sam u ovih 5 godina koliko zivim u USA, naletio na par tipova, obicno u barovima, koji su mi rekli da su bili u Bosni, tokom rata, na specijalnim misijama. Dolazili po noci, ostajali par dana, i onda razlaz. Ali nijedan nije htio reci sta su radili, samo kazu misija, ovo-ono. Haj ga znaj
Expose Gentlemen' Entertainment
Pricu slicnu ovoj cuo 3 puta,3puta sreo pijanog inzinjerca.
- elixiaboy
#35 Re: nevjerovatno, ne daj Boze istinito.........
nije tacno. Taj Nijemac, Mathias Rust ,Jara wrote:Ovo me podsjeti na onog Nijemca koji je osamdesetih neopaženo preletio "cesnom" pola Evrope i sletio na Crveni trg usred Moskve.
1. nije preletio pola Evrope. Tada je krenuo iz Helsinki-ja.
2. nije sletio nasred Crv.trga jer je bilo previse ljudi nego na Moskva-mostu (Moskworezkij most) nekih 100 metar od trga.
3. nije preletio neopazeno. Naprotiv, vrlo rano su ga otkrili. Pratili su ga ruski MiG23 ali nisu dobili zadatak da ga ruse!
- kekec
#36 Re: nevjerovatno, ne daj Boze istinito.........
Mali avion "cesna" sa jednim covjekom, moze letiti veoma nisko i izbjeci radar. Imajuci u vidu nenaseljenu oblast preko koje je letio, ukupnu udaljenost- ne duzu od 600 km, dolet cesne (cca 1250 km) ovaj potez je bilo moguce izvesti, uz cinjenicu da pilot nije imao namjeru ostati do kraja sakriven, nego mu je glavni cilj bio uci u ruski vazdusni prostor. Mislim da je on bio primjecen i pracen od strane ruske avijacije.Jara wrote: Ovo me podsjeti na onog Nijemca koji je osamdesetih neopaženo preletio "cesnom" pola Evrope i sletio na Crveni trg usred Moskve.
Ali, da najmanje 12 ljudi da udju u vazdusni prostor YU (potreban malo veci avion od cesne) i da se padobranom (ako se na varam isti se otvara na min 300 m, ekstremno 120m ) spuste, zvuci ipak malo pretjerano, a da ih niko ne primjeti i da niko za njih tokom njihove, moram reci cudne i nejasne misije, ne zna, je takodje problematicno.
-
_ambassador
...
za one koji govore da sam postigao neki cilj: ljudi, previse ste uzivljeni u ovaj forum, pa mislite da su svi bas kao i vi i da im je cilj da stvore sto interesantniju temu koju ce ljudi posjecivati i komentirati.... pateticno...
prije 3 god i sad se sjetio ispricati: ne, kao sto sam rekao, a kao sto mozes i pogledati, na sax-u sam navrsio tek godinu, jednom pokusao i napisao sve i greskom pobrisao pa mi bilo mrsko ponovo pisati, pogledaj kakav testament covjece.... a samo da bih dobio kritike i komentare cijenjenih ali cesto i sveznajucih forumasha..... ne hvala. to sam uradio danas jer sam pricao drugim ljudima i nisu vjerovali, pa sam htio provjeriti da li slucajno iko ista slicno zna.
@max_power (mocan nick
): tad sam pitao i pitao sve sto sam stigao, ponavljam, covjek nije htio nijedne progovoriti, na pocetku je samo bio: radio sam kao vojnik i to je to. kada sam nastavio kako, kada i gdje, jednostavno mi je morao reci da je to bilo nesto tajno i u periodu kojeg ja nisam bio svjestan.... ta skica se sastojala od 3 tacke nacrtane hemijskom olovkom i referenca sarajevo. nije mi konkretna imena sela govorio, a i da jeste, garantujem da bih zaboravio jer, nazalost, dosta sam zelen kako sa nasom geografijom tako i historijom i politikom (sto pokusavam nadoknaditi, izmedju ostalog, i preko ovog foruma). u tom trenutku sam imao osjecaj kao da sam otkrio ameriku ili piramide
hiljade pitanja u glavi a skroz malo vremena. zvuci supljo, bolje receno ne vjerovatno...
na kraju, ishod misije je bio pozitivan, dakle misija je obavljena, oni se vratise u portugal, za svjetsku javnost su ucestvovali u humanitarnim misijama u afganistanu i to je to. pricu su trebali jednostavno zaboraviti. on je napustio vojsku nakon nekoliko godina i posvetio se prevozom (relacija portugal-spanija, otkud vam sad amerika???). ali kako sam kaze, i kako se moglo vidjeti na njemu, ostao je dozivotno obiljezen tim iskustvom, opet ponavljam navodnim, mada ja licno vjerujem da ima dosta istine ili barem nesto sto mi, obicni smrtnici nismo i necemo saznati...
@maraschino & elixiaboy, pogledaj prvi odlomak...
@baby blue: hvala. znaci mi jer stvarno otkako sam cuo tu pricu, imam neki unutrasnji nemir, intrigu, znatizelju, grozotu..... slican osjecaj kao kada sam saznao da su nasi bh predstavnici zajedno sa srpskim, un-ovim i neznam kojima jos, dogovarali zavrsetak rata na racun istocne bosne, mog gorazda. pokusali kupiti mir zrtvujuci sve zbog cega postojim na ovoj planeti, trgovali sa gorazdem kao sa vrecom krompira..... koliko smo zanemarivi i beznacajni u svemu ovome... koliko nam je plitka vizija za sve sto se dogadjalo, sto ima stravicnu sjenu, mracnu pozadinu koju samo nekolicina (ne)sretnika poznaje... bas kao i danasnja situacija, zato sam temu i otvorio na politici. danas se govori o nezavisnosti kosova, buducnosti rs-a, nedosudjenom genocidu, 3. svjetskom ratu i klimatskim promjenama.... mi znamo samo osnovne crte tih desavanja, dok je sve unaprijed zacrtano i odredjeno, pa ako je bih namjenjena za povod nekog treceg svjetskog rata, tako ce i biti i nemamo mi tu ama bas nista... jednostavno, gadi mi se ovaj svijet i sve sto nas je kao neduzne zadesilo...
@kekec: masta je na nivou, hvala na konstataciji... ti znas kako je u to doba najbolje i najlakse bilo uletiti u SFRJ, dajes kopneni prijelaz kao alternativu..... za ljude koji su do zuba naoruzani, a koji su slucajno profesionalne ubice..... na pitanje zasto nije tada reagovao, vjerovatno bi bilo prvo koje bi mu postavio da ga ponovo vidim. ponavljam da je razgovor trajao u minutama, takav dogadjaj ispocetka moze potrajati i vise sati da bi se potpuno u detaljima svaka scena opisala...... a to da imam traumu, na moju srecu - tvoju zalost, nemam. vjerovatno ti imas vecu od mene, cime ti iskazujem veliko postovanje, razumijevanje pa ako je i patoloski jako izrazena, moze i sazaljevanje...
@liberal: kazem, vjerovatno najveca intriga u svemu ovome je upravo datum odnosno period djelovanja ovih snaga, da se desilo tokom rata bio bi samo jos jedan u nizu nevjerovatnih dogadjaja.....
@basta, mora da ti je duhovitost prezime ili...? uostalom, nisam nista vise od tebe ni ocekivao...
zelio bih cuti izjave slicne kao od baby_blue i EI Presidente, zanimljivo... a vjerujem da je bilo svega.....
ako mislite da imam ili da sam ostvario nekakav cilj postavljanjem teme ne morate se ni javljati, nadam se da ce se naci neko kome je bilo sta od ove nevjerovatne price poznato...
basto, ti si zaduzena za offtopic...
za one koji govore da sam postigao neki cilj: ljudi, previse ste uzivljeni u ovaj forum, pa mislite da su svi bas kao i vi i da im je cilj da stvore sto interesantniju temu koju ce ljudi posjecivati i komentirati.... pateticno...
prije 3 god i sad se sjetio ispricati: ne, kao sto sam rekao, a kao sto mozes i pogledati, na sax-u sam navrsio tek godinu, jednom pokusao i napisao sve i greskom pobrisao pa mi bilo mrsko ponovo pisati, pogledaj kakav testament covjece.... a samo da bih dobio kritike i komentare cijenjenih ali cesto i sveznajucih forumasha..... ne hvala. to sam uradio danas jer sam pricao drugim ljudima i nisu vjerovali, pa sam htio provjeriti da li slucajno iko ista slicno zna.
@max_power (mocan nick
na kraju, ishod misije je bio pozitivan, dakle misija je obavljena, oni se vratise u portugal, za svjetsku javnost su ucestvovali u humanitarnim misijama u afganistanu i to je to. pricu su trebali jednostavno zaboraviti. on je napustio vojsku nakon nekoliko godina i posvetio se prevozom (relacija portugal-spanija, otkud vam sad amerika???). ali kako sam kaze, i kako se moglo vidjeti na njemu, ostao je dozivotno obiljezen tim iskustvom, opet ponavljam navodnim, mada ja licno vjerujem da ima dosta istine ili barem nesto sto mi, obicni smrtnici nismo i necemo saznati...
@maraschino & elixiaboy, pogledaj prvi odlomak...
@baby blue: hvala. znaci mi jer stvarno otkako sam cuo tu pricu, imam neki unutrasnji nemir, intrigu, znatizelju, grozotu..... slican osjecaj kao kada sam saznao da su nasi bh predstavnici zajedno sa srpskim, un-ovim i neznam kojima jos, dogovarali zavrsetak rata na racun istocne bosne, mog gorazda. pokusali kupiti mir zrtvujuci sve zbog cega postojim na ovoj planeti, trgovali sa gorazdem kao sa vrecom krompira..... koliko smo zanemarivi i beznacajni u svemu ovome... koliko nam je plitka vizija za sve sto se dogadjalo, sto ima stravicnu sjenu, mracnu pozadinu koju samo nekolicina (ne)sretnika poznaje... bas kao i danasnja situacija, zato sam temu i otvorio na politici. danas se govori o nezavisnosti kosova, buducnosti rs-a, nedosudjenom genocidu, 3. svjetskom ratu i klimatskim promjenama.... mi znamo samo osnovne crte tih desavanja, dok je sve unaprijed zacrtano i odredjeno, pa ako je bih namjenjena za povod nekog treceg svjetskog rata, tako ce i biti i nemamo mi tu ama bas nista... jednostavno, gadi mi se ovaj svijet i sve sto nas je kao neduzne zadesilo...
@kekec: masta je na nivou, hvala na konstataciji... ti znas kako je u to doba najbolje i najlakse bilo uletiti u SFRJ, dajes kopneni prijelaz kao alternativu..... za ljude koji su do zuba naoruzani, a koji su slucajno profesionalne ubice..... na pitanje zasto nije tada reagovao, vjerovatno bi bilo prvo koje bi mu postavio da ga ponovo vidim. ponavljam da je razgovor trajao u minutama, takav dogadjaj ispocetka moze potrajati i vise sati da bi se potpuno u detaljima svaka scena opisala...... a to da imam traumu, na moju srecu - tvoju zalost, nemam. vjerovatno ti imas vecu od mene, cime ti iskazujem veliko postovanje, razumijevanje pa ako je i patoloski jako izrazena, moze i sazaljevanje...
@liberal: kazem, vjerovatno najveca intriga u svemu ovome je upravo datum odnosno period djelovanja ovih snaga, da se desilo tokom rata bio bi samo jos jedan u nizu nevjerovatnih dogadjaja.....
@basta, mora da ti je duhovitost prezime ili...? uostalom, nisam nista vise od tebe ni ocekivao...
zelio bih cuti izjave slicne kao od baby_blue i EI Presidente, zanimljivo... a vjerujem da je bilo svega.....
ako mislite da imam ili da sam ostvario nekakav cilj postavljanjem teme ne morate se ni javljati, nadam se da ce se naci neko kome je bilo sta od ove nevjerovatne price poznato...
basto, ti si zaduzena za offtopic...
-
artzy
... nadam se da si neke detalje izmislio... kao to da je portugalac i mozda ponesto jos.... da ne bi covjek imao problema... ove stvari se brzo prevedu i prenesu... vjerovatno je prica vec na stolu negih agencija kojima je posao da to prikupljaju... poznato je da su vecina prevodioca radili za Francuze, Engleze... takodjer i "humanitarci".. a tek osoblje u UNPROFORu... to smo saznali naknadno..._ambassador wrote:eh jbg sad![]()
ljudi, ako mislite da sam ovo ja izmislio, cao vidimo se......![]()
za commandos nikad nisam igrao, nema tu rupa, to su bila 2 razgovora od po 15ak minuta i to je to
lik postoji, prica postoji, suze na licu i ocigledna trauma takodjer postoji, eh sad samo neko treba da mi kaze da li su strane snage ista kuhale u nasoj domovini prije pocetka rata, bilo kakav trach bi malo vise potvrdio ovo sto covjek veli...
zaboravih spomenuti da su navodno ne samo portugalci djelovali, bilo je jos upletenih zemalja......
pape, bas tako nevjerovatno zvuci, ja nemam potrebe da ovdje prosipam izmisljotinu ovakvog kalibra, uostalom ko bi se trudio kucati ovoliki tekst (taj je meni pravi freak)... tu tajnu mi nije smio reci ni nakon isteka tog roka, ali vidi kakav je zivot, da u spaniji portugalac koji je navodno bio u bih pronadje bosanca, koji mu bude nekako prijatan, pa pocne bezze pricati dok stvar nije presla u nevjerovatnu ispovjest. a covjek ako je plakao i drhtao, dok je ovo improvizirao, onda mu stvarno treba lijecenje.......
buba, kafice sam davno batalio, uostalom zato sto se ne nalazim u svojoj mahali, ulici, zgradi.... i ovu pricu sam ispricao nekolicini ljudi, medjutim posto nista od tog ne doznajem, a vidim posebno na ovom podforumu dosta znanih korisnika sa dosta informacija, pomislih da se bar nesto od tog moze izjasniti.....
shoshana, znam biti i naivan ponekad, volio bih samo da si posmatrala situaciju i sama postavljala pitanja, da odgonetnes tu zavjeru......
ne moras se raspravljati ni s kim sa foruma.. mogu vjerovati ili ne... inace nisam puno glup ali ne mogu da nadjem ni jedan razlog da bi ovo pisao ako nije istina... jer ne mogu da nadjem zakljucke iz price koji bi ukazivali na "zloupotrebu mogucnosti javnog govora"...
ono sto mene brine (pored mogucnosti da ta osoba stene neke probleme) je cinjenica da smo tako malo znali i da smo mogli gore proci... bogtemazo
-
LafoMamone
@_ambassador - nastavi i dalje da pises. Imas dara za fikciju, ali treba jos da radis na pravopisu. Ne znam cime se bio inspirisan kada si pisao ovaj tekst, ali zamolio bih te da to podijelis sa nama
.
Sam tekst je kontradiktoran. Ali kontradiktoran za nas koji smo rodjeni u Bosni. U SAD-u bi definitivno mogao proci, kao i u zapadnoj Evropi. Za one koji se loze na zavjere, bio bi to pun pogodak.
Napisi prvo roman, pod nazivom "Ispovijest" ili "Zlo prije zla"
.
I tu bi naravno pisao o tom svom "Portugalcu". Imas ideju za tu prvu knjigu definitivno. Samo moras odrediti lokaciju gdje ce radnja biti smjestena.
Sela po Bjelasnici ne dolaze u obzir, jer je u pitanju olimpijska ljepotica. Bilo je i previse ljudi koji su posjecivali te predjele. Ali posto si iz Gorazda, onda bi sela koja se nalaze na "putu preko Grepka" bila idealno mjesto za tvoju knjigu.
Nakon sto bi ta prva knjiga dozivjela planetarni uspjeh
, onda bi ljudi trazili jos. A evo ja ti dajem prijedlog da se druga knjiga zove "Siva eminencija Zla na Balkanu". Tu pisi o jednom Jevreju masonu, koji vodi porijeklo iz Jugoslavije, a ciji su oditelji drugog svjetskog rata pobjegli u Izrael. On se u ranoj mladosti pridruzio masonskoj lozi......
I dalje znas vec sam kako ide.
Kad zavrsis taj drugi tekst, a pretpostavljam da ce to biti za tri godine, onda se javi opet. Da ti pomognemo za dalje knjige.
p.s. kamiondzije u SAD-u nisu uopste placeni dobro. Ali za nepismene ljude to je vrhunac, jer im je matematika slabija strana.....
Sam tekst je kontradiktoran. Ali kontradiktoran za nas koji smo rodjeni u Bosni. U SAD-u bi definitivno mogao proci, kao i u zapadnoj Evropi. Za one koji se loze na zavjere, bio bi to pun pogodak.
Napisi prvo roman, pod nazivom "Ispovijest" ili "Zlo prije zla"
I tu bi naravno pisao o tom svom "Portugalcu". Imas ideju za tu prvu knjigu definitivno. Samo moras odrediti lokaciju gdje ce radnja biti smjestena.
Sela po Bjelasnici ne dolaze u obzir, jer je u pitanju olimpijska ljepotica. Bilo je i previse ljudi koji su posjecivali te predjele. Ali posto si iz Gorazda, onda bi sela koja se nalaze na "putu preko Grepka" bila idealno mjesto za tvoju knjigu.
Nakon sto bi ta prva knjiga dozivjela planetarni uspjeh
I dalje znas vec sam kako ide.
Kad zavrsis taj drugi tekst, a pretpostavljam da ce to biti za tri godine, onda se javi opet. Da ti pomognemo za dalje knjige.
p.s. kamiondzije u SAD-u nisu uopste placeni dobro. Ali za nepismene ljude to je vrhunac, jer im je matematika slabija strana.....
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Legendarno...
Trebao si mu na kraju price, samo reci da si Srbin... I duboko se zagledati u oci, ono ludjacki skroz, kao da si svojom rukom zaklao 130 ljudi u jednom danu, da malo i ti se poigras, s njegovom psihom, jerbo, ocigledno, da si kao zelembac, naletio na iskusnog impersonatora...
Kako je samo nas narod, primitivan i naivan, i kako pada, na te neke price a sve iz nesigurnosti o tome sta i sam zna o svemu onome sto je bilo, kao da je to neka, ogromna misterija o kojom se govori sapatom, i kako veze nema da u zivotu, imas i psihickih bolesnika, i lazova, i kojekakvih drugih bolesnika koji prekracuju samocu pricama, koje su preculi ili naculi, na kraju svega toga - jesi li ti svjestan - da prije rata ukoliko bi cetnici ubili par ljudi iz kakvog sela - da bi se za to kad i kako tako saznalo? U onoj Jugi - od 10 takvih incidenata sve i da ih ne spomenu u novinama jedan bi isplivao na povrsinu. Dakle - moguce je samo da se radi o ratu. Posto insistiras i ti i lik taj da je on bio u Jugi prije rata, ja garantiram da je on lud, a ti veze nemas, o cemu pricas jer si u tom razdoblju imao 5-6 godina ili si sve ovo izmislio, onako kao, daj da vidimo, ko ce pasti na zonfa, a ko nece. .
Kad nesto zvuci previse dobro da bi bilo istina, - jednostavno nije istina. Doduse - da si zensko, naucio bi ovo i prije incidenta na benzinskoj pumpi. Naime, pasa moj solidni - tako se "kupe zenske" - po barovima, doduse, sta je on konkretno od tebe htjeo - nepoznato je, doduse moguce je da si taj dio price izostavio, previdjeo, ili nisi jos ni dan danas svjestan. Nebitno. Mozda je htjeo se samo malo poigrati s tobom, sto je uspjeo jer ga nisi zaboravio od dana danasnjeg.
Ono sto je bitno je da sad mozes odahnuti jer te ne pritiskaju nikakve tajne bjelosvjestske korupcije, i laganini se tivra svom zivotu, libo te djon, u kranjoj liniji, za istinu, i sljedeci put, gledaj da nikom ne kazes odakle si, jer imas vece sanse da te mimoidju kojekakve saljidzije koji odprilike, gadjaju da nesto pogode...
Trebao si mu na kraju price, samo reci da si Srbin... I duboko se zagledati u oci, ono ludjacki skroz, kao da si svojom rukom zaklao 130 ljudi u jednom danu, da malo i ti se poigras, s njegovom psihom, jerbo, ocigledno, da si kao zelembac, naletio na iskusnog impersonatora...
Kako je samo nas narod, primitivan i naivan, i kako pada, na te neke price a sve iz nesigurnosti o tome sta i sam zna o svemu onome sto je bilo, kao da je to neka, ogromna misterija o kojom se govori sapatom, i kako veze nema da u zivotu, imas i psihickih bolesnika, i lazova, i kojekakvih drugih bolesnika koji prekracuju samocu pricama, koje su preculi ili naculi, na kraju svega toga - jesi li ti svjestan - da prije rata ukoliko bi cetnici ubili par ljudi iz kakvog sela - da bi se za to kad i kako tako saznalo? U onoj Jugi - od 10 takvih incidenata sve i da ih ne spomenu u novinama jedan bi isplivao na povrsinu. Dakle - moguce je samo da se radi o ratu. Posto insistiras i ti i lik taj da je on bio u Jugi prije rata, ja garantiram da je on lud, a ti veze nemas, o cemu pricas jer si u tom razdoblju imao 5-6 godina ili si sve ovo izmislio, onako kao, daj da vidimo, ko ce pasti na zonfa, a ko nece. .
Kad nesto zvuci previse dobro da bi bilo istina, - jednostavno nije istina. Doduse - da si zensko, naucio bi ovo i prije incidenta na benzinskoj pumpi. Naime, pasa moj solidni - tako se "kupe zenske" - po barovima, doduse, sta je on konkretno od tebe htjeo - nepoznato je, doduse moguce je da si taj dio price izostavio, previdjeo, ili nisi jos ni dan danas svjestan. Nebitno. Mozda je htjeo se samo malo poigrati s tobom, sto je uspjeo jer ga nisi zaboravio od dana danasnjeg.
Ono sto je bitno je da sad mozes odahnuti jer te ne pritiskaju nikakve tajne bjelosvjestske korupcije, i laganini se tivra svom zivotu, libo te djon, u kranjoj liniji, za istinu, i sljedeci put, gledaj da nikom ne kazes odakle si, jer imas vece sanse da te mimoidju kojekakve saljidzije koji odprilike, gadjaju da nesto pogode...
- Bosanac sa dna kace
kao elitni vojnik(jel vi znate sta znaci biti elitni vojnik???) jedne drazave valjda je mogo zaradit odredjenu svotu novca da ima neki svoj vlastiti poso, a ne da ide crncit za nekoga, ma kolko ta plata bila.signature wrote:da,to sam mu htjeo napisati i objasniti mnoge druge stari koje bi ga sokirale,ali za to bi trebalo mnogo vremena.rajvosa^ wrote:Vjerovatno ti je sega, al to je istina. Kad bi znao kolko jedan vozac kamiona zaradjuje ako vozi sirom Amerike, pao bi na supak.Bosanac sa dna kace wrote:elitni vojnik 15 g. i danaS sofer kamijona po Ameriki?
a kako se kreto po bivsoj Jugi, jel znao jezik?![]()
![]()
Inace ova prica...jebi ga....nevjerovatno.
ako nista, valjda kroz sve to stekne neka poznanstva s ljudima koji bi mu mogli osigurat poso koji je dosta laksi...
da, i jos mi je zagonetno kako se kretao po bivsoj JUgi tolko vremena ako nije znao jezik?
- gospodar kuglastih munja
Tako macho tipovi pokupe naivne. Kad je shvatio da nisi "topli brat", odustao je. Da jesi, i danas bi putovao u njegovom kaminonu, amo-tamo, Porugal-Spanija i bilo bi vam fino...

-
basta sljezove boje
Nosferatu wrote:Trebao si mu na kraju price, samo reci da si Srbin... I duboko se zagledati u oci, ono ludjacki skroz, kao da si svojom rukom zaklao 130 ljudi u jednom danu, da malo i ti se poigras, s njegovom psihom, jerbo, ocigledno, da si kao zelembac, naletio na iskusnog impersonatora...
znate ... lako je vama, ali sta cu ja ... mene jos traze u Bosni ... ali sve se mislim, ma daleko je Amerika
-
stardust3003
Hajde ne kakite više pametni Bosančerosi, čovjek je ispričao šta mu se desilo i podijelio to sa nama i ne zvuči nimalo kao fikcija mada ima nekih nelogičnosti!!!
I mjesto dešavanja je Španija a ne Amerika kako su to neki skontali i donijeli zaključke (valjda zato što su pažljivo pročitali tekst)...
U prilog ovoj priči spomenut ću jedan dogadjaj iz '87-e ili '88-e kada je CIA objavila i najavila raspad Jugoslavije i krvavi gradjanski rat, što su tadašnji Yu političari okarakterisali kao "grubo miješanje" i "neka se bave svojim problemmima"...ovoga se odlično sječam jer sam to kao 13 ili 14-godišnjak gledao i slušao na TV...
Apsolutno vjerujem da je bilo upada (konstantnih) na teritorij bivše YU a o obavještajnim aktivnostima da ne govorim!!!
I mjesto dešavanja je Španija a ne Amerika kako su to neki skontali i donijeli zaključke (valjda zato što su pažljivo pročitali tekst)...
U prilog ovoj priči spomenut ću jedan dogadjaj iz '87-e ili '88-e kada je CIA objavila i najavila raspad Jugoslavije i krvavi gradjanski rat, što su tadašnji Yu političari okarakterisali kao "grubo miješanje" i "neka se bave svojim problemmima"...ovoga se odlično sječam jer sam to kao 13 ili 14-godišnjak gledao i slušao na TV...
Apsolutno vjerujem da je bilo upada (konstantnih) na teritorij bivše YU a o obavještajnim aktivnostima da ne govorim!!!
- Fair Life
Da nije bilo upada... vjerovatno jeste.stardust3003 wrote:...
Ali da je upad obavljen padobranskim desantom... vjerovatno nije.
- Jara
#47 Re: nevjerovatno, ne daj Boze istinito.........
OK, tnx!elixiaboy wrote:nije tacno. Taj Nijemac, Mathias Rust ,Jara wrote:Ovo me podsjeti na onog Nijemca koji je osamdesetih neopaženo preletio "cesnom" pola Evrope i sletio na Crveni trg usred Moskve.
1. nije preletio pola Evrope. Tada je krenuo iz Helsinki-ja.
2. nije sletio nasred Crv.trga jer je bilo previse ljudi nego na Moskva-mostu (Moskworezkij most) nekih 100 metar od trga.
3. nije preletio neopazeno. Naprotiv, vrlo rano su ga otkrili. Pratili su ga ruski MiG23 ali nisu dobili zadatak da ga ruse!
1. nisam znala
2. sta je za Moskvu 100m ( samo je duzina gradske kružne ceste koljcevaja 100km !)
3. nisam znala
Btw, jel' on ono optužen za ubistvo?
-
No_oNe__
Ambasadore vrli piscu neki, ukopalo te to sto se ne sjecas bas onih kljucnih stvari.
Koje godine, koja sela, koji dio BosneiHercegovine, sta su tacno radili.
Ovako je tvoja prica samo jedna extra opsirna prica na nekoliko strana koju je mogao napisati bilo ko.
Sretno sa iducom pricom.
p.s to da je svega i svakoga bilo po BiH znamo mi to, ne treba nam niko reci
Koje godine, koja sela, koji dio BosneiHercegovine, sta su tacno radili.
Ovako je tvoja prica samo jedna extra opsirna prica na nekoliko strana koju je mogao napisati bilo ko.
Sretno sa iducom pricom.
p.s to da je svega i svakoga bilo po BiH znamo mi to, ne treba nam niko reci
-
becu
Teorije zavjere piju vode s one strane Drine, al evo vidim ima i kandidata na ovom forumu, tipa urotila se Evropa protiv muslimana. Pa mogo si na prste nabrojati prave muslimane prije rata.
Uglavnom, pod uslovom da ti je neko zaista ispricao ovo, osamdesetih godina da se dogodio zlocin od kojeg i stranom placeniku idu suze na oci , saznalo bi se sigurno. Dobar se glas daleko cuje, ruzan jos dalje. Ne postoji takva zabit i takvo slijepo crijevo u BiH, da se nesto ovakvo moze sakriti. Koja je logika da Portugalska vlada sazna prije nekog iz najblizeg gradica/sela i kakav je njihov strateski interes u svemu tome?? Sledece, strogo cuvana drzavna tajna, top secret, desant padobranom(pogotovo nidje veze) , otvorio srce i dusu tebi na pumpi
. Sledece, poslije svega postao vozac kamiona??? Kolika god bila plata vozaca kamiona u Americi, sigurno nije veca nego u Blackwateru i slicnim kompanijama. Bez ostalih detalja jedan velki bullshit.
Ako si htio da Senad Hadzifejzovic procita tvoje ime na dneniku, posto vidim da ljudi teme nalaze po forumima i youtube-u, trebao si se potruditi malo bolje. Ono napravis klip na youtube-u slicno ko onaj hattab
Uglavnom, pod uslovom da ti je neko zaista ispricao ovo, osamdesetih godina da se dogodio zlocin od kojeg i stranom placeniku idu suze na oci , saznalo bi se sigurno. Dobar se glas daleko cuje, ruzan jos dalje. Ne postoji takva zabit i takvo slijepo crijevo u BiH, da se nesto ovakvo moze sakriti. Koja je logika da Portugalska vlada sazna prije nekog iz najblizeg gradica/sela i kakav je njihov strateski interes u svemu tome?? Sledece, strogo cuvana drzavna tajna, top secret, desant padobranom(pogotovo nidje veze) , otvorio srce i dusu tebi na pumpi
Ako si htio da Senad Hadzifejzovic procita tvoje ime na dneniku, posto vidim da ljudi teme nalaze po forumima i youtube-u, trebao si se potruditi malo bolje. Ono napravis klip na youtube-u slicno ko onaj hattab
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
a što se bolan izofira sa ovom pričom ....ša ti bi ....puno filmova,igrica,djevojka il žena te ostavila,nemaš plate,kukurz nije rodio ....ša bi .BA
il te je taj Purtugalos htjeo zbarit ,pa ti opalio šupljaka
il te je taj Purtugalos htjeo zbarit ,pa ti opalio šupljaka