Buraz nesta si mi puno pesimista,a i ja sam ovdje godinu dana pa sam se super snasao i otvorio svoju firmu,a bas ovdje u Stockholmu ima posla koliko hoces,samo si ti izgleda puno izbirljiv,a ako ti je bas zapelo za poso javi se na pp.horns&drums wrote:Joj ZlajazlajaBHF wrote:
Sigurno ne razumijes sta govorie svedima, posto si tek dosaoimam SFI-ja 4 mjeseca u nogama, ko je ko ja
![]()
![]()
![]()
Nego buraz, ( osjecam da si u Svedskoj) hajd´ mi disre neki posao, evo ubih se trazeci i karina, nista... Stockholm län
Ja sam rodjen u dijaspori!!!!
-
Sejo_sexon
-
zlajaBHF
Eto sanse horns&drums, sad ili nikadSejo_sexon wrote:Buraz nesta si mi puno pesimista,a i ja sam ovdje godinu dana pa sam se super snasao i otvorio svoju firmu,a bas ovdje u Stockholmu ima posla koliko hoces,samo si ti izgleda puno izbirljiv,a ako ti je bas zapelo za poso javi se na pp.horns&drums wrote:Joj ZlajazlajaBHF wrote:
Sigurno ne razumijes sta govorie svedima, posto si tek dosaoimam SFI-ja 4 mjeseca u nogama, ko je ko ja
![]()
![]()
![]()
Nego buraz, ( osjecam da si u Svedskoj) hajd´ mi disre neki posao, evo ubih se trazeci i karina, nista... Stockholm län
JoSE, o kakvom se poslu radi, ako nije tajna ??
-
Sejo_sexon
Naravno da nije,dijele se reklame za firme sto se bave prodajom nekretnina.Fin i kulturan posao a i dobro placen 
- Fratris
Ja imam vrlo jednostavno rjesenje. Fino se prvo zabrani dvojno drzavljanstvo. Znaci, ako hoces biti drzavljanin BiH, nema drugih drzavljanstava. Onda fino damo Hrvatskoj i Veliki i Mali Sklek u zamjenu za oduzimanje HR drzavljanstva svim onim kojima je stalno prebivaliste u BiH. Onda fino zakon po kojem se BiH drzavljanstvo moze steci samo po porijeklu s teritorija Avnojske BiH i niposto po pripadnosti nekim narodima ili naturalizaciji. I fino oduzmemo BiH drzavljanstvo svim onim koji nisu rodjeni u BiH, pa makar ovdje zivjeli godinama. Zar ne bi to bilo najbolje rjesenje?
Ja cu se prvi odreci svih drugih pasosa ako se oduzmu drzavljanstva svim Sandzaklijama.
Ja cu se prvi odreci svih drugih pasosa ako se oduzmu drzavljanstva svim Sandzaklijama.
-
Arogantni
Ja sam cuo da je taj tvoj Niko (ja mu imena gluho bilo) rodjen u Istocnom Berlinu - DDR. Ne znam jel to tacno?basta sljezove boje wrote:pocistite prvo svoje dvoriste pa onda gledajte u tudje. Niko je rodjen u Berlinu, oboje roditelja Hrvati. Da su izbori u BiH i da se Niko zove Miralem i da je rodjen u Berlinu, da li bi itko na ovom forumu osporavao njegovo biracko pravo?
- uozo
A sta fali istocnom Berlinu, waaaaaa?Arogantni wrote:Ja sam cuo da je taj tvoj Niko (ja mu imena gluho bilo) rodjen u Istocnom Berlinu - DDR. Ne znam jel to tacno?basta sljezove boje wrote:pocistite prvo svoje dvoriste pa onda gledajte u tudje. Niko je rodjen u Berlinu, oboje roditelja Hrvati. Da su izbori u BiH i da se Niko zove Miralem i da je rodjen u Berlinu, da li bi itko na ovom forumu osporavao njegovo biracko pravo?
- cyprus
Iskreno da se ja pitam, ukinuo bih dijasporu svugdje u svijetu i za svaku državu, međutim znam ja da je to trenutno ni blizu mogućeg. Riješio bih to na najjednostavniji način: tvoja država je ona u kojoj živiš i nijedna druga, i onda ne bi bilo vakih problema ko što sad ima. Dakle, ako misliš da je tvoja država Hrvatska, bujrum u Hrvatsku niko ti ne brani, a isto bi važilo i za sve ostale države. Recimo, ja ne znam kako sad Njemcima, Švedima, Austrijancima, Kanađanima ne dopizdi to što im u državi živi značajan procent ljudi koji te države ne doživljavaju svojim. Meni bi iskreno dopizdilo. Sad neki mi ovi naši dijasporci ne zamjere, al ja mislim da bi ovo bilo najjednostavnije i najdefinisanije rješenje.
-
Glasovito
#33 .
Da, da dijaspora...mora neko biti kriv.
Jebo vas ja, domace...sta vi radite za poboljsanje BiH?
Koliko ima dobrih NGO koji nemaju dovoljno clanova?
Kad ste se ukljucili u neku akciju u BiH?
Kako su nam "cisti" gradovi kad dodju turisti?
Kad ste odrzali demonstracije zbog situacije u kakvoj se nalazi BiH? Kad ste se masovno pobili sa policijom ispred skupstine? Svaka cast, ima par stotina koji su to probali, a gdje je ostalih 10.000 kao u Estoniji, Madjarskoj, Bjelorusiji, nije ni njima lakse.
Nego se zajebavate po forumu.
Mogao bih vam napisati listu sa bezbroj bh udruzenja u svijetu koji permanetno predstavljaju bh turizam, kulturu, politicku nekorektnost svijeta (-->RS) prema BiH. A budite mangupi, izvadite iz novcanika, i umjesto i kino ili na veceru, platite prijavu udruzenja, birokratiju itd. To se ne cijeni.
Naravno da je masa u dijaspori samo masa. Ali masa u BiH je takodje samo masa. Glupe ovce, koje glasaju vazda za iste lopove. A stvarno je bezobrazno zaboraviti da dijaspora bukvalno razbacuje pare o Bosni. Tacno, moze nam se. Ali mozemo je trositi i negdje drugdje, ali eto masovno trosimo po Bosni.
Krivo mi je, sto sve bacate u isti lonac. Fuj!
--------------
I molim vas, bez onoga, nisi bio u ratu, bio je rat...Tacno, slazem se. Ali ovo je 2007 i do kad ce(mo) se vaditi na to.
Jebo vas ja, domace...sta vi radite za poboljsanje BiH?
Koliko ima dobrih NGO koji nemaju dovoljno clanova?
Kad ste se ukljucili u neku akciju u BiH?
Kako su nam "cisti" gradovi kad dodju turisti?
Kad ste odrzali demonstracije zbog situacije u kakvoj se nalazi BiH? Kad ste se masovno pobili sa policijom ispred skupstine? Svaka cast, ima par stotina koji su to probali, a gdje je ostalih 10.000 kao u Estoniji, Madjarskoj, Bjelorusiji, nije ni njima lakse.
Nego se zajebavate po forumu.
Mogao bih vam napisati listu sa bezbroj bh udruzenja u svijetu koji permanetno predstavljaju bh turizam, kulturu, politicku nekorektnost svijeta (-->RS) prema BiH. A budite mangupi, izvadite iz novcanika, i umjesto i kino ili na veceru, platite prijavu udruzenja, birokratiju itd. To se ne cijeni.
Naravno da je masa u dijaspori samo masa. Ali masa u BiH je takodje samo masa. Glupe ovce, koje glasaju vazda za iste lopove. A stvarno je bezobrazno zaboraviti da dijaspora bukvalno razbacuje pare o Bosni. Tacno, moze nam se. Ali mozemo je trositi i negdje drugdje, ali eto masovno trosimo po Bosni.
Krivo mi je, sto sve bacate u isti lonac. Fuj!
--------------
I molim vas, bez onoga, nisi bio u ratu, bio je rat...Tacno, slazem se. Ali ovo je 2007 i do kad ce(mo) se vaditi na to.
- Fratris
Znas zasto ne dopizdi? Zato sto prosjecnog covjeka nije briga za takve gluposti. Koga ovdje u Kanadi briga sto neko navija za Italiju, ne Kanadu? Koga ovdje briga jel ti imas naljepnicu na auto na koji pise "Proud to be Persian?" Koga briga jel ti kod kuce slusas Hanku i Sabana umjesto Bryan Adamsa i Sum 41? Jel placas porez? Placas. Jel postujes zakon? Postujes. Zdraaaaavo.cyprus wrote:Recimo, ja ne znam kako sad Njemcima, Švedima, Austrijancima, Kanađanima ne dopizdi to što im u državi živi značajan procent ljudi koji te države ne doživljavaju svojim. Meni bi iskreno dopizdilo.
-
basta sljezove boje
nije Niko moj, a je li rodjen u Kreuzbergu ili Pankowu je potpuno svejedno. Znas, u Berlinu se to ne gleda kao u Sarajevu, Berlin je jedanArogantni wrote:Ja sam cuo da je taj tvoj Niko (ja mu imena gluho bilo) rodjen u Istocnom Berlinu - DDR. Ne znam jel to tacno?basta sljezove boje wrote:pocistite prvo svoje dvoriste pa onda gledajte u tudje. Niko je rodjen u Berlinu, oboje roditelja Hrvati. Da su izbori u BiH i da se Niko zove Miralem i da je rodjen u Berlinu, da li bi itko na ovom forumu osporavao njegovo biracko pravo?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Hoces se i ti odvojiti kad se Skotska pokupi?wels wrote:
Slushaj welsa i spashen si
Evo poslusao sam te, ako uspijem imas od Hornsa papire, nacu ti trebu ( ili frajera ako hoces
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Imas ppSejo_sexon wrote:a ako ti je bas zapelo za poso javi se na pp.
-
LjepoticaiZvjer
u zivotu ne postoje crno-bijela jednostavna rjesenja. a to sto svedi, njemci, austrijanci trpe dosljake je zato sto od njih imaju puuuno koristi, rade za najmanju satnicu najgore poslove, a prosjecno-glupi svabo moze da bira i izvoljeva. dok se taj bosanac snadje i nadje nesto bolje, vec je dobro odradio svoje.cyprus wrote:Iskreno da se ja pitam, ukinuo bih dijasporu svugdje u svijetu i za svaku državu, međutim znam ja da je to trenutno ni blizu mogućeg. Riješio bih to na najjednostavniji način: tvoja država je ona u kojoj živiš i nijedna druga, i onda ne bi bilo vakih problema ko što sad ima. Dakle, ako misliš da je tvoja država Hrvatska, bujrum u Hrvatsku niko ti ne brani, a isto bi važilo i za sve ostale države. Recimo, ja ne znam kako sad Njemcima, Švedima, Austrijancima, Kanađanima ne dopizdi to što im u državi živi značajan procent ljudi koji te države ne doživljavaju svojim. Meni bi iskreno dopizdilo. Sad neki mi ovi naši dijasporci ne zamjere, al ja mislim da bi ovo bilo najjednostavnije i najdefinisanije rješenje.
kao drugo izgleda da nikada nisi cuo za globalizaciju, svijet postaje otvoreno igraliste za sve koji zele vise, idu u sve moguce zemlje gdje imaju priliku bolje zaraditi. srednji vijek i sjedenje kod kuce je davno proslo vrijeme, cistih drzava vise nigdje nema i hvala Bogu sto ih nema.
-
never no
Narod nema pametnija posla nego da prica i izmislja gluposti izgleda.
Kivni jedni na druge,te domaci te dijaspora i nigdje kraja.Daj malo da svako pocne raditi svoj posao ,a da nanama i bakama prepustimo prepricavu supljikata.Muski postali zene(mahaluse) pa im ispod suknji cune vire.Drzava,privreda mrtva,nesto malo sverca da se prezivi -to je sve.Kakva je perspektiva omladine,onog novorodjenceta-nikakva.Prestigli nas svi,kad se samo sjetim prije gdje smo bili ,a gdje smo sad.dosta i supljikata bio je rat.Rat je bio,prosao fala Bogu ali koliko ima od toga nemrda se nikako.Glasa se za iste poprdane,mudomire i onda opet kuknjava.
Otrijezni se bosanki covjece,sto prije to bolje.
Kivni jedni na druge,te domaci te dijaspora i nigdje kraja.Daj malo da svako pocne raditi svoj posao ,a da nanama i bakama prepustimo prepricavu supljikata.Muski postali zene(mahaluse) pa im ispod suknji cune vire.Drzava,privreda mrtva,nesto malo sverca da se prezivi -to je sve.Kakva je perspektiva omladine,onog novorodjenceta-nikakva.Prestigli nas svi,kad se samo sjetim prije gdje smo bili ,a gdje smo sad.dosta i supljikata bio je rat.Rat je bio,prosao fala Bogu ali koliko ima od toga nemrda se nikako.Glasa se za iste poprdane,mudomire i onda opet kuknjava.
Otrijezni se bosanki covjece,sto prije to bolje.
- danas
sa koje si ti kruske pala bogati?basta sljezove boje wrote:pocistite prvo svoje dvoriste pa onda gledajte u tudje. Niko je rodjen u Berlinu, oboje roditelja Hrvati. Da su izbori u BiH i da se Niko zove Miralem i da je rodjen u Berlinu, da li bi itko na ovom forumu osporavao njegovo biracko pravo?
na ovom forumu se redovito vode kampanje za ukidanje prava glasa i drzavljanstva dijaspori...
- Fair Life
cyprus wrote:Iskreno da se ja pitam, ukinuo bih dijasporu svugdje u svijetu i za svaku državu, međutim znam ja da je to trenutno ni blizu mogućeg. Riješio bih to na najjednostavniji način: tvoja država je ona u kojoj živiš i nijedna druga, i onda ne bi bilo vakih problema ko što sad ima. Dakle, ako misliš da je tvoja država Hrvatska, bujrum u Hrvatsku niko ti ne brani, a isto bi važilo i za sve ostale države. Recimo, ja ne znam kako sad Njemcima, Švedima, Austrijancima, Kanađanima ne dopizdi to što im u državi živi značajan procent ljudi koji te države ne doživljavaju svojim. Meni bi iskreno dopizdilo. Sad neki mi ovi naši dijasporci ne zamjere, al ja mislim da bi ovo bilo najjednostavnije i najdefinisanije rješenje.
Evo ti kandidat... posalji je u Hrvatsku.

-
zrikavac48
cyprus (citat):
Iskreno da se ja pitam, ukinuo bih dijasporu svugdje u svijetu i za svaku državu, međutim znam ja da je to trenutno ni blizu mogućeg. Riješio bih to na najjednostavniji način: tvoja država je ona u kojoj živiš i nijedna druga, i onda ne bi bilo vakih problema ko što sad ima. Dakle, ako misliš da je tvoja država Hrvatska, bujrum u Hrvatsku niko ti ne brani, a isto bi važilo i za sve ostale države. Recimo, ja ne znam kako sad Njemcima, Švedima, Austrijancima, Kanađanima ne dopizdi to što im u državi živi značajan procent ljudi koji te države ne doživljavaju svojim. Meni bi iskreno dopizdilo. Sad neki mi ovi naši dijasporci ne zamjere, al ja mislim da bi ovo bilo najjednostavnije i najdefinisanije rješenje.
Pitao se ti ili ne, "ukidanje " diaspore nije moguce. Naprotiv, danas je sve vise diaspore u svijetu. Pokretljivost ljudi je sve veca. Medjutim ima jedan drugi problem, ato je ko i gdje ima pravo glasa. Ja sam misljenja da gradjanin ima pravo na glas samo tamo gdije zivi, radi i placa porez. Glasacko tijelo svojim izborom utice na politicko i ekonomsko stanje zajednice. Svako moze da prati kakva su politicka i ekonomska kretanja u susjednoj zemlji ili bilo kojoj drugoj, ali nema pravo da svojim glasom utice na njih time sto nije porezni obveznik iste.
Pitao se ti ili ne, "ukidanje " diaspore nije moguce. Naprotiv, danas je sve vise diaspore u svijetu. Pokretljivost ljudi je sve veca. Medjutim ima jedan drugi problem, ato je ko i gdje ima pravo glasa. Ja sam misljenja da gradjanin ima pravo na glas samo tamo gdije zivi, radi i placa porez. Glasacko tijelo svojim izborom utice na politicko i ekonomsko stanje zajednice. Svako moze da prati kakva su politicka i ekonomska kretanja u susjednoj zemlji ili bilo kojoj drugoj, ali nema pravo da svojim glasom utice na njih time sto nije porezni obveznik iste.
-
zlajaBHF
Sreca je pa ti i takvi kao ti nikad vise necete vladati ovim prostorima.... dosta vas je bilo.danas wrote:
sa koje si ti kruske pala bogati?
na ovom forumu se redovito vode kampanje za ukidanje prava glasa i drzavljanstva dijaspori...![]()
Kupi avionsku u jednom pravcu...hoces u Kinu...ili na Kubu, biraj....cekaju te...
-
basta sljezove boje
nisam znala da je ovaj forum od tolike vaznosti za BiHdanas wrote:sa koje si ti kruske pala bogati?basta sljezove boje wrote:pocistite prvo svoje dvoriste pa onda gledajte u tudje. Niko je rodjen u Berlinu, oboje roditelja Hrvati. Da su izbori u BiH i da se Niko zove Miralem i da je rodjen u Berlinu, da li bi itko na ovom forumu osporavao njegovo biracko pravo?
na ovom forumu se redovito vode kampanje za ukidanje prava glasa i drzavljanstva dijaspori...![]()
imas li neki clanak iz Oslobodjenja, Avaza, Slobodne Bosne, Dana ... u kojima se dijaspori osporava pravo glasa ili ti je informativni i intelektualni vrhunac diskusija pubertetlija na ovom forumu?
- Saian
basta sljezove boje wrote:nisam znala da je ovaj forum od tolike vaznosti za BiHdanas wrote:sa koje si ti kruske pala bogati?basta sljezove boje wrote:pocistite prvo svoje dvoriste pa onda gledajte u tudje. Niko je rodjen u Berlinu, oboje roditelja Hrvati. Da su izbori u BiH i da se Niko zove Miralem i da je rodjen u Berlinu, da li bi itko na ovom forumu osporavao njegovo biracko pravo?
![]()
imas li neki clanak iz Oslobodjenja, Avaza, Slobodne Bosne, Dana ... u kojima se dijaspori osporava pravo glasa ili ti je informativni i intelektualni vrhunac diskusija pubertetlija na ovom forumu?
- Saian
zlajaBHF wrote:
Ja sam u toku osnivanja jedne radne grupe, koja se sastoji od uspjesnih bosanaca iz DK, koja ce se sastati sa predsjednikom drzave, a tema ce biti politicka situacija u BiH, gdje cemo se naravno zalgati da danci guraju na nasu stranu, ali ima tu jos mnogo tema koje ce doci na dnevni red...
angazhuj i onu 'Ajvanche, ona je chini se uspjela u zhivotu, a u slobodrskoj Danskoj je
-
zlajaBHF
Kako zemo ne kontam.... ona bi da ukine nase pravo na drzavljanstvo i glasanje, a to je ono sto je i cilj etnickog ciscenja i genocida, zar ne??zoom66 wrote:zemo, ochigledno ne kontash sho ti je uvazena dijasporka htjela reci...zlajaBHF wrote:Sreca je pa ti i takvi kao ti nikad vise necete vladati ovim prostorima.... dosta vas je bilo.danas wrote:
sa koje si ti kruske pala bogati?
Kupi avionsku u jednom pravcu...hoces u Kinu...ili na Kubu, biraj....cekaju te....paznje malo..
-
Leonid Breznjev
u pravu je on, zlaja! nisi dobro razumio sta je @danas hotio da kaze!zlajaBHF wrote:Kako zemo ne kontam.... ona bi da ukine nase pravo na drzavljanstvo i glasanje, a to je ono sto je i cilj etnickog ciscenja i genocida, zar ne??zoom66 wrote:zemo, ochigledno ne kontash sho ti je uvazena dijasporka htjela reci...zlajaBHF wrote: Sreca je pa ti i takvi kao ti nikad vise necete vladati ovim prostorima.... dosta vas je bilo.
Kupi avionsku u jednom pravcu...hoces u Kinu...ili na Kubu, biraj....cekaju te....paznje malo..
-
Umjetnik a
evo tražim tu dijasporu u atlasu, pa bih zamolio za pomoć, ne znam šta je to, šta je ta dijaspora, je li to država, grad, pokrajina, regija, neko mjesto...itd...etc
ja sam uvijek smatrao da je dijaspora: to su stanovnici jedne države, koji su napustili svoju domovinu (zbog ovih ili onih razloga, nama svima poznatih) i koji žive u drugoj državi, ali eto možda sam se prevario, who nouz:)
ej Niko, Niko, proado si se za male pare
p.s.
bašto, bašto mislio sam da si pametnija

ja sam uvijek smatrao da je dijaspora: to su stanovnici jedne države, koji su napustili svoju domovinu (zbog ovih ili onih razloga, nama svima poznatih) i koji žive u drugoj državi, ali eto možda sam se prevario, who nouz:)
ej Niko, Niko, proado si se za male pare
p.s.
bašto, bašto mislio sam da si pametnija