buba wrote:sarlo wrote:Hendrix wrote:Danas mi se desila grozna stvar.Otac koji je srčani bolesnik je imao začepljenje ugrađenog stenta , to je kao mrežica koja proširuje arteriju začepljenu.
Nije mu se to desilo jer se zajebavo pušio ili ždero nego jer nije imao lijek koji treba piti svaki dan. Neki dan mu nestalo a lijek je oko 130 KM pa smo pare skupljali jer ima i još nekih koji NISU na recept nego pola-pola pa ovo izađe da će vas infarkt koštati minimalno 200KM mjesečno. A para nema.
Elem primljen je na CUM doktorima moram izraziti sve pohvale , nikakve zezancije nije bilo primljen je u što kraćem roku na ponovno ugrađivanje stenta i sada se oporavlja i dobro je.
Ovo pišem iz razloga jer sam doživio šok i ne znam kako da nazovem to više u čekaonici Centra za srce.Dođem gore da sačekam oca poslije operacije , kad tamo bruka stolova i stoljnaka , spremo za mezu.Kontam šta je ovo.Kad me ljubazni portir zamoli da ostanem pola sata maksimalno jel dolazi premijer sa svojom svitom da ždere , zakuska neka.Nije čovjek kriv i njemu neugodno kaže jarane nije do mene.Vidim unose ražnjiće , pive , meso , lagane aperitive a meni to sve nekako se nestvarno čini , slavlje a ja baš sjeban maksimalno.I šta ću siđem dole u hodnik i čekam sat na hladnoći i vidim oca na 2 minute samo dok su gaprovlačili.
I onda mi sine ideja. Moj otac koji nema para da plati lijekove će sada morati na nosilima biti provučen kroz tu masu političara i guzonja našeg premijera koji će se smješkati sa svojim gospođama i meziti i pijuckati i govoriti neke ublehe o uspjehu vlade bla bla a kraj njih prolazi na krevetu čovjek koji je u rovu oštetio zdravlje i koji sada na osnovu toga nema apsolutno nikakve beneficije niti makar jeftinije lijekove. I jebe se njima za to.
Loš dan , stvarno.

Stent ti je slabo rjesenje, cesto se "zamascuje" i dolazi do infrakta. No skolski, doktori ga ugradjuju prije baj-pasa kad god se za to pruza mogucnost. Na Kosevu su ovakvi infrakti nekako precesti.
p.s.
U danu kada je mog Starog zdrm'o infrakt nisam razmisljao ni o internetu ni o premijeru Fedracije. Mislim da ti je tema bezveze, pljuni po Premijeru Federacije na neki drugi nacin, ovo ti je degutantno. Neznam zasto ljudi ne brinu svoje brige,
ova Vlada je na vlasti 10-tak mjeseci i realno nije mogla mnogo uraditi.
Ako nisi cuo, globalna ekonomska kriza eskalira, i "male" privrede ce najvise stradati (nemaju dovoljno velike zalihe, ni druge instrumente da zastite svoja otvorena trzista).
A Brankovic ostavlja utisak da ce biti najbolji premijer do sada.
Degutantno je to da ti dajes savjete o stentu, a ne znas ni napisati rijec
''infarkt''.
Jos blesavije je tvoje poimanje ''tudje brige''. Ovaj covjek ''hendrix'' i brine svoju ''brigu'', ali nije to ni bitno jer ti si apsolvirao ''globalizaciju'' i njen uticaj na zemlje treceg svijeta, pa je i Brankovicev mali piknik nesto sto se samopodrazumijeva u sklopu tvoje globalizacije, kaj ne.
BTW..sharmer je kultivisani pakashu, koji se nalizao i izlizao na putu koji je vodio do mjesta PM-a i zivi primjer naseg probosanskog ITM (imal' tu mene). Zenin sestric je na mjestu javnih nabavki BH telecoma, voza bibi od 20 i kusur hiljada KM-ova i cini mi se deckic sa srednjom skolom i zalostivo osrednjom inteligencijom.
Ali sve ovo nije nista novo i neocekivano..ono sto bi bilo novo i neocekivano je da se ovaj isti Hendrix naje*o majke svima na tom pikniku, prevrnuo dekoracije i ispisho' im se na stolove. Eh' tad bi sljedeci obrok dobio najvjerovatnije u bajbuku i tako bio nagradjen za remecenje javnog reda i mira.
Tako za mene su herojstva kad se covjek suzdrzi i istrpi i presuti i pokupi ostatke dostojanstva i tolerancije i napusti mjesto tudjeg zlocina.
jebe* ovo...jebe* narod vakav poput tebe..mamlaze. I naravno, izvini ako sam te uvrijedila..cinilo mi se neophodnim.

Za pisanje rijeci infarkt si u pravu. Nisam ni profesor jezika, ni doktor, samo govorim iz iskustva. Cak nedozivljenog, ali kad danima cekas sat-dva da bi porazgovarao sa doktorom i vidio oca na minut-dva, svasta mozes cuti od pacijenata i doktora i kad se slegnu utisci mozes o tome reci recenicu-dvije. Usvojio sam iskustvo od drugih.
Meni je nevjerovtno da sin u danu kad mu otac dozivi infarkt miokarda pise ovako nesto. Glavni mu je problem sto politicari organizuju svecani rucak i sto je ce jesti raznjice, piti pivo!!! I socijalisticka slavlja su podrazumjevala mnogo bogatiju trpezu.
I koliko se sjecam trece interne i intezivne njege na drugom (ili trecem) spratu, neznam gdje bi to slavlje moglo biti organizovano. Hodnik je mali, pacijenti se prevoze liftom.
Ne znam cemu uopce frustracija.
-Brankovic jede raznjice!!!
-Sestric njegove zene vozi bibi! A zavrsio samo srednju skolu? I osrednje je inteligencije? (neznam sta sve ovo treba da znaci, svi koji imaju samo srednju skolu ne smiju imati auto).
Sto se tice ogovoranja da je neko lopov, ako znate da je neko lopov duzni ste da ga prijavite! Ponavljam Brankovic jeste elokventan i ostavlja utisak covjeka koji zna sta hoce. Njegovi planovi u vezi razvoja infrastrukture Federacije su razumni i logicni. Pogotovo mi se svidja to sto od budzetskih sredstava ne namjerava praviti auto-put, kako se sada pocelo raditi. Vec ce sredstava i sredstva od prodaje drzavnih preduzeca usmjeriti u razvoj magistralne mreze putova i u projekte u manjim gradovima (ti manji gradovi nemaju dovoljno sredstava za sopstveni razvoj i ovo ce biti jedini nacin za finansiranje nekih projekata, kjoje ce oziuvjeti te gradice). A Auto-put ili da se sam razvija metar, po metar od naplate putarine, dok se ne pojavi koncesionar koji ce uzeti citavu trasu.
Glede tvog komentara o mom poznavanju globalizacije,... Na vijestima je bilo da su u Evropi bile velike suse ove godine, pa je poslije "udarila tuca" i nevrijeme i unistila ovogodisnji rod. To isto se desava trenutno u Australiji (javila tetka) i cijene zbog toga skacu. To je moje razmisljanje, ali eto neki psuju Brankovicu mater zbog kisa, snijega i sl.(ja psujem samo u "intimnim trenucima"). I to je moje poznavanje poljoprivrede a ne ekonomije (moji su imali bastu nekoliko godina, da bi Stari i Stara sacuvali zdravlje-posli8je prvog ocevog infarkta, i mnogobrojnih alergija digli smo ruke od baste). I da kazem jos nesto, ako ludilo sa vremenom nastavi i slijedecih godina litar ulja ce izaci i na ratnih pedeset, a moze ga i nebiti u trgovinama. I ne treba zavrsiti ekonomiju da bi se to zakljucilo.
U nadgovaranju sa vama i ja instrumentalizirah bolest svog oca.
-Mamlaz-
p.s.
Drzave moze na to uticati u nekoj mjeri. Kao sto je zaustavila rast cijene brasna, ali kasno su reagovali. Rebalans je cini mi se usvojen i malo je "slobodnog prostora" u budzetu.