Postignut dogovor "potpisnika" pisma i NS BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

Crvena Tifoza wrote:
Majstorinho wrote:Barbarez direktor... San snova...
Izmišljena pozicija koja postoji samo u našoj reprezentaciji.

Vjerovatno si mislio na presjednik Saveza. :D
Crveni smijesan si po svim postovima koje si dosad napiso nebi znali da to samo postoji u nasoj reprezentaciji gdje jos imaju 3 predsjednika drzave osim kod nas gdje jos ima da ne igraju najbolji igraci za neku repku gdje jos ima da predsjednik drzave navija za neku drugu drzavu ?? hoces jos koje "gdje jos ima?"
Smijesan si pogotovo sa onim navijacem sto je ubijen zalostan i smijesan si u isto vrijeme
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

AjdinBSC wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Crveni smijesan si po svim postovima koje si dosad napiso nebi znali da to samo postoji u nasoj reprezentaciji gdje jos imaju 3 predsjednika drzave osim kod nas gdje jos ima da ne igraju najbolji igraci za neku repku gdje jos ima da predsjednik drzave navija za neku drugu drzavu ?? hoces jos koje "gdje jos ima?"
Smijesan si pogotovo sa onim navijacem sto je ubijen zalostan i smijesan si u isto vrijeme
Grohotom se smijem. :lol:
Tacka, zarez, upitnik - nisu ti jaca strana. Sjedi jedan!
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Edin H. wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Direktor reprezentativnih selekcija jeste izmisljena pozicija. Ali kao sto znas to je titula Ahmeta Pasalica, nadajmo se ne jos zadugo.

Sta mozes kada imas tri predsjednika, pa se i Condolesa ziva ismija.
Savez je samo kopija struktura Drzave.
Zato mi i jeste šuhveli, dal' bi se Barbarez upustio u te vode - preuzimanje takve pozicije. Neznam, cisto sumnjam.
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

Crvena Tifoza wrote:
AjdinBSC wrote:
Crvena Tifoza wrote: Izmišljena pozicija koja postoji samo u našoj reprezentaciji.

Hvala sto potvrdjujes da si smijesan i zalostan nisi trebo konto sam da ces nesto napisat da se odbranis al nista
elSaik

Post by elSaik »

Edin H. wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Direktor reprezentativnih selekcija jeste izmisljena pozicija. Ali kao sto znas to je titula Ahmeta Pasalica, nadajmo se ne jos zadugo.

Sta mozes kada imas tri predsjednika, pa se i Condolesa ziva ismija.
Savez je samo kopija struktura Drzave.
A država je kopija naroda koji dalje od svoje guzice ne vidi... da prostite...
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

AjdinBSC wrote:
Crvena Tifoza wrote:
AjdinBSC wrote: Crveni smijesan si po svim postovima koje si dosad napiso nebi znali da to samo postoji u nasoj reprezentaciji gdje jos imaju 3 predsjednika drzave osim kod nas gdje jos ima da ne igraju najbolji igraci za neku repku gdje jos ima da predsjednik drzave navija za neku drugu drzavu ?? hoces jos koje "gdje jos ima?"
Hvala sto potvrdjujes da si smijesan i zalostan nisi trebo konto sam da ces nesto napisat da se odbranis al nista
Kriza pravopisa.
Imas pp, tamo mi se obrati, a ovdje napiši ako imaš šta pametno u vezi teme. To je jedna od osnova po kojoj forum funkcioniše. :roll:
Hantraga

Post by Hantraga »

Crvena Tifoza wrote:

Pa nije to izmisljena pozicija, vec je to trenutna pozicija Ahmeda Pasalica...

Direktor svih fudbalskih selekcija...

Samo sto meni vize zvuci da Sergej dobije neku malo vise strucno poziciju, a ne direktorsku...

Za direktorsku poziciju treba da se stavi neki maher i biznismen, covjek od velikog ugleda u biznisu...

No kad bi i Sergej uletio na tu poziciju, mislim da bi se pola stavri u savezu rjesilo...
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Hantraga wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Pa nije to izmisljena pozicija, vec je to trenutna pozicija Ahmeda Pasalica...

Direktor svih fudbalskih selekcija...

Samo sto meni vize zvuci da Sergej dobije neku malo vise strucno poziciju, a ne direktorsku...

Za direktorsku poziciju treba da se stavi neki maher i biznismen, covjek od velikog ugleda u biznisu...

No kad bi i Sergej uletio na tu poziciju, mislim da bi se pola stavri u savezu rjesilo...
Koji to još fudbalski savez na svijetu ima tu poziciju?
Upravo tako, izmišljena pozicija za Ahmeta Pašalica, kao milion drugih administracija po BiH da bi uposlile ljude Pašalicevog kova.
Ma sve mi ovo izgleda kao jedna velika foluška i navlakuša.
Stari

Post by Stari »

Pozdravljam sve prisutne

Ljudi jaste li sigurni u to sta su ...stvarno....desilo. Ili su ovo sad samo nagadjanja i prepricavanja u rek'o ovaj ...a prenjeo mu onaj.

Mislim prije no sto bilo sta kazem htio bih znati jel se to moze smatrati gotovom stvari ...ono, bas definitivno....Dakle: bojkot se prekida, barbarez postaje direktor, Pasalic nestaje bestraga. Ako je to = to?

Podrazumjeva li to povratak u ekipu svih onih koji su igrali one nesretne jeseni lani? Ako jeste...pa hajd nek je sa srecom...samo, ja nisam bas siguran koliko smo tim potezom u stvari pojacali ekipu. Na sredini cemo sa Bajramovicem svakako biti jaci...samo odbrana...nam ostaje rak-rana....nemojte mi sviju vam Spahica i Papca spominjati...hajd ovaj drugi i nekako ...al onaj prvi je direktni krivac za poraz protiv Madzara...nije znao drzati jezik za zubima kad je bilo najvise potrebno i time je uzjebo koncepciju cijeloj ekipi...(a igro je fino... :-? ...u prijateljskim utakmicama)...

Suma-sumarum....dobra vijest (ako je istinita) jer, treba nam igraca, pogotovu iskusnih branica i defanzivnih veznih. Za napad ...je kako se meni cini ...manja kriza. Ali odbrana i defanzivni dio sredine...huh....mrka kapa. Sad da je jos kako nagovoriti nekog od onih (nekog od onih koji se spominju na onoj drugoj temi) stranaca da se prihvate posla.... I nek' kaze ko sta hoce....ali bilo bi to ponovo vrlo zanimljivo gledati.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Evo drugi dan u medijima ni habera nema o ovom sporazumu... nisu ni na spisku koji je danas objavljen....
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Dobro bi bilo da se pozicija direktora ukine mada kad bi Barbarez preuzeo stvar to bi barem znacilo da imamo nekog svog koji bi ako nista barem bio policajac za bandu sto radi u Savezu. Mada sumnjam da ce se tako sta desiti I kao da gledam skupstina NSBiH ce sa podsmjehom na to gledati u stilu "sta ce on meni iz Njemacke biti direktor". Ako niste primjetili niko iz inostranstva trenutno ne radi u NSBiH (koliko sam ja upoznat).

Muzurovic ce najvjerovatnije biti otklonjen jer je trosiva roba I moze postati dodatna bespotrebna smetnja ugledu NSBiH. To ipak ne znaci da ce ga zamjeniti neko za koga smo barem culi.

Sve u svemu srednja zalost. Ja sam barem davno prestao vjerovati u revolucionarne promjene. Kako neko rece, kakva drzava takva repka.
elSaik

Post by elSaik »

Dado dijasporitus wrote:Ja sam barem davno prestao vjerovati u revolucionarne promjene. Kako neko rece, kakva drzava takva repka.
Znaš li onaj stih "kakav narod takva vlast"? ;)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Neznam da li se to bas aplicira na BiH. Nije narod odabrao Dayton pa da ih se sad pita "Biraj, hoces da te tuce Mujo, Ivo ili Ilija". Bice da nam se svima dirigira a narod konta da ako smo prezivjeli granate I kame pa mozemo I ovo malo jada sto nam sjedi za vratom. Nista gore od bosanskog strpljenja.
cyprus

Post by cyprus »

Jah, ajmo se sad nadat kako bi Berbarez nešto promjenio u savezu. :-)
samke4u

Post by samke4u »

Molim sve administratore, moderatore i urednike da ociste temu od medjusobnih prepucavanja...
Vazda se nadju bolesnici koji ce zapoceti raspravu, ti nemas pojma, ti ne znas pisati...
Ako vam se ne svida kako neko pise preskocite post i citajte dalje a prepirke ostavite za private ili jos bolje dogovorite sastanak negdje u gradu i pokoljite se. Tako ce te uciniti uslugu svima nama...
elSaik

Post by elSaik »

Dado dijasporitus wrote:Neznam da li se to bas aplicira na BiH. Nije narod odabrao Dayton pa da ih se sad pita "Biraj, hoces da te tuce Mujo, Ivo ili Ilija". Bice da nam se svima dirigira a narod konta da ako smo prezivjeli granate I kame pa mozemo I ovo malo jada sto nam sjedi za vratom. Nista gore od bosanskog strpljenja.
Naravno da se odnosi na narod u BiH. Da ovaj bh. narod nije podijeljen ne bi ni država bila podijeljena, a time ni Savez. Međutim, ovo je politika a o njoj ne želim da pričam u ovome podforumu.

Što se ovih "promjena" tiče, ja lično ne vidim nikakvog napretka. Ako ćemo se zadovoljiti time što će Sergej možda dobiti poziciju direktora, koja ne postoji u nijednom drugom Savezu, a da ne govorim o stručnosti istog tog Sergeja da vrši tu funkciju, onda nismo ništa bolje ni zaslužili nego da nas ovi ljudi, protiv kojih se k'o nešto borimo, yebu i narednih godina.
amarpitar

Post by amarpitar »

Nakon sastanka čelnika N/FSBiH sa “potpisnicima“
Piše: Jasmin LIGATA
15/11/07

Predsjedništvo sklanja Pašalića i Muzurovića?

Prije nekoliko mjeseci, tadašnji nogometni reprezentativci BiH, u javnost su dali pismo u kojem ultimativno i bezuslovno traže smjenu tročlanog Predsjedništva N/FSBiH, te direktora reprezentativnih selekcija.

Sada, pred kraj godine i nakon niza peripetija, počev od toga ko je potpisaozapravo pismo, a ko nije, nekolicina “buntovnika“ u Sarajevu (Colegium Artisticumu) imala je sastanak sa dvojicom članova Predsjedništva Iljom Dominkovićem i Sulejmanom Čolakovićem, čiju su smjenu zapravo i tražili te generalnim sekretarom Munibom Ušanovićem. Epilog sastanka zvanično se ne zna, ali kako nezvanično saznajemo, potpisnici su se predomislili glede smjena Dominkovića i Čolakovića, te su ostali pri svom zahtjevu da se smijeni direktor reprezentacije Ahmed Pašalić, kojeg su protekle godine u ovo vrijeme mnogi od njih nazivali zapravo ocem reprezentacije.

Ništa zvanično

Također, sa tajnog sastanka, koji je u neka doba postao javni, saznajemo da su Dominković, Čolaković i “zapisničar“ Munib Ušanović, u zadaći popravljanja stanja u N/FSBiH dobili i zahtjev za smjenu sadašnjeg selektora Fuada Muzurovića, a umjesto njega predloženi su menadžer Bekim Dino Pašalić (želi u bh. vrstu dovesti Brazilce, Italijane, Špance?!), koji bi zapravo trebao biti selektor, te Faruk Hadžibegić, koji bi bio generalni menadžer.

“Svima nama je zadatak da pod hitno treba popraviti stanje u Savezu“, kaže nam Iljo Dominković, član Predsjedništva N/FSBiH i dodaje:

“Imali smo dvosatni razgovor sa reprezentativcima i bila je to razmjena mišljenja u kojoj su načeta mnoga pitanja.

Oni su govorili o svojim razmišljanjima i šta misle kako bi se stanje moglo popraviti. Naravno, vratili smo se i na napisano pismo i ja moram kazati da Savez želi da se nešto promijeni, a reprezentativci žele dokaze da će se to zaista i desiti“, riječi su Dominkovića, koji nam nije htio konkretno odgovoriti na pitanje da li su reprezentativci tražili smjenu Pašalića i Muzurovića.

“Sve ono o čemu smo razgovarali prezentiraćemo na Izvršnom odboru kada se formiraju sva tijela (Predsjedništvo i IO). Pokrenuto je niz pitanja i nije samo riječ o smjenama pojedinaca“.

Vraćanje mira

Dominković, kojem su, ne tako davno, reprezentativci zamjerili nošenje hrvatskog dresa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, kaže da mu nije namjera da žrtvuje nekog pojedinca, te da je zadatak igrača da igraju na terenu.

“Zna se ko je za šta odgovoran i tako ćemo se ponašati. Pred kraj ovog mjeseca je Skupština FSRS, na kojoj će biti izabran član Predsjedništva N/FSBiH iz reda srpskog naroda.

Zatim, 7. decembra je Skupština N/FSBiH koja će verifikovati tog člana, te izabrati člana Izvršnog odbora, nakon čega će se tek održati sjednica Izvršnog odbora. Dakle, prije tih datuma zaista ne želimo izlaziti u javnost“, kazao nam je Iljo Dominković.

Pitanje je otkud promjena mišljenja kod nogometnih reprezentativaca, te zašto se nije ustrajalo u smjeni svih navedenih, s obzirom na to da su članovi Predsjedništva u nekoliko navrata javno prozivali igrače bh. selekcije za lošu igru.

Ipak, očito je Predsjedništvo pronašlo modus kako bi spasilo sebe, a ujedno i vratilo mir u bh. fudbal, što bi moglo značiti da ćemo u budućnosti biti svjedoci novih međusobnih optuživanja.

Izvor: Oslobođenje
Po mom misljenju prevelik je zalogaj bio traziti ostavku kompletnog predsjednistva. Trebali su se prvo rjesiti samo najveceg grobara bh. fudbala, a to je Ahmet Pasalic, koji se vishe i ne pojavljuje u medijima. Na njegovo mjesto treba postaviti Faruka Hadzibegic kao direktora, a Bazdarevicu dati sansu kao selektor. Mladi, perspektivni, iskusni, dokazani i u svijetu priznati strucnjaci. Bili bi korak blize plasmanu na jedno veliko takmicenje.
elSaik

Post by elSaik »

amarpitar wrote: Po mom misljenju prevelik je zalogaj bio traziti ostavku kompletnog predsjednistva. Trebali su se prvo rjesiti samo najveceg grobara bh. fudbala, a to je Ahmet Pasalic, koji se vishe i ne pojavljuje u medijima. Na njegovo mjesto treba postaviti Faruka Hadzibegic kao direktora, a Bazdarevicu dati sansu kao selektor. Mladi, perspektivni, iskusni, dokazani i u svijetu priznati strucnjaci. Bili bi korak blize plasmanu na jedno veliko takmicenje.
A koje su to tačno nadležnosti direktora "svih reprezentacija"? :-)
sl@ven

Post by sl@ven »

ma ko zna sta ce ovde biti, al nece bit gore garant, a bogami ne moze bit ni plaho bolje............

uglavnom, dosta sam pratio ovu repku te se kao kakva budala vozio do dortmunda, kisnjeva, ceko da mi glavu na marakani slupaju....

sad, zvanicno odustajem iako nikog ne boli k... za tim :lol:.

posvecujem se lopovluku, mutljazi i gledanju vlastite guzice jer tako je najbolje ionako mi je "sto" godina a ni kuceta ni maceta...

PS. jos samo molim boga da jednog od ovih "kurcina" iz saveza sretnem uzivo jer su mi se bas nekako licno zamjerili...

zivi mi i zdravi bili svi na ovom podforumu, bilo je kratko ali slatko... a mozda mi dadnu i koji savjet tipa "kako se bavit politikom, povalit sve i ostati sam, na fotelji naravno"

ps. pape sorry... :D
grep

Post by grep »

sl@ven wrote:ma ko zna sta ce ovde biti, al nece bit gore garant, a bogami ne moze bit ni plaho bolje............

uglavnom, dosta sam pratio ovu repku te se kao kakva budala vozio do dortmunda, kisnjeva, ceko da mi glavu na marakani slupaju....

sad, zvanicno odustajem iako nikog ne boli k... za tim :lol:.

posvecujem se lopovluku, mutljazi i gledanju vlastite guzice jer tako je najbolje ionako mi je "sto" godina a ni kuceta ni maceta...

PS. jos samo molim boga da jednog od ovih "kurcina" iz saveza sretnem uzivo jer su mi se bas nekako licno zamjerili...

zivi mi i zdravi bili svi na ovom podforumu, bilo je kratko ali slatko... a mozda mi dadnu i koji savjet tipa "kako se bavit politikom, povalit sve i ostati sam, na fotelji naravno"

ps. pape sorry... :D
Zamisli da sad svi okrenemo po tvom principu, pa gdje bi nam kraj bio. :-)

Nego neka tebe, ziv ti nama bio i uzbrdo brz. :D
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

Mislim da ce foteljogrijalice izbacit Pasalica, neki kompromis ce nac. Mozda foteljogrijace ostaju u savezu, uzimaju x % od para ali se zato nemjesaju u fodbal/nogomet/cirilicom BiH/BnX
Post Reply