Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
silence_is_sexy wrote:Sinoc se vozim taksijem i kaze mi vozac da od petka na snagu stupaju nove cijene taksi usluga. Na moje pitanje koliko ce biti povecanje, nije mi mogao precizno odgovoriti ali misli da ce start biti 2 KM, a 1 kilometar oko 1,5 KM.
S obzirom na nove cijene goriva, meni bi bilo cudno da se ovo ne desi. Isto tako bi mi najnormalnije bilo da cijena predjenog kilometra bude "klizna" tj. da prati cijenu goriva. To bi naravno znacilo da se po eventualnom smenjenu cijene goriva dozivimo i vracanje cijene taksi usluga na staro ali je to, poznavajuci nase "biznismene", jako tesko ocekivati.
elem, jebiga.
ma dzaba. jos uvijek najpovoljnije taxi voznje u svijetu.
ja mislim da sarajevo ima taksista koliko i nyc.
silence_is_sexy wrote:Sinoc se vozim taksijem i kaze mi vozac da od petka na snagu stupaju nove cijene taksi usluga. Na moje pitanje koliko ce biti povecanje, nije mi mogao precizno odgovoriti ali misli da ce start biti 2 KM, a 1 kilometar oko 1,5 KM.
S obzirom na nove cijene goriva, meni bi bilo cudno da se ovo ne desi. Isto tako bi mi najnormalnije bilo da cijena predjenog kilometra bude "klizna" tj. da prati cijenu goriva. To bi naravno znacilo da se po eventualnom smenjenu cijene goriva dozivimo i vracanje cijene taksi usluga na staro ali je to, poznavajuci nase "biznismene", jako tesko ocekivati.
elem, jebiga.
od poendeljka
2 km start
km voynje 1,5 KM
voznja iza 22h +30% na cijenu...
al neka ba, bolje srat o drugim NERJESIVIM stvarima....
E ne bih da budem pesimističan, ali mama mi kaže da je čula na vijestima da će litra ulja poskupiti na 8 KM! Meni djeluje nestvarno, ali kakva nam je država ne bih bio previše iznenađen... Sve kontam da je ona to pogrešno čula?!
ja se ne vozim taksijem iz principa. Vidim kako su hanumice koje se voze pocele kuburiti sa celulitom, zato bicikl na ledja, niz stepenice i ulica je moja
bibliotekar wrote:nemam pojma dje vi ulje kupujete... kod mene je jos uvijek 2.85...(u sarajevu)...
Pogledaj sutra, možda se iznenadiš! Kako god donji smo. Ja nešto kontam, da Bosanci ne postoje trebalo bi ih izmislit! Što naš narod može trpit nijedna životinja ne bi mogla. Ali tako nam i treba! Baš juče pričam s jednim likom koji mi govori da bi opet glasao za "svoje" pa taman hljeba ne imao! On ima dvoje djece!!!
mIRCerka wrote:shega, kao nestalo ulja...a trgovci pametni...pocistili rafe...pa kad skoci na 6 ili 8 onda cete kupovat STARO ulje po MASNOJ cijeni...
levati... jedite nemasno..preznojite vase povrce...nemojte ga mastiti...
Stari fol... isti slucaj imas kad se neki proizvod puno kupuje tj marka a ostali nula onda nece da stavljaju taj na policu dok se ne prodaju ovi ostali FUJ cigansku im majku
popusise taksisti foru, eno ih stoje po standovima po citav dan, puni standovi niko ne vozi...
eto doce im poskupljenje glave, mozda ce zaraditi vise po jednoj voznji ali ce zato imati voznji 10 puta manje nego prije, pa ce im na kraju profit bit ako nista duplo manji nego prije
i treba ih bojkotovati skroz, jedino u krajnjoj nuzdi, jer sto je previse previse
i one gluposti +30% na cijenu navece haha pa nije ovo New York, kakvi idioti, potpisali su sebi bankrot...
kod Pozorišta gledam po cijeli dan pun taxi stand. Mislim da du dosta izgubili ovi poskupljenjem. Ranije, nije bi bilo zao dati 3-4 marke za voznju, a sad mi bas zao 6 -7 KM.