ako hoćeš da osjetiš na svojoj koži šta je Krajina i ko su Krajišnici, dođi u mjesta Stijena ili Pištaline(između Cazina i B.Krupe), svrati u neku od kafana(popularnije gostijona) pa počni ovako malo izigravati facu, pa će ti ljudi oguliti kožu i kosti polomitimetal_rules_cura wrote:Moja tema je otisla u brdo raznoraznih smjerova... ali zanimljivih stvari za procitati nadjoh...
Krajisnici
Moderator: Chloe
- Bosanski_kralj
- Prozor
Ovo se zove balkanski marketing...Bosanski_kralj wrote:ako hoćeš da osjetiš na svojoj koži šta je Krajina i ko su Krajišnici, dođi u mjesta Stijena ili Pištaline(između Cazina i B.Krupe), svrati u neku od kafana(popularnije gostijona) pa počni ovako malo izigravati facu, pa će ti ljudi oguliti kožu i kosti polomitimetal_rules_cura wrote:Moja tema je otisla u brdo raznoraznih smjerova... ali zanimljivih stvari za procitati nadjoh...
- Bosanski_kralj
joj nemoj molim te početi mi o tome kakvi su Balkanci, i šta god da ne valja da dolazi sa Balkana. Kad se Talijani svaki vikend međusobno poubijaju, niko ne govori o primitivnim Apenincima, a čim se nešto desi na Balkanu, spominje se balkanski primitivizam.Prozor wrote:Ovo se zove balkanski marketing...Bosanski_kralj wrote:ako hoćeš da osjetiš na svojoj koži šta je Krajina i ko su Krajišnici, dođi u mjesta Stijena ili Pištaline(između Cazina i B.Krupe), svrati u neku od kafana(popularnije gostijona) pa počni ovako malo izigravati facu, pa će ti ljudi oguliti kožu i kosti polomitimetal_rules_cura wrote:Moja tema je otisla u brdo raznoraznih smjerova... ali zanimljivih stvari za procitati nadjoh...
Pun mi je qrac i Evrope i njihovih standarda
-
BISCANIN2
k
Nikad nikvi problema
,jedinu kriticnu situaciju imao u jezerskom u discu i to ne licno nego kao pratnja moh jarana koji volu rep iscupa u sekundi i dusi je romanticar ali seoske lole ga zbog proporcija bas ne vole,belaj se na njeg ljepi ko muha na govno .
Vjerovali ili ne delikatnu situaciju rjesio sam kašikarom .
He he he bravo care ,x puta pjan ki gujca teturajuci izlazio sa ahbabima iz Soferske noci , a bogami i u disco u stijeni sam znao zavrsiti .o hoćeš da osjetiš na svojoj koži šta je Krajina i ko su Krajišnici, dođi u mjesta Stijena ili Pištaline(između Cazina i B.Krupe), svrati u neku od kafana(popularnije gostijona) pa počni ovako malo izigravati facu, pa će ti ljudi oguliti kožu i kosti polomiti
Nikad nikvi problema
Vjerovali ili ne delikatnu situaciju rjesio sam kašikarom .
- Bumbar
Bosanski_kralj wrote:ako hoćeš da osjetiš na svojoj koži šta je Krajina i ko su Krajišnici, dođi u mjesta Stijena ili Pištaline(između Cazina i B.Krupe), svrati u neku od kafana(popularnije gostijona) pa počni ovako malo izigravati facu, pa će ti ljudi oguliti kožu i kosti polomitimetal_rules_cura wrote:Moja tema je otisla u brdo raznoraznih smjerova... ali zanimljivih stvari za procitati nadjoh...
djecica...
- Bosanac_21
Sta nas brige
da nismo kakvi smo, ne bi ni ovo imali sto imamo.
Kao sto ona kaze: "oj Krajino nocas si dalekooooooo, al znaj uvijek, na te misli neko, na te misli nekoooo, Krajisnik sam ja, ponosim se s tim, tebe volim i srcem i dusom, tebe volim bicem svim" ejhaaaaaaaa

Kao sto ona kaze: "oj Krajino nocas si dalekooooooo, al znaj uvijek, na te misli neko, na te misli nekoooo, Krajisnik sam ja, ponosim se s tim, tebe volim i srcem i dusom, tebe volim bicem svim" ejhaaaaaaaa
- schevar
ja samo da ovo vec navedeno potpisem.selamBosanac_21 wrote:Sta nas brigeda nismo kakvi smo, ne bi ni ovo imali sto imamo.
Kao sto ona kaze: "oj Krajino nocas si dalekooooooo, al znaj uvijek, na te misli neko, na te misli nekoooo, Krajisnik sam ja, ponosim se s tim, tebe volim i srcem i dusom, tebe volim bicem svim" ejhaaaaaaaa![]()
- Bosanski_kralj
Ama ljudi rekao sam da ako svratite u neku od kafana u navedenim mjestima, lahko možete zube izgubiti. Ja sam jednom, vraćajući se iz Cazina, svratio u jednu od kafana u stijeni, i ni kriv ni dužan umalo da popijem batina. Dvojica se zakačiše, šeperaju se stolicama, flaše frcaju, bože sačuvaj, više nikad reko sam, još kad vidjeh kako je u tom dvoboju veća mrcina pozobala batina, svatio sam da je sve u srcu,a ne u veličini.
@Bišćanin2 taj disco u Jezerskom je i zatvoren upravozbog stalnih tuča, sastane se naroda iz Jezerskog, Cazina, stijene, Krupe, Bužima, pa i Bihaća, pa poslije ponoći kad ih safaća alkohol, flaše lete na sve strane.
Nisam nigdje vidio jači ljudi što u okolini Cazina i B. Krupe, a možda je neko slušao od starijih ljudi o Mustafi Hadžiću, negdje iz okoline Cazina, koji je čak sa medvjedom se hrvao. da li je to istina, ne znam, ali kako je pričao moj djed koji je zajedno sa njim radio na pruzi Šamac-sarajevo ,vjerovatno jeistina, da je taj Mustafa nosio po četiri vreće cementa od po 50kg dok se ostali muče sa jednom
@Bišćanin2 taj disco u Jezerskom je i zatvoren upravozbog stalnih tuča, sastane se naroda iz Jezerskog, Cazina, stijene, Krupe, Bužima, pa i Bihaća, pa poslije ponoći kad ih safaća alkohol, flaše lete na sve strane.
Nisam nigdje vidio jači ljudi što u okolini Cazina i B. Krupe, a možda je neko slušao od starijih ljudi o Mustafi Hadžiću, negdje iz okoline Cazina, koji je čak sa medvjedom se hrvao. da li je to istina, ne znam, ali kako je pričao moj djed koji je zajedno sa njim radio na pruzi Šamac-sarajevo ,vjerovatno jeistina, da je taj Mustafa nosio po četiri vreće cementa od po 50kg dok se ostali muče sa jednom
- Prozor
Komentar je bio upucen tvome hvalisanju nasiljem kao odlikom Krajisnika...Bosanski_kralj wrote:joj nemoj molim te početi mi o tome kakvi su Balkanci, i šta god da ne valja da dolazi sa Balkana. Kad se Talijani svaki vikend međusobno poubijaju, niko ne govori o primitivnim Apenincima, a čim se nešto desi na Balkanu, spominje se balkanski primitivizam.Prozor wrote:Ovo se zove balkanski marketing...Bosanski_kralj wrote: ako hoćeš da osjetiš na svojoj koži šta je Krajina i ko su Krajišnici, dođi u mjesta Stijena ili Pištaline(između Cazina i B.Krupe), svrati u neku od kafana(popularnije gostijona) pa počni ovako malo izigravati facu, pa će ti ljudi oguliti kožu i kosti polomiti
Pun mi je qrac i Evrope i njihovih standarda
- Bumbar
hahahaha...zato kazem da je bezze tako mjeriti nasu srcanostMinnela wrote:Et' po drugim dijelovima Bosne se ne tuku po kafanamaBumbar wrote:ja mrzim kad se srcanost krajisnika mjeri po tome kako se lako pokrve u kafani :S...a sto se tih u stijeni tice...to su neizivljena djeca i budale :S:S...i nisu stijenjani nego okolo stijene :S...![]()
![]()
..Evo ovdje na zapadu se pobiju i izvan kafana
![]()
- Bumbar
hahahaha...zato kazem da je bezze tako mjeriti nasu srcanostMinnela wrote:Et' po drugim dijelovima Bosne se ne tuku po kafanamaBumbar wrote:ja mrzim kad se srcanost krajisnika mjeri po tome kako se lako pokrve u kafani :S...a sto se tih u stijeni tice...to su neizivljena djeca i budale :S:S...i nisu stijenjani nego okolo stijene :S...![]()
![]()
![]()
- Bumbar
![]()
![]()
- Bumbar
![]()
![]()
- Bumbar
![]()
![]()
- Bumbar
Minnela wrote:Et' po drugim dijelovima Bosne se ne tuku po kafanamaBumbar wrote:ja mrzim kad se srcanost krajisnika mjeri po tome kako se lako pokrve u kafani :S...a sto se tih u stijeni tice...to su neizivljena djeca i budale :S:S...i nisu stijenjani nego okolo stijene :S...![]()
![]()
![]()
ja zato kazem...krajisnici su poznati po tome sto ne daju na obraz, na familiju ili bosnu...a ne po tome koliko barskih stolica mogu polomiti za jednu noc :S:S:S:S
- Salko sto je u vodu skako
cure su najljepsi dio krajine i jako mi se mnogo svidjaju sve osim kladusanki

-
Crvena Tifoza
Kako izadješ na kraj sa njihovim naglaskom?Salko sto je u vodu skako wrote:cure su najljepsi dio krajine i jako mi se mnogo svidjaju sve osim kladusanki![]()
uzvracam istom mjeromCrvena Tifoza wrote:Kako izadješ na kraj sa njihovim naglaskom?Salko sto je u vodu skako wrote:cure su najljepsi dio krajine i jako mi se mnogo svidjaju sve osim kladusanki![]()
-
Crvena Tifoza
Izgleda da imamo skroz razlicita iskustva.Salko sto je u vodu skako wrote:uzvracam istom mjeromCrvena Tifoza wrote:Kako izadješ na kraj sa njihovim naglaskom?Salko sto je u vodu skako wrote:cure su najljepsi dio krajine i jako mi se mnogo svidjaju sve osim kladusanki![]()
ali sto se kuhanja i ostalog tice nejma bolji cura na kugli
Zahebano slušat kad slovo "a" izgovaraju kao duboko "o".
U ušima ti samo to pocne odzvanjat.
sve zavisi gdje ga izgovarajuCrvena Tifoza wrote:Izgleda da imamo skroz razlicita iskustva.Salko sto je u vodu skako wrote:uzvracam istom mjeromCrvena Tifoza wrote: Kako izadješ na kraj sa njihovim naglaskom?ali sto se kuhanja i ostalog tice nejma bolji cura na kugli
![]()
Zahebano slušat kad slovo "a" izgovaraju kao duboko "o".![]()
U ušima ti samo to pocne odzvanjat.
-
Crvena Tifoza
Tak' si grozan!Salko sto je u vodu skako wrote:sve zavisi gdje ga izgovarajuCrvena Tifoza wrote:Izgleda da imamo skroz razlicita iskustva.Salko sto je u vodu skako wrote: uzvracam istom mjeromali sto se kuhanja i ostalog tice nejma bolji cura na kugli
![]()
U ušima ti samo to pocne odzvanjat.meni to bas godi pod tusem
- Bosanski_kralj
Pošto vidim da su neki moje komentare krivo protumačili evo ide autentično tumačenje onoga što sam napisao. Nisam ja nas Krajišnike htio prikazati kao neke divljake, jerbo to i nismo. Pošto stalno se postavljaju pitanja o tome kako se mi lahko i često znamo pobiti, i kako smo dosta zajebani ljudi, pa da bi onima koji žele shvatiti kakvi smo bilo jasnije, savjetovo sam da dođu u neku od kafana isprovociraju nekog od ljudi, te da vide kako Krajišnik bije. Neću im valjda savjetovati da dođu u banku, džamiju... da iskušavaju Krajiške živce.
jel samo zbog radi toga sto volim pjesmu pod tusemCrvena Tifoza wrote:Tak' si grozan!Salko sto je u vodu skako wrote:sve zavisi gdje ga izgovarajuCrvena Tifoza wrote: Izgleda da imamo skroz razlicita iskustva.![]()
U ušima ti samo to pocne odzvanjat.meni to bas godi pod tusem