sta je to tinitus, ili me ovaj samo pali ?
Kako se izbacuje voda iz usiju ?
Moderator: anex
-
pesak
Narode, ne radite "svecu", niti bilo koje obrnute asane iz yoge, kad imate zapusene usi...
bice jos gore...niti duvajte kroz nos sa zapusenim nosom.../ono teranje vazduha/...isto ne valja...
Probacu tusem...tako je sve i pocelo.
...mozda ce i da se zavrsi...

Probacu tusem...tako je sve i pocelo.
-
pokretniposjed
pesak,
ne mogu a da ti ne ponudim i jedan starinski nacin lijecenja za tvoj problem:
Uzmes jedno pola solje morske soli i przis je u praznoj tavi - tiganju na jakoj vatri (najbolje plinsko kuhalo). Sol ce poceti da kao pucketa kad se dobro zagrije, a promjeniti ce i boju za koju nijansu. Tako vrelu sol sipas iz tave u jednu kuhinjsku krpu - najbolje ako je od lana - da se ne prosipa kroz vlakna.
Onda smotas tu krpu sa solju unutra 9umotas je krpom kao da pravis koverat) i tako vruce priblizis uhu u kojem imas problem: dovoljno blizu da ona vrelina iz obloga dolazi okolo uha i do unutrasnjosti uha a da se ne opeces!
To ce izgledati kao priblizi - odmakni i sve tako dok god se sol ne ohladi. Pri kraju - idealno je da krpa sa solju bude prislonjena na otvor uha :
TAKO DA UPIJE SVU VLAGU IZ UHA - a koja ti pravi problem.
Sjetimo se da sol upija vlagu iz zraka ako je ostavimo u posudi bez poklopca... To je taj princip koji se i ovdje moze primjeniti.
Ukoliko nemas reakciju bola ovakav se oblog moze primjeniti nekoliko puta zaredom, stalno se sol przi, zamata i primjenjuje na dio koji je problematican.
Ovo je narodni - stari lijek i moze se primjenjivati SAMO ako nemas kontraindikacija: a to bi bila pojava kakvog bola poslije primjene obloga. U tom slucaju ODMAH prestati s time i obratiti se ljekaru specijalisti!
Kako si ti to opisla - ovo kod tebe i nije veliki problem, nego je problem taj sto je to mjesavina vise poremecaja.
Jedno je problem sa "zloupotrebom" cula sluha - slusanje mp3 u sobracaju i sl., i to bi trebalo da se sredi samo od sebe ako prestanes s takvim ('okrutnim'...) koristenjem usiju.
Drugo je ta voda pa svakako probaj da je se rijesis.
Biti ce mi drago ako ti sta pomogne!
Sweet dreams!
ne mogu a da ti ne ponudim i jedan starinski nacin lijecenja za tvoj problem:
Uzmes jedno pola solje morske soli i przis je u praznoj tavi - tiganju na jakoj vatri (najbolje plinsko kuhalo). Sol ce poceti da kao pucketa kad se dobro zagrije, a promjeniti ce i boju za koju nijansu. Tako vrelu sol sipas iz tave u jednu kuhinjsku krpu - najbolje ako je od lana - da se ne prosipa kroz vlakna.
Onda smotas tu krpu sa solju unutra 9umotas je krpom kao da pravis koverat) i tako vruce priblizis uhu u kojem imas problem: dovoljno blizu da ona vrelina iz obloga dolazi okolo uha i do unutrasnjosti uha a da se ne opeces!
To ce izgledati kao priblizi - odmakni i sve tako dok god se sol ne ohladi. Pri kraju - idealno je da krpa sa solju bude prislonjena na otvor uha :
TAKO DA UPIJE SVU VLAGU IZ UHA - a koja ti pravi problem.
Sjetimo se da sol upija vlagu iz zraka ako je ostavimo u posudi bez poklopca... To je taj princip koji se i ovdje moze primjeniti.
Ukoliko nemas reakciju bola ovakav se oblog moze primjeniti nekoliko puta zaredom, stalno se sol przi, zamata i primjenjuje na dio koji je problematican.
Ovo je narodni - stari lijek i moze se primjenjivati SAMO ako nemas kontraindikacija: a to bi bila pojava kakvog bola poslije primjene obloga. U tom slucaju ODMAH prestati s time i obratiti se ljekaru specijalisti!
Kako si ti to opisla - ovo kod tebe i nije veliki problem, nego je problem taj sto je to mjesavina vise poremecaja.
Jedno je problem sa "zloupotrebom" cula sluha - slusanje mp3 u sobracaju i sl., i to bi trebalo da se sredi samo od sebe ako prestanes s takvim ('okrutnim'...) koristenjem usiju.
Drugo je ta voda pa svakako probaj da je se rijesis.
Biti ce mi drago ako ti sta pomogne!
Sweet dreams!
-
pesak
e, pa hvala i tebi...probacu vec nesto. i cudno mi je sto mi je cas sve zapuseno, cas otpuseno.
sad mi je manje-vise otpuseno....a pre sat vremena je sve bilo zapuseno.
moja drugarica mi je rekla da je sad skoro imala neku virusnu infekciju usiju i da je bila potpuno zagluvela i primila brdo inekcija...
moja drugarica mi je rekla da je sad skoro imala neku virusnu infekciju usiju i da je bila potpuno zagluvela i primila brdo inekcija...
- Fair Life
Prepoznajem simptome...pesak wrote:Glava mi je ko merica, a u usima mi zuji i bucka. Ili je voda ili ne znam sta je.![]()
![]()
Jos nesto- Nemojte slusati muziku preko slusalica kao sto sam to ja cinila...ogluvecete nacisto. Usi mi bride.Sad mi vec treba jaci ton za tv, radio, ne razaznajem dobro reci, ponekad...Buka u gradu je tolika da je vrlo jak ton potreban da bi se cula muzika preko slusalica sa mp3, vokmena i td... tako, da , ako hocete da ne budete gluvi, ne koristite ih.
A ovii sto prodaju to su jako bezobrazni sto ne upozore narod.
Na pregled !!

-
pesak
Evo da obavestim narod da sam bila kod lekara. Samo je bacio pogled i kaze -nista to nije. Proci ce za nekoliko dana, ako ne prodje,dodjite opet. Ko da ja nemam pametnija posla nego cekati redove kod lekara .
pogotovu kad svi kiju i kaslju.
Ovde prvo treba jedno 2 sata do 3 da cekas u redu kod lekara opste prakse za uput za specijalistu, a tek onda kod specijaliste...i tamo cekas ako je red. i svi naravno kaslju i kiju i niko nece da se otvori prozor.
Posle sam nekako izmamila od medicinske sestre da imam katar tube neke. :?fina sestra ...i objasnila mi da to nece odmah da prodje, pa ce mi sluh meriti kad mi prodje... a lekar me oterao -cita covek novine...da mu ne smetam. samo je rekao da to nije nista.a nigde zive duse.
alergicna sam na lekare.
Ovde prvo treba jedno 2 sata do 3 da cekas u redu kod lekara opste prakse za uput za specijalistu, a tek onda kod specijaliste...i tamo cekas ako je red. i svi naravno kaslju i kiju i niko nece da se otvori prozor.
Posle sam nekako izmamila od medicinske sestre da imam katar tube neke. :?fina sestra ...i objasnila mi da to nece odmah da prodje, pa ce mi sluh meriti kad mi prodje... a lekar me oterao -cita covek novine...da mu ne smetam. samo je rekao da to nije nista.a nigde zive duse.
alergicna sam na lekare.
- Jem
#33 Re: Kako se izbacuje voda iz usiju ?
Da li se jos uvijek mogu kupiti Otol H kapi za usi? Po kojoj cijeni ili moze i na recept besplatno? 
-
MAN-lion's coach
#34 Re: Kako se izbacuje voda iz usiju ?
Pretežno se mogu lijekovi uzimati u privatnim apotekama bez recepta.
-
dotoressa
#35 Re: Kako se izbacuje voda iz usiju ?
Voda u ušima je obično znak da u njima ima smole...koja nabubri kod tuširanja pa ti se čini da neće da izađe.možda da ispereš uho?