ULEB KUP 2007/2008: BOSNA ASA BHT
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Better Man
Itekako je bilo katastrofe , ako pratimo cijeli tok susreta.samvan wrote:Bosna je dobila zadnju cetvrtinu,ali izgubila mec,konacni rezultat je glasio 95:82.bar,nije bilo katastrofe....
-
forza milan
ljudi smirite seal... wrote:Ponovno je ekipa nekih 15-ak minuta (od 15-te do 30-te) uzela "godisnji odmor" i turci lagano, nakon nasih gresaka fino nakamaraju zalihu za mirnu zavrsnicu. "Kapiten Bavke" proda 6-7 zicera..., svasta, koncentracija u napadu nula bodova, odbrana jos gora - 95 primljenih je puno i za NBA. Morace se malo uozbiljiti ako misle u drugi krug.
turk telekom je 6 svjetlosnih godina ispred bosne i ovaj rezultat je extra
ljudi su prije 15 dana u ligi otresli efes pilsen usred istanbula 15 razlike, a ako pratite kosarku znate kakva je efes institucija i koliko ulazu
bosna protiv ekipe kakva je turktelekom nema sta da trazi i mislim da je rezultat solidan
utakmicu nisam pratio, ovo sto sam napiso je sa neke generalne tacke gledista
-
rikardoreis
hmm, ipak nisi pratio...da jesi, vidio bi da je bosna mogla bolje i da ti postari iz ankareforza milan wrote:ljudi smirite seal... wrote:Ponovno je ekipa nekih 15-ak minuta (od 15-te do 30-te) uzela "godisnji odmor" i turci lagano, nakon nasih gresaka fino nakamaraju zalihu za mirnu zavrsnicu. "Kapiten Bavke" proda 6-7 zicera..., svasta, koncentracija u napadu nula bodova, odbrana jos gora - 95 primljenih je puno i za NBA. Morace se malo uozbiljiti ako misle u drugi krug.
ljudi su prije 15 dana u ligi otresli efes pilsen usred istanbula 15 razlike, a ako pratite kosarku znate kakva je efes institucija i koliko ulazu
bosna protiv ekipe kakva je turktelekom nema sta da trazi i mislim da je rezultat solidan
utakmicu nisam pratio, ovo sto sam napiso je sa neke generalne tacke gledista
- Altsa
sigurno je mogla bolje. to smo vidjeli na turniru Mirza Delibasic. sinoc su toliko napravili gresaka da je rezultat odlican. bavcic je odigrao katastrofalno. toliko gresaka napraviti na jednoj utakmici nije normalno. rahimic van forme i ukoliko ovako nastavi da igra ne vjerujem da ce se jos puno zadrzati u bosni. hill i pored dosta promasaja opet odlica uz lensa. ostali srednja zalost. ukoliko ponove igru sa turnira postoji mogucnost da pobjede turke u sarajevu i albu, ali to je pitanje sa ovakvom igrom i ovolikim geskama.rikardoreis wrote:hmm, ipak nisi pratio...da jesi, vidio bi da je bosna mogla bolje i da ti postari iz ankareforza milan wrote:ljudi smirite seal... wrote:Ponovno je ekipa nekih 15-ak minuta (od 15-te do 30-te) uzela "godisnji odmor" i turci lagano, nakon nasih gresaka fino nakamaraju zalihu za mirnu zavrsnicu. "Kapiten Bavke" proda 6-7 zicera..., svasta, koncentracija u napadu nula bodova, odbrana jos gora - 95 primljenih je puno i za NBA. Morace se malo uozbiljiti ako misle u drugi krug.
utakmicu nisam pratio, ovo sto sam napiso je sa neke generalne tacke gledistai nisu nesto strasni...u bosni igrala samo dva igraca- Williams i Hill...Bavcic se izgubio, ostali takodje, narocito u napadu...
- BHG
nemojte ba negativnu energiju sirit
ne, ozbiljno, rezultat je ok...turk telekom ima budzet od 10 miliona eura a mi nekih 1.5 milion...turk telekom igra tursku ligu...mi igramo nasu malu ligicu...ipak smo mi tu autsajderi...rezultat je realan...mislim i ja da mozemo bolje ali sta je tu je...nije sramota izgubit....idemo dalje
ne, ozbiljno, rezultat je ok...turk telekom ima budzet od 10 miliona eura a mi nekih 1.5 milion...turk telekom igra tursku ligu...mi igramo nasu malu ligicu...ipak smo mi tu autsajderi...rezultat je realan...mislim i ja da mozemo bolje ali sta je tu je...nije sramota izgubit....idemo dalje
- van Basten
šteta poraza večeras... (85:76)... po kretanju rezultata izgledalo je kao da se litvanci nude... 13:4 su dobili zadnjih 4-5 minuta čini mi se... možda ova ekipa ipak nije toliko kvalitetno koliko bismo voljeli i koliko pojedinci misle da jeste?
-
radeljas
koji pojedinci? maneken, menadzer, glumac - konakovic ili clan uprave samir avdic? ljudi koji rade za mishka raznatovica, srbijanskog managera i za sebe. ljudi koji ne uvode mlade igrace, nego ih prodaju "bud zasto"... 4 strana igraca u prvoj postavi, igraca koji svake polusezone mjenjaju klub. je li to strategija ovih "managera" i sda poslanikavan Basten wrote:šteta poraza večeras... (85:76)... po kretanju rezultata izgledalo je kao da se litvanci nude... 13:4 su dobili zadnjih 4-5 minuta čini mi se... možda ova ekipa ipak nije toliko kvalitetno koliko bismo voljeli i koliko pojedinci misle da jeste?
- BHG
eto nam i juventuda...nadam se da ce skenderija biti puna iako cisto sumnjam...al bi bilo fino vidjeti ispunjene tribine....juventud vrijedi vidjeti...jedna su od najboljih ekipa u europi...pobjeda bi bila idealna...al to ce biti vrlo tesko ostvariti....i licno, necu se razocarati ako izgubimo....sve dok igraci budu ginuli na terenu sve ostalo je podnosljivo....zajedno smo jaci 
- Edin H.
Kada je utakmica?BHG wrote:eto nam i juventuda...nadam se da ce skenderija biti puna iako cisto sumnjam...al bi bilo fino vidjeti ispunjene tribine....juventud vrijedi vidjeti...jedna su od najboljih ekipa u europi...pobjeda bi bila idealna...al to ce biti vrlo tesko ostvariti....i licno, necu se razocarati ako izgubimo....sve dok igraci budu ginuli na terenu sve ostalo je podnosljivo....zajedno smo jaci
- BHG
izgubili pa sta....izgubili od juventuda...ljudi su prvi u spanskoj ligi... imaju jedan poraz...poderali su i barcelonu i gironu...i sve je to ok....ali....
ponasanje publike sinoc na tribinama je pokazalo pravo lice ove drzave....primitivci i stoka koja se sjatila u skenderiju a neznaju ni oni sami sto...uglavnom su se nadali da ce bosna pokleknuti pred onakvim juventudom i da ce ih onda moci prozivati sa tribina i psovat igracima i treneru majke...
mi smo stoka koja nije zasluzila da im dolaze onakve ekipe u grad da igraju kosarku....imamo koridu i turbo-folk...uz to odrastamo i odrastaju nam djeca...i mi neznamo i nemozemo bolje...nikako....
jebo me balkan i kad se rodih ovdje....
ponasanje publike sinoc na tribinama je pokazalo pravo lice ove drzave....primitivci i stoka koja se sjatila u skenderiju a neznaju ni oni sami sto...uglavnom su se nadali da ce bosna pokleknuti pred onakvim juventudom i da ce ih onda moci prozivati sa tribina i psovat igracima i treneru majke...
mi smo stoka koja nije zasluzila da im dolaze onakve ekipe u grad da igraju kosarku....imamo koridu i turbo-folk...uz to odrastamo i odrastaju nam djeca...i mi neznamo i nemozemo bolje...nikako....
-
ManiacSA
BHG wrote:izgubili pa sta....izgubili od juventuda...ljudi su prvi u spanskoj ligi... imaju jedan poraz...poderali su i barcelonu i gironu...i sve je to ok....ali....
Mislim prvo sinoc je bilo zalosno vidjet onako malo publke u skenderiji, a u goste nam dosao jedan Joventut!!! A od toga pola je bilo neke guzonje, sminkeri i trebice koje su se napucale kao da su krenule u Central a ne na kosarkasku utakmicu. ZALOSNO.
To samo jos jednom pokazuje koliko MALO u Sarajevu ima pravih istinskih ljubitelja kosarke, a koliko PUNO nafuranata koji su dolazili na utakmice kad je Bosna bila dobra, koliko toliko, u Goodyear ligi jer je to bilo ''IN''.
A da ne pricam o idiotskim ''strucnim'' komentarima sa trbina koje sam cuo, to je jedan repertoar nepoznavanja ni osnovnih pravila kosarke.
Ljudi ne mogu da shvate, a to proizilazi iz neznanja, koliko je Bosna nemocna naspram Joventut-a i to se vidjelo u par slucaja kad su igraci Joventut-a stisli bas ozbiljno i gdje su se nasi igraci izgubili u tom trenutku.
Danas u Sarajevu ima toliko seljakluka, da to u sjenu stavlja i ono malo normalnih stvari sto je ostalo. To je najgore jer se te seljacine mijesaju i pojavljuju tamo gdje im nije mjesto!!!
-
leeloo
Ja se uvijek nadam pobjedi, ali sam znala da ce Bosna izgubiti. Kada se Skenderija pocela prazniti, ja i jos jedan ludak smo se iz sveg derali i navijali da spuste razliku ispod 20 poena, jer sve iznad bi bila sramota.
Sto se tice same kosarke, nemojmo se zavaravati u ULEB kup smo usli naguzove. Bosna ne pripada tamo, koliko god mi to zeljeli. Trenutno je za nas NLB liga nivo... mada smatram da je Bosna trebala igrati jos neke utakmice dok se takmicila u NLB-u, al hajd' sad...
Juventud je igrao kao pravi kosarkaski tim. Nije bilo nerezonskih ispucavanja, igrači se kreću tokom napada i otvaraju, za razliku od naših. U drugom poluvremenu nam nisu dozvoljavali lake poene i zaustavljali su napad prekršajima štp Bosna iz nekog razloga nije činila.
Bez obzira koliko je ostalo do kraja četvrtine, Jure je trebao zvati timeout, kada su nam uzeli one tri lopte zaredom i tu nas sahranili. Od toga se Bosna tek malo pred kraj utakmice oporavila. Bio je to strašan psihološki udarac. Još jedan psihološki udarac bio je vađenje Greera nakon zakucavanja, koje je i publiku diglo na noge, ali i dao neku snagu našoj igri. Možda bi u nekoj ekipi i bilo rezonski izvaditi ga i paziti na rezultat, ali Bosnili igrači su uvijek na korak od padanja u depresiju.
Kovačević, ja uopšte ne znam šta taj čovjek radi u ekipi... sjeb'o se kad su mu dodali loptu. Mislim da je on platio Bosni da zaigra opet, a ne obrnuto.
Bosni bi trebao jedan dobar psiholog koji bi radio sa igračima na njihovim strahovima... Rahimić bi trebao učiti da skače... Sve u svemu, nervozna utakmica. Svaka čast Juventudu... Vidi se da je to prava košarkaška ekipa.
Sto se tice same kosarke, nemojmo se zavaravati u ULEB kup smo usli naguzove. Bosna ne pripada tamo, koliko god mi to zeljeli. Trenutno je za nas NLB liga nivo... mada smatram da je Bosna trebala igrati jos neke utakmice dok se takmicila u NLB-u, al hajd' sad...
Juventud je igrao kao pravi kosarkaski tim. Nije bilo nerezonskih ispucavanja, igrači se kreću tokom napada i otvaraju, za razliku od naših. U drugom poluvremenu nam nisu dozvoljavali lake poene i zaustavljali su napad prekršajima štp Bosna iz nekog razloga nije činila.
Bez obzira koliko je ostalo do kraja četvrtine, Jure je trebao zvati timeout, kada su nam uzeli one tri lopte zaredom i tu nas sahranili. Od toga se Bosna tek malo pred kraj utakmice oporavila. Bio je to strašan psihološki udarac. Još jedan psihološki udarac bio je vađenje Greera nakon zakucavanja, koje je i publiku diglo na noge, ali i dao neku snagu našoj igri. Možda bi u nekoj ekipi i bilo rezonski izvaditi ga i paziti na rezultat, ali Bosnili igrači su uvijek na korak od padanja u depresiju.
Kovačević, ja uopšte ne znam šta taj čovjek radi u ekipi... sjeb'o se kad su mu dodali loptu. Mislim da je on platio Bosni da zaigra opet, a ne obrnuto.
Bosni bi trebao jedan dobar psiholog koji bi radio sa igračima na njihovim strahovima... Rahimić bi trebao učiti da skače... Sve u svemu, nervozna utakmica. Svaka čast Juventudu... Vidi se da je to prava košarkaška ekipa.
- strong69
Bosna nije na na NLB nivou. Bosna nije na nivou nase Lige.leeloo wrote:
Sto se tice same kosarke, nemojmo se zavaravati u ULEB kup smo usli naguzove. Bosna ne pripada tamo, koliko god mi to zeljeli. Trenutno je za nas NLB liga nivo...