Bežični internet u Tuzli do kraja iduće godine

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

venera888

Post by venera888 »

fukara_tz wrote:
Alfons Kauders wrote:
i koji ce kurac imamovicu predizborna kampanja... ne znam sta da uradi opet ce ga tuzlaci izabrat, samo da ne biraju sda/sbih stoku...
igzekli kolega :thumbup:
i ne cudite me vi o tuzlanski kjafirsko-ateisticki-komunisti :x :x

:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

venera888 wrote:
fukara_tz wrote:
Alfons Kauders wrote:
i koji ce kurac imamovicu predizborna kampanja... ne znam sta da uradi opet ce ga tuzlaci izabrat, samo da ne biraju sda/sbih stoku...
igzekli kolega :thumbup:
i ne cudite me vi o tuzlanski kjafirsko-ateisticki-komunisti :x :x

:D
naj smo gori... :D fol komunjare :D a po potrebi instant dzihad :D
costacurta

Post by costacurta »

Šta li je posrijedi, pitam se pitam? Samo da to ne bude ko ono sa FABRIKOM ZA PROIZVODNJU VODE? Evo narode voda, nema redukcije ovo ono a onda nakon godine: Voda sa izvorišta je neispravna, opć/štinsko vijeće donijelo odluku o povećanju cijene vode :shock: :shock: ... Haj ne bi to meni bilo ništa čudno nego navedeni razlozi koji su doveli do svega toga u najmanju ruku smiješni, AVAJ...
Jedino me interesuje da li je onaj događaj od prije neki dan tj. promocija Jasminove knjige u Pečuju (Pečuhu) tek koincidencija ili to ima neke veze sa onom Mađarskom firmom koja je radila ono sranje od fabrike?
Isto tako će biti sa ovim internetom... HALELUJA....
Šta je to još danas u svijetu besplatno 8-) !? Šta li će se izroditi iz toga? Hajte molim vas, nešto me Jasmin iz dana u dan podsjeća na insana koji je igubio vezu sa stvarnošću pa se ponaša isto Doroti u OZ-u! Sojenice, Najljepši trg u Evropi :shock: , Tuzla ovo-ono, Arheološka iskopina na Kicelju :shock: :shock:, zaustavili smo tonjenje :shock: .....
Bože sačuvaj, imam osjećaj da je lik pravo sarkastičan ono, čitava zemlja vri od problema a on tvrdi kako je u Tuzli sve potaman :roll: :roll: :D
konyan

Post by konyan »

Peva kurta, peva murta, al' najvise kostakurta. :D
zimomor

Post by zimomor »

costacurta wrote:Šta li je posrijedi, pitam se pitam? Samo da to ne bude ko ono sa FABRIKOM ZA PROIZVODNJU VODE? Evo narode voda, nema redukcije ovo ono a onda nakon godine: Voda sa izvorišta je neispravna, opć/štinsko vijeće donijelo odluku o povećanju cijene vode :shock: :shock: ... Haj ne bi to meni bilo ništa čudno nego navedeni razlozi koji su doveli do svega toga u najmanju ruku smiješni, AVAJ...
Jedino me interesuje da li je onaj događaj od prije neki dan tj. promocija Jasminove knjige u Pečuju (Pečuhu) tek koincidencija ili to ima neke veze sa onom Mađarskom firmom koja je radila ono sranje od fabrike?
Isto tako će biti sa ovim internetom... HALELUJA....
Šta je to još danas u svijetu besplatno 8-) !? Šta li će se izroditi iz toga? Hajte molim vas, nešto me Jasmin iz dana u dan podsjeća na insana koji je igubio vezu sa stvarnošću pa se ponaša isto Doroti u OZ-u! Sojenice, Najljepši trg u Evropi :shock: , Tuzla ovo-ono, Arheološka iskopina na Kicelju :shock: :shock:, zaustavili smo tonjenje :shock: .....
Bože sačuvaj, imam osjećaj da je lik pravo sarkastičan ono, čitava zemlja vri od problema a on tvrdi kako je u Tuzli sve potaman :roll: :roll: :D
Pa jel' treba kao nacelnik opcine rjesavati probleme na drzavnom nivou?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ima li šanse da se putem tog neta iskomunicira bar hiljadu ljudi i da se okupe na solnom trgu i protestuju što je Ilija J. u kazamatu.... :x :x
costacurta

Post by costacurta »

kostakurta kaze samo ono sto misli da nije uredu i to ne s namjerom da omalovaži lik i djelo bilo koga pa tako ni Džasmina, već zato što ovoj zemlji hoću i želim samo najbolje jer nemam rezervnog pasoša! I neću da me drugi drkaju za MOJE PARE! Ali kad te neko jebe u zdrav mozak i soli ti pamet nebulozama i obraća ti se ko da imaš/ima IQ 8 onda Dara prevrši mjeru!
Najžalosnije je od svega što, ovdje neko već spomenu, ne znam šta da čovjek uradi raja će opet glasat za njega! Eh sad, moja percepcija života i moj način razmišljanja se nikako ali baš nikako ne uklapaju u ovakav sistem! Ali najgore od svega je što niti mogu nešto promijeniti niti mogu otići odavdje!!!
Da li Jasmin treba da rješava probleme na nivou države!? Ne treba definitivno ali ja sam samo u zadnjem dijelu posta spomenuo državu a sojenice, slano jezero, Soni trg, Kicelj, klizalište, stadion Tušanj, Badre, tržni centri, zeleni val etc. nisu stvar države već totalni i jebeni promašaj ovog grada i njegove uprave! Mene bi qurac bolio da je to neki privatnik sve isfinancirao, ali tebra, to su pare moje, naše i opet niko ništa!
Sad Norveška i FREE FOR ALL :shock: :shock: :shock: ....
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:kostakurta kaze samo ono sto misli da nije uredu i to ne s namjerom da omalovaži lik i djelo bilo koga pa tako ni Džasmina, već zato što ovoj zemlji hoću i želim samo najbolje jer nemam rezervnog pasoša! I neću da me drugi drkaju za MOJE PARE! Ali kad te neko jebe u zdrav mozak i soli ti pamet nebulozama i obraća ti se ko da imaš/ima IQ 8 onda Dara prevrši mjeru!
Najžalosnije je od svega što, ovdje neko već spomenu, ne znam šta da čovjek uradi raja će opet glasat za njega! Eh sad, moja percepcija života i moj način razmišljanja se nikako ali baš nikako ne uklapaju u ovakav sistem! Ali najgore od svega je što niti mogu nešto promijeniti niti mogu otići odavdje!!!
Da li Jasmin treba da rješava probleme na nivou države!? Ne treba definitivno ali ja sam samo u zadnjem dijelu posta spomenuo državu a sojenice, slano jezero, Soni trg, Kicelj, klizalište, stadion Tušanj, Badre, tržni centri, zeleni val etc. nisu stvar države već totalni i jebeni promašaj ovog grada i njegove uprave! Mene bi qurac bolio da je to neki privatnik sve isfinancirao, ali tebra, to su pare moje, naše i opet niko ništa!
Sad Norveška i FREE FOR ALL :shock: :shock: :shock: ....
slazem se, jasmin je daleko od dobrog gradonacelnika, ma sta o njemu pisali mediji... propusta u gradu je metar a paznja se najcesce posvecuje trivijalnim stvarima koje zivot prosjecnih gradjana nikad nece uciniti boljim...

po meni su najveci propusti vezani sa saobracaj, famozni zeleni val, stanje puteva u centru grada (ne mislim na magistrale), hronicni nedostatak parking mjesta u centru, grade se zgradurine i trzni centri bez vlastitog parkinga ili sa smijesno malim parkingom, ocajna horizontalna i vertikalna stabilizacija, mamutski lezeci policajci na debilnim mjestima... uz sve to, javni saobracaj je nikakav...

a o cistoci grada je suvisno i govoriti...
Pusur

Post by Pusur »

Izgleda da ste se vi iz Tuzle malo ufurali heheheheh
treba vas malo dovesti da zivite u nekom gradu gdje
vladaju ovi iz vecine pa da vidis da nije problem zeleni val
nego to sto nema na cemu da bude taj isti zeleni val, da se
poslje rata nije napravila ni jedna zgrada, da je bolnica ista
ona iz Alan Forda bolnica bez nade......duga lista, nego svaka cast
svakom ko napravi neko javno dobro bez da se on sam okoristi
time, to je rijetkost za danjasnji vakat. A o bezicnom internetu
tek u nekoj drugoj dimenziji heheheheheheeh

Forca BiH
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Pusur wrote:Izgleda da ste se vi iz Tuzle malo ufurali heheheheh
treba vas malo dovesti da zivite u nekom gradu gdje
vladaju ovi iz vecine pa da vidis da nije problem zeleni val
nego to sto nema na cemu da bude taj isti zeleni val, da se
poslje rata nije napravila ni jedna zgrada, da je bolnica ista
ona iz Alan Forda bolnica bez nade......duga lista, nego svaka cast
svakom ko napravi neko javno dobro bez da se on sam okoristi
time, to je rijetkost za danjasnji vakat. A o bezicnom internetu
tek u nekoj drugoj dimenziji heheheheheheeh

Forca BiH
bio sam i u tim gradovima, i trenutno zivim u jednom... mogu ti reci da se i sarajevo, i mostar, i banja luka puno bolje sredjuju od tuzle... i da raja generalno bolje zivi, vece plate i sl... mada to nije do jasmina, al nejse...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ja se nadam da ce i nama do Banovica makar jednom dnevno uvest dzabni bus pa da i mi moremo koristit taj internet :D
seln

Post by seln »

Da kazem i ja nesto o Jasminu (koji mi nije ni rod ni pomozibog, niti sam mogao glasati za njega - nemam tuzlansku licnu kartu). Njegova najveca slabost je zaljubljenost u kamere i vec spomenuta sklonost ka trivijalnom.
Medjutim, prebacivati mu ovo ili ono bez poznavanja cinjenica nije u redu.
Prvo, Tuzla je kao tipicno industrijski grad iz rata izisla gola ko prst: fabrike stale, radnici ne rade, nema prihoda itd....neka usluzna djelatnost, telekomunikacije ili logistika maltene nije ni postojala prije rata, grad je bio manj-vise radnicka spavaonica. Sa takvih startnih pozicija je tesko graditi bolji zivot. Npr. opcinski budzet Banja Luke, koja ima par hiljada stanovnika vise je skoro dvaput veci od tuzlanskog.
Drugo, neko je spomenuo Sarajevo, Mostar...ti gradovi zive bolje dobrim dijelom na racun stranaca, bilo nasih tutora, bilo turista koji dolaze da osjete car orijentalnog u sred Evrope. Tuzlanska slika grada ja tipicno austrougarska,
a za to nam turisti bezbeli nece doci. Ostaje samo promoviranje Tuzle kao urbanog centra, uz nekoliko drugih sadrzaja (univerzitet, zdravstvo, kulturne manifestacije).
Trece, jasmin je 2002 fino rekao da ne mozemo cekati da dodju veliki investitori sa dzakom para, vec se mora raditi sa onim sto se ima. Npr. za izgradnju visenamjenskog sportskog terena na Slanoj (mali fudbal, kosarka i cini mi se tenis) utroseno je cijelih 60.000 maraka...toliko bi u drugim gradovima otislo na dnevnice kojekakvih guzonja.
I na kraju, kakav je da je, bolji mi je od kantonalnog premijera, koji je prije stupanja na duznost morao pred kadiju zbog zloupotrebe polozaja. O Vikalima, Hadzicima, Jamakosmanovicima i Mujkanovicima necu ni pricati.
Znaci, dobar, los, zao....jos uvijek kilometar ispred drugih.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Jasmin je preporodio Tuzlu i ko god ima nešto protiv toga je tipični bosanski sveznajući-najboljiodsvih-ultraljubičasti-jebenopametni insan. Insan?

Onaj ko živi u Tuzli, ili barem navrati s vremena na vrijeme može osjetiti nevjerovatnu razliku u posljednjih par godina. Koliko god neke ideje nekima smiješne bile, efekti se osjete i pozitivne su.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

seln wrote: Znaci, dobar, los, zao....jos uvijek kilometar ispred drugih.
to ne sporim, i sam sam to rekao :D

ali to opet nije izgovor za neke propuste :D ti likovi nisu nikakvo mjerilo, o tome se radi... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

IlijaLadin wrote:Jasmin je preporodio Tuzlu i ko god ima nešto protiv toga je tipični bosanski sveznajući-najboljiodsvih-ultraljubičasti-jebenopametni insan. Insan?
taj sam :D
Onaj ko živi u Tuzli, ili barem navrati s vremena na vrijeme može osjetiti nevjerovatnu razliku u posljednjih par godina. Koliko god neke ideje nekima smiješne bile, efekti se osjete i pozitivne su.
koju razliku ? soni trg ? svaka cast, ali moglo je i bolje, puno boljeĐ

jezero ? dobra ideja, realizacija osrednja (u najboljem slucaju)

kultura ? dok jasmin organizuje knjizevne veceri, nagrade i picke materine, u gradu nestaje lokala u kojim se skuplja normalan svijet... :D zapravo nestaje normalnog svijeta, dzigera i kokain haraju, a opstinari za to snose dio odgovornosti...

ideje ? insistiranje na razvoju tuzle kao turisticke odrednice ? wtf ?! pa tuzla je nakon zenice vjerovatno najgori veci grad u bih za tu pricu... jebem ja taj turizam gdje gost nema cestitog restorana u gradu, a nakon 23h nema gdje izaci ako nije notorna seljacina...

ma kako dobra ideja bila, sprovodjenje iste u djelo je mnogo vaznije, a tu zakazuje i jasmin i gradjani tuzle uopste...
seln

Post by seln »

Alfons, da ovo ne bi ostalo pusto pametovanje, reci mi: je li nacelnik zaduzen za otvaranje restorana i lokala i je li on DJ u njima?
Zasto fino ne priznas da je kriva i pasivnost urbanog dijela Tuzle koja ostavlja mjesta kojekakvim ljaljama da se sire po gradu, dok studenti sjede na Korzo-u,
ispijaju kahve i govore kako se nista ne moze uraditi (o studentima na pecalbi u Sarajevu sve najbolje). Zar nam uzoriti Nedret ne ide u Romu loviti maloljetnice? Pa ko je onda uopste rezistentan na dzigeru?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:Alfons, da ovo ne bi ostalo pusto pametovanje, reci mi: je li nacelnik zaduzen za otvaranje restorana i lokala i je li on DJ u njima?
naravno da nije, ali malo planiranja i organiziranja bi pomoglo...
Zasto fino ne priznas da je kriva i pasivnost urbanog dijela Tuzle koja ostavlja mjesta kojekakvim ljaljama da se sire po gradu, dok studenti sjede na Korzo-u,
ispijaju kahve i govore kako se nista ne moze uraditi (o studentima na pecalbi u Sarajevu sve najbolje).
apsolutno, raja je najvise kriva, ali nije jedina kriva... za nikakav nocni zivot i ugostiteljsku ponudu svakako snose najveci dio odgovornosti, ali to je samo dio problema...
Zar nam uzoriti Nedret ne ide u Romu loviti maloljetnice? Pa ko je onda uopste rezistentan na dzigeru?
nek ide :D bolje je to nego da ide na mjesta dje ja izlazim :D
Brazzo

Post by Brazzo »

u cemu je problem sto Jasmin voli kamere? to mu je napokon i duznost! kao gradonacelnik duzan je sto cesce komunicirati (i putem medija) sa javnoscu. mladih i poduzetnih gradonacelnika poput njega nam je itekako potrebno.

a kad je neko nesto dobro uradio u Bosni a da mu se nije prigovaralo i zbog tog?!

vole ljudi da budu kriticari i strucnjaci za sve a na licnom planu najcesce totalni fijasko.

ljudi, treba se okrenuti konkretnom radu, stalno i vrijedno uciti... stipu suplju...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Brazzo wrote:u cemu je problem sto Jasmin voli kamere? to mu je napokon i duznost! kao gradonacelnik duzan je sto cesce komunicirati (i putem medija) sa javnoscu. mladih i poduzetnih gradonacelnika poput njega nam je itekako potrebno.
nisam rekao da je to problem, naprotiv mislim da je to dobro...
a kad je neko nesto dobro uradio u Bosni a da mu se nije prigovaralo i zbog tog?!
ucinio je on dosta dobrih stvari, to ne sporim, ali je propustio odraditi neke sitnice koje bi gradu itekako pomogle...
vole ljudi da budu kriticari i strucnjaci za sve a na licnom planu najcesce totalni fijasko.

ljudi, treba se okrenuti konkretnom radu, stalno i vrijedno uciti... stipu suplju...
care moj, davno sam se ja okrenu konkretnom radu, a sto sam ucio ucio sam, zato mi i smetaju propusti opstinara :D koji ocito nisu dovoljno ucili i radili... :D
costacurta

Post by costacurta »

ALFONSO :D , nas dvoica smo na istoj talasnoj, manje-više!!
Evo, ja neću više niti riječi o Džasminu, nego, večeras je na BHT PIRAMIDA
a jedan od učesnika je Jasmin! Ako ste u mogućnosti pogledajte i mislim da će vam se sve saamo kazati! Čovjek sa frizurom Prle-Tihi književno inspirisan će jedno 47 puta spomenuti Tuzlu u superlativu, onomatopeja i metafora jedno 75 puta, a kad svedete na SUMA SUMARUM..wtfyta!!!
I šta će Nedret, (udri muški), ovdje :shock: ?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

uvjek dobar gost wrote:Ima li šanse da se putem tog neta iskomunicira bar hiljadu ljudi i da se okupe na solnom trgu i protestuju što je Ilija J. u kazamatu.... :x :x
x2 :x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:ALFONSO :D , nas dvoica smo na istoj talasnoj, manje-više!!
Evo, ja neću više niti riječi o Džasminu, nego, večeras je na BHT PIRAMIDA
a jedan od učesnika je Jasmin! Ako ste u mogućnosti pogledajte i mislim da će vam se sve saamo kazati! Čovjek sa frizurom Prle-Tihi književno inspirisan će jedno 47 puta spomenuti Tuzlu u superlativu, onomatopeja i metafora jedno 75 puta, a kad svedete na SUMA SUMARUM..wtfyta!!!
I šta će Nedret, (udri muški), ovdje :shock: ?
e to vrijedi pogledati :D znas li ko ce jos biti tamo ? :D

nedret je sila :D ako ne vjerujes :D pitaj mu zenu :D
Post Reply