PRAVO SAM ZAVIDAN:::
Moderator: anex
-
femme of_Roi
Ja bih bila zavidna u ovom slucaju:da neko od ovih bosanaca ovdje ode za novu u Bosnu i tamo se super ili manje super provede,jede kolace iz nasih domacih slasticarni,zamasti se cevapima i jos pri povratku donese dvije kile kahve bosanske,i onda sa kajanjem kaze,donijeli smo "samo"dvije kile kafe.To je meni zavid!Enyoj Bosnia!!

- mema mo
ma i mene bona nebila, ali se tjesimĆelava cura wrote:mema mo wrote:najbolje se ponasati kao i sve druge dane i veceri, malo raditi, malo se odmarati, navece malo uz tv i leci spavati po mogucnosti prije ponoci da utvrdis san tako da te petarde ne probude. onda neces nikome zaviditiMemo bona, menee svrbe tabani ( ide mi se negdje)
- Lace
a u cemu je problem?Ćelava cura wrote:Toliko sam zavidnaovima sto imaju priliku putovati
da sam danas bila zelena od zavisti kad mi je kolegica ispricala da je u nedjelju isla u Crnu Goru na sahranu (sa rodjacima) komsinici partizanki
![]()
SAmo sto ne zaplakah "pa sto mene ne povedoste?"
lova, slobodno vrijeme, oboje, drustvo, sve to zajedno, kombinacija 2 i vise?
ma hajd...ko zna zasto je to dobro...jednom ces prelomiti pa otici cim se ispune samo dva uslova u isto vrijeme...lova i slobodno vrijeme
meni se to desilo neplanirano...imala nesto para, slobodnih dana, nisam imala drustva a na radiju rekose povoljnu cifru..i ja sebi rekoh...sto da ne...odo u pariz...receno, ucinjeno ...isla sam sama u pariz za novu 2004
- Lace
ma ja..cim imas dva uslova (lova+slobodni dani)...ne zaustavljaj se...ja skontala budem li cekala da se ispunjenje mojih uslova poklopi s ispunjenjem uslova ljudi s kojima se druzim..necu nigdje otici...i tako ti ja krenem sama...a nekad se i uskladim s nekimĆelava cura wrote:Lace wrote:a u cemu je problem?Ćelava cura wrote:Toliko sam zavidnaovima sto imaju priliku putovati
da sam danas bila zelena od zavisti kad mi je kolegica ispricala da je u nedjelju isla u Crnu Goru na sahranu (sa rodjacima) komsinici partizanki
![]()
SAmo sto ne zaplakah "pa sto mene ne povedoste?"
lova, slobodno vrijeme, oboje, drustvo, sve to zajedno, kombinacija 2 i vise?![]()
ma hajd...ko zna zasto je to dobro...jednom ces prelomiti pa otici cim se ispune samo dva uslova u isto vrijeme...lova i slobodno vrijeme
meni se to desilo neplanirano...imala nesto para, slobodnih dana, nisam imala drustva a na radiju rekose povoljnu cifru..i ja sebi rekoh...sto da ne...odo u pariz...receno, ucinjeno ...isla sam sama u pariz za novu 2004Kombinacija je, al' neka svanuce se i meni...
Eh onda se nemam namjeru smirivati na jednom mjestu...
![]()
Hvala sto si me utjesila...![]()
ne treba mi ni cokolada
ev gledam juce...verona 500 KM za novu...5 dana autobusom preko relax toursa
-
teletrader
#31 Re: PRAVO SAM ZAVIDAN:::
Vrlo lijepe uspomene me vezhu za "Züri" jos da sam bio ove pameti sada bih tamo zhivio i na putu s posla kupio djecu iz vrticadr.gog wrote:
Zavist: Ode mi jaran dobar ,sa curom u Svicarsku,u Cirih za Novu Godinu na odmor.Sva Gotiva...ljudi,ja sam tako umoran od ove frke u BH i ovog zivotaPa dokle vise...meni vilica klapnula ko bahilu,Ode on ko hadzija avionom,a ja dojim smog danima.Da li je more jos plavo,postoji li godisnji odmor....Imate li vi ovakvih momenata zavisti?..
![]()
POmalo zavidan sam svima koji imaju vremena da odu na odmor,po mogucnosti negdje dalje..ja ni 7 dana u komadu ne mogu spojiti
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
evy wrote:ne zavidim nikome!![]()
nikad ne znas kakav je zapravo zivot drugih.. pa cak ni onih koji su tih najprisniji. imam sve sto zelim i sto mi treba
(crknite sto bi macca rekla
) mozda nekada pozelim par sitnica (no nisam zavidna nikome ko to ima) koje se ne mogu kupiti a za sve ostalo tu je mastercard
-
femme of_Roi
Ne slavim Novu Godinu.Ćelava cura wrote:femme of_Roi wrote:Ja bih bila zavidna u ovom slucaju:da neko od ovih bosanaca ovdje ode za novu u Bosnu i tamo se super ili manje super provede,jede kolace iz nasih domacih slasticarni,zamasti se cevapima i jos pri povratku donese dvije kile kahve bosanske,i onda sa kajanjem kaze,donijeli smo "samo"dvije kile kafe.To je meni zavid!Enyoj Bosnia!!![]()
hajde da se coramo za Novu
![]()
Ja cu tamo a ti ovamo![]()
pa da ne zavidimo
ponijecu i cevape i kafe 3 kg
-
irisica
Ja nemam. Ne tvrdim da je uvijek bilo sjajno ( daleko od toga ), ali s vremenom sam naučila da uživam u onome što imam. Nekad je malo više, nekad malo manje. Kada sam pročitala ovo što si napisao pravo me neka tuga uhvatila. Što se tiče Bosne i života u njoj ( ne da mi se više razglabati o toj temi ), nisi jedini koji je umoran od svega, ali guramo nekako. Samo jedno da ti kažem. Taj put u Švicarsku sa djevojkom ne mora nužno značiti sreću i zadovoljstvo. To je tako posmatrano sa tvoje tačke gledišta. Možda ćeš se ti bolje provesti u Bosni. Uostalom pred tobom je još puno Novih godina, polako, biće i putovanja.
-
_Jenny_
Eh,dr.gog...Nije ni sve tako bajno kada stalno moras putovati...
Ja,na srecu ili nazalost ovisi kako gledas sam zbog prirode posla prisiljena stalno putovati (Italija,Svicarska,Madarska,Velika Britanija,BiH-najdraza putovanja,cijela RH,Turska...)ali zazelis se doma i ljudi ma kakvi da jesu...a pogotovo onog neceg sto te veze za tvoju "dosadnu"zemlju...
Stoga,budi sretan sto ces za Novu bit kod kuce (iako se to jos moze promijenit) jer neki bi dali brdo love da to isto mogu...
Ja,na srecu ili nazalost ovisi kako gledas sam zbog prirode posla prisiljena stalno putovati (Italija,Svicarska,Madarska,Velika Britanija,BiH-najdraza putovanja,cijela RH,Turska...)ali zazelis se doma i ljudi ma kakvi da jesu...a pogotovo onog neceg sto te veze za tvoju "dosadnu"zemlju...
Stoga,budi sretan sto ces za Novu bit kod kuce (iako se to jos moze promijenit) jer neki bi dali brdo love da to isto mogu...
-
realna do boli
Nesto ne shvatih ,da li se ovdje trebamo hvaliti ko je gdje putovao ili priznati da znamo ponekada biti zavidni 
-
realna do boli
Ja znam zavidjeti ljudima,ali u poslijednje vrijeme sve vise na normalnom ,sigurnom zivotu,na jednolicnosti zivljenja.
Trudim se da ta zavist bude ona normalna, pokretacka ,inspirativna,a ne ona bolesna koja motivira na ruzne postupke ili rijeci.
Zavist je po meni jedna ljudska osobina koju treba znati kontrolisati isto kao i mrznju i ljubomoru.
I biti zavidan ne na nekoga konkretnog..vec onako ..da bi sebi pustio masti na volju...
Trudim se da ta zavist bude ona normalna, pokretacka ,inspirativna,a ne ona bolesna koja motivira na ruzne postupke ili rijeci.
Zavist je po meni jedna ljudska osobina koju treba znati kontrolisati isto kao i mrznju i ljubomoru.
I biti zavidan ne na nekoga konkretnog..vec onako ..da bi sebi pustio masti na volju...
- x0z0y0
para na paru...us na fukaru..besana wrote:Ja mislim da je ovo drugo. Evo ja ću početi. Sinoć čujem...znate onaj auto na Skenderiji ispred Coloseuma, ona mazda, napucana, ko iz filomova James Bonda? Ona mazda koja je bila nagrada u nekoj igri... E znate ko je dobio taj auto? Tip koji ima sve u životu. A sve znači: dva stana, novo auto, radnju, pa bilesi i pare neke dobija iz Njemačke, ono...par hiljada...mislim pa šta je to?![]()
Zavidna sam....malo je reči.
-
_Jenny_
realna do boli wrote:Nesto ne shvatih ,da li se ovdje trebamo hvaliti ko je gdje putovao ili priznati da znamo ponekada biti zavidni
Ne hvalim se (ako se primjedba odnosila na mene )...Nego zelim reci da oni koji stalno putuju su zavidni onima koji ne putuju tako cesto i da sve to ima mnogo prednosti...No,uvijek smo zavidni na onom sto nemamo (valjda je to u nasoj ljudskoj prirodi).