Na noge braćo!!

serpico

Post by serpico »

rihakm wrote:
serpico wrote:Ne znam bas da li je slican primjer ali......zivim u Belgiji i imam pravo da glasam,imam holandski pasos odnosno drzavljanstvo pa onda mogu i u Holandiji a pored svega toga sam Bosanac i imam pravo glasa u Bosni koje ne koristim (uostalom kao i u 2 druge drzave). Ne znam da li sam pomogao ili odmogao sa ovim primjerom ali..........
Nisi nam pomoga!!!Samim tim sto ne koristis pravo glasa i jesmo u ovoj situaciji u kojoj jesmo.... :D
Glasao sam prije rata pa su moji izgubili, pa sam glasao poslije rata pa su........da opet su izgubili i onda sam odustao od glasanja a onda su oni k'o fol pobijedili e sad da koristim pravo glasa ne znam koliko bi pomoglo jer sam iz manjeg entiteta a tamo sam manjina a nisam ni konstitutivan :-) Ko razumije shvatice
serpico

Post by serpico »

osa wrote:
serpico wrote:Ne znam bas da li je slican primjer ali......zivim u Belgiji i imam pravo da glasam,imam holandski pasos odnosno drzavljanstvo pa onda mogu i u Holandiji a pored svega toga sam Bosanac i imam pravo glasa u Bosni koje ne koristim (uostalom kao i u 2 druge drzave). Ne znam da li sam pomogao ili odmogao sa ovim primjerom ali..........
vjerovatno većina ljudi u svijetu s dvostrukim državljanstvom ima pravo glasa u obe države u kojima ima državljanstvo, ali to nigdje nije tako osjetljivo pitanje kao kod nas ili možda je ali mi ne znamo za to. logički bi bilo da glasaš tamo gdje imaš prijavljeno prebivalište tj. gdje plaćaš porez i ostvaruješ građanska prava i ispunjavaš obaveze, logički ALI.
Ne umanjuj mi gradjanska prava :lol: Rekoh da imam pravo glasa u 3 drzave a da imam nesto Hrvatsko osim imena po nekim odgovorima u ovoj temi bih mogao i u 4-toj 8-) Malo sale a u pravu si kad kazes da je to kod nas veoma osjetljivo pitanje kao i mali milion drugih. A oko tog glasanja i logike eto meni je prebivaliste u Belgiji a placam porez u Holandiji (od 2003 se placa porez tamo gdje se radi odnosno zaradjuje veci procenat). Dakle i nije i jeste logicki :zzzz:
serpico

Post by serpico »

Downunda wrote:
Hvala u svakom slučaju. To što većina naših državljana koja živi u dijaspori ima dvojna državljanstva i logično osvarjue pravo glasa,nije baš dobar primjer sa ovim pitanjem BH Hrvata, obzirom da BiH građani nisu konstitutivni u zemljama u kojima žive (Holandija, Njemačka, Austrija itd), a BH Hrvati u BiH su konstitutivni,a glasaju kao dijaspora, što je ipak razlika.
Jedinome intersuje, pošto već živiš u Belgiji da nam kažeš o statusu Valonaca i Flamanaca (ukratko naravno), i da li se može povući parelela između Belgijanaca sa holandskog govornog podrčja i BH Hrvata.
Hvala

Ali šta ćemo, živimo u zemlji svega i svačega.
Ne moze se vuci paralela posto u Flandriji ili Flamaniji zive Flamanci a ne Holandjani, mada je pravilnije Nizozemci jer je Holandija ipak samo jedna provincija (odnosno 2), i jedina veza je jezik a cak se i on drugacije naziva a razlika je otprilike kao i u BSH. Isto vazi i za Valoniju i Francusku
komadinamujo

Post by komadinamujo »

Da je Špirić svoju ostavku obrazložio Smrdanerovim plakatima i da je pozvao na miting podrške ja bih prvi došao.

Nisu ni Srbi uvijek u krivu.

Usput.. U potpunosti je u pravu sa onim da je to oživljavanje politike Hrvatska na Drini.

Žalosno je da tu izjavu Špirića ne podrža ni jedan Bošnjački politićar. Mora da im se u novoj NDH obečavaju dobre lokacije.. ZA CVJEĆARE...
djulba

Post by djulba »

ma kakva Hrvatska na Drini.

Čovjek se jadan bori da pobjedi na izborima u hrvatskoj na sve načine.... pa i ovo je jedan od njih da prisvoji Hrvate u BIH da glasaju za njega. Ovo je čista predizborna trka.. Ni meni se ne sviđaju plakati više bih volio kakvu reklamu za donje rublje gledat po Tuzli ali čovjek je platio pa makar je to pozitivna stvar što će ostati i u BIH koja marka od izbora u hrvatskoj.

hehe ehehehehe hrvatska na drini :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rashid

Post by rashid »

cyprus wrote:U ovom slučaj se slažem sa Špirićem i nimalo mi se ne sviđaju Sanaderovi posteri. :roll:
Podpisujem.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

rashid wrote:
cyprus wrote:U ovom slučaj se slažem sa Špirićem i nimalo mi se ne sviđaju Sanaderovi posteri. :roll:
Podpisujem.
da se složim sa cyprusom, barem nekad
mostarac

Post by mostarac »

Gore sam vec pisao, ali ja sam ravnodusan prema tim plakatima. Obzirom da HNS i SDP dobijaju izbore, raspisace referendum o nacinu glasanja dijaspore, ciji ishod je unaprijed svima poznat tako da je ovo Sanaderu posljednji put da mu se njuska nalazi na banderama nase zemlje :D
in33sa

Post by in33sa »

Hrvatska na Drini :-)

I to sa Sanaderom na celu :lol:

Paranoja je zavladala ovim krajevima, a to spiric izvanredno koristi.
osa

Post by osa »

da li je moguće da netko u bih( osim srba ) ne shvaća ovakve tipove izjava i puštanje probnih balona na teme koje bi mogle senzibilizirati bih javnost i skrenuti pažnju s problema koju uzrokuju političari iz rs.špirić kao optužuje sanadera za pretenzije prema bih (nonsens), a radmanović je protiv dizanja tužbe zbog mosta u neumu, protiv hrvatske. zar stvarno još netko može podržati nekog političara iz rs, osim onih koje sam spomenuo.
Post Reply