A ti lijepo kazes NE HVALA i nema problema...dijelili su sendvice sa svinjetinom... za ramazan.
B&H Airlines (Croatia airlines ili Malaysia airlines?)
- Amazonka27
mozes li mi reci odakle ti podatak ko posjeduje koliko dionica?TGSTK wrote:Mogu li ja nesto reci ili mi necete ni ovaj put dati za pravo![]()
oba aviona BHairlines proizvedena 2002. prva upotreba 15 may 2005. tj prvi let ( iz hangara direktno na Sarajevski aerodrom ) ako je ikad iko letio BHairlines-ovim avionom i obracao paznju na detalje na samom ulazu u avion s desne strane na vrhu stepenica ima oznaka na kojoj stoje datum proizvodnje prvi let i zadnji uradjen servis tog aviona. toliko o atr-u72 a sad o prodaji istina je da se prodaje jedan dio nase nam drage kompanije a taj dio je 49% i u vlasnistvu je Energoinvest-a koji hoce da proda svoje dionice, a onih 51% je od vlade federacije BIH, istina je da je Malezijan airlines zeli zelio da kupi BHairlines ali je to na dugom stapu, dolazili su ljudi iz malezije u BHairlines da valjda sta li vec vise sta to oni trebaju da kupe, u detalje nisam ulazio niti me interesuje, postoje indicije jos da Austrian kao i Lufthansa zele dionice BHairlinesa, da li su to samo price ili ne ostaje da se vidi. o ostalom necu komentarisati, sve sto sam imao da kazem rekao sam ranije, Jefferson puna podrska od mene kao sto si je dosad uvjek imao
- Amazonka27
Ovo pitam...jer je J.P. MEĐUNARODNI AERODROM „SARAJEVO“ d.o.o.
- GandalfSivi
Kakav sada aerodrom, koncentrisi se...Amazonka27 wrote:Ovo pitam...jer je J.P. MEĐUNARODNI AERODROM „SARAJEVO“ d.o.o.
- Amazonka27
GandalfSivi wrote:Kakav sada aerodrom, koncentrisi se...Amazonka27 wrote:Ovo pitam...jer je J.P. MEĐUNARODNI AERODROM „SARAJEVO“ d.o.o.
-
jefferson
Ali to podrazumjeva ostanak ova dva ATR-a, jer upaliti A318 ili B737 da bi doletio do Zagreba ili mostara granici sa retardiranoscu.Lu2DJ3ak wrote:evo ga! slazem se napokon s tobom... ja sam odavno pricao, samo na drugim forumima da se uzme A319 ili A320!jefferson wrote:Ma danke.TGSTK wrote:Mogu li ja nesto reci ili mi necete ni ovaj put dati za pravo![]()
oba aviona BHairlines proizvedena 2002. prva upotreba 15 may 2005. tj prvi let ( iz hangara direktno na Sarajevski aerodrom ) ako je ikad iko letio BHairlines-ovim avionom i obracao paznju na detalje na samom ulazu u avion s desne strane na vrhu stepenica ima oznaka na kojoj stoje datum proizvodnje prvi let i zadnji uradjen servis tog aviona. toliko o atr-u72 a sad o prodaji istina je da se prodaje jedan dio nase nam drage kompanije a taj dio je 49% i u vlasnistvu je Energoinvest-a koji hoce da proda svoje dionice, a onih 51% je od vlade federacije BIH, istina je da je Malezijan airlines zeli zelio da kupi BHairlines ali je to na dugom stapu, dolazili su ljudi iz malezije u BHairlines da valjda sta li vec vise sta to oni trebaju da kupe, u detalje nisam ulazio niti me interesuje, postoje indicije jos da Austrian kao i Lufthansa zele dionice BHairlinesa, da li su to samo price ili ne ostaje da se vidi. o ostalom necu komentarisati, sve sto sam imao da kazem rekao sam ranije, Jefferson puna podrska od mene kao sto si je dosad uvjek imao
Sto se tice aviona, oni su pun pogodak za nase uslove.
Bilo bi dobro kada bi vlada kupila jedan ili dva A318 ili B737-600 nove, da nas sluze sljedecih 20 godina, te uvezu dijasporu u skandinaviji sa zemljom. Takodje ovi avioni mogu pokriti doletom svu evropu kao i tursku te sjevernoafricke zemlje.
trebas imati za let do zagreba sigurno svaki put 130 putnika da bi ti se isplatilo upaliti A319 ili 150 putnika za A320!
Mlazni avioni u klasi ATR-a kao sto su CRJ 700, Fokker 70, EMB 145, trose i do 40% vise goriva na istoj relaciji, a na odrediste dodju nebitno brze.
Moje misljenje je da Bh Airlines treba koristiti maksimalno turbo-prop avione gdje god oni mogu doletiti, a mlazne na duzim relacijama (Skandinavija, Amesterdam, London, Barcelon, Sj. Afrika).
-
jefferson
Mislim da bi Fokker 100 bio daleko bolje rjesenje jer je vise "up to date"TGSTK wrote:Radi se na tome punom parom, najverovatnije da ce to biti MD ili F100 mislim vec na proljece, jer se sprema uuveliko za sljedecu sezonujefferson wrote:Ma danke.TGSTK wrote:Mogu li ja nesto reci ili mi necete ni ovaj put dati za pravo![]()
Sto se tice aviona, oni su pun pogodak za nase uslove.
Bilo bi dobro kada bi vlada kupila jedan ili dva A318 ili B737-600 nove, da nas sluze sljedecih 20 godina, te uvezu dijasporu u skandinaviji sa zemljom. Takodje ovi avioni mogu pokriti doletom svu evropu kao i tursku te sjevernoafricke zemlje.
Fokker 100 ima daleko bolju avioniku, manji je, manji su troskovi.
Ako pak BH Airlines nabavi Md 90 ili Boeing 717 to bi bio onda pravi pogodak.
Boeing 717 je nastavak razvoja MD serije, te ima instrumente koji se ugradjuju u Boeing 777!
Fokker 100:

Last edited by jefferson on 01/11/2007 03:59, edited 3 times in total.
-
jefferson
Svaka cast. Ozbiljno, bolji je od mnogih zapadnih kompanija!Agadafi wrote:Hvala,jefferson wrote:Ma dizajn je extra, vjerovatno najbolji na ovim podrucjima.
Nece te mozda vjerovat, ali ja sam napravio Logo. Mogo sam i bolje, ali nisam imo puno vremena za taj projekat.
-
jefferson
Gotovo je, ode tema u pm!venera888 wrote:Usluga u avionu je minimalna...Stjuardesa je tako brzo govorila da nisam ni pola razumio... uz to dijelili su sendvice sa svinjetinom... za ramazan. Dosta neukusno.
nije neukusno vec samo pokazuje koliko postuju bosnjake i islam
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
A, znas li, da ces morati mijenjati prefix, mislim oznaku na avionu T9 ??Agadafi wrote:Hvala,jefferson wrote:Ma dizajn je extra, vjerovatno najbolji na ovim podrucjima.
Nece te mozda vjerovat, ali ja sam napravio Logo. Mogo sam i bolje, ali nisam imo puno vremena za taj projekat.
- Hantraga
Mislim da bi logicnije bilo da Kupi Cro Airlines, jel bi onda svi letovi bili puno jeftiniji i prakticniji, s obzirom da je Cro Airlines odlicno povezan sa svim evropsim drzavam...
Sto se tice Malezijaca, nevidim kud bi mogli letjeti sa mrezom letova koji oni imaju po evropi...
Sto se tice Malezijaca, nevidim kud bi mogli letjeti sa mrezom letova koji oni imaju po evropi...
-
Agadafi
Kakav je to avion, "T9".seiko22 wrote:A, znas li, da ces morati mijenjati prefix, mislim oznaku na avionu T9 ??Agadafi wrote:Hvala,jefferson wrote:Ma dizajn je extra, vjerovatno najbolji na ovim podrucjima.
- rajvosa^
Eki - jel tim avionima lete samo Bosnjaci? Jel im pise na celu "ja sam Bosnjak" pa da stjuardesa ne nudi? U najgorem slucaju ili izbacit totalno svinjetinu ili imati dvije vrste jela.venera888 wrote:Usluga u avionu je minimalna...Stjuardesa je tako brzo govorila da nisam ni pola razumio... uz to dijelili su sendvice sa svinjetinom... za ramazan. Dosta neukusno.
-
jefferson
Ja sam bosnjak/musliman pa jedem svijetinu, ne kontam u cemu je problem?rajvosa^ wrote:Eki - jel tim avionima lete samo Bosnjaci? Jel im pise na celu "ja sam Bosnjak" pa da stjuardesa ne nudi? U najgorem slucaju ili izbacit totalno svinjetinu ili imati dvije vrste jela.venera888 wrote:Usluga u avionu je minimalna...Stjuardesa je tako brzo govorila da nisam ni pola razumio... uz to dijelili su sendvice sa svinjetinom... za ramazan. Dosta neukusno.
Fino uzmes piletinu ili janjetinu ili teletinu i rjesen problem!
- Koshpa
Cista LAZ za ovo o sendvicima sa svinjetinom, na svim letovima BHairlinesa NEMA SVINJETINE niti se djeli ista uopste, sendvici su od sira i od pilece salameNihad_27 wrote:Prvi i jedini put letio sa njima prije mjesec dana iz Kelna.
Web stranica im je nula bodova.
Usluga u avionu je minimalna...Stjuardesa je tako brzo govorila da nisam ni pola razumio... uz to dijelili su sendvice sa svinjetinom... za ramazan. Dosta neukusno.
Manjak profesionalizma za moj ukus.
Sto se tice samog aviona prema meni on je izvrstan za ovakve relacije.
U vezi privatizacije. Vise bih volio da naprave neki joint venture sa nekom drugom kompanijom.
- Koshpa
bas zbog ovakvih primitivaca postuju to da je ovo "muslimanska zemlja" i da ne nude svinjetinu na avionima, da im nebi majke usta stavljali zbog toga...venera888 wrote:Usluga u avionu je minimalna...Stjuardesa je tako brzo govorila da nisam ni pola razumio... uz to dijelili su sendvice sa svinjetinom... za ramazan. Dosta neukusno.
-
Umjetnik a
ja bih prodao Maleziji, jer je malezijski više razvijen od hrvatskog, a da ode hrvatskom, mi bi im onda služili kao otpad