jok... ne citaszoom66 wrote:khkhkh...ne citam ja onako duge postove.....,.sretjom....
:D:D
Zeleni caj...
Moderator: anex
- Pooll
Može li čaj “izgladniti” opake stanice raka?
Izgleda da neka od komponenti iz zelenog čaja nakon dulje uporabe blokira djelovanje enzima urokinaze, koja otapajući protein iz živih stanica pomaže da se na njihovo mjesto nasele stanice raka i razvije sustav za njihovu prehranu. Famozna komponenta nazvana je u znanstvenim krugovima epigalokatehin galat (ECGC), a o tome je pisao i svježi broj poznatog časopisa “Nature”. Zapravo, ako se prekine proces prehrane stanica raka, one se osuđuju na tiho umiranje od gladi. Otkriću je pomoglo kompjutorsko modeliranje sintetskog sredstva za blokiranje urokinaze. Epigalokatehin galat se uspješno može izolirati iz zelenog čaja i u laboratorijskim uvjetima on pokazuje učinkovitost u blokiranju urokinaze. Ostaje mnogo toga da ee uradi prije nego se otkriće i praktično iskoristi, ali nedvojbena činjenica jeste da je zeleni čaj vrlo zdrav napitak. To pokazuju i brojna druga epidemiološka ispitivanja provedena osobito u Japanu;
tako statistike pokazuju da je brzina umiranja od raka znatno manja u oblasti Shizuoka. Izrađene su precizne karte po kojima se došlo do podataka da je osim općeg smanjivanja broja umrlih od raka i kod muškaraca i kod žena, bitno smanjena pojava raka jednjaka, želuca i jetre. Oblast je poznata po proizvodnji zelenog čaja, koji predstavlja svakodnevni (isključivi) napitak. Ono što je utvrđeno jeste običaj da se pravi čaj na čaj tj. postiže se vrlo jaki ekstrakt Na Institutu za rak Pekinškog sveučilišta, izvršena su klasična laboratorijska istraživanja kod kojih je umjetno izazvan rak jednjaka, želuca i jetre kod miševa, a potom je polovici dat ekstrakt zelenog čaja a drugoj polovici ne. Rezultat je bio vrlo zanimljiv; kod skupine miševa koji su dobili ekstrakt zelenog čaja, pojava raka je bila za 50% manja! Isti ili približno slični rezultati su dobiveni u pokusu na Sveučilištu u Tokiju, gdje se umjesto ekstrakta zelenog čaja koristio katehin dobiven iz tog čaja. Izgleda, po svemu sudeći da djelatna supstanca zelenog čaja (katehin) putem blokiranja enzima urokinaze djeluje na oba stupnja karcinogeneze tj. na inicijaciju i na promociju, a to se sve do nedavno uopće nije znalo.
Izgleda da neka od komponenti iz zelenog čaja nakon dulje uporabe blokira djelovanje enzima urokinaze, koja otapajući protein iz živih stanica pomaže da se na njihovo mjesto nasele stanice raka i razvije sustav za njihovu prehranu. Famozna komponenta nazvana je u znanstvenim krugovima epigalokatehin galat (ECGC), a o tome je pisao i svježi broj poznatog časopisa “Nature”. Zapravo, ako se prekine proces prehrane stanica raka, one se osuđuju na tiho umiranje od gladi. Otkriću je pomoglo kompjutorsko modeliranje sintetskog sredstva za blokiranje urokinaze. Epigalokatehin galat se uspješno može izolirati iz zelenog čaja i u laboratorijskim uvjetima on pokazuje učinkovitost u blokiranju urokinaze. Ostaje mnogo toga da ee uradi prije nego se otkriće i praktično iskoristi, ali nedvojbena činjenica jeste da je zeleni čaj vrlo zdrav napitak. To pokazuju i brojna druga epidemiološka ispitivanja provedena osobito u Japanu;
tako statistike pokazuju da je brzina umiranja od raka znatno manja u oblasti Shizuoka. Izrađene su precizne karte po kojima se došlo do podataka da je osim općeg smanjivanja broja umrlih od raka i kod muškaraca i kod žena, bitno smanjena pojava raka jednjaka, želuca i jetre. Oblast je poznata po proizvodnji zelenog čaja, koji predstavlja svakodnevni (isključivi) napitak. Ono što je utvrđeno jeste običaj da se pravi čaj na čaj tj. postiže se vrlo jaki ekstrakt Na Institutu za rak Pekinškog sveučilišta, izvršena su klasična laboratorijska istraživanja kod kojih je umjetno izazvan rak jednjaka, želuca i jetre kod miševa, a potom je polovici dat ekstrakt zelenog čaja a drugoj polovici ne. Rezultat je bio vrlo zanimljiv; kod skupine miševa koji su dobili ekstrakt zelenog čaja, pojava raka je bila za 50% manja! Isti ili približno slični rezultati su dobiveni u pokusu na Sveučilištu u Tokiju, gdje se umjesto ekstrakta zelenog čaja koristio katehin dobiven iz tog čaja. Izgleda, po svemu sudeći da djelatna supstanca zelenog čaja (katehin) putem blokiranja enzima urokinaze djeluje na oba stupnja karcinogeneze tj. na inicijaciju i na promociju, a to se sve do nedavno uopće nije znalo.
- Soul_Sista
Eh mali
samo da znas da sam danas kupila paket zelenog caja na tvoju preporudzbu,,,
it better be good or
(skup jebote!) 
- Pooll
hej.. pazi kako ga spremas... obavezno dodaj ili mlijeka i meda ili limuna jer ima malo opor ukus... prijatnoSoul_Sista wrote:Eh malisamo da znas da sam danas kupila paket zelenog caja na tvoju preporudzbu,,,
![]()
it better be good or
![]()
(skup jebote!)
- Soul_Sista
Hocu,eksperimentisat cu malo sa

- Soul_Sista
Pooll, nisam ga jos probalaPooll wrote:popij caj.. vidis da sam i sisterku "preveo" pa se ne javlja kako je caj pcoela piti...zoom66 wrote:e jazuka...... ja poletio ko bekan da malo smrknem...
![]()
![]()
![]()
![]()
- Pooll
Sretno... meni je nestalo evo odoh si jos kupiti... haj moramo nagovoriti i zoomaSoul_Sista wrote:Pooll, nisam ga jos probalaPooll wrote:popij caj.. vidis da sam i sisterku "preveo" pa se ne javlja kako je caj pcoela piti...zoom66 wrote:e jazuka...... ja poletio ko bekan da malo smrknem...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
treba mi snage da se usudim
znas da nisam ljubitelj trave
ali uskoro dobijas citav raport o
![]()
- Pooll
Hranom protiv raka!
Dr. Patric Quillin, predsednik Cancer Treatment Institutes of America i
autor poznate knjige "Pobiediti rak prehranom" vjeruje da je hranom i
optimalnom prehranom moguce stvoriti nevidljiv ali ucinkovit tit.
Tako je zahvaljujuci upravo njemu nastala i sljedeca lista 10 najucinkovitijih
namirnica..
(Top 10 Cancer-Fighting Foods):
1. Brokula - aktivne supstancije: sulforafan, beta karoten, indol karabinol;
2. Paprika - aktivna supstancija likopen;
3. Shpanac - aktivna supstancija glutation;
4. Narandza - aktivne supstancije: bioflavonoidi i vitamin C u kompleksu;
5. Luk - aktivna supstancija alicin;
6. Jabuke - aktivne supstancije elaginska kiselina i vlaknasta struktura;
7. Sojino mleko i sir - aktivna supstancija genistein;
8. Shangarepa - aktivna supstancija - beta karoten i vlaknasta struktura;
9. Paprika zacinska ljuta - aktivna supstancija kapsaicin;
10. Zeleni caj - aktivna supstancija katehin.
Dr. Patric Quillin, predsednik Cancer Treatment Institutes of America i
autor poznate knjige "Pobiediti rak prehranom" vjeruje da je hranom i
optimalnom prehranom moguce stvoriti nevidljiv ali ucinkovit tit.
Tako je zahvaljujuci upravo njemu nastala i sljedeca lista 10 najucinkovitijih
namirnica..
(Top 10 Cancer-Fighting Foods):
1. Brokula - aktivne supstancije: sulforafan, beta karoten, indol karabinol;
2. Paprika - aktivna supstancija likopen;
3. Shpanac - aktivna supstancija glutation;
4. Narandza - aktivne supstancije: bioflavonoidi i vitamin C u kompleksu;
5. Luk - aktivna supstancija alicin;
6. Jabuke - aktivne supstancije elaginska kiselina i vlaknasta struktura;
7. Sojino mleko i sir - aktivna supstancija genistein;
8. Shangarepa - aktivna supstancija - beta karoten i vlaknasta struktura;
9. Paprika zacinska ljuta - aktivna supstancija kapsaicin;
10. Zeleni caj - aktivna supstancija katehin.
-
margareta
#37 "zeleni čaj" -trava
Šta aktivira taj katehin?
- Soul_Sista
Napokon raport o zelenom cajuSoul_Sista wrote:Pooll, nisam ga jos probalaPooll wrote:popij caj.. vidis da sam i sisterku "preveo" pa se ne javlja kako je caj pcoela piti...zoom66 wrote:e jazuka...... ja poletio ko bekan da malo smrknem...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kao prvo, caj je blag, nije kisel, nije ljut, nije sladak...za ljubitelje slatkog neka uzmu 1-2 kasike meda uz caj. Ja sam ljubitelj slatkog
Ocjena, od 1-5 je 3,5
- Pooll
krasno...Soul_Sista wrote:Napokon raport o zelenom cajuSoul_Sista wrote:Pooll, nisam ga jos probalaPooll wrote: popij caj.. vidis da sam i sisterku "preveo" pa se ne javlja kako je caj pcoela piti...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kao prvo, caj je blag, nije kisel, nije ljut, nije sladak...za ljubitelje slatkog neka uzmu 1-2 kasike meda uz caj. Ja sam ljubitelj slatkogi ovaj caj samo mogu sa medom, ne bi mi palo na pamet da ga pijem naturel(ovo vazi usotalom za sve cajeve koje sam do sada pila
)..eto!
Ocjena, od 1-5 je 3,5
ja ga ocjenjujem sa 5... njam njam...
- Pooll
Čaj;Zmajeva suza
-je mješavina ljekovitih biljaka sa Tibeta i iz unutrašnjosti Kine, sa tla koje je izuzetno bogato mineralnim materijama. Posebna mikroklima omogućuje nastajanje životnih zajednica takvih ljekovitih biljaka koje su u stručnoj literaturi Istočne Azije odavno priznata. Bionet-u se pružila mogućost da mješavinu čajeva od tih biljaka «Zmajeva suza» prvi u svijetu plasira i izvan Kine i učini ih pristupačnim ljudima u u Europi. Ova mješavina čaja ima antioksidaciono djelovanje, poboljšava metabolizam, tjelesno i psihičko staje organizma, povećava imunitet, usporava proces starenja, uklanja dnevnu napetost i stres, poboljšava plodnost kod muškaraca i smanjuje neželjene ejakulacije, a kod žena pomaže u reguliranju menstrualnog ciklusa.
- Danguba
Moze li se poruciti neka veca kolicinazoom66 wrote:Pooll wrote:![]()
Čaj;Zmajeva suza
-je mješavina ljekovitih biljaka sa Tibeta i iz unutrašnjosti Kine, sa tla koje je izuzetno bogato mineralnim materijama. Posebna mikroklima omogućuje nastajanje životnih zajednica takvih ljekovitih biljaka koje su u stručnoj literaturi Istočne Azije odavno priznata. Bionet-u se pružila mogućost da mješavinu čajeva od tih biljaka «Zmajeva suza» prvi u svijetu plasira i izvan Kine i učini ih pristupačnim ljudima u u Europi. Ova mješavina čaja ima antioksidaciono djelovanje, poboljšava metabolizam, tjelesno i psihičko staje organizma, povećava imunitet, usporava proces starenja, uklanja dnevnu napetost i stres, poboljšava plodnost kod muškaraca i smanjuje neželjene ejakulacije, a kod žena pomaže u reguliranju menstrualnog ciklusa.
![]()
![]()
![]()
![]()