EUFOR je spreman intervenirati!!!!

Maraschino

Post by Maraschino »

Ne dao Bog ponovo rata :shock:

kakvi oni i bakraci,sakriju se u transportere i broje koliko je ko ispalio,izuzev u par slucajeva kada su konkretno intervenisali i to sa pozamasne razdaljine (Leopard tenkovi, avijacija i tako to)

pa valjda smo nesto naucili, niti od drzave niti od EUFOR-a nema fajde :(
bosank_a

Post by bosank_a »

Hrvatska je u Vijecu sigurnosti. :-D
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

bosank_a wrote:Hrvatska je u Vijecu sigurnosti. :-D
Treba i Bosnu ubaciti tamo da je cuvaju... :lol: :D
bosank_a

Post by bosank_a »

gospodar kuglastih munja wrote:
bosank_a wrote:Hrvatska je u Vijecu sigurnosti. :-D
Treba i Bosnu ubaciti tamo da je cuvaju... :lol: :D
Svijet je porucio da se tenzije nesmiju dizati, jer ce neko nadrljati.

Lajcak ce napraviti izmjene u Ustavu da zemlja pocne funkcionisati. :D
Salko sto je u vodu skako

#30 Re: EUFOR je spreman intervenirati!!!!

Post by Salko sto je u vodu skako »

samvan wrote:Zapovjednik Eurospkih vojnih snaga u BiH (EUFOR) kontraadmiral Hans-Jochen Witthauer izjavio je kako su mirovne snage spremne intervenirati u slučaju novog rata.

"Vidljiva je nestabilnost ne samo u BiH nego i na cijelom području zapadnog Balkana te zbog toga ostavljamo minimum snaga radi moguće intervencije te kako bismo bili sigurni da možemo opet intervenirati u slučaju ponovnog rata", izjavio je Witthauer u intervjuu mostarskom Dnevnom listu.

Witthauer drži da na cijelom području Balkana i dalje vladaju "snažne etničke napetosti" te da bi "međunarodna zajednica trebala obratiti i obraća punu pozornost na probleme u ovom području".

Naiso na ovaj clanak na teletekstu HTV-a.Sta vi o tome mislite i dali je zaista moguce da dodje do novog rata?
veliko hvala gospon kontraadmirale 8-) drzi se ti mora i brodova a nasa bosanska brda prepusti nama 8-) bosanske puske su na dohvat bosanske ruke i zacas se mi organizujemo pa da vidim cija majka crnu vunu prede na TRAKTORU 8-)
zemo_online

Post by zemo_online »

neka mi neko da jedan razlog zasto bi srbi u rs odustali od rs.sta ce njima gradjanska bih kad imaju vlast i granicu.
isto pitanje se moze postaviti albancima za kosovo.
obuca

#32 Re: EUFOR je spreman intervenirati!!!!

Post by obuca »

Salko sto je u vodu skako wrote:
samvan wrote:Zapovjednik Eurospkih vojnih snaga u BiH (EUFOR) kontraadmiral Hans-Jochen Witthauer izjavio je kako su mirovne snage spremne intervenirati u slučaju novog rata.

"Vidljiva je nestabilnost ne samo u BiH nego i na cijelom području zapadnog Balkana te zbog toga ostavljamo minimum snaga radi moguće intervencije te kako bismo bili sigurni da možemo opet intervenirati u slučaju ponovnog rata", izjavio je Witthauer u intervjuu mostarskom Dnevnom listu.

Witthauer drži da na cijelom području Balkana i dalje vladaju "snažne etničke napetosti" te da bi "međunarodna zajednica trebala obratiti i obraća punu pozornost na probleme u ovom području".

Naiso na ovaj clanak na teletekstu HTV-a.Sta vi o tome mislite i dali je zaista moguce da dodje do novog rata?
veliko hvala gospon kontraadmirale 8-) drzi se ti mora i brodova a nasa bosanska brda prepusti nama 8-) bosanske puske su na dohvat bosanske ruke i zacas se mi organizujemo pa da vidim cija majka crnu vunu prede na TRAKTORU 8-)
jel se to organizuje traktorijada :lol:
bosank_a

Post by bosank_a »

Mozemo organizovati za sve koji hoce ratovato bitku na kakvoj livadi pa neka se opletu

:lol::lol::lol::lol:
zemo_online

Post by zemo_online »

bas gledam paris hilton.hoce neko link?
bosank_a

Post by bosank_a »

Ko ne bude slusao Lajcaka zna mu se.
MZ je porucila da nece dozvoliti da se neko igra njihovim strpljenjem.

Srbija se sjeca NATO-vog bombradovanja.
Ni mi nismo zaboravili kako granate zvizde.

Mahalac wrote:Ko god se uzda u neku pomoc EUFORA u odbrani u slucaju nekog novog rata, taj ili je lud ili je musliman '92 :(
druga su vremena 8-) musliman 92 je imo 16000 dugih cijevi ukljucujuci i lovacko naoruzanje a napala nas je cetvrta armija europe sa 100000 vojnika 8-) zvali smo se teritorijalna odbrana a bili smo lovacko udruzenje :lol: danas su druga vremena a to znamo i mi a i oni koji su nas 92 napali 8-)
zemo_online

Post by zemo_online »

Mahalac wrote:Ko god se uzda u neku pomoc EUFORA u odbrani u slucaju nekog novog rata, taj ili je lud ili je musliman '92 :(
druga su vremena 8-) musliman 92 je imo 16000 dugih cijevu ukljucujuci i lovacko naoruzanje a napala nas je cetvrta armija europe sa 100000 vojnika 8-) zvali smo se teritorijalna odbrana a bili smo lovacko udruzenje :lol: danas su druga vremena a to znamo i mi a i oni koji su nas 92 napali 8-)
i ko bi danas ratovao?
bosank_a

Post by bosank_a »

Oni koji hoce ratovati neka idu negdje gdje se vec ratuje u ispomoc !! liiss!!!
zemo_online

Post by zemo_online »

Armija bih je spasila Bosnjake,ali bez podrske Amerike Bosne danas ne bi bilo.Ameri u pocetku nisu uopce bili zainteresovani za ovo podrucje ex-yu,vec su se na pritisak islamskog,prije svega arapskog svijeta umijesali i pomagali propustanjem oruzja za bih i hrvatsku,prisilili hrvatsku na federaciju bih,spasili Bihac dajuci hrvatskoj zeleno svjetlo.
Sve zbog strateskih interesa u arapskom svijetu,a mozda su im i dobro platili.Tu je ugled i uloga A>I> velika.
Mahalac

Post by Mahalac »

Jednostavno ne mogu da otrpim glupa pitanja poput "kome je sad do ratovanja" :shock: :shock: :shock:

Pa dobro pametnjakovici, ko nas je ili ko me je pitao te '92 ko hoce ratovati....pocnite redom pitati ove iz Visegrada, Foce, Zvornika, Bijeljine...priupitajte ih..doci ce te i do Sarajeva...ma nece tu ipak je to grad :shock: :shock: :shock:
Blueboy-

Post by Blueboy- »

Jednostavno ne mogu da otrpim glupa pitanja poput "kome je sad do ratovanja"

Pa dobro pametnjakovici, ko nas je ili ko me je pitao te '92 ko hoce ratovati....pocnite redom pitati ove iz Visegrada, Foce, Zvornika, Bijeljine...priupitajte ih..doci ce te i do Sarajeva...ma nece tu ipak je to grad
Nema od rata nista, ov je samo natezanje tenzija, i ovo u najgorem moze samo dovest do neki nereda po cjenu ljudi povratnika u rs. Nema ni srbija a ni rs. muda za bilo sta vojno.
Milorad pokusaje ukopat rs kako moze i umije.
Armija bih je spasila Bosnjake,ali bez podrske Amerike Bosne danas ne bi bilo.Ameri u pocetku nisu uopce bili zainteresovani za ovo podrucje ex-yu,vec su se na pritisak islamskog,prije svega arapskog svijeta umijesali i pomagali propustanjem oruzja za bih i hrvatsku,prisilili hrvatsku na federaciju bih,spasili Bihac dajuci hrvatskoj zeleno svjetlo.
Sve zbog strateskih interesa u arapskom svijetu,a mozda su im i dobro platili.Tu je ugled i uloga A>I> velika.
Ameri su itekako imali interes i svoj udio u raspadu juge, nije njima nikako bila mila zemlja sa tako jakom vojskom. Necu rec da nas je iko spasio osim naseg bosanskog morala, a ako je MZ i USA trebalo toliko krvi i toliko zlocina da bi isti otvorili oci, eh onda ih ebem corave!!
bosank_a

Post by bosank_a »

test01 wrote:Armija bih je spasila Bosnjake,ali bez podrske Amerike Bosne danas ne bi bilo.Ameri u pocetku nisu uopce bili zainteresovani za ovo podrucje ex-yu,vec su se na pritisak islamskog,prije svega arapskog svijeta umijesali i pomagali propustanjem oruzja za bih i hrvatsku,prisilili hrvatsku na federaciju bih,spasili Bihac dajuci hrvatskoj zeleno svjetlo.
Da nije bilo Hvo-a djaba sva zelena svijetla :D

test01 wrote:
druga su vremena 8-) musliman 92 je imo 16000 dugih cijevu ukljucujuci i lovacko naoruzanje a napala nas je cetvrta armija europe sa 100000 vojnika 8-) zvali smo se teritorijalna odbrana a bili smo lovacko udruzenje :lol: danas su druga vremena a to znamo i mi a i oni koji su nas 92 napali 8-)
i ko bi danas ratovao?
svako pametan 8-) u roku od 48 sati bi najmanje 200000 bosnjaka uzelo oruzje u ruke 8-) kad se mora onda se mora ali eto nadajmo se da rata nece biti 8-)
zemo_online

Post by zemo_online »

Rat je moguc opet kao i u proslosti(balkanki ratovi,ustanci) samo u interesu velikih igraca-Rusa i Amera i Evrope,koja je podjeljena.Lako ce oni bacit kosku medju nas.
Rat 92-95 ne bi trajo ni mjesec dana bez podrske Milosevicu dijela svjetskih mocnika.Sjetite se embarga.Sloba nije uspio i mocnici su od njega digli ruke i Ameri se umijesali.
Smijesno je da bi neka zemlja u regiji pocela rat bez podrske(i vojne i politicke) izvana.Mi smo pikzibneri.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ja znam ko nece biti opet u ratu. Ja!
bosank_a

Post by bosank_a »

Sreca pa ovi sto su vani ne moraju da se brinu :D

Novog rat nece biti :D

Amazonka27 wrote:ja znam ko nece biti opet u ratu. Ja!
to jos uvjek nije garancija da ces preziviti rat :lol: :lol: :lol: nema tu garancije 8-)
zemo_online

Post by zemo_online »

bosank_a wrote:
test01 wrote:Armija bih je spasila Bosnjake,ali bez podrske Amerike Bosne danas ne bi bilo.Ameri u pocetku nisu uopce bili zainteresovani za ovo podrucje ex-yu,vec su se na pritisak islamskog,prije svega arapskog svijeta umijesali i pomagali propustanjem oruzja za bih i hrvatsku,prisilili hrvatsku na federaciju bih,spasili Bihac dajuci hrvatskoj zeleno svjetlo.
Nije valjda da se hvo borio za Bih?
Mislis da bi Hrvatska oslobodila RSK bez podrske izvana?Da bi se naoruzala?
Smijesno.
Jos jednom,istine radi,Zagreb je prihvatio federaciju bih,a dobio RSK.
Tako je spasena Bih,ova dejtonska,ali bolje i to nego nikakva,zar ne?
Hrvatska se oslobodila na racun Bih,Kosovo je slobodno na racun Bih,samo smo mi u Bih popusili.
bosank_a

Post by bosank_a »

test01 wrote:
bosank_a wrote:
Nije valjda da se hvo borio za Bih?
Mislis da bi Hrvatska oslobodila RSK bez podrske izvana?Da bi se naoruzala?
Smijesno.
Jos jednom,istine radi,Zagreb je prihvatio federaciju bih,a dobio RSK.
Tako je spasena Bih,ova dejtonska,ali bolje i to nego nikakva,zar ne?
Hrvatska se oslobodila na racun Bih,Kosovo je slobodno na racun Bih,samo smo mi u Bih popusili.
Jes, jes vala da nebi zelenog svijetla sta bilo ne znam.
Zato sto su dobili zeleno svijetlo da oslobode Hrvatsku i pomognu ABIH da oslobode BiH svi hrvatski generali sjede u Haagu

:lol::lol::lol::lol:

Da svijet nije vidio da HVO i ABIH mogu osloboditi cijelu BIH ne bi se svijet umijesao da se podpise dejtonski sporazum.
zemo_online

Post by zemo_online »

zene u ratu mogu biti neka vrsta logistike,a i emotivna podrska.
bolnicarke su itekakva potpora.
znaci,nece rat ni zene zaobic.
Post Reply