60 minuta

Post Reply
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

evo server pao za snimak...gužva...a Cacu nije stiglo sto je zasluzio...valjda ce ga stici na onome svijetu...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

rajvosa^ wrote:Nemojte samo rec da se na videu vidi kako su ubijeni?? :shock: Posto sam na poslu pa ne mogu provjerit. :(
ne, snimci su iz mrtvacnice
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

rajvosa^ wrote:Nemojte samo rec da se na videu vidi kako su ubijeni?? :shock: Posto sam na poslu pa ne mogu provjerit. :(
to ne bi mogli prikazati na TV
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Prvi je novembar, katolicki praznik Dan mrtvih. Ivo Markesic, otac ubijenog Slavena, bio je vec na groblju, pripalio svijecu svom mrtvom jedincu. Za koji sat krenuce i na misu koju ce u pomen mrtvih odrzati uzoriti kardinal Vinko Puljic. Do tada sjedimo i pricamo. O sinu Slavenu i onome sto zna sta se desavalo 26. oktobra 1993. godine...

-Vidite, kako vrijeme prolazi - prica Ivo - u meni je sve vise pitanja i sve manje odgovora. I ne zamjerite roditelju ako je pristrasan ponekad, ako i nije u pravu. Pa, roditelj i ne moze drukciji da bude. Kazem vam, redjaju mi se pitanja. Znam, naprimjer, da je Slaven dezurao u MUP-u 23. i 24. oktobra. Dvadeset petog je, znaci, trebao biti slobodan. Ili su, mozda, dobili neka posebna naredjenja, ne znam, jer nam o tome nije pricao, a ionako nije bas bio govorljive naravi. Doduse, u to vrijeme on je, i kada bi bio slobodan, znao cesto da ode u MUP, prenoci tamo. Ovdje hladno, ni struje, ni vode, tamo je bar mogao da se ugrije i televiziju pogleda. Mozda je i toga dana tako bilo. Znam samo da mi je pri polasku zatrazio 20 maraka. Ja prevrnuo dzepove, novac ne nadjoh, on samo klimnu ramenima i ode. Bilo je to nase zadnje vidjenje. I sad mi je zao zbog onih 20 maraka.

Pitam se i otkud Slaven da krene u obracun sa Cacom. Pa, on je kao diplomirani ekonomista u MUP-u najprije radio kao inspektor za privredni kriminal, zatim su ga prebacili u odjeljenje za droge, ocekivalo se da predje u nasu sluzbu Interpola. Znaci civil, bez uniforme i bez ikakvog naoruzanja. A za jednu takvu akciju sigurno su trebali izuzetno obuceni ljudi, vrhunski profesionalci. Pitam se da li su bili svjesno zrtvovani i on i drugovi iz njegove grupe Dragan Miljanovic i Srdjan Bosiljcic. Ponesto sam i saznao. U civilu, nenaoruzani, bas kao da ih u setnju salju, oni su dosli u kucu gdje je bio Caco i gdje su se drzali taoci. Docekao ih je Cacin brat Nane, ikada su mu rekli zbog cega su dosli, on ih je uveo kod Cace. Sve je trajalo samo nekoliko sekundi, Caco je ubio Srdjana i Dragana, a mog Slavena Armin Hodzic. Eno ga, i sada je na slobodi. Slavenu je tada bilo 28 godina. Posmrtno odlikovanje Slaven nikakvo nije dobio. Ni materijalnu pomoc, ni bilo sta drugo sto bi podsjecalo da briga o njemu, bilo kakva, postoji. Vidite, cak ni mrtvim tim momcima, toj neduznoj mladosti, ne daju da budu ravnopravni.

Krupne oci Ive Markesica napunise se suzama. Ustaje, oblaci se, priprema se za misu. Mozda ce mu rijeci uzoritog kardinala Vinka Kuljica bar na trenutak ublaziti bol. Mozda.

Dani 1997
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

basta sljezove boje wrote:
U redu je. Al prikazivali su kako skorpioni ubijaju - pa reko nije valjda da ce i ovdje biti.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Ne vidi se snimak egzekucije, nego su snimci iz mrtvačnice. Ja sam samo vidio uvodni kadar i odmah prebacio, ne podnosim dobro onakve scene.

Neću komentarisati ljude za koje je Caco heroj, njima je na čast šta misle o njemu i vjerovatno im je doooobrano valj'o u životu čim nakon ovakvih snimaka mogu još uvijek imati pozitivno mišljenje o istom..

Ne ponovilo se :roll: :(
basta sljezove boje

Draganova sirota majka je nakon toga pukla skroz :(
basta sljezove boje

rajvosa^ wrote:
U redu je. Al prikazivali su kako skorpioni ubijaju - pa reko nije valjda da ce i ovdje biti.
je li ti znas uopce kako ih je Caco ubijao?
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

Kada Avaz objavi sliku mrtvog covijeka, svi se zgroze na "neprofesionalnost" novine.
Kako onda ti kriticari komentarisu emisiju 60 minuta i objavljivanje masakriranih tijela policajaca?
Šole

Post by Šole »

To nije ubijanje, to je masakriranje i iživljavanje, kidanje udova, vađenje očiju, utrobe, guranje krpa u trupla, posipanje kiselinom. Brate ubijanje je humanizam prema ovom.
in33sa

Post by in33sa »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Kada Avaz objavi sliku mrtvog covijeka, svi se zgroze na "neprofesionalnost" novine.
Kako onda ti kriticari komentarisu emisiju 60 minuta i objavljivanje masakriranih tijela policajaca?
Mijesas babe i zabe, ovi snimci su prikazani cisto iz razloga da se opali najjaci moguci verbalni samar idiotima koji danas pokusavaju Musana Topalovica i zvanicno proglasiti herojem Sarajeva.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pustinjak, hajde imaj bar malo dostojanstva, i odjebi u troskoku s ove teme s takvim komentarima, jebo te i Caco i onaj ko te posla na ovaj forum, pa taman neka me i banuju nakon ovoga :x

A ovim momcima neka je pokoj dusama... Ja im drukcije osim lijepom zeljom pomoci ne mogu... A stoka koja velica Cacu i Cace na svim stranama upravo i ima ono sto zasluzuje... Ni manje ni vise.
karanana

Post by karanana »

Kome su ovi kadrovi ista dobro uradili? Samo mozda onima koji su imali dvojbe o Caci i njegovim djelima. A ako su im trebale ove snimke da to uvide onda ni ne trebaju mjenjati misljenje. Jesu pitali roditelje ili zene ili djecu ovih ljudi mogu li ovo pustati. Ovo je i protiv konvencija o ratovanju.
valterbranisarajevo

Šole wrote:To nije ubijanje, to je masakriranje i iživljavanje, kidanje udova, vađenje očiju, utrobe, guranje krpa u trupla, posipanje kiselinom. Brate ubijanje je humanizam prema ovom.

Na žalost i ja sam ovo mislio napisati.

Najmanje što bi, da imaju obraza, vladajući trebali uraditi je to da hitno smjene Hajriza Bečirevića .. :x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Kada Avaz objavi sliku mrtvog covijeka, svi se zgroze na "neprofesionalnost" novine.
jedno je kad avaz prikaze sliku nastradalog u nekoj nesreci, ili horsasa koji je umro od od-a, a nesto sasvim drugo kada se prikazu snimci jedne od najcrnjih sarajevskih ratnih epizoda...

snimci su uzasni, to ne sporim, i kamo srece da nije bilo potrebe da ih prikazu... a potrebe ne bi bilo da caco i dalje lezi u nn grobu i da se njegovo ime pominje s gadjenjem, a ne da mu ministar salje delegaciju na vojno mezarje na kojem je pokopan s pocastima... fuj...
tetakk

Post by tetakk »

Davno je bio vakat da se pokazu ti snimci...ko zna mozda da su prije pokazani vjerovatno se ona sramota od dzenaze koljaca, zlotvora, govneta, ubicu ne samo tih jadnika nego mnogih drugih jadnika, ne bi ni bila :(
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

tetakk wrote:Davno je bio vakat da se pokazu ti snimci...ko zna mozda da su prije pokazani vjerovatno se ona sramota od dzenaze koljaca, zlotvora, govneta, ubicu ne samo tih jadnika nego mnogih drugih jadnika, ne bi ni bila :(
nazalost, tako je... da nas narod ima imalo pameti za onim ne bi bilo potrebe, al jebiga, sve hajvanima treba nacrtat...
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

rajvosa^ wrote:
basta sljezove boje wrote: to ne bi mogli prikazati na TV
Cuo jesam, vidio nisam, TI? - Detalji mi ne trebaju, svasta je bilo na TVu pa zato i pitam. Zato sam i stavio :shock: - prema tome smanji dozivljaje.
olja

Post by olja »

uzasno je da se ovakvim scenama mora ponovo i iznova dokazivati ISTINA. ali ovo je jedini nacin da se odupremo novoj politici zaborava, sminkanja istorije, kulturi lazi i obmana.
cestitam hadziomerovicu! ovo je zaista hrabar cin koji ce sigurno izazvati mnogo reakcija pa mozda i neke organizovane građanske nemire. a ako ne izazove, to je samo jos jedan dokaz da smo blećci, jagnjad za klanje nekom buducem caci.
basta sljezove boje

rajvosa^ wrote:
rajvosa^ wrote: U redu je. Al prikazivali su kako skorpioni ubijaju - pa reko nije valjda da ce i ovdje biti.
Cuo jesam, vidio nisam, TI? - Detalji mi ne trebaju, svasta je bilo na TVu pa zato i pitam. Zato sam i stavio :shock: - prema tome smanji dozivljaje.
ti si neka pobjegulja 100% cim ovoliko seres ovdje. Srdjanu je rasporen stomak, smetlje izbjeglicko
Better Man

Post by Better Man »

Caco je isto što i Milošević, Karadžić, Mladić. i Šešelj Jednog takvog ratnog zločinca ne treba ni spominjati, a svi oni koji bi da mu odaju počast su za mene taskođe ratni zločinci u istoj ravni sa Miloševićem, Karadžićem, Mladićem i Šešeljem.
valterbranisarajevo

Nedavno je na Barama sahranjen jedan momak, zvao se Predrag. Bio je pripadnik ARBiH, ali mu ni ta činjenica nije spasila glavu. Odveden je iz stana i ubijen na Trebeviću.. :( Njegov otac je godinama tražio njegovo tijelo i kada ga je našao izrazio je želju da njegov sin počiva u gradu u kojem je rođen živio i tragično preminuo.

U Oslobođenju je bila mala reportaža i fotografija sa sahrane. Na slici 5-6 ljudi vjerovatno njegova najbliža familija. Niko iz vojnog političkog i javnog života...

Kada sam vidio tu fotografiju, bilo mi je užasno teško.. :(
valterbranisarajevo

Hajmo, makar večeras, za dušu ovih krasnih momaka, pokazati malo dostojanstva. Hajmo izbjeći vrijeđanja, prepucavanja i začatavanja teme..
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

rajvosa^ wrote:
basta sljezove boje wrote: je li ti znas uopce kako ih je Caco ubijao?
ti si neka pobjegulja 100% cim ovoliko seres ovdje. Srdjanu je rasporen stomak, smetlje izbjeglicko
Ti fakat nemas dvije ciste. Ja samo upitah sta je prikazano da znam hocu li gledat ili ne. Znas, ta pobjegulja je vidjela svasta u ratu - UZIVO. Al izgleda da ti je parola iz banata prerano dosla. Ustvari trebao sam te oslovit "Ugrozena iz Sarajeva".
Doda37

Post by Doda37 »

valterbranisarajevo wrote:Nedavno je na Barama sahranjen jedan momak, zvao se Predrag. Bio je pripadnik ARBiH, ali mu ni ta činjenica nije spasila glavu. Odveden je iz stana i ubijen na Trebeviću.. :( Njegov otac je godinama tražio njegovo tijelo i kada ga je našao izrazio je želju da njegov sin počiva u gradu u kojem je rođen živio i tragično preminuo.

U Oslobođenju je bila mala reportaža i fotografija sa sahrane. Na slici 5-6 ljudi vjerovatno njegova najbliža familija. Niko iz vojnog političkog i javnog života...

Kada sam vidio tu fotografiju, bilo mi je užasno teško.. :(
Nisam htio dalje pisati o ovoj temi, ali kad sam vidio tvoj post ipak sam prelomio, cudi me kako niko ne komentira iz izjave oca pokojnog momka(na vrhu stranice) ko je poslao tri nemuslimana(nisam zabrovio 6 muslimana) da hapse Cacu, znaci neko je htio da ovi budu ubijeni, jer se znalo sta je ovaj radio
Post Reply