Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Da li mislite da BiH ima snage da tuzi Hrvatsku

Da
26
59%
Ne
18
41%

Total votes: 44

Bosnolog

#26 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by Bosnolog »

Gata wrote:
Bosnolog wrote:Hrvatska treba biti tuzena za agresiju na BiH i njenu ulogu u ratu protiva BiH,......Zrtve Tudmanove agresivne politike kao i ulogu HVO-a u tom ratu koji je formiran,kadrovski kontrolisan i finasiran iz Zagreba,.......Nakon presude za udruzeni zlocinacki poduhvat vojnog i olitickog rukovodstva tzv,HZHB stvaraju se uslovi za pojedinacne i grupne tuzbe proti,opstina gdje su ljudi muceni,zatvarani,proganjani,etnicki ocisceni ako i Republike Hrvtske od strane zatocenih Logorasa cije logore je kontrolisao Tudman preko svojih ljudi u HDZ-a BiH i HVO-a ,tjelesnih povreda,izgubljneih zivota blizih clanova familije,unistene privatne imovine kao i vjerskih i drugih privrednih dobara,........

Dokazi u hrvatskoj agresiji na BiH su nepobitni a znamo da ratni zlocini ne zastarjevaju,...........
Tuzbu protiv druge drzave treba podnijeti BiH to jest njene drzavne institucije.Bit će to vrlo zanimljiva tuzba jer se već sad zna da će na drzavnoj razini BiH vlast imati SNSD SDS HDZ 1 i HDZ 2. Pretpostavljam da će tuzbu protiv Hrvatske pisati neki ekspert.Kako takvog nemamo u BiH mogli bismo ga angažirati izvana n.p.r Vladimira Šeksa.
Nije tacno pojedinac ili udruzenej zrtava odnosno ostecena strana kome su jedinice strane drzave za vrijeme napada na teritoriju njegove neovisne drzave svojim jedinicam ili organizacojim iza koje je stajao Zagreb poput HVO.HV i HZ HB ,te VRS,JNA,VSRJ Beograd i Podgorica a koji su nanijeli stetu mogu biti tuzeni medunarodnom sudu pravde,........

Postoje pravnici medunarodnog prava i tuzioci od kojih sam dobio ove potvrde a nisu sa prostora Balkana i naseg okruzenja,........ ;-)
tbv

#27 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by tbv »

1gorstak wrote:Treba biti pragmatican. Danasnji je Zagreb saveznik Sarajevu i ako se u Hercegovini ponovo dignu secesionisticke snage, Pantovcak ce nam biti najbolji saveznik u obracunu sa tim velikohrvatskim elementima. Bosanskohercegovacke patriote u Hrvatskoj imaju prijatelja, a ono sto su organizovali i pokusali izvesti Tudjman, Susak i ostala klapa, treba ostaviti po strani jer je u ovom slucaju prioritet slamanje velikosrpskog faktora. Otvarati novi front u ovom trenutku jeste besmisleno i odgovara samo Dodiku.
Slazem se s tobom, ali vidis jedan od razloga zbog kojih sam i odgovorio na ovu temu koja je postavljena prije sest godina je upravo taj sto nasi nekadasnji saveznici, koji su u jednom trenutku bili nam i neprijatelji, ponovo otvaraju ranu i ponovo se stavljaju u prve pogone velikosrbogradnje nesvijesni da ce stim da otvore i zamandaljena vrata ka Z4, sto bi na kraju zadovoljilo samo velikosrbe.
hercegovac_pravi

#28 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by hercegovac_pravi »

Izvolite........

Između ostalog, Žalbeno vijeće je potvrdilo zaključak Raspravnog vijeća da je Hrvatska ostvarivala
sveukupnu kontrolu nad HVO-om u relevantnom razdoblju, da je rukovodila u planiranju, koordinaciji i
organizaciji HVO-a i da je postojao međunarodni oružani sukob između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Vijeće je također potvrdilo zaključak Raspravnog vijeća da su napadi na Ahmiće i druga sela u Lašvanskoj
dolini imali za cilj etničko čišćenje tog područja iz strateških razloga i da je Dario Kordić planirao i
poticao zločine koji su se dogodili u Ahmićima i susjednim selima Šantići, Pirići i Nadioci.

http://www.icty.org/x/cases/kordic_cerk ... _bcs_1.pdf
Kompletnu potrebnu dokumentaciju možete pročitati na linku iznad.
Ovo je više već dovoljno za sada. Na osnovu ove presude priprema se hiljade optužnica oštećenih individua a protiv R Hrvatske.
NightSkyWalker

#29 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by NightSkyWalker »

Drzava Hrvatska je izvrsila agresiju na nasu zemlju i narod! Naravno da je tuzba logican i pristojan potez!
bjelic

#30 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by bjelic »

NightSkyWalker wrote:Drzava Hrvatska je izvrsila agresiju na nasu zemlju i narod! Naravno da je tuzba logican i pristojan potez!
kod nas bi svako samo da se tužaka i da se po sudu povlači.

nije ni čudo što kod nas advokati svako malo novu bengu ili kakvog džipa u svoj vozni park.

eto idem i ja u advokate, pa će te svi biti obavješteni na vrijeme pa da vam ja štancam te tužbe, a vi uredno plaćate (naravno sa sarejvo-x popustom od 2 %) :)
feral.tribune

#31 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by feral.tribune »

travnik wrote:I šta se može desiti kao odgovor u BiH? Na primjer da skupine građana, hrvatskih udruga iz rata ili neko treći tuže BiH, s obzirom da je vojska RBiH počinila zločine nad Hrvatima i da za to postoje presude kako suda u Haagu, tako i naših u BiH, kao i dokazi o uništavanju imovine. Dakle, šta dobivamo? Dobivamo nove konflikte u BiH i bujanje nacionalizma. Da li je to dobro? Svakom normalno nije.
Tako je . Najbolji primjer je RHrvatska koja ni u ludilu ne zeli da podigne tuzbu protiv bratske Srbije i tako dize nacionalne tenzije i krvni pritisak prekodrinskoj braci .Jevreji su takodje dobar primjer kako iz tebe progovara mudrost i merhamet . Naime oni su se dosli tebi po savjet i nakon jedne kavice odlucili su da Hitera odlikuju medaljom za humanizam i da mu se zahvale za sva plemenita djela koja su im ucinjena u Mostaru , Vakufu Dretelju i Heliodromu , pardoncek kako se ono zvase :roll: :shock: Slobodan Milosevic je takodje rekao : ,, Ma dajte bre , ta necemo valjda da se tuzakamo , nasi smo ,,
P.S. Jucer je u Zagrebu jedan novinar tuzio Z.Mamica zato sto mu je opsovao mater . A ti bi halalio desetine hiljada mrtvih . Naravno tebi HV i HVO nije nista napravio . Ali nekome jest . Sta mislis sta o tome misle ljudi u Gornjem Vakufu , Stocu , Duvnu ...Mostaru .Sad cu ti reci zasto je vazno bilo koga tuziti na svijetu . Da to ponovo ne napravi . Ako ga ne tuzis on ce napraviti isto , i jos gore . to je dokazala istorija . Ako ne tuzis komsiju sto ti bere sljive on ce ti doci za dva u kucu po pekmez . Covic i Borjana Kristo i dalje rasturaju i ruju po Bosni kao svinje po blatu zato sto nedjela njihovih politickih uzora i idola Bobana i Kordica nisu adejvatno kaznjena . Pravda moj kolega i istina iznad svega . Ako ne bude zadovoljena pravda nestace svijet . Ali ti o pravdi ne znas nista i nemas osjecaj za pravdu jer nisi pravedan covjek .
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#32 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by Dado dijasporitus »

Na kojem to sudu bi BiH trebala da tuzi Hrvatsku za agresiju jer ako mi neko kaze na medjunarodnom sudu pravde, na koji se vise puta u odgovorima sugerise, fakat cu iskopcati tastaturu i sa njom polupati monitor. :roll:
poznanik

#33 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by poznanik »

Dado dijasporitus wrote:Na kojem to sudu bi BiH trebala da tuzi Hrvatsku za agresiju jer ako mi neko kaze na medjunarodnom sudu pravde, na koji se vise puta u odgovorima sugerise, fakat cu iskopcati tastaturu i sa njom polupati monitor. :roll:

Pa onda jedino pred Općinskim sudom u Kalesiji, nema gdje drugo... :-)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#34 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by Dado dijasporitus »

poznanik wrote:
Dado dijasporitus wrote:Na kojem to sudu bi BiH trebala da tuzi Hrvatsku za agresiju jer ako mi neko kaze na medjunarodnom sudu pravde, na koji se vise puta u odgovorima sugerise, fakat cu iskopcati tastaturu i sa njom polupati monitor. :roll:

Ma slobodno recite, nije moj monitor :D
nista novo

#35 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by nista novo »

Been wrote:
frombosna wrote:Stvarno ima pacijenata kod nas u BiH. ha ha ha

Ma i treba tužit RH, pa HV je oslobodio pola federacije i spasio Bihačku enklavu od slične sudbine koja je zadesila Srebrenicu. Ma tužit , ja šta... :D :-) ko su oni da spašavaju 5.korpus koji je ustvari razbijao VRS-a samo se to činilo drugačije. :lol:
Nemaš pojma !

Hrvatska je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, a od veće međunarodne osude spasio ju je Holbrooke koji je u washingtonskom hotelu "Esplanade" molio Tuđamana da se vrati od vukova i dođe "na pravu stranu". Uslov je bio : Ili ćete vi prekinuti agresiju na BiH ili ćemo mi biti prinuđeni usvojiti rezoluciju o tome ! Pogađaj šta je krivousti diktator izabrao !
Što se Krajine tiče, podjednaku ulogu u oslobađanju iste imali su i HV i 5 Korpus. Po tvojoj logici, komandanti 5 Korpusa su drijemali pet godina i čekali da ih HVO oslobodi !

:twisted: :twisted:
Nisu drijemali, vec bili na izmaku, da ih HV nije oslobodila i danas bi bili pod okupacijom, i ova tema je glupava, da je ne vrijedi vise ni komentarisati...
poznanik

#36 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by poznanik »

Dado dijasporitus wrote:
poznanik wrote:

Ma slobodno recite, nije moj monitor :D

Što ne reče prije... :D
star(i)mo

#37 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by star(i)mo »

nista novo wrote:
Been wrote:
frombosna wrote:Stvarno ima pacijenata kod nas u BiH. ha ha ha

Ma i treba tužit RH, pa HV je oslobodio pola federacije i spasio Bihačku enklavu od slične sudbine koja je zadesila Srebrenicu. Ma tužit , ja šta... :D :-) ko su oni da spašavaju 5.korpus koji je ustvari razbijao VRS-a samo se to činilo drugačije. :lol:
Nemaš pojma !

Hrvatska je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, a od veće međunarodne osude spasio ju je Holbrooke koji je u washingtonskom hotelu "Esplanade" molio Tuđamana da se vrati od vukova i dođe "na pravu stranu". Uslov je bio : Ili ćete vi prekinuti agresiju na BiH ili ćemo mi biti prinuđeni usvojiti rezoluciju o tome ! Pogađaj šta je krivousti diktator izabrao !
Što se Krajine tiče, podjednaku ulogu u oslobađanju iste imali su i HV i 5 Korpus. Po tvojoj logici, komandanti 5 Korpusa su drijemali pet godina i čekali da ih HVO oslobodi !

:twisted: :twisted:
Nisu drijemali, vec bili na izmaku, da ih HV nije oslobodila i danas bi bili pod okupacijom, i ova tema je glupava, da je ne vrijedi vise ni komentarisati...
Kao sto su oslobadjali i dijelove Hercegovine!? Licno cu im biti "zahvalan" do kraja zivota. Na zapadu (fakat) nista novo...
nosara

#38 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by nosara »

Uzdam se u ove moje da ce tuzit tog podmuklog, lazljivog neprijatelja... Ako nizasto, onda zbog toga da ne misle da smo zaboravili... Jebo ih tadic... :D
nista novo

#39 Re: Hrvatska je pocinila ratne zlocine u BiH - Tuzba: da ili ne?

Post by nista novo »

[quote="nosara"]Uzdam se u ove moje da ce tuzit tog podmuklog, lazljivog neprijatelja... Ako nizasto, onda zbog toga da ne misle da smo zaboravili... Jebo ih tadic... :D[/quo

Ajd, nek te obraduju, izgleda da ti treba malo radosti u zivotu :D
Post Reply