Postoji ipak jedan broj ljudi koji bi da rade ali nemaju sansu. Sa druge strane znam i ja za slucajeve koji bi radili, ali biraju posao. Znam i za takve koji sjede i kao sto kazes cigareta u jednoj i piva u drugoj i kuka kako nema posla. Kad ga pitas koliko je poslova trazio, blijedo te gleda, sa izrazom ociju tipa, "sta cu traziti kad nema!". A kad ja kazem da sam trazio 200 poslova dok nisam dobio onaj koji mi otprilike odgovara po obrazovanju a da sam radio i one koji mi nisu "odgovarali"...jefferson wrote:Ejh citizen i ti ga usra.Citizen-X wrote:Kada demonstrativno i silom narod pokaze volju i zelju za promjenom dosadasnje vlasti i oligarhije koja je popljackala sve sto se moglo popljackati i parazitira evo vec vise od 10 godina, kada narod silom i masovnim sudjenjima djubradi koja prije 1992-e nije imala cestitog ofingera, presudi i kada narod jednom prestane da razmislja guzicom i da gleda kako mu djeca idu vani da zarade komad hljeba - da bi mogla da poguraju roditelje iako vec rade, kada narod jednostavno pocne da razmislja progresivno kao sto to rade u Francuskoj i ostalim zemljama istinite demokratije, a ne kao sto nas uce da su izbori jedina moguca promjena, kada to shvati e onda moze konacno prestat da razmislja kako spojiti prvi sa prvim.
Jer u drzava koja ima administraciju koja pojede 70% budzeta, i uz to je jos nepotrebna jer uopste nema svrhu i funkciju osim jebavanja obicnih ljudi "idi mi dodji mi" od vrata do vrata i jos se fali kako ima 350 miliona "budzetskog viska" - definitivno treba ukinuti od portira i policajca na ulazu u drzavne institucije do onog cutuka Sulejmana Tihica, Harisa Silajdzica i ostalih "Britni Spirs" politicara koji dokazuju svoje politicke vjestine evo vec 17 godina pregovarajuci sa cetnicima, prodavajuci bosanskohercegovacki narod, a sve zarad obezbjedjenja ultimativne vlasti.
Onih 350 000 glasova za Harisa Silajdzica je pecat i garant bosanskohercegovacke gluposti - i neka ste robovi - i ne zalim vas - jer necete nista da poduzmete da vam bude bolje.
Moja mati radi bas kao ropkinja, a otac je glas'o za Harisa Silajdzica - da ne bude da mlatim tudjim kurcem gloginje.
Pozdrav!
Nije 70% nego 68%![]()
Ma nek rade robovi.
Ko ih jebe, ja dodjem dole, jaran se zali ima za kafu i cigare. Ja nadjem posao preko poznanika koji je direktor jednog shoping centra da radi na ksi, i slicno, kaze on "jebo to"
Pa ko te jebe onda! Sve je ono narod zasluzio (cast izuzecima).
Pogledajte nase studente.
Pogledajte stranicu http://www.dolls.ba iz Zenice, idite na "desavanja" gdje se postavljaju slike iz zenickih kafica, pa to je bruka i sramota. Svima cigara u ustima i piva ispred!
Robovanje novim kapitalistima
Moderator: anex
-
zlatan01
-
jefferson
Jaro ja kad dodjem dole umorim se od alkohola i sjedenja po kaficima. Svaku noc se izlazi na "kafu" i uvijek puni kafici, ko da svi zaradjuju po 2.000 eura mjesecno. Pa to nema nigdje covjece. Kad se vratim u USA treba mi mjesec da se odmorim od odmora u BiH.zlatan01 wrote:Postoji ipak jedan broj ljudi koji bi da rade ali nemaju sansu. Sa druge strane znam i ja za slucajeve koji bi radili, ali biraju posao. Znam i za takve koji sjede i kao sto kazes cigareta u jednoj i piva u drugoj i kuka kako nema posla. Kad ga pitas koliko je poslova trazio, blijedo te gleda, sa izrazom ociju tipa, "sta cu traziti kad nema!". A kad ja kazem da sam trazio 200 poslova dok nisam dobio onaj koji mi otprilike odgovara po obrazovanju a da sam radio i one koji mi nisu "odgovarali"...jefferson wrote:Ejh citizen i ti ga usra.Citizen-X wrote:Kada demonstrativno i silom narod pokaze volju i zelju za promjenom dosadasnje vlasti i oligarhije koja je popljackala sve sto se moglo popljackati i parazitira evo vec vise od 10 godina, kada narod silom i masovnim sudjenjima djubradi koja prije 1992-e nije imala cestitog ofingera, presudi i kada narod jednom prestane da razmislja guzicom i da gleda kako mu djeca idu vani da zarade komad hljeba - da bi mogla da poguraju roditelje iako vec rade, kada narod jednostavno pocne da razmislja progresivno kao sto to rade u Francuskoj i ostalim zemljama istinite demokratije, a ne kao sto nas uce da su izbori jedina moguca promjena, kada to shvati e onda moze konacno prestat da razmislja kako spojiti prvi sa prvim.
Jer u drzava koja ima administraciju koja pojede 70% budzeta, i uz to je jos nepotrebna jer uopste nema svrhu i funkciju osim jebavanja obicnih ljudi "idi mi dodji mi" od vrata do vrata i jos se fali kako ima 350 miliona "budzetskog viska" - definitivno treba ukinuti od portira i policajca na ulazu u drzavne institucije do onog cutuka Sulejmana Tihica, Harisa Silajdzica i ostalih "Britni Spirs" politicara koji dokazuju svoje politicke vjestine evo vec 17 godina pregovarajuci sa cetnicima, prodavajuci bosanskohercegovacki narod, a sve zarad obezbjedjenja ultimativne vlasti.
Onih 350 000 glasova za Harisa Silajdzica je pecat i garant bosanskohercegovacke gluposti - i neka ste robovi - i ne zalim vas - jer necete nista da poduzmete da vam bude bolje.
Moja mati radi bas kao ropkinja, a otac je glas'o za Harisa Silajdzica - da ne bude da mlatim tudjim kurcem gloginje.
Pozdrav!
Nije 70% nego 68%![]()
Ma nek rade robovi.
Ko ih jebe, ja dodjem dole, jaran se zali ima za kafu i cigare. Ja nadjem posao preko poznanika koji je direktor jednog shoping centra da radi na ksi, i slicno, kaze on "jebo to"
Pogledajte nase studente.
Pogledajte stranicu http://www.dolls.ba iz Zenice, idite na "desavanja" gdje se postavljaju slike iz zenickih kafica, pa to je bruka i sramota. Svima cigara u ustima i piva ispred!
Nas narod nije navikao da radi plus neznamo sta je kapitalizam, ali polako, i to dolazi.
Ima raje koja bi da radi, medjutim dovoljno je provest dva dana sa nasim studentima i skontat sto je stanje u BiH ovakvo kakvo jest.
Last edited by jefferson on 31/10/2007 16:37, edited 1 time in total.
- frakson
#28 Re: Robovanje novim kapitalistima
ovo je gore od FEUDALIZMA , ali je velka ponuda radne snage,sindikati i nepostoje , u jednoj fimi su radnici morali ugasit masine da bidobili platu (kod privatnika) , najgore je sto i stranci polako preuzimaju NASE navikekao novi wrote:Posto se nase drustvo nalazi u fazi pocetne akumulacije kapitala, i robovanje je svakodnevna pojava, imam nekoliko pitanja za forumase.
Radite li svaki dan 6-8-10 sati posao koji ne volite, dodjete kuci nikakvi, nenaspavani ste, imate mali trbuh od brze hrane s posla? Zeljno iscekujete onih 10-20 slobodnih dana od 365?! Mrsko vam je ici na posao, mrzite svog nadredjenog?
Ako je odgovor da, smatrate li se modernim robom, osobom koja zivi u simuliranoj slobodi?
Koliko ste placeni uopste nije vazno i pitanje se odnosi na sve osim na one koji rade nesto sto zele svim srcem.
-
sl@ven
ja sam radio u firmi na drzavnom budjetu...
kolegijalni odnosi jedna velika NULA, plata (vecini) minimalac, manjina koja se tu ugnjezdila klepa neku lovu, vidi se po autima, kucama, nadogradjenim spratovima itd, firma trosi na gorivo ko tenkovska brigada US armije u iraku....
nemas nekog vlasnika konkretnog, a mnogi se ponasaju tako... pokazes inicijativu (jer volis taj poso), ogule ti kozu i vrlo rado te puste da se sjebes od posla, napocetku te kao i tapsu po ramenu ali i to brzo zaborave... ubrzo puknes, pobunis se i na kraju ispadnes najgori neradnik....
kad mi je doslo da eksplodiram, najebo sam im se mame (a bogami i tate) svima (cast izuzecima) i otiso ... sad radim za sebe + nacrno, zaradim troduplo vise... dokle kako vidjecemo... znam samo da sam se urahatio kako sam iz te "firme" otiso....
najtuznije je sto svi ti lelemudani u toj firmi i dalje zive u uvjerenju da su ispravni, da svi drugi nevaljaju (iako ispijaju kafe povazdan zajedno), cekaju sugave penzijice. Svoj poso neznaju radit kako treba nego guze mladje ljude koje zaposle, koji se kao ja zgaze od posla tu i na kraju razocarani odu....
i tako godinama...
zelim im skoru totalnu propast... i penziju od 100kmova
kolegijalni odnosi jedna velika NULA, plata (vecini) minimalac, manjina koja se tu ugnjezdila klepa neku lovu, vidi se po autima, kucama, nadogradjenim spratovima itd, firma trosi na gorivo ko tenkovska brigada US armije u iraku....
nemas nekog vlasnika konkretnog, a mnogi se ponasaju tako... pokazes inicijativu (jer volis taj poso), ogule ti kozu i vrlo rado te puste da se sjebes od posla, napocetku te kao i tapsu po ramenu ali i to brzo zaborave... ubrzo puknes, pobunis se i na kraju ispadnes najgori neradnik....
kad mi je doslo da eksplodiram, najebo sam im se mame (a bogami i tate) svima (cast izuzecima) i otiso ... sad radim za sebe + nacrno, zaradim troduplo vise... dokle kako vidjecemo... znam samo da sam se urahatio kako sam iz te "firme" otiso....
najtuznije je sto svi ti lelemudani u toj firmi i dalje zive u uvjerenju da su ispravni, da svi drugi nevaljaju (iako ispijaju kafe povazdan zajedno), cekaju sugave penzijice. Svoj poso neznaju radit kako treba nego guze mladje ljude koje zaposle, koji se kao ja zgaze od posla tu i na kraju razocarani odu....
i tako godinama...
-
jefferson
Sve te drzavne firme su najobicniji paraziti. Pa pogledaj samo BH Airlines sta radi. Opet su iskazali gubitak, dok Sarajevski aerodorm opet ima preko 10% porast putnika.sl@ven wrote:ja sam radio u firmi na drzavnom budjetu...
i tako godinama...
Ma sramota!
-
BISCANIN2
a
U tvome stilu :VAMA GORE BOLJE NISTE NI ZASLUŽILI OD BAUŠTELA ,ŠTALA ,WC , VEŠARAJA I SLIČNO.
Svi imate šansu da dodjete i vratite se u Bosnu i naravno zaposlite se što VAMA zahvaljjući vašim radnim spobnostima nimalo neća biti teško .
A dok to ne učinite molio bih suzdržavajte se svojih GEDŽANSKIH komentara vezanih za posao i zapošljavanje u jedinoj nam domovini
Jaro pa šta ćeš onda gore šta te veže za gore Babovina možda , pa kad je tako super kod nas što se ne vratiš u Bosnu.ro ja kad dodjem dole umorim se od alkohola i sjedenja po kaficima. Svaku noc se izlazi na "kafu" i uvijek puni kafici, ko da svi zaradjuju po 2.000 eura mjesecno. Pa to nema nigdje covjece. Kad se vratim u USA treba mi mjesec da se odmorim od odmora u BiH.
Nas narod nije navikao da radi plus neznamo sta je kapitalizam, ali polako, i to dolazi.
Ima raje koja bi da radi, medjutim dovoljno je provest dva dana sa nasim studentima i skontat sto je stanje u BiH ovakvo kakvo jest.
Kad si tako pametan i sposoban vrati se i ti pa nek ti jaran sredi za šefa pa primaj šefovsku platu ,koji si kurac auslender ,potrčko ,konjusar, antragar ili u najboljem slučaju nosač tuta GORE .Ko ih jebe, ja dodjem dole, jaran se zali ima za kafu i cigare. Ja nadjem posao preko poznanika koji je direktor jednog shoping centra da radi na ksi, i slicno, kaze on "jebo to"
U tvome stilu :VAMA GORE BOLJE NISTE NI ZASLUŽILI OD BAUŠTELA ,ŠTALA ,WC , VEŠARAJA I SLIČNO.
Ko da gledam ti bi puno sretniji kad bi mi od gedžana iz vana slušali priče o interentu ,kad bi ista ta omladina sa portala trčala i gledala da IM KOJI ADŽE IZ VANA da po 5 eura .Pogledajte stranicu http://www.dolls.ba iz Zenice, idite na "desavanja" gdje se postavljaju slike iz zenickih kafica, pa to je bruka i sramota. Svima cigara u ustima i piva ispred!
Svi imate šansu da dodjete i vratite se u Bosnu i naravno zaposlite se što VAMA zahvaljjući vašim radnim spobnostima nimalo neća biti teško .
A dok to ne učinite molio bih suzdržavajte se svojih GEDŽANSKIH komentara vezanih za posao i zapošljavanje u jedinoj nam domovini