Da li je Hrvatska smjela početi graditi most kopno - Pelješa
-
basta sljezove boje
sasvim slucajno poznajem ljude koji vec 50 godina placaju porez na imovinu za te otoke. Njih uzasno nervira cijela ta frka, jer se i bh. i hrvatski politicari frkaju oko njihove imovine. Sto se njih tice granica - po njima (a oni su jedini vlasnici) moze da ide i po pola otoka i mirna Bosna. Stvar u cijeloj prici je da nekome u Bosni ne odgovara da se rijesi ovaj problem, vec ga oteze kako bi imao argument da ucjenjuje na nekom drugom mjestu. I Hrvatska, za razliku od Bosne, nije zemlja u kojoj se po 10 godina ceka da se nesto rijesi. Sad bi se Lagumdzija naguravao jos 20 godina oko visine mosta, mjesta, izgleda, boje ograde ... ma dajteand wrote:stvar je cisto pravna.postoje neki medjunarodni propisi koji tretiraju te stvari.znaci ako je gradnja mosta po tim medjunarodnim zakonima neka se most gradi,ako nije ne moze se graditi i zdravo.
ako sanader i pored toga sto tu nije rijeseno razgranicenje,unaprijed pocinje graditi i sam presudjuje da je to hrvatska teritorija,ako se danas sutra ispostavi da nije morace rusiti most.
kazu da hrvatska nema nijedan dokument da v.i m.skolj pripadaju hrvatskoj.znaci medjunarodna arbitraza u kojoj sanader racuna i na opstrukcije unutar bih bi trebala pokazati ko je u pravu.
jednog dana bi sanaderu mozda palo na pamet da poveze osijek i dubrovnik.
- and
niko se ne treba naguravati,ima medjunarodni sud koji ce pogledati argumente i reci ko je u pravu.ako je sanader u pravu neka gradi most kakav hoce i koje boje hoce.basta sljezove boje wrote:sasvim slucajno poznajem ljude koji vec 50 godina placaju porez na imovinu za te otoke. Njih uzasno nervira cijela ta frka, jer se i bh. i hrvatski politicari frkaju oko njihove imovine. Sto se njih tice granica - po njima (a oni su jedini vlasnici) moze da ide i po pola otoka i mirna Bosna. Stvar u cijeloj prici je da nekome u Bosni ne odgovara da se rijesi ovaj problem, vec ga oteze kako bi imao argument da ucjenjuje na nekom drugom mjestu. I Hrvatska, za razliku od Bosne, nije zemlja u kojoj se po 10 godina ceka da se nesto rijesi. Sad bi se Lagumdzija naguravao jos 20 godina oko visine mosta, mjesta, izgleda, boje ograde ... ma dajteand wrote:stvar je cisto pravna.postoje neki medjunarodni propisi koji tretiraju te stvari.znaci ako je gradnja mosta po tim medjunarodnim zakonima neka se most gradi,ako nije ne moze se graditi i zdravo.
ako sanader i pored toga sto tu nije rijeseno razgranicenje,unaprijed pocinje graditi i sam presudjuje da je to hrvatska teritorija,ako se danas sutra ispostavi da nije morace rusiti most.
kazu da hrvatska nema nijedan dokument da v.i m.skolj pripadaju hrvatskoj.znaci medjunarodna arbitraza u kojoj sanader racuna i na opstrukcije unutar bih bi trebala pokazati ko je u pravu.
- dalmatinka
Mislim da svi imaju krivi pristup. Sanader koji želi ulupati toliko novaca na projekt koji se može riješiti i na jeftiniji način, a i Lagumdzija koji bi trebao bar pročitati međunarodno pomorsko pravo prije no što otvori usta. Ovako je to čista ucjena kod Lagumdzije, a predizborni trik kod Sanadera.basta sljezove boje wrote:sasvim slucajno poznajem ljude koji vec 50 godina placaju porez na imovinu za te otoke. Njih uzasno nervira cijela ta frka, jer se i bh. i hrvatski politicari frkaju oko njihove imovine. Sto se njih tice granica - po njima (a oni su jedini vlasnici) moze da ide i po pola otoka i mirna Bosna. Stvar u cijeloj prici je da nekome u Bosni ne odgovara da se rijesi ovaj problem, vec ga oteze kako bi imao argument da ucjenjuje na nekom drugom mjestu. I Hrvatska, za razliku od Bosne, nije zemlja u kojoj se po 10 godina ceka da se nesto rijesi. Sad bi se Lagumdzija naguravao jos 20 godina oko visine mosta, mjesta, izgleda, boje ograde ... ma dajteand wrote:stvar je cisto pravna.postoje neki medjunarodni propisi koji tretiraju te stvari.znaci ako je gradnja mosta po tim medjunarodnim zakonima neka se most gradi,ako nije ne moze se graditi i zdravo.
Nego, zna li tko ima li jake bure na tom području?
- and
ma jasno je nama,sanader ko fol pocinje praviti most,bih pokrene proces na sudu,dok traje spor nema gradnje znaci pare ostaju,ali u medjuvremenu ce se nakupiti glasova i to je to.dalmatinka wrote:Mislim da svi imaju krivi pristup. Sanader koji želi ulupati toliko novaca na projekt koji se može riješiti i na jeftiniji način, a i Lagumdzija koji bi trebao bar pročitati međunarodno pomorsko pravo prije no što otvori usta. Ovako je to čista ucjena kod Lagumdzije, a predizborni trik kod Sanadera.basta sljezove boje wrote:sasvim slucajno poznajem ljude koji vec 50 godina placaju porez na imovinu za te otoke. Njih uzasno nervira cijela ta frka, jer se i bh. i hrvatski politicari frkaju oko njihove imovine. Sto se njih tice granica - po njima (a oni su jedini vlasnici) moze da ide i po pola otoka i mirna Bosna. Stvar u cijeloj prici je da nekome u Bosni ne odgovara da se rijesi ovaj problem, vec ga oteze kako bi imao argument da ucjenjuje na nekom drugom mjestu. I Hrvatska, za razliku od Bosne, nije zemlja u kojoj se po 10 godina ceka da se nesto rijesi. Sad bi se Lagumdzija naguravao jos 20 godina oko visine mosta, mjesta, izgleda, boje ograde ... ma dajteand wrote:stvar je cisto pravna.postoje neki medjunarodni propisi koji tretiraju te stvari.znaci ako je gradnja mosta po tim medjunarodnim zakonima neka se most gradi,ako nije ne moze se graditi i zdravo.
Nego, zna li tko ima li jake bure na tom području?
-
basta sljezove boje
pa sta cemo? da pravimo dotad kule u pijesku? 
-
basta sljezove boje
a gdje je to Hrvatska Bosni usla u morski pojas?bosank_a wrote:Ja fino predpostavi da ce BIH tuziti Hrvatsku zbog zadiranja u morski pojas kao sto je Hrvatska tuzila Sloveniju.
Veceras to i Komsic rece na tv-u
radovi su, koliko se moze vidjeti, jos uvijek na kopnu
- dalmatinka
Je li zna Komšić kuda mora proći da bi došao do tog "morskog pojasa"?bosank_a wrote:Ja fino predpostavi da ce BIH tuziti Hrvatsku zbog zadiranja u morski pojas kao sto je Hrvatska tuzila Sloveniju.
S obzirom da ni ja nisam znala tko je u pravu a tko nije, posegnula sam za pomorskom enciklopedijom. Ako vas ne mrzi, zavirite, skenirala sam stranicu o teritorijalnom moru pa zaključite sami.
http://rapidshare.com/files/65382144/IMG.rar.html
-
basta sljezove boje
stranicu? Mogla si vala odmah i cijelu enciklopediju. Sad kad postajemo pomorska sila to ce nam svakako trebatidalmatinka wrote:Je li zna Komšić kuda mora proći da bi došao do tog "morskog pojasa"?bosank_a wrote:Ja fino predpostavi da ce BIH tuziti Hrvatsku zbog zadiranja u morski pojas kao sto je Hrvatska tuzila Sloveniju.
S obzirom da ni ja nisam znala tko je u pravu a tko nije, posegnula sam za pomorskom enciklopedijom. Ako vas ne mrzi, zavirite, skenirala sam stranicu o teritorijalnom moru pa zaključite sami.
- and
ima pomorski sud da se ne mucimo i ne pametujemo,oni valjda najbolje znajudalmatinka wrote:Je li zna Komšić kuda mora proći da bi došao do tog "morskog pojasa"?bosank_a wrote:Ja fino predpostavi da ce BIH tuziti Hrvatsku zbog zadiranja u morski pojas kao sto je Hrvatska tuzila Sloveniju.
-
basta sljezove boje
in33sa wrote:Kad sam jucer procitao misljenje "BH strucnjaka" nekog Hasana, lik mrtav hladan rece "Hrvatska je `91 okupirala Ploce"poslije toga je svaka rasprava suvisna.
a u cemu je problem? Sto nije rekao Kardeljevo?
-
klixober
Ja mislio mi tu svi zajedno.Sta ces,nemamo svi dvije domovine kao ti i basta.in33sa wrote:Ovo sto vi lupetate nije patriotizam, to je najobicnije lupetanje.
Rekoh, ljubomora, zavist.
I kad se suocite sa cinjenicama, argumentima, na koje nemate odgovore, krece stara isprazna i isfurana prica o patriotizmu.
-
basta sljezove boje
zar ja nisam rekla da podrzavam ideju brace Putice, vlasnika M. i V. Skoja, da granica ide po pola i jednog i drugog otoka iz ljubavi prema jednoj i drugoj domovinikomeba wrote:Sve bajne bh patriote,ali kada je rijec o Hrvatskoj postanu slabi.
basto,in33
-
in33sa
Gdje zajedno?komeba wrote:Ja mislio mi tu svi zajedno.Sta ces,nemamo svi dvije domovine kao ti i basta.in33sa wrote:Ovo sto vi lupetate nije patriotizam, to je najobicnije lupetanje.
I kad se suocite sa cinjenicama, argumentima, na koje nemate odgovore, krece stara isprazna i isfurana prica o patriotizmu.
Idemo redom, Tudjman i Izetbegovic su `99 dogovorili morsku granicu, po kojoj BiH pripada pojas oko poluotoka Kleka. Prosle godine su ekspertni timovi dogovorili uslove izgradnje ovog mosta (sto je jucer potvrdio i direktor federalne uprave za geodeziju, Zeljko Obradovic) po kojima most mora biti visok najmanje 50 metara i sirina izmedju nosivih stubova na plovnom dijelu mora biti najmanje 200 metara. Hrvatska je sukladno sa time sa planiranih 20 visinu mosta digla na 55 metara, a sirina izmedju stubova ce biti oko 400 metara, dakle ispunjeni su uslovi BH strane.
I sta je sad problem??? nasim "patriotama" je sad odjednom problem izlaz na otvoreno more, a kada se dokaze da izlaz nije ugrozen, onda se pocne lupetati kako se most gradi na BH teritorijalnim vodama, sto je nonsens... kada i taj "argument" padne u vodu, jer to nisu Bh teritorijalne vode, onda ide ova prica o okupiranim Plocama.
I sad, ako ne stajes na stranu tako glupe i neodrzive price, ti nisi patriota i ti si izdajnik... ma hajte molim vas, pa nismo ovce.
- Doda37
-
zgembica23
in33sa, pusti ba levate koji ne znaju razmisljati svojom glavom, trebas otici do reisa Cerica nek ti on kaze sta ces i kako mislit o necemu, pa ja djesi vidio da ti svojom glavom razmisljas zaboga pa to je pobuna protiv jednoumlja. I onda kad ne znaju sta bi vise rekli, posto nemaju nikakvih argumenata i cinjenica za svoje tvrdnje, e onda ti nisi patriota ako kazes da su oni u necemu u pravu. Dzaba ti sve, tako ti je to kod nacionalista, ti njima izneses konkretne cinjenice i argumente, a oni nisu u stanju nijedan validan argument da iznesu osim svoje suplje price. Sve dok im je uvijek Hrvatska ili Srbija kriva zato sto mi u svemu za njima zaostajemo, a mi nista ne radimo za razliku od njih, onda ova zemlja ima jos dublje da propada u bezdanu evropske izolacije, nazalost!komeba wrote:Ja mislio mi tu svi zajedno.Sta ces,nemamo svi dvije domovine kao ti i basta.in33sa wrote:Ovo sto vi lupetate nije patriotizam, to je najobicnije lupetanje.
- osa
kakav sud ba bih pravni stručnjaci nisu mogli dokazati u bih genocid kraj 2000 000 raseljenih i stotina tisuća ubijenih, a da dokažu nešto o pravu mora a do odluke badinterove komisije većina njih nije ni znala da ima more.and wrote:ima pomorski sud da se ne mucimo i ne pametujemo,oni valjda najbolje znajudalmatinka wrote:Je li zna Komšić kuda mora proći da bi došao do tog "morskog pojasa"?bosank_a wrote:Ja fino predpostavi da ce BIH tuziti Hrvatsku zbog zadiranja u morski pojas kao sto je Hrvatska tuzila Sloveniju.

[/img]