"Money never sleeps" ("Wall Street")..Ćelava cura wrote:Evo posto je na Bez cenzure nikla tema koja se bavi problemom, hajde da vi meni (koja sam u minusu da se razumijemo) pomognete oko rijesenja
![]()
Neki ljudi su prirodni talenti za stednju, npr. moja rodica - 6 godina mladja- ustedila je 10,000KM kao studentica...Zene su nekad davno stekale pare svuda po ormarima, u neki sal, vuneni carap..Muskarci bi lagali zenama da im je plata manja nego sto je bila i ostavljali sa strane..na bankovnom racunu-krili knjizice- ukratko svi su nesto krili, i stekali za crne dane.
Naucite me ,ako znate, kako ustediti novac![]()
Tako ako imas problem ustediti pare,malo manje spavaj i eto ti rjesenja..
Salu na stranu,ima ljudi koji zaista malo zaradjuju,imaju neke kredite i zaista jako tesko mogu bilo sta ustediti..
medjutim problem se tice nas koji bi mogli,ali nas prosto "blagodeti potrosackog drustva" savladaju i na kraju i od one 4cifrene bh.plate ne ostane nista.. Imam takvu jednu u svojoj kuci,ima platu oko 2ice,nema kredita,ne vozi auto,zhivi kod (nasih) roditelja i kad mi je neki dan rekla koliko je ustedjela za 4 godina rada,ja sam se za glavu uhvatio...ispada ni 10% plate..
Ja uspjevam nekih 70-80% plate ostaviti na stranu,nije da sam na grahu i rizhi,:)ali jednostavno sve sto mi treba vec imam,mada priznajem uvijek se kupi neki gadget jal u Apple Storeu il kakvoj drugoj "mamipari"..