biznis plan??? izrada?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Raul Gonzales Blanco

Post by Raul Gonzales Blanco »

Kupujem gotov biznis plan ili ako je neko voljan da se angazuje za izradu biznis plana(odnosi se na biznis plan koji se radi inace iz predmeta preduzetnistvo na EFSA, DAKLE U EDUKATIVNE SVRHE).Jako je hitno,zbog vremenskog ogranicenja!! Molim sve zainteresovane da se hitno jave.VOLJAN SAM DOBRO PLATITI TRUD.Hvala

svi zainteresovani mogu takodjer ostvariti kontakt na mail: [email protected]
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

pitt wrote:pa ne znam djevojku i ne mogu reci da je to razlog. nekada jednostavno neko nema slifa za neek stvari pa pomisli na easy solution. meni je npr sve sto ima veze sa biznisom islo dobro al kad je za knjizevnost (ili neke druge socijalne nauke) trebalo pisat eseje ili papire.....meni zlo bude. AL dzaba....opet s enekako nakanim pa napisem i zamolim nekoga ko je bolji sa tim da pregleda i ukaze mi na greske.
:thumbup:

zato ti zivis u cemerici a ne na balkanu :D
xon_sa

Post by xon_sa »

Ovakvi kao ti su razlog zasto se diplome ekonomskog fakulteta omalovazavaju. Sramota...
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ma nije tesko, nego su preoptereceni. Ako ispadnu iz grupe, ili ne shvate upute na pocetku ili izostanu sa vjezbi...zapetlja se covjek pravo...i onda se cini nerjesivim. Meni je draze bilo sto sam to preduzetnistvo polozila nego da sam tad polozila poslovno pravo. ucjenjuje te sa ocjenom(prolaznom) ako ne kupis knjigu. Prozivali su tog profesora nedavno po novinama.
Raul Gonzales Blanco

xon_sa wrote:Ovakvi kao ti su razlog zasto se diplome ekonomskog fakulteta omalovazavaju. Sramota...
a koje se to ne omalovazavaju, sa kojom diplomom si pokupio svu pamet svijeta, ajd molim te mi objasni,sta si sa diplom,nista ,to je samo "ulaznica" za dalje,za stvarno ucenje i shvatanje poslova?? ne zelim da ti se pravdam zasto nisam u mogucnosti da trenutno radim biz.plan,ako nemas sta pametno dodati ajd produzi.....uostalom prva sam god,nema 2 mjeseca kako treba da idem na faks i sta ocekujes na kraju krajeva....ako imas nekoga preporuciti izjasni se ,ako ne-onda mi ne trebaju tvoji komentari
Raul Gonzales Blanco

Amazonka27 wrote:
ma nije tesko, nego su preoptereceni.

Meni je draze bilo sto sam to preduzetnistvo polozila nego da sam tad polozila poslovno pravo.

ucjenjuje te sa ocjenom(prolaznom) ako ne kupis knjigu. Prozivali su tog profesora nedavno po novinama.
e napokon neko kome ne moras crtati,svaka cast...castim te,hahah

nemoj lagati ovo za pravo..a prof je kloc, ma ja sam mu kupio i knjigu i biz plan,jer moras ustvari.imaju pecati na njegovim knjigama, a i potpise ko je kupio knjigu,a ne mozes predati taj biz.plan ako nema tih pecata na njima,inace mozes mahati usima, sto se kaze :D:D

tacno da je prozivan po novinama,al sta ga briga on trpa sebi u dzepove...
xon_sa

Post by xon_sa »

Raul Gonzales Blanco wrote:
xon_sa wrote:Ovakvi kao ti su razlog zasto se diplome ekonomskog fakulteta omalovazavaju. Sramota...
a koje se to ne omalovazavaju, sa kojom diplomom si pokupio svu pamet svijeta, ajd molim te mi objasni,sta si sa diplom,nista ,to je samo "ulaznica" za dalje,za stvarno ucenje i shvatanje poslova?? ne zelim da ti se pravdam zasto nisam u mogucnosti da trenutno radim biz.plan,ako nemas sta pametno dodati ajd produzi.....uostalom prva sam god,nema 2 mjeseca kako treba da idem na faks i sta ocekujes na kraju krajeva....ako imas nekoga preporuciti izjasni se ,ako ne-onda mi ne trebaju tvoji komentari
Ako nisi u mogucnosti da obavljas ono sto ti nalaze nastavni proces onda nemoj studirat. Nemoj nam samo patetike ovdje prosipat. Ako ne kontas, nisi sposoban za to, lijen si ili nesto trece pa prijatelju nemoj studirat, siguran sam da mozes naci posao i bez te "ulaznice". Omalovazavas trud onih koji zaista i urade taj plan i onih koji se zaista trude da nesto nauce na tom fakultetu.

Iskreno gadis mi se.
Raul Gonzales Blanco

xon_sa wrote:
Ako nisi u mogucnosti da obavljas ono sto ti nalaze nastavni proces onda nemoj studirat. Nemoj nam samo patetike ovdje prosipat. Ako ne kontas, nisi sposoban za to, lijen si ili nesto trece pa prijatelju nemoj studirat, siguran sam da mozes naci posao i bez te "ulaznice". Omalovazavas trud onih koji zaista i urade taj plan i onih koji se zaista trude da nesto nauce na tom fakultetu.

Iskreno gadis mi se.
super,slazem se...ajmo dalje....
xon_sa

Post by xon_sa »

Pozivam moderatora da ovaj i slicne topice brise jer pozivaju na nelegalne aktivnosti.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

moj ti je savjet da nadjes sebi ekipu s kojom ces biti u tandemu za sve predmete. Tako te uce timskom radu. Skratis sebi vrijeme za pitanja i imaces grupu na koju ces se moci pouzdati. Cim ti pocne dopunska nastava aktiviraj par ljudi oko sebe i podjelite poslove.I ja najvise volim raditi sama, ali vjeruj mi da kad imas stalnu grupu s kojom radis, puno je lakse.
Uostalom, kako mozes biti siguran da ako platis nekome da ce to biti ok? Cura je tako iz statistike prodavala seminarske radove za 30KM. Na kraju se ispostavilo da svi imaju isti seminarski i ponisteni su im radovi.
Raul Gonzales Blanco

Amazonka27 wrote:moj ti je savjet da nadjes sebi ekipu s kojom ces biti u tandemu za sve predmete. Tako te uce timskom radu. Skratis sebi vrijeme za pitanja i imaces grupu na koju ces se moci pouzdati. Cim ti pocne dopunska nastava aktiviraj par ljudi oko sebe i podjelite poslove.I ja najvise volim raditi sama, ali vjeruj mi da kad imas stalnu grupu s kojom radis, puno je lakse.
Uostalom, kako mozes biti siguran da ako platis nekome da ce to biti ok? Cura je tako iz statistike prodavala seminarske radove za 30KM. Na kraju se ispostavilo da svi imaju isti seminarski i ponisteni su im radovi.
to sve stoji,potpuno se slazem,nego sam sada pretrpan mnogim stvarima inace ne bi ovo radio sto radim,znaci bas je prigustilo sada i ne mogu na sve strane a treba se donekle i snalaziti na druge nacine,ne znam sto svi dizete ovoliku zbrku oko ovoga ko da cu covjeka da ubijem...ma seminarski je glupost,kao da se to ne moze uraditi,ja to bas gotivm raditi(uradio sam ih nema broja ja mislim,hahah),nisam znao da i to kupuju,ali nije moja moja stvar se se mijesam u njihove probleme i razloge zbog cega i zasto nesto rade...eto moja ponuda stoji,svako ko je voljan neka se javi,zahvaljujem se svima

i veliki pozzz za tebe Amazonko..
Stihy

Post by Stihy »

Ekonomija je jednosemestralni predmet na ETF-u..... toliko o ekonomiji....
:D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Stihy wrote:Ekonomija je jednosemestralni predmet na ETF-u..... toliko o ekonomiji....
interesantno...jer je i na ekonomiji predmet ekonomija, jednosemestralni predmet...
Raul Gonzales Blanco

Amazonka27 wrote:
Stihy wrote:Ekonomija je jednosemestralni predmet na ETF-u..... toliko o ekonomiji....
interesantno...jer je i na ekonomiji predmet ekonomija, jednosemestralni predmet...
spavajte ljudiii :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

jel' bitno elektricarima da ista znaju o ekonomiji?

a s druge strane jarane mogu ti reci (kao jedan elektricar) da ce ti par kurseva ekonomije biti puno bitnije od nekih elektricnih ;)
Skyfox

Post by Skyfox »

xon_sa wrote:Pozivam moderatora da ovaj i slicne topice brise jer pozivaju na nelegalne aktivnosti.
isto tako da se obrisu sve teme koje pozivaju na bilo sta... tipa aktivnosti DOSTA, humanitarne akcije (ko zna mozda su i one nelegalne nekom), teme na kojima se dijele linkovi za NELEGALNO skidanje muzike... Ukratko sve nepodobne teme :roll:
sinus

Post by sinus »

Ja kad sam kod Dostića slušao Menadžment malih i srednjih preduzeća (sad se valjda zove preduzetništvo? ) kupio sam kopiranu knjigu ali sam kupio biznis plan original. Tačno je da je prozivao raju i zapisivao ko će kupiti, a ko neće. Ali niko nije zbog toga što nije kupio knjigu oboren na ispitima. Ko je redovno dolazio i odradio workshop, parcijalne testove i biznis plan taj je i položio. Ne branim ga nego samo kažem ono što sam ja doživio.

Usput po mom mišljenju onaj ko nije baš nešto siguran u izradu BP, a opet želi da sam pokuša, bolje bi bilo da pravi biznis plan za pružanje neke usluge jer je mnogo jednostavnije napraviti taj BP iz razloga što ima mnogo manje stavki i komplikovanih radnji i koraka nego Biznis plan za Proizvodnu djelatnost (ovo naravno se odnosi na studente koji to imaju kao obavezu iz predmeta).
Raul Gonzales Blanco

ima li bar neko ko bi mogao pomoci pri izradi finansijskog djela biznis plana da mi pomogne pri izradi, jos samo neki dtelji su ostalo u vezi kojih nisam siguran..hvala unaprijed
Comrad

Post by Comrad »

xon_sa wrote:

Iskreno gadis mi se.
Potpis. Tri mjeseca je i vise nego dovoljno da se uradi biznis plan. I uopste nije tezak za uraditi, ima nekih zeznutih dijelova, ali za to postoje konsultacije. I fazon je sto niko nece da snosi posljedice, on bi da nista ne radi i da prodje glatko, e pa ne ide to tako. :wink: (Ustvari ide kod nas u naopakoj zemlji)
p.s. Preduzetnistvo je smijesan predmet, nije ni blizu prava :shock:
obuca

Post by obuca »

halo ba koji vam je. umjesto sto mu pisete da vam se gadi pomozite mu ako mozete nekim savjetom :sad:
ja bi rado pomogla ali o tome nemam veze :)
Last edited by obuca on 28/12/2007 19:45, edited 1 time in total.
obuca

Post by obuca »

Skyfox wrote:
xon_sa wrote:Pozivam moderatora da ovaj i slicne topice brise jer pozivaju na nelegalne aktivnosti.
isto tako da se obrisu sve teme koje pozivaju na bilo sta... tipa aktivnosti DOSTA, humanitarne akcije (ko zna mozda su i one nelegalne nekom), teme na kojima se dijele linkovi za NELEGALNO skidanje muzike... Ukratko sve nepodobne teme :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Comrad wrote: p.s. Preduzetnistvo je smijesan predmet, nije ni blizu prava :shock:
mora da te je asistentica sarmirala svojim tatoo glupostima po cijelom tijelu pa ti je sve bilo glat. Predmet je dosadan i nikad nisi siugran sta profesor hoce.
Uopstalom ja sam rekla da je meni bilo draze sto sam ga polozila nego da sam tada pravo polozila, jer su ga zakomplikovali toliko a mogao je biti zanimljiv.
Raul Gonzales Blanco

molim moderatora da obrise temu definitivno,jer je to zelja vecine ovdje prisutnih...uostalom ja nisam otvorio ovu temu...

hvala svima koji su htjeli pomoci,pusti amazonka njih ,ima ovdje dosta primitivaca i papaka ko i na svakom drugog mjestu,tako da nisu ni ovo mjesto zaobisli,definitivno kvare ugled ovog foruma,nije mi jasno njihovo ponasanje,ali me briga za takvu sortu ljudi,fujj.kome se ovo nije svijdalo trebao je lagano temu zaobici!!!!nego su neki jedva docekali da komentarisu i pljuju druge na osnovu jednog posta,ovo vam je kriterij na osnovu kojeg ocjenjujete druge ljude i tako lako pljujete po njima, svaka vam castt...dusmana i idiota na sve strane...ako ne mozes pomoci onda bar ne odmazi...

eto ti kulture,ne mozes post napisati da te ne pocnu pljuvati, ni zbog cega,molio sam one koji nemaju nista pametno da kazu da se ne javljaju,vec sam zavrsio pola biz.plana,ostalo cu nadam se stici veceras,najkasnije sutra...hvala Bogu napredujem,ali cu kiksati jedan predmet zbog ovog vremena provedenog za biz.plan

amazonka,tebi veliki pozz , a i tebi obuca na tvom postu....hvala puno svima koji su htjeli pomoci...ovih par primitivaca,nadjite sebi neku zensku,znam da to nije lahko..prislonite ga i vi negdje,mozda i vama jednog dana svane neizivljena djeco,ponasate se ko mala djeca....da izvine ovih par kulturnih ljudi ovdje...
Comrad

Post by Comrad »

Raul Gonzales Blanco wrote:molim moderatora da obrise temu definitivno,jer je to zelja vecine ovdje prisutnih...uostalom ja nisam otvorio ovu temu...

hvala svima koji su htjeli pomoci,pusti amazonka njih ,ima ovdje dosta primitivaca i papaka ko i na svakom drugog mjestu,tako da nisu ni ovo mjesto zaobisli,definitivno kvare ugled ovog foruma,nije mi jasno njihovo ponasanje,ali me briga za takvu sortu ljudi,fujj.kome se ovo nije svijdalo trebao je lagano temu zaobici!!!!nego su neki jedva docekali da komentarisu i pljuju druge na osnovu jednog posta,ovo vam je kriterij na osnovu kojeg ocjenjujete druge ljude i tako lako pljujete po njima, svaka vam castt...dusmana i idiota na sve strane...ako ne mozes pomoci onda bar ne odmazi...

eto ti kulture,ne mozes post napisati da te ne pocnu pljuvati, ni zbog cega,molio sam one koji nemaju nista pametno da kazu da se ne javljaju,vec sam zavrsio pola biz.plana,ostalo cu nadam se stici veceras,najkasnije sutra...hvala Bogu napredujem,ali cu kiksati jedan predmet zbog ovog vremena provedenog za biz.plan

amazonka,tebi veliki pozz , a i tebi obuca na tvom postu....hvala puno svima koji su htjeli pomoci...ovih par primitivaca,nadjite sebi neku zensku,znam da to nije lahko..prislonite ga i vi negdje,mozda i vama jednog dana svane neizivljena djeco,ponasate se ko mala djeca....da izvine ovih par kulturnih ljudi ovdje...
Vidi pasha moj solidni, ja sam prosao kroz to sve i tako da mozes to supljirati raji koja nije radila biznis plan i slicno i traziti da ti pomognu. Dakle ti nisi mogao da uradis biznis plan za tri mjeseca, koji se sastoji od pitanja na koja ti moras dati odgovor, niti je komplikovano, niti bilo sta, nego je stvar da si lijen i da si pijavica. I vjeruj mi nemoj nastavljati studirati, jer nemas pojma sta te ceka u drugoj i trecoj godini, koje su cetveroduplo teze od prve.
p.s. Ajd mene uputi kako da nadjem djevojku, ja ti dam biznis plan. Zemo!?
Comrad

Post by Comrad »

I da bolje je da obrisete ovu temu, jer je asistentica otkrila da studenti traze gotove biznis planove po forumima. Valjda i ona cita sa-x. :) Mozda je i clan istog. Cak je to i objavila na svojoj predmetnoj stranici.
Prpa frajeru :D
Post Reply