most peljesac

Locked
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Ma bolan ko će ga gradit? (iako bi meni odgovarao jer mi od Mostara do Dubrovnika ima 4 granice...) Pa tu su dvije milijardi kuna po najoptimističnijoj procjeni, znači više od pola milijarde maraka. Okle Hrvatskoj tolka lova. To je najobičniji predizborni trik, zato Jure Radić i kreće u gradnju, a ne neka druga firma. A ako oni misle kupit 50-tak tisuća glasova sa 2 milijarde kuna onda u kurac, ko će vodit državu. Rađe bi da za moj glas meni pljunu dio od te cifre :D
privat

#27 Re: most peljesac

Post by privat »

kicky wrote:
and wrote:hrvatska za sutra najavila pocetak gradnje mosta peljesac.
iako nije rijeseno pitanje razgranicenja na tom dijelu hrvatska sutra pocinje graditi most.
mesic je rekao da se most ne bi trebao poceti graditi dok se dvije drzave ne dogovore,jer moze doci do sudskog spora i u slucaju da bih taj spor dobije da bi propao velik novac.
bih -predsjednistvo protiv jednostrane odluke hrvatske,sve su opcije na stolu pa i pokretanje tuzbe.
Ja sam izričito protiv gradnje izvjesnog mosta koji bi kobiva povezo stoljećima razdvojenu zemlju. Ma hajde molim te! Riječ o projektu čiji je jedini cilj osigurati HDZ-u pobjedu na ovgodišnjim izborima, a dugoročno riječ je o neisplativom prjektu s obzirom da je već davno riješeno da autocesta Zagreb - Split - Dubrovnik ide preko teritorija BiH, što bio veliki dobitak za taj kraj. To je i Milanović neki dan istakao! I točna je njegova konstatacija da tzv. hrvatska dijaspora u BiH služi samo kao glasačka mašina (da ne kažem kurva) HDZ-u koji se dotične dijspore sjeti prije izbora znajući da bez njihovih glasova ne mogu dobiti izbore. A naš narod mahnit, pa glasa za njega!
Ja tebe kad cujem i tvoje diskusije, dodje mi da povracam,Ono ti bjese hrvat(sa malim slovom) ili se varam,mlogo si napredovao od zadnjeg posta ,rodi mama sebi, sina croata.
Garibaldi

Post by Garibaldi »

Bosanac_21 wrote:Cude me nasi politicari da tako jednostavno prelaze preko teritorije koja po
nekom pravilu pripada BiH? Ima jos jakih zemalja koje nemaju mora, ali ako
BiH ima imalo, onda to treba cjeniti i braniti. Pa i Boka navodno nama pripada,
al izgleda da je stvar ista kao i sa Klekom, Velikim i malim Skoljom, i ko zna
sta jos ce pokloniti drugima - a vala nama nista niko ne poklanja, vec samo
gledaju kako bi nam sta hapili :roll: :x
Ovo sto sam podebljao je jedna ogromna zabluda. Pisao sam ranije o tome. Bosni i Hercegovini apsolutno nikako ne pripada cijela Boka-kotorska, prije 1947. godine Hercegovini (tacnije opcini Trebinje) je pripadao pojas mora u duzini od 7 km u Sutorini, tj. prostor od danasnje CG/HR granice do Igala. Duro Pucar Stari je to prepustio CG (apsolutno se ne slazem da ovim postupkom) da bi oni dobili cijelu Boku. U zamjenu je dobio par sela oko Sutjeske.

PS Smatram da je velika greska sto su komunisti dopustili da Boka-kotorska pripadne CG, ali to je sada gotova stvar.
pitarozder

Post by pitarozder »

Garibaldi wrote:Kao prvo, most se pravi po svim medjunarodnim standardima. Visina mosta ce biti 55 m (prvobitno je trebalo biti 22 m), i ispod svodova mosta moze proci svaki brod danasnjice. Znaci, Hrvatska apsolutno nikako ne ugrozava teritorijalni suverenitet BiH ( jest da nije povezao, ali samo da napomenem da smatram da vrh poluotoka Kleka i otoci Veliki i Mali Skolj pripadaju BiH) niti pristup BiH medjunarodnim vodama (ovo ostaje da se regulise, BiH apsolutno ima pravo pristupa medjunarodnim vodama, ali treba zahvaliti nasim politicarima sto ovo pitanje nisu nikada pokrenuli). Znaci, most se gradi na hrvatskom teritoriju, i ispod njega moze proci svaki postojeci (ali i oni prije) brod. Stvar gotova, sada se samo nadam da ce ga Hrvatska ovaj projekt sto prije zavrsiti, i da ovo nece biti neki predizborni trik da se pokupe glasovi juzne Dalmacije.
Moje misljenje je da osporavanje sa BH strane najvise dolazi iz one politike koja gleda kako da profitira iz ovoga, konkretno da se pojedinci opare. Volio bih da grijesim...
po medjunarodnim pravilima je 60m visina a ne 55m
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

E jebiga, bice visok samo 55 metara, a Titanic 56... :D Sta cemo sad jebote, nece nam moci uploviti u Neum nuklearni nosaci aviona, bojni brodovi i supertankeri ?! :D :D Na sta se sve ljudi pale jebote. :D

A Hrvatskoj svaka cast sto ce ga graditi, neka se nasi ugursuzi ugledaju na njih, a i sto bi, kad je lakse narodu zamazati oci pricama o mostu, da ne pitaju sto do im do Hadzica i Semizovca treba sat i kusur... :D
pitt

Post by pitt »

jarane nek se 'rvati jave kad budu imali nevidljivi autoput sa po 4 trake u oba pravca :D:D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:jarane nek se 'rvati jave kad budu imali nevidljivi autoput sa po 4 trake u oba pravca :D:D:D
Mene vise zanimaju ovi malumnici sto se osjecaju ugrozenim sto Queen Mary II nece moci uploviti u neumski akvatorij, u kojem se ne bi mogla ni okrenuti.

Samo da komsiji crkne krava. :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Jebo taj most, imamo mi 14km autoputa. :bih:
zemo_online

Post by zemo_online »

Cije je more preko kojeg prelazi most?
Komsic kaze da pripada Bih.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

test01 wrote:Cije je more preko kojeg prelazi most?
Zavisi. Ako Turski rep pripada Hrvatskoj, onda je sigurno hrvatsko, ali mislim da ne pripada, mada to ne znaci da i more ne pripada Hrvatskoj. Koliko ja znam Turski rep pripada BiH, ali je ujedno i more iznad kojeg prolazi most hrvatsko.
pitt

Post by pitt »

gdje je bosanac da nam kaze sta lepi misli o tome :D:D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:Jebo taj most, imamo mi 14km autoputa. :bih:
Pesimista.

Sad ce otvorit jos 8 kilometara, vec smo prebacili 20.

Jos samo 1200 i stigli smo Hrvatsku.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:gdje je bosanac da nam kaze sta lepi misli o tome :D:D:D
Lepi ne mora da misli. Lepi zna, to mu je Allah podario.

Isto vazi i za one koji glasaju za njeg, s tim sto oni ne samo da ne moraju, vec i ne mogu da misle.
zemo_online

Post by zemo_online »

Alfons Kauders wrote:
Zavisi. Ako Turski rep pripada Hrvatskoj, onda je sigurno hrvatsko, ali mislim da ne pripada, mada to ne znaci da i more ne pripada Hrvatskoj. Koliko ja znam Turski rep pripada BiH, ali je ujedno i more iznad kojeg prolazi most hrvatsko.
Pogle malo bolje kartu.
Ako je vrh Kleka Bih,onda bi Komsic mogao biti u pravu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

test01 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pogle malo bolje kartu.
To sam i rekao. Klek je nas, ali to ne znaci da je i taj dio vodurine nas.
pitt

Post by pitt »

alfonsije ba budi malo ambiciozan ....i agresivan :D:D i istra je nasha :D:D:D
zemo_online

Post by zemo_online »

Alfons Kauders wrote:
test01 wrote:
Alfons Kauders wrote: Zavisi. Ako Turski rep pripada Hrvatskoj, onda je sigurno hrvatsko, ali mislim da ne pripada, mada to ne znaci da i more ne pripada Hrvatskoj. Koliko ja znam Turski rep pripada BiH, ali je ujedno i more iznad kojeg prolazi most hrvatsko.
Pogle malo bolje kartu.
Zasto bi Komsic izvalio tek tako.To je sustina.
Morske granice se utvrdjuju na osnovu kopnenih,a ako pogledas kartu,onda ne mozes a da ne primjetis da od vrha Kleka do mosta ima jako malo.
Ne znam tacno koliko,a bilo bi interesantno znati.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Vidim da opsti kretenizam, kasike i grah efikasno rade i na ovoj temi. :roll:

Gospodo Azire, po cemu zakljucujete da je taj dio mora bosansko-hercegovacki ili (posebno ovo) hrvatski? Ove debile koji se bore za hrvatsku onu stvar bih priupitao sljedece: gdje su vam tacno vikendice u Hrvatskoj, bagro retardirana i/ili sitnosicarska?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:alfonsije ba budi malo ambiciozan ....i agresivan :D:D i istra je nasha :D:D:D

Ma sta Istra ? TRST JE NAS ! :D
pitt

Post by pitt »

Alfons Kauders wrote:
pitt wrote:alfonsije ba budi malo ambiciozan ....i agresivan :D:D i istra je nasha :D:D:D

Ma sta Istra ? TRST JE NAS ! :D
hebo to....odakle cemo onda svercat :DD: misli i na uvoz :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

test01 wrote:
Alfons Kauders wrote:
test01 wrote: Pogle malo bolje kartu.
Zasto bi Komsic izvalio tek tako.To je sustina.
Morske granice se utvrdjuju na osnovu kopnenih,a ako pogledas kartu,onda ne mozes a da ne primjetis da od vrha Kleka do mosta ima jako malo.
Ne znam tacno koliko,a bilo bi interesantno znati.
Ni ja ne vjerujem da bi tek tako izvalio, ali mislim da granica na moru jos uvijek nije odredjena, to je problem.

Ja samo pretpostavljam da je to hrvatski teritorij, jer ne vjerujem da bi tek tako krenuli u gradnju da nisu sigurni u to.

Svakako vrijedi pratiti tu temu.
Fratris

Post by Fratris »

ibro dirka wrote:Vidim da opsti kretenizam, kasike i grah efikasno rade i na ovoj temi. :roll:

Gospodo Azire, po cemu zakljucujete da je taj dio mora bosansko-hercegovacki ili (posebno ovo) hrvatski? Ove debile koji se bore za hrvatsku onu stvar bih priupitao sljedece: gdje su vam tacno vikendice u Hrvatskoj, bagro retardirana i/ili sitnosicarska?
Joj sto volim patriote koji bi ratovali oko par metara zemlje i par litara vode.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Fratris wrote: Joj sto volim patriote koji bi ratovali oko par metara zemlje i par litara vode.
ja bas takve ne volim :oops:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:Vidim da opsti kretenizam, kasike i grah efikasno rade i na ovoj temi. :roll:

Zdravo Bing, kako buraz ?

Opet mu mali u zatvoru, decko bas nema srece... :D :D :D

Idi pitaj Alkalaja sto se ne bori da se utvrdi granica na moru.

I sta te boli kurac za nasim vikendicama ? 'Oš kupit, nakralo se haman s Haretom...
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Fratris wrote:

Joj sto volim patriote koji bi ratovali oko par metara zemlje i par litara vode.
Ja najvise volim jadnike kojima je sve pitanje rata ili mira, a posebno ove sto izlaz na more svedu na "par metara zemlje ili vode".

Da ti sirovina Djuro Pucar nije sta u rodu?
Locked